- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
Gabesson #6089 üzenetére
1. A külső do...while-ra nincs szükség (amúgy sem jó, mert a feltételben a szimpla = jel értékadás, nem pedig egyenlőségvizsgálat, ami a dupla == lenne).
2. A belső for feltétele nem jó, mert itt is az i=999 feltételben a szimpla = értékadás. Amúgy sem egyenlőség, hanem <= vizsgálat kellene, és ha 3-jegyű számokat akarsz, akkor nem 0-tól, hanem 100-tól kellene indítani:
for (i=100; i<=999; i++)
3. A for után, de még a nyitó { előtt van egy pontosvessző, ez nem kell ide, emiatt üres a for belseje.
4. A végső feltételvizsgálat és a printf a for ciklus belsejében kellene, hiszen minden egyes i-t meg akarsz vizsgálni.
Szerk.: lassan gépeltem
-
axioma
veterán
válasz
Gabesson #6089 üzenetére
1. hasznald a kod formazast
2. a haromjegyu szamok 100-tol vannak nem 0-tol
3. miert van do es for ciklus is?
4. a for ciklus bentmaradasi feltetele sose teljesul, mert ott <= kene legyen, a while meg akilepesit sose eri el,(*) mivel nem noveled az i-t (na jo 1x de aztan visszaall)
+1. ilyenkor elso teszt hogy kiveszed az if-et, es ha me'g mindig nem ir ki semmit, akkor a kiirasig (feltetelig) el se jut -az nem tunt fel hogy nemcsak hogy nem ir ki, hanem nem is allt le? azt is figyeld
Egy picit kene szerintem nezegetned az alapveto vezerlesi szerkezetek helyes hasznalatat a tankonyvben, jegyzetben, vagy a neten. [Beirhatnank ide a megoldast de azzal nem jegyezned meg melyik miert nem volt jo.](*) Re 6092:
Igen, ezen en is gondolkoztam mert nem is neztem elsore hogy pont egy C-s topikban van egy algoritmikus(nak tuno) kerdes, nalam a hatultesztelos ciklus az kilepesi felteteleskent rogzult me'g pascal idokbol. De teny, tudhattam volna a while-bol hogy az is bennmaradasi, bocsanat a hibaert. Tehat kilep, es leall, csak a 0 nem felel meg a feltetelnek... -
kovisoft
őstag
válasz
Gabesson #6085 üzenetére
Egy for ciklussal mész i-vel 100-tól 999-ig. A számjegyeket pl. így kapod meg:
- szazasok = i/100, azaz a szám 100-zal maradékosan osztva
- tizesek = (i%100)/10, ahol i%100 levágja a százasokat, majd ezt osztjuk maradékosan 10-zel
- egyesek = i%10, ami levágja az egyesek fölötti részt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged