- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Jester01 #4485 üzenetére
Arrol beszeltem. De mint programozo nagysagrend szinten gondolkozom egy algoritmus gyorsasagarol (kis/nagy ordo'k). Az egyik esetben egy N bites szam eseten varhato ertekben N-szer fut le, a masiknal - ha eleg veletlenszeruek a szamok - N/2-szor (N az most ne az abrazolasi bitszam legyen, hanem a legmagasabb bittel bezarolag a szam merete). En ezt nem tartom igazan sebessegkulonbsegnek, bar teny, hogy lehetnek helyzetek ahol ez szamit - pl. AES titkositast kellett legutobb addig pofozgatni, amig abban a kornyezetben a savszelesseget a titkositas nem korlatozta mar le, itt szamitott a 6-7x-es szorzo, annak aran is, hogy a kod.szabv.-unkkal ellentetesen felhasznaltuk a pointer-aritmetikat.
dabadab: code review-zo szintjen gondoltam, en ilyenre gondoltam: "mivel az egy kivonasa a legalso 1-es bittol kezdve csinal xor muveletet, vissza-&-elve csak pontosan ez a bit valtozik"
Es igazabol ez szamabrazolasi kerdes is, mondjuk ha bcd kijelzesu orarol es megjelenitendo bitekrol beszelunk, akkor ez nem segit.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Lenovo Legion Go 512 GB // Számla + Garancia //
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5510 - i5-10G I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB Zalman N4 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest