- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Nem tudom, hogy lett már e linkelve, de ez egy nagyon jó oldal ha valaki meg akar tanulni C-ben programozni: KATT
-
Vasinger!
nagyúr
Ez igaz, ez tényleg nem jó módszer, mert valóban túlindexelheti, persze azt nem tettem hozzá hogy csak ideális esetet nézzünk. Tehát mindenkinek ilyen alakú a neve: Szabó János Tehát is az első szóköz után kell nagybetűsíteni.
Arra gondoltam én is, hogy minden stringet nagybetűsíteni talán könnyebb, de akkor hogyan csinálok kisbetűt belőlük utána ami nem kell?
Az oké, hogy azt a megoldást kell használni 0-tól különböző helyre is, de nem tudom az indexet, hogy hol kéne használni.
-
Vasinger!
nagyúr
Lenne egy fontos kérdésem:
Van egy rendező függvényem, ami ABC sorrendbe rendezi egy láncolt lista elemeit strcmp stringkezelő függvénnyel.
Viszont ezzel az a baj, hogy a kis és nagy betűket és az ékezetes betűkkel hadilábon áll.
Tehát a nagybetűseket előreveszi, utána jönnek a kisbetűsök névsorrendbe és utána a az ékezetes betűvel kezdődőek.
Ezt hogy lehetne valahogy kijavítani?
A kis és nagybetűs dolgon már dolgozok. A bekért név első betűit nagybetűsítem, így nem lesz belőle baj, de egyelőre még csak az első karaktert tudtam nagybetűsíteni, a szóköz után nem.
Itt mi lehet a baj?uj->nev[0] = toupper(uj->nev[0]);
char *hely= strchr(uj->nev, ' ');
toupper(hely+1);Az utolsó sor tudom, hogy nem jó, csak igazából a memóriacímét adja vissza, nem pedig a a sztring valahányadik karakterét. :\
Előre is köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Kéne egy kis segítség a programomban. Ez az egy hiba van már csak benne, de nem jövök rá miért.
Egy telefonkönyves program menüvel a feladat, ez a részlet pedig az egyik függvény, amelyet egy menüből hívok meg.
Igazából az történik, hogyha van elem a listába, akkor az első if ugye nem teljesül, mert lista != NULL pointerrel, azzal nincs is baj. Akkor ugye belép az else ágba. Kiírja szépen az elemeket. Bekéri, hogy melyiket szeretném törölni. Nos itt jön egy feltételvizsgálat ami kiakaszt. Azt nézem meg, hogy számot fog e bekérni, mert ha a scanf függvény egyenlő 0-val(aminek az értékét egy valami változóba tettem be), akkor nem számot írt be a felhasználó, tehát akkor belép a feltételbe.
És most jön a lényeg!! Ugyebár azt kéne csinálnia, hogy kiírja az szöveget és egy karaktert kéne várni a felhasználótól, majd visszatér 0-val. De nem ezt csinálja. Ha nem számot írok be, akkor viszalép egyből a főmenübe, persze felvillan a kiírás, de a getcharok nem állítják meg a programot. Tehát valahonnan kap karaktert a getchar. Ez hogy lehet? Honnan kaphat? Hogy lehetne kijavítani?Nagyon fontos és sürgős lenne!
Előre is köszi!
A kódrészlet:
Adatok*torol(Adatok*lista)
{
int t=0,valami=0,i;
Adatok*mozgo, *lemarado;
if (lista==NULL){
printf("A lista nem tartalmaz elemeket!\n");
printf ("\nA visszalépéshez kérem nyomjon le egy billentyűt!\n");
getchar();
return 0;
}
else{
listakiiras(lista, 1); // Ez csak kilistázza egy for ciklussal printeffelve a lista elemeit.
printf("\nMelyik bejegyzést szeretnéd törölni?\n");
valami=scanf("%d", &t);
if (valami==0){
getchar();
printf("\nÉrvénytelen válasz.\n\nKérem nyomjon le egy billentyűt a visszalépéshez!\n");
getchar();
return 0;
}
else{ stb. bla bla -
Vasinger!
nagyúr
Leírná nekem valaki ha szépen megkérem, hogy mely paranccsal lehet módosítani a C-ben a konzol ablak méretét és a betűméretet?
Gugliztam, de nem találtam meg. Lehetőleg egy System ("valami"); parancs legyen, legalábbis az lenne a legegyszerűbb, nem pedig külön függvények írása, ha lehet.
Az is jó lenne, ha a System("valami"); összes paraméterét belinkelné valaki, mert azt sem találom.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
C-ben szeretnék egy menüt csinálni az alábbi módon:
1. menü opció 1
2. menü opció 2
....
....
stb.
Tehát az adott szám lenyomásával válassza ki a menüpontot a program. Viszont ha kiválasztja az egyik menüpontot a felhasználó, akkor törölje ki a képernyőt és ha lehet ne kelljen entert nyomnia.
Ezt meg lehet oldani valahogy econio.h nélkül? Ha igen, hogyan? -
Vasinger!
nagyúr
Kéne egy kis segítség. Sajna lemaradtam egy óráról, ahol elég sok minden fontos anyagot vettünk. Adott is házit a tanár, de azt nem tudom megcsinálni. Ha valaki leírná mit kéne beírnom, megköszönném.
C# -ban Console Application-ben kéne.
A feladat:
Beolvasni egy kitalált nevet, a szöveget és elé tenni, hogy Dr.
Beolvasunk egy stringet és ezeket megtisztítjuk a szóközöktől és kiíratni, hogy hány van.(gondolom karakter)
Beolvasunk egy nevet és csak a keresztnevet írja ki.Így írták le az osztálytársaim is. A sztringkezelő eljárásokat, függvényeket vettük.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Vasinger!
nagyúr
Mért nem müxik a tabulátor, ha így írom be?:
System.Console.WriteLine("\t\n\aszöveg");
Elvileg új sorba, bekezdéssel és pittyogással kéne kiírnia azt, hogy szöveg. Ebből a bekezdés nem működik.
Ha már itt vagyok, hogy lehet több sorral lejjebb menni nem csak egyel és középre zárni a szöveget? -
Vasinger!
nagyúr
Köszi a segítséget, így már megy. De mi suliban is csak arra a zöld nyílra mentünk és nem indult újra. Miért is van ez? Valamit mit ha be kéne írni vagy törölni kellene.
Meg ha elindítom simán saját gépen, ott is egyből újraindul.
Közben kipróbáltam amit írtál, az segített. Console.Readkey();
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Ma nyúltam először C#-hoz életemben, és el is akadtam a háziban. Már majdnem kész van, de nem tudom kipróbálni, hogy eddig jó e, mert ha futtatom, újraindul.
Emlékszem órán valamit ki kellett törölni, de sehogy sem sikerül.
Ami még szemet szúrt, hogy a sorok megvoltak számozva a suliban, itthon feltettem, de nem látom sehol sem, hogy hol kell bekapcsolni. :\
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged