Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• totron

addikt

válasz ddekany #71 üzenetére

Ennek az egymástól, érdemben való tanulásnak nincs kicsit szingularitás szaga szerinted?

Bírom, mikor mindenféle embert meginterjúvolnak - mert hát boldog-boldogtalannak köttelező interjúzásra adnia a fejét, s azt YT-on közzé is tenni - és oldalági okossággokkal van a nagyot ütni akarás:
    #1 Szaporodik-e majd az AI, ez az igazi kérdés - mondja a reportalany - a többi kevésbé vagy nem számít. Nem vagyok biztos benne, hogy tudom értelmezni ezt, még ha el ia lehet talán választani a fizikai síktól a szaporodás intézményét. Segítsen valaki cáfolattal, gondolattal, bármivel.
    #1 Saját nyelvet kialakítanak-e, amit csak ők fognak érteni lásd egymástól tanulás. Bármilyen aggály persze jogos vagy az lesz, bár szerintem még egy jó darabig kontrolláljuk és az egymás zsebéből való pénzkihúzgálás eszköze marad. Annyiból felesleges a kérdés, hogy ha értjük, ha nem, a sebessége okán így se se úgy se maradunk képben, mire értelmezésre kerülhet nálunk, ők úgy is előbbre járnak. Ha menet közben volt is rizikó számunkra vagy már az van, nem tudunk elébe menni.

Amúgy, mostani AI-k jelentős részben azért jobbak, mint 1 évvel ezelőtt, mert AI-val állították elő a betanító anyagának jelentős részét (talán már a többségét). Kicsit más ügy, de azért rokon.
    Miért kicsit más, miért rokon? Hol van ennek az öngabalyodást elkerülő iterációnak a plafonja?

Emlékszem, az IRC-es időkben is mennyire kellett ügyelni, hogy a bohóckodós chatbot ilyen értelemben kitakarja saját magát, illetve a forrásanyagot, különben élvezhetetlen káosz lett móka helyett.

• bambano

titán

válasz ddekany #29 üzenetére

"Ilyen vagy olyan okból sokan hiszik, hogy ez belátható időn belül nem lesz igazán intelligens.": például azért nem (lesz) intelligens, mert nem tudunk elég lóerőt rakni alá. egy-két százezer processzorból álló cluster az semmi. majd másfél milliárdnál nézzük meg újra. négy nagyságrendnyi különbség.

• bambano

titán

válasz ddekany #29 üzenetére

"megír olyan programot, amit tuti hogy soha nem látott": amióta boldog-boldogtalan a githubra meg mindenhova tölti fel a forráskódjait, azóta kismértékben se legyél biztos abban, hogy a chatbot nem látott olyan programot.

Új hozzászólás Aktív témák