Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
bandi0000 #2382 üzenetére
Ezt most nem probaltam ki, forditas nelkul teszem be ide, de kb jol kiveheto a lenyeg. 10 db max 45 karakter hosszu string beolvasasa es kiirasa:
char str[10][46];
int i;
for (i = 0; i < 10; i++) {
scanf("%s", str[i]);
}
for (i = 0; i < 10; i++) {
printf("%s\n", str[i]);
} -
skoda12
aktív tag
válasz
bandi0000 #2380 üzenetére
A beolvasas es kiiras is rossz.
Az fscanf soraban az ecs[i] es mcs[i] egy karakter, nem pedig egy karakter tomb.
Printf soraban fe[i] es fm[i] int ertekek, de a format string szerint ket karaketerlancot var.viszont a charba azt adom meg hogy hány karakteres max szöveg lesz benne ugye?
Kell +1 karakter a vegere a lezaro \0 karakternek.
-
skoda12
aktív tag
-
skoda12
aktív tag
válasz
icespeak #548 üzenetére
#ifndef _READ_
#define _READ_
#include <string>
#include <vector>
bool good(int k);
int Read12(const std::string &msg, const std::string &errormsg);
void ReadFromKeyboard(std::vector<std::vector<int> > &t);
bool ReadFromFile(const std::string &fname);
int ReadInt(std::string msg, std::string errormsg, bool cond(int) = good);
int ReadNat(std::string msg, std::string errormsg, bool cond(int) = good);
#endifMég néhány hibát javítani kell a mainben, de a header így jó lesz.
Szerk.: Egyébként, ha ennyi helyen kell névterekre hivatkozni, akkor inkább using direktívát érdemes használni std::string és std::vectorra. -
skoda12
aktív tag
Pl ezen az oldalon mindenhez van példakód.
-
skoda12
aktív tag
Először C-ben tanultam meg programozni, csak azután jött a C++. Én is vettem egy könyvet, kezdetnek jó volt, de inkább a neten található tutorialok segítettek. Azért volt jó így, mert magyarázott valamit és utána volt egy rövid példakód is minden esetben. Ez nyilván nem járja nyomtatott formában, mert több ezer oldalasak lennének a könyvek. Egyébként nagy része fontos annak, ami ezekben a könyvekben le van írva, hiszen ezek csak a nyelv lehetőségei, ha nem ismered mindet, akkor lehet, hogy fejlesztés közben olyan dolgokkal szenvedsz majd, amiket rövidebben is meg lehetne oldani.De ez nem azt jelenti,hogy pl minden függvény paraméterezését fejből tudni kellene, de jó emlékezni arra, hogy milyen feladatokra írtak már meg függvényeket, és ha ezzel kapcsolatos feladatot kell megoldanod, akkor a referenciából kinézed a pontos paraméterezést.
-
skoda12
aktív tag
válasz
#82189568 #487 üzenetére
Ez a borland környezet már nagyon régi, bool típust nem ismeri fel a compiler. Használj helyette codeblocks környezetet. Conio már nem támogatott, include-nál meg nem használjuk a .h kiterjesztést ha alap könyvtárakat használunk. Mivel iostreamet használsz felesleges a stdio. Itt a működő kód:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int nr=0;
bool ujra;
do {
ujra = false;
cout<<"FIU(1) v LANY(2) vagy ? [ird be a szamod] n";
cin >> nr;
switch(nr)
{
case 1:
cout << "Te a jelek szerint FIU vagy! n";
break;
case 2:
cout << "Te a jelek szerint LANY vagy! n";
break;
default:
cout << "Nem irtal be se 1-est, se 2-est n";
ujra = true;
break;
}
}while(ujra);
system("PAUSE");
return 0;
} -
skoda12
aktív tag
válasz
#82189568 #485 üzenetére
www.freeprogrammingresources.com oldalról kiindulva találhatsz rengeteg cpp példakódot. Könyvnek Bjarne Stroustrup féle A C++ programozási nyelv című könyv az, ami mindent tartalmaz. Ebből nem egyszerű dolog tanulni, nem is kezdőknek írták, de ha keresel mellette példakódokat, akkor menni fog.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <iostream.h>
#include <conio.h>
int main()
{
clrscr();
int nr=0;
bool ujra;
do {
ujra = false;
cout<<"FIU(1) v LANY(2) vagy ? [ird be a szamod] n";
cin >> nr;
switch(nr)
{
case 1:
cout << "Te a jelek szerint FIU vagy! n";
break;
case 2:
cout << "Te a jelek szerint LANY vagy! n";
break;
default:
cout << "Nem irtal be se 1-est, se 2-est n";
ujra = true;
break;
}
}while(ujra);
system("PAUSE");
return 0;
} -
skoda12
aktív tag
-
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #403 üzenetére
Most nincs előttem fordító, szóval nem tudom kipróbálni, de:
van egy ilyen rész a kódodban:int N;
int h[N][7];Ez sztem azért rossz, mert az N nem kapott még értéket (talán 0-t kap automatikusan), és ilyen méretű tömböt hoz létre. Csak ezután a kód után kérted be N értékét, de N-t az int h[N][7]; rész előtt kérd be, különben hibás indexelés miatt későbbi kódrészletben el fog szállni. A másik, hogy néhány helyen függvénynek adtál paraméterként olyan változókat, amiknek az értékét függvényen belül módosítottad, majd a függvényen kívül használni szeretnéd az új értéket, de nem referencia szerint adtad át a változókat a függvényeknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Synology NAS
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest