- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy timer-re. Egy olyanra, ami külön szálon fut, elindítom ,és ha megállítom kiírja ,hogy hány másodpercig ment. Van ilyen alapból a time-h-ban vagy valamiben? Mert egy időzítőt elindítok a start pontban majd egy idő után megállítom ,akkor a start és a végidő között eltelt időből ki tudpm számolni ,de ez sajnos nem jó, mert ugyanazon a szálon fut. Windows alatt hogyan tudok szélkezelni? Néztem a pthread.h -t ,de nekem úgy tűnik ,hogy unix/linux specifikus. Ötlet? Vagy esetleg más módszer?Köszönöm.
-
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám C-ben. Van egy eljásárom fordul(...) néven. A probléma az ,hogy mikor az eljárás lefut, akkor a "bal" paraméter értéke 0, a main()-ben amikor beállítom az értéke 1-re, utána pedig mikor kiíratom ,akkor megvan az 1. De amikor az eljárás hívódik ott 0 érékkel kapja meg ezt a paramétert. Miért? Nem értem...Így az if(...) ágba sem lép bele.
Bemásolok egy kódrészletet(cska a lényeg):#include <math.h>
#include <stdio.h>int bal=0;
int jobb=0;
int fordulasVolt=0;void balBeAllit(int x){
bal=x;}
void fordul(int fordulasVolt,int jobb,int bal,DeviceTag kerek2, DeviceTag kerek1){
printf("\nFORDULASBA LEPETT A VEZERLES");
double start2=kerek2Start(kerek2);
printf("\nKerek2 start erteke: %g", start2);printf("\nA BAL erteke: %d",bal); //bal értéke miért 0?
if(bal==1 && (servo_get_position(kerek2) >=start2-fordul90)) {
printf("A feltételben benen vagyok");
servo_set_position(kerek1,INFINITY);
servo_set_position(kerek2,-INFINITY);
fordulasVolt=1; //beállítása a változónak
balBeAllit(0); //bal értékének nullázása
}else
fordulasVolt=0;}
int main(){
while(1){
if((gpsEllenoriz(gps).Z>=1.4 && gpsEllenoriz(gps).Z<=1.45 ) && (gpsEllenoriz(gps).X>=-9.0 && gpsEllenoriz(gps).X<=-8.9)){
balBeAllit(1);
printf("\nBal erteke gps-nel: %d",bal); //itt bal értéke 1
fordul(fordulasVolt,bal,jobb,kerek2,kerek1); //eljárás hívásaprintf("\nBal erteke gps-nel: %d",bal);
}
}return 0;
}Köszönöm a segítséget.
-
gaben
aktív tag
Hello!
Azt hogy tudom megoldani,hogy egy sima vektroból mondjuk törlöm a 3. elemet ill. egy mátrixnak mondjuk a középső sorát ? -
gaben
aktív tag
A szövegfájlban megkéne számolni pl: a 25-öt.Ezt hogy tehetném meg?
1-9-ig az ASCII kód alapján megtudnám,de a több jegyűeknek nem tudom az ASCII kódját.
Ha meg csak a karaktere nézem akkor kiírja az összes olyat amiben van Pl: 5-re mint számra keresek kidobja a 15-öt is,stb..
5let? -
gaben
aktív tag
Szaisztok!
Lenne egy .txt fájl,amiben soronként vannak adatok(több ezer sorban).Ezeket az adatokat kellene feldolgozni.
Úgy gondoltam,hogy majd az fgets-el kiszedem soronként az adatokat,ezt beteszem egy tömbbe(ebbe mindig csak az aktuális sor adatai vannak),és utána,ezt besteszem egy másik tömbbe(ide gyűjtöm soronként az adatokat,egy nagy vektor lesz) ,tehát mindegyik soron végig megyek,és az összes adatot egy vektorba teszem.Majd ezen a vektoron végzem el a feldolgozást.De ne makar összejönni,az fgets,csak az utolsó sorral dolgozik.
Próbáltam for ciklusba rakni,de így sem akar összejönni.Hogyan tudnám megoldani,hogy soronként megyek?Vagy lehet az egész elgondolás rossz?
Köszönöm a helpet.
a Próbálkozás egy részlete:while(!feof(filep)){
if (feof(filep)) break;for(i=0;i!='\n';i++){
fgets(sor,1000,filep);
}
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Wise (ex-TransferWise)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Építő/felújító topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- E-roller topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest