Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• juger89

csendes tag

Sziasztok! Tervben van egy komplett búvár felszerelés vétele, de gondban vagyok pont a legfontosabb, a reduktor kiválasztásában, úgyhogy tapasztaltabbak segítségét kérném. Eddig csak béreltem cuccot és nem igazán foglalkoztam azzal, hogy milyen reduktort kaptam, de most, hogy venni szeretnék magamnak hosszú távra, nem lenne jó melléfogni. Nem lenne agyonhasználva, évente 1-2 hét valószínüleg és a ruhára, erre arra sem akarok sokat költeni, de a reduktort nagyon fontosnak tartom, hogy megbízható, kényelmes legyen. Oktopusszal együtt kb 110.000-et adnék érte. A rengeteg gyártó és típus közül azonban nagyon nehéz választani. Kiegyensúlyozott, membránosat vennék, úgy olvadtam, hogy ez az újabb, kényelmesebb technológia, (csökkent palack nyomás esetén is egyenletesen jön a levegő?) de mondjátok ha tévedek. Először Cressi-t néztem, XS COMPACT, MC9 első lépcsővel. 80000-ért láttam szettben az oktopusszal. Aztán van drágábban az ELLIPSE TITANIUM MC9. Ezekről vagy hasonlókról van valakinek tapasztalata? Ez 95000, oktopusz nélkül. Egyáltaslán megéri a drágábbat venni? Aqualung-ról mi a véleményetek? Megbízható? A leírás alapján mintha többet tudna egy azonos árkategóriában lévő Cressinél. Pl Aqualung NEW LEGEND SUPREREME-t már fagymentesnek és 40%ig nitrox kompatibilisnek írják. Jég alatt merültem egyszer 10 percig, míg be nem fagyott a bérelt, nem fagymentes reduktorom, úgyhogy ha már veszek, lehet nem ártana , h fagymentes legyen. Ha valaki mondana véleményt, tapasztalatot reduktor vásárlás témában, mit érdemes és mit nem, azt megköszönném. Üdv

Új hozzászólás Aktív témák