- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
pmonitor #6242 üzenetére
Légy szíves ne csúsztass! Nem azt mondtam, hogy az a kód jobb mint dabadabé, hanem csak annyit, hogy logikailag az is jó. Dabadab kritikája pedig jogos, csak úgy látszik túl finoman fogalmaztam. Azt próbáld megérteni, hogy senki nem mondta, hogy bizonyos esetekben a goto-t nem lehet elkerülni. Mindig el lehet kerülni, csak nem mindig célszerű. Vannak olyan helyzetek (tipikusan a dabadab által bemutatott C hibakezelés), amikor "bűn" a goto kiirtásán görcsölni. Másik eset, amit kovisoft említett, hogy ha egy régi, mások által írt (legacy) kódban kell túrkálnod, akkor a legkevesebb kárt úgy teszed, ha kényszerűen goto-kat használsz, ahelyett, hogy mások átláthatatlan struktúráiba próbálnál belepiszkálni.
Legtöbben igyekszünk elkerülni a goto használatát (ez egy javasolt gyakorlat), de nem minden áron. Én pl. igen ritkán használom, csak a dabadab által mutatott C hibakezeléskor. Akkor viszont ez az ajánlott pattern. Tényleg nem akar senki megbántani (én aztán főleg nem), de amint látod, vagyunk itt páran, akiknek szakmája a programozás, és feltehetően jóval nagyobb a tapasztalatunk mint neked. Ez persze nem ultimate érv, de hogy el se gondolkozz azon, hogy esetleg nem Te mész-e szembe az autópályán... ez bizony jókora önbizalomra vall.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 14900k-hoz keresek delid kittet vagy valakit BP-en akinek van és használhatnám a sajátját!
- AMD AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BT/Win11)
- Exclusive ajánlat! Eladó Dobozos 14" colos LG GRAM 14 i7-1165G7/16gb ram/512SSD nincs 1kg!
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo FMC RC2 drón új állapotban
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest