- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- TKSTAR TK905
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Bemutatta a Helio G200-at MediaTek
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
Exymiriem #1345 üzenetére
Plusz két MPx-elt nem látsz meg a nyomtatott képeken... (Volt 6, majd 8, és most 10 MPx-es DSLR-em is). A fókuszpontok száma állványon jól jön, egyébként meg a Canon bekaphassa... Miért nincs szemvezérelt AF pont kiválasztás? 9 éve volt az EOS 50E gépemben...
Eisa...ja..tudod...
De tényleg sok apró szempontból jobb, csak mindenkinek mások a perferenciái. Ezért is hülyeség a melyiket vegyem kérdés... Minden adat megtalálható a neten, milliónyi leírás... El kell olvasni, meg kell érteni, el kell dönteni. Ennyi. -
sszever
őstag
válasz
Exymiriem #1330 üzenetére
''egy EF-S bajonettes obinak jobban benyúlik az obi vége a gépvázba, ami analóg gépen akár a tükör károsodását is okozhatja'' ez nem teljesen pontos.
A Canon EOS 1D széria nem analóg, mégsem használható EF-s obival, részben tényleg azért, amit az analóg géppel kapcsolatban írtál. Ez ugyan egy Canon közgyűrűvel kiküszöbölhető, da akkor sem fedi le a teljes filmkockát...
Ugyanakkor EF-s bajonettes analóg gép nem is készült, tehát közgyűrű nélkül esélytelen, hogy reszelő használata nélkül fel tudd helyezni. -
jeni
félisten
válasz
Exymiriem #1327 üzenetére
Szia
Köszi a hozzászólásokat.Tény ,hogy bizonytalan lettem az objektivekkel kapcsolatba.Lehet hogy egy Bridge géppel jobban járnék.Lehet,hogy elharmarkodott volt a váz megvétele.Mindig is Canon párti voltam.Az első fényképezőgépem egy canon Eos 3000 volt és ma i s meg van.Tény nem szeretnék cserélgetni obikat.Valami kettős közti állapot érdekelne.Mennyire kell oda figyelni arra hogy didgitális az objektiv vagy sem.Mert hallottam más fórumon,hogy a két obi vagyis az analóg és a digitális másképpen müxik.mégha kompatibilis vele.Milyen hátrány ha analogos obit teszek rá a 350D-re?Nincs kedvem a Cmos szenzorokat puszolgatni többszöri objektiv csere esetén.Általányos használatra szeretném használni a 350D-t.Válaszokat előre is köszönöm. -
sszever
őstag
válasz
Exymiriem #1305 üzenetére
Nekem erre nincs havi fél napom, helyette van CS2-őm
De most komolyan.
Nem csak a CS2 képes erre, van sok freeware is ami egyes területeken jobban megfelelnek. Annyira azért nem isten a Photoshop! No meg osk esetben könnyű feladatokhoz, nem profi usereknek túl bonyolult is. Nem mindenkinek van erre szüksége... -
d-boy
senior tag
válasz
Exymiriem #1175 üzenetére
Meiben jobb az új firmware? Hogyan tudom megnézni a gépem verziószámát?
Ja amúgy az expo számlálással kapcsolatban: A gépből bármikor kilehet olvasni mennyi expo van benne az összerakása óta. Egy usb kábel kell neki, meg gondolom egy speciális szervízszoftver. Na ez az ami nekem kellene -
nimfas
addikt
válasz
Exymiriem #954 üzenetére
Szia!
Köszi a hozzászólást! Nekem is volt egyilyen sejtésem, hogy vannak jogaim ;-) Kedden telefonálni fogok, hogy mi a helyzet a javítással, bár ha 2 szervíz nem tudott mit kezdeni vele akkor kérni fogom a gépcserét.Szerintem teljesen jogosan.
Aztán majd kiderül....
A fejleményekről természetesen írok ide is, csak hogy okuljon más is.
Üdv.
Nimfas -
pitman
őstag
válasz
Exymiriem #894 üzenetére
Ez érzékenység változtatákor a jelerősítés mértékét állítják. Ahogy egyre jobban erősítik a jelet, úgy egyre romlik a jel/zaj viszony és zajosodik a kép.
A szenzorok monokrómok, vagyis csak a fény erősségét rögzítik, színszűrőkkel teszik színessé a képet.
Ez alapvetően kétféle képpen történhet:
bayer rácsos érzékelőnél minden képpont négy környező képpont interpolációjából áll össze (2 zöld, 1 piros, 1 kék ha jól emlékszem),
foveon lapka esetében három érzékelősor van egymás alatt három színszűrővel és így minden egyes képpontban annak a tényleges színét képesek rögzíteni, nincs interpoláció (gyakorlatilag olyan az elv, mint a filmnél). -
-
sszever
őstag
válasz
Exymiriem #602 üzenetére
Még csak 60 mm-eset használtam. Az viszont maga a tökély!
Mint írtam nagyon jó portréképek készítésére is. Arra a 100, esetleg a 180 mm-e már szerintem sok lesz! A 60-as is 60 x 1,6 = 96 mm. Valahol olvastam, de nem találom már a cikket, pedig több helyen is írták, hogy kisfilmes rendszerben számolva a 100 mm körüli ajánlott makróra. -
evola
senior tag
válasz
Exymiriem #144 üzenetére
Ezt nézted már..?
Bővebben: link
Ilyet akarok venni alapobinak, ajánlom neked is a figyelmedbe, ha belefér a keretbe. -
zsiga667
addikt
válasz
Exymiriem #132 üzenetére
Nálam a 300D 1GB-s kártyára csinál kb 380 .jpg-t, legjobb minőségben, tehát a 300/1GB kb reális.
Az akksik is sokat bírnak, 2 akkuval egy napot simán végig tudok fotózni. (Kb. 800 expo...) A 350D is nagyjából ugyanezt tudja, egy akkuval kb 500-600 képet.
És tényleg 1,5-2 óra alatt feltöltenek.
Smiley-k: Kattints rá, vagy tartsd felette egy mp-ig a kurzort és kiírja a kódját. -
evola
senior tag
válasz
Exymiriem #126 üzenetére
Itt nézz szét: Bővebben: link -
evola
senior tag
válasz
Exymiriem #128 üzenetére
Ezt feltétlenül olvasgasd végig Bővebben: link
Van sok tesztkép, tesztek, leírások stb.. habár ha nagyon akarod megtalálod te is a neten, onnan szedtem össze én is. -
zsiga667
addikt
-
steveetm
őstag
válasz
Exymiriem #119 üzenetére
halk, gyors, pontos autófókusz, és nem kell automata fókuszról manualra váltanod, tekerheted kézzel rögtön.
A kenko közgyűrű pedig annyi, hogy van egy x mmes köralaku fémizé, csak nincs benne lencse. Szal eltolja az objektívet a géptől x mm-re, és közelebb tudsz vele fókuszálni(persze elveszted a távolabbi fókuszt, de ugye ez makro miatt van). a közgyűrűket akár egymásra is pakolhatod, úgy nől a hatás is
Üdv.: steveetm -
biggamer
veterán
válasz
Exymiriem #114 üzenetére
Helóka.
Olvasgassál ide bele, sok okosságot fogsz megtudni az obikról, hidd el.
Bővebben: link
Amúgy, ha nem vagyok indiszkrét, hol veszed és mennyiért ? -
steveetm
őstag
válasz
Exymiriem #114 üzenetére
képminőség üt minden kompaktot. A cserélhető obik miatt bármivé fejlesztheted(makró, tele, asztro akármi)
egy normális táska, amibe belefér 1-2 obi, a gép + polár és egy uv szűrű(ez csak a obi védelmére, más gyakorlati haszna nem nagyon van).
Obit takarítani én sűrített levegővel, és hama által gyártott objektív tisztítóval szoktam(nem lehet eltéveszteni, van egy kis üveg alkoholos izé, egy csomag fehér papír és egy ien kézi fújoka, ami a világon semmire sem használható a maszatoláson kívül).
Arra figyelj, hogy az objektíven feltüntettet értékeket szorozd meg ~1,6al, és azt hasonlítsd a fujihoz. Így a canon 75-300 asod egy 120-480asnak felel meg
Viszont ehelyett az obi helyett inkább a 100-300 USM et ajánlanám, hasonló áron van, viszont kapsz rendes ring usmet+ftmet.
Alternatíva lehet még esetleg a Tamron SP AF28-75/2.8 XR Di LD Aspherical, képminősége kiváló, 50mm en hozza a canon 50mm f1,8 at, így ez tulajdonképpen szükségtelen(sztem, bár igaz, az f1,8, viszont a tamron igancsak elverte bizonyos fényviszonyok között, és a canont nem nagyon láttam jobbnak sehol). vhol 100-120 között van az ára asszem, de ha hozzávesszük, hogy az 50mm es canon-t mindenki musthavenek titulálja, ezzel megspórolsz 20-30ezeret, így mindjárt 100 környékén vagyunk megint
Ha pedig képstabilizátoros obit szeretnél, akkor az egyetlen alternatíva a 75-300 is usm 130-150 között.
Olcsó makrofotozáshoz ajánlom a kenko közgyűrű készletet, vmi 30 körül van és kapsz hozzá 3 gyűrűt egy 12,24 és egy 36mmeset(kb számok)
Asszem ennyit tudok érdemben hozzáfűzni.
Üdv.: steveetm
U.I.: Kicsit totálko vok, szal ha vmi hülyeséget írtam, bocsi.
#115: A kitobi az, amit hülyeség kihagyni, mert ien áron, ien látoszögü obit nem kapsz, és a képminőségével sincsenek nagy gondok(Ne hasonlítgassuk L-es obikhoz ha lehet...)
[Szerkesztve] -
evola
senior tag
válasz
Exymiriem #114 üzenetére
Én is épp egy hasonló helyzetben vagyok, 350D veszek 1-2 héten belül..
Nekem az első kiszemeltem egy sigma 24-70 EX DG ezt egy Canon 24-70 L USM
obival hasonlították össze, és igen jól szerepelt.
Bővebben: link és csak bruttó 130000ft.
Kitobit nam ajánlatos megvenni semmiképp sem.
Ajánlott egy portrémarkolat, a jobb fogás érdekében.
Ha jól tudom a Canon 75-300 nem a legjobb választás..!
Érdemes egy UV szűrőt tenni az obira így az nem sérül, nem koszolódik.
A másik obi amit ajánlottak elég sokan Sigma 18-50 f 2,8 EX DC (bruttó 130000ft)
PBase.com van teszt róla Canon 17-40L hasonlítják össze.
Áráház képest szerintem nagyon jó.
Figyelembe véve a 17-40L kb 220000ft árát.
Nagyon sok infót összegyűjtöttem a gépről, már kb 2 hónapja, szívesen megosztom veled, ha kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Suzuki topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest