- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milgram1
aktív tag
válasz
BTminishop #5797 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
alapz@j
tag
válasz
BTminishop #4956 üzenetére
C-ben is könnyedén lehet GUI-t programozni, akár közvetlenül a Win32 API-t akár valamelyik multiplatform toolkitet, mint a GTK vagy az egyébként általam is használt és imádott IUP. Ettől függetlenül én is a Java Swinget vagy a .Net-et ajánlanám kezdő programozónak, mert azok eleve adottak a Java és a .Net környezetekben, nem kell dll-ekkel vagy statikus programkönyvtárakkal bajlódni.
A kérdésedre egyébként az a válasz, hogy az ablakot a megfelelő függvényhívásokkal hozod létre (kovácsolod a programodhoz): pl. win32 API-val
...
int mydialog = DialogBox(hInstance, MAKEINTRESOURCE(DLG_MYDLG), NULL, (DLGPROC)MyDlgProc);IUP-al:
Ihandle *dlg;
...
IupShow(dlg);stb., stb.
Ja, és egy jó tanács: ne keverjétek a C-t és a C++ -t, még nevükben sem
-
bucsupeti
senior tag
válasz
BTminishop #4958 üzenetére
grafikus felület programozásánál felejtsd el a C-t! Természetesen lehet azzal is, csak nem épp a legjobb választás. Ha desktop alkalmazást akarsz készíteni akkor C++ (esetleg nagyon óvatosan mondom: Java Swing).
Ha suliban Visual Studiot használtok akkor hazsnáld azt.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
BTminishop #4958 üzenetére
Bele lehet hegeszteni a C-t is a Qt-be (én sose próbáltam), de szerintem nem érdemes szórakoznod vele.
C-n jobban le leszel korlátozva, nem is tudom, mit szoktak ajánlani hozzá, talán GTK+-t. -
Ereshkigal
őstag
válasz
BTminishop #4956 üzenetére
Az "összekovácsolás" egy hosszú tanulási folyamat része lesz.
Először is el kéne dönteni, melyik nyelven akarsz programozni (az egyik kommentedben C++-t emlegetsz, a másikban C kódot írsz), aztán lehet hozzá választani UI frameworköt. A fentebb ajánlott Qt egy elég jó választás lehet.
(Printf helyett mást fogsz használni.)
-
alapz@j
tag
válasz
BTminishop #4953 üzenetére
Nem egészen értem a problémát: ha a Visual Studio-ban (legalábbis gondolom, hogy ez, a sablon-név alapján) a "WindowsFormsApplication" varázsló kitett neked egy ablakot, amit saját ízlésed szerint testre tudtál szabni, akkor lényegében "írtál" egy GUI-val rendelkező programot, nem? Build solution aztán run.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
BTminishop #4953 üzenetére
Előszöris a programozás szerintem az hogy egy probléma megoldására algoritmust készítesz. Ha ez megvan akkor az algoritmus köré felhasználói felületet tenni már "nem nagy ügy".
(Valójában persze a legfontosabb a felhasználói élmény, az hogy az alkalmazást használók szívesen dolgozzanak a szoftverrel.)A lényeg hogy ha C-ben tudsz algoritmusokat írni, akkor rendben vagy. Most már csak meg kell ismerni a különféle GUI keretrendszereket. Ahogy látom neked most egy picit a komponens alapú GUI fejlesztéssel kellene megismerkedned, ahol majd egy gomb megnyomására lefut az említett programod és valamilyen grafikus komponens segítségével (pl datagrid) megjeleníti az eredményt.
Rengeteg GUI építő tutorial létezik a youtobe-on. Ha C/C++ akkor én javasolni tudom a QT környezetet. Tényleg egyszerű és jól használható (ráadásul Linuxon és windowson is elérhető).
Itt egy QT oktató videósorozat.
Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Revolut
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Gamepad
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Magisk
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest