- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve-S
tag
Hi all!
A kérdésem:
Van egy függyvény definíció: double tombatlag(double *tomb)
ez kiszámítaná a tömb eleminek az átlagát és visszaadja azt. Azt nem tudom hogy hogy kellene az elem összeadó ciklusnak megadni azt hogy meddig menjen, magyarán mennyi a tömb mérete, vagy hogy hol van a tömb vége, anélkül hogy ezt megadnánk a függvénynek paraméterként, vagy a ciklusváltozóban beírnám a feltételnél az elemszámot?
Itt van egy példa amelyben kiszámolja amennyiben tudom a tömb méretét, de nekem az a verzió kéne mikor nem tudom előre a méretet. Egyáltalán van erre valamilyen módszer C-ben? Sok mindent próbálgattam már, de eddig nem volt jó semmi.double tombatlag(double *tomb)
{
double osszeg=0;
int j, db=0;
for(j=0;j<5;j++)
{
osszeg += *tomb++;
db++;
}
return osszeg/db;
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo Thinkpad Intel I7 - 32GB DDR4 - SSD 1TB - NVidia 4GB DDR6 - 4K LCD - Carbon Fiber/Magnesium
- Metabo PowerMaxx 12V akkus gépek és szettek 2/2
- Metabo PowerMaxx 12V akkus gépek és szettek 1/2
- Eladó ZTE MC888A 5G + router LTE Sim kártyás
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS ULTRA 5 135U vPRO 12 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD 2028-ig Gar
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest