Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester01
    veterán

2. Igen, kipróbáltam, bizonyára azért működött, mert nem volt '\n' a sor végén.
    3. Oké, elfogadom, én nem szoktam, lehet azért írtam így.
    4. Ez oké, de nem akartam bele hibakezelést írni, meg overflowokra figyelni, mert az kétszer ennyi kód, jelzésnek viszont ott volt, hogy mire képes.
    5. Szerencsére itt nem voltak olyan méretek.
    6-7. Ennek ellent kell mondjak rengeteg forráskódot küldtem már programozó versenyekre, ahol oline judge fordít ANSI C fordítóval, és nem igényelte a headereket, tulajdonképpen még az stdio.h-t sem.
    10. Ez kérdéses, hogy mikor jó, mikor nem. Ebben a kódban semmi jelentősége nem volt, hogy globálisak a változók, egy másik példában lehet zavart okoz, egy másikban meg lehet, hogy pont úgy célszerű.
    11. Valóban nem tudhatom, ha ilyen egyéni igények vannak, akkor lehet változtatásokat eszközölni.
    12. Nincs rendben, de mondtam, hogy ennek kivédését nem állt szándékomban megírni.

5. Nem, de miért nem írod egyből jóra a programot? Azért, hogy extra pénzt kaszálj majd a professional verzióért ami nagyobb fájlokat is tud kezelni? Igen, lefordul, csak esetleg nem működik. Ráadásul a változó argumentumot használó függvényeknek ansi C szerint is kötelező a prototípus (pl. fscanf, printf) tehát általában az stdio.h bizony nem elhagyható. Az meg, hogy egy adott fordító esetleg mit eszik meg és mit nem, abszolút nem befolyásolja hogy mi van a szabványban vagy hogy mi a helyes.

6-7. melyik részének mondasz ellent? Annak, hogy int a prototípus nélküli függvények visszatérési értéke vagy annak, hogy pl. 64 biten piszkosul megszívod ha int-et használsz pointer helyett?

A többire pedig továbbra is csak azt tudom mondani, hogy lehetőleg ne ezt tanítsd egy kezdőnek.

Új hozzászólás Aktív témák