- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Honor Play - játék az árakkal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Win9x/ME-s boot CD-t csinálni nagyon egyszerű: csinálsz egy indító floppyt, majd ezt rakod a boot CD-re. De gondolom, nem erre vonatkozott a kérdésed...
NT alapú Windows (NT/2K/XP) indító CD-jézhez kell egy 2048 byte-os indító image (elküldhetem, ha kell). A Nero-ban ezt kell megadni floppy image-nek. Szükséges még néhány további beállítás:
''Enable expert settings''-et kapcsold be
''Kind of emulation''-t állítsd ''No emulation''-re
''Load segment of sectors'' maradjon az alapértelmezett ''07C0''-n
''Number of loaded sectors''-ot állítsd ''4''-re
Az ''ISO'' fülnél a ''Relax ISO Restrictions'' alatt levő ''Do not add the ';1' ISO file version extension'' maradjon bekapcsolva
Az utolsó pont fontos, ezt a régi Nero-k nem tudták, ezért nem is lehetett velük NT-s boot CD-t készíteni (legfeljebb másolni, vagy image-ből kiírni). Ha a te Nero-dban nincs ilyen, akkor töltsd le a legfrissebbet. -
colt1
tag
Még rarral is kitömörítetted az isot??? Vagy azip hozta ki 1x-i kitömörítés utáN?
-
boca111
tag
Ja bocsi én néztem el :)) Azt hittem, hogy zippelve van:)) És rögtön a megnyitásra klikkeltem :))
A nero-val próbálkoztam, de nem akart bebootolni róla :)
''Ha kell, küldök neked egy boot CD-re való floppy image-et plusz hozzávaló cuccokat, amiket ha kiírsz, akkor lesz egy egész jó ''szervíz'' CD-d.''
Köszi! Hálás lennék. Vagy fel lehetne rakni a PH ftp-re. -
WN31RD
addikt
Ááááááá :O
Hát persze, hogy .cat .bin és .img file-ok vannak benne... az ISO-ban! De nem az ISO tartalmát kell kiírnod CD-re, hanem magát az ISO-t, amit kitömörítesz a ZIP-ből. Ha kiírod az ISO-t egy CD-re, akkor bootolni fog (feltéve, hogy az alaplapod támogatja a CD-ről való bootolást, de csak az ősrégiek nem támogatják, tehát ez nem lesz gond).
A Nero floppy image-ből is tud boot CD-t készíteni. Nem gond, ha nem .ima kiterjesztésű a file. Ekkor egyszerűen állítsd be az összes file megjelenítését (*.*), aztán válaszd ki az image filet.
Ha kell, küldök neked egy boot CD-re való floppy image-et plusz hozzávaló cuccokat, amiket ha kiírsz, akkor lesz egy egész jó ''szervíz'' CD-d. :P -
WN31RD
addikt
Nem jó cuccot töltöttél le akkor. Szedd le ezt: [L]http://www.memtest86.com/memtest86-3.0.iso.zip[/L] Ebben a zipben egy ISO file van, azt feltehetően nem lesz nehéz kiírni CD-re.
A boot CD írás nem különösebben bonyolult egyébként. Feltehetően Windowsod van, ekkor ajánlom a Nero nevű CD író program használatát, abban pár kattintással lehet kisfloppy image-et boot CD-re kirakni. WinNT/2K/XP boot CD-t csinálni picit trükkösebb, de megoldható. (Ha valakit érdekel, majd elmagyarázom. Dióhéjban: no emulation, 4 sectors, don't add ';') -
boca111
tag
Sziasztok!
Letöltötte a memtest86-ot, és nem kislemezre, hanem cd-re szeretném felírni. Le is töltöttem, az ehhez való file-okat, de csak 3 jött le egy .cat .bin és .img. Ezeket sajna semmivel nem tudtam megírni :)
Próbáltam, hogy csinálok egy cue-t, de nem sikerült ígyse jól megírni:((
Van valami ötletetek???? plz!
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest