Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz doc #1517 üzenetére

szerintem lehet egyel nagyobb is az eredeti tömbméretnél. leírás alapján nekem ez egy Cben használt dinamikus tömb megoldásnak tűnik. más kérdés, hogy nem értem, hogy ez minek C++ alatt, amikor ott vannak a beépített funkciók.

h1ght3chzor:
    Memory::tomb[k]=a;

a az itt micsoda? honnan jön? mi a típusa? szerintem ez is lehet baj.

tippek:
    - használj változóneveket angolul, konvenciókkal. pl class scope változóneveknél m előtag sokkal átláthatóbb kódot eredményez.
    - a this és Class:: jó móka, de legyél velük koherens
    - ha nem ez volt a lényeg, akkor használd a beépített C++ funkciókat. vannak szép dinamikus listák, ez nem C. ArrayListel egy sima add() meghívásával megoldható a problémád
    - getProjektMeret redundanciát és több helyen tárolt változókat jelent, amiket pl a mutatott kód alapján nem is updateltél. szerencsésebb a tömb méretét nem letárolni külön, vagy létrehozni egy külön container classot, ha mndenképpen sajátot akarsz írni.
    (másképp: ránézésre vizsgafeladatnak hittem a problémád, annyira spagettiszerű. ez hosszú távon nem jó)

ArchElf: még azon gondolkodtam el, hogy a tömbnél a tárolás hogy van megoldva, mert a delete[] elvileg csak a mutatókat törli implementációfüggően. nem vagyok benne biztos, de ez nekem gyanús, hogy leakelni fog (pl saját operator= segítségével nem).

WonderCSabo: tippeltem, illetve tippelek.

temp1[i]=tomb[i];
    this->tomb=new Project [this->getprojektmeret()+1];
    Memory::tomb[k]=temp1[k];

mivel egy dinamikus tömböt megvalósító funkcióról van szó arrayekkel, a két tombnek elvileg ugyanoda kéne kerülnie. a két kódrészlet futás után csak akkor egyezik, ha ugyan ahhoz a classhoz tartoznak. hacsak nem tomb egyszerre van deklarálva globális változóként és a Memory class változójaként (és a this miatt ebben az osztályban) is, de az azért erős lenne. ha viszont eléri a tomb[]ot innen, tomb[], Memory::tomb[] és this->tomb[] megoldásokkal is, akkor jelen pillanatban a Memory classban kell lennünk, másképp három különböző tömbről lenne szó. habár, a this->tomb sor kiakad, szóval lehet, hogy mégse így van. ebből következtettem, hogy ha ez így működik, akkor a Memory classban kell lenni.

getprojektmeretnek classfunctionnak kell lennie, ami eltárolja az elvárt projektméretet és nem a tomb méretét adja vissza (egyébként az új projektnél kiakadna).

Új hozzászólás Aktív témák