Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz rocket #1159 üzenetére

Próbáltam minimálra venni a dolgot, de egy kis RC-t muszáj volt próbára megrendelni:

Grat. a nagy változatokhoz. Jól néznek ki. :)

@draco31
    A Legónál valóban sokszor fordított az irány. De szerintem pont az eladás a cél... csak nagy profittal. :D
    Szerintem náluk is "zsugorinfláció" megy: kisebbek a szettek, egyszerűbbek, kevesebb funkció, vagy ugyanannyi darab de kisebb elemek. A magas árat pedig tartják.
    Már nem egyedi, trend kezd lenni...

De ez szerintem pont oda mutat, hogy jobb eladni 10 átlagusernek szettet, mint kiszolgálni 1db hardcore rajongót. Pl. Technicből. Ott tényleg szembeötlő a kiüresítés, licenszelt autók funkció nélkül drágán, komplex működés már sehol. Amivel az átlag akár szenvedne is... lásd itt is vannak túltolt modellek a konkurenciánál, de van aki pont ilyet keresne. De City, Creatorban is látni ilyet, jobb a 10-15%-kal kisebb, butább szett csak ne legyen még drágább, v. akár legyen kicsit olcsóbb is.

Egyébként meg új gyárak is vannak épülőben úgy tudom, a nyíregyit is most bővítették. Szóval a kereslettel eddig nem volt gond és ontják a kommersz, közönségkedvenc dolgokat. Érdekes lesz, hogy a megnőtt kapacitás és tényleg szélesedő konkurencia ezt mennyire vághatja majd vissza.

Lehet, hogy akkor majd megéri olcsóbb darabáron is nyomni. Fura, mert a gyártás nem lehet sok, lásd a konkurenciát. A többi viszi a költséget a Legónál az tuti. Csak nem tudom mi: tervezés biztos, abban jobbak is. Szervezés: ez kérdéses, látva a felkészültségüket szinte minden esetben... a marketing megintcsak biztosan sokkal több, de akkor ez lenne gyk. a lényegi különbség? Lego mínusz marketing = fele/harmadolcsó konkurencia? :)

Új hozzászólás Aktív témák