Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zotya21

senior tag

válasz nauro #414 üzenetére

szia

hát iylenem még sose volt de metszeni szerintem bármikor lehet amikor úgy érzed hogy kicsúszik a kezeid közül annyira megindult

én minden fámat felülről öntözöm eddig szerették én idén rászoktam a marhatrágyára, azt teszek a föld tetejére havonta kicsit aztán majd víz leviszi

de nemtudom a te fád mit bír

de én nagyonsokáig nem trágyáztam csak évente átültettem őket igaz minden évbe így kicsit visszaestek de hát ez van

hát ha megnézed mennyi fényt igényel akkor ki kell rakni olyan helyre
    én úg vettem észre kint a levelei is szebbek a fáimnak

de pl a sima ficus amit mindenhol árulnak az meg nem szereti ha kiteszem

• fravik

tag

válasz nauro #355 üzenetére

Szia,

amit személy szerint ajánlani tudok, az Harry Tomlinson, Bonsai című könyve. Ebben van egy Serissa típusról pontosabb leírás, kérdés, hogy a Tiéd ilyen-e. :)
    Amit ír a gondozásával kapcsolatban (Serissa foetida):
    - napos, meleg helyet kedveli, min. 12 °C-ot kell biztosítani neki. Hideg levegőtől, huzattól óvni kell.
    - vegetációs időszakban naponta kell öntözni, magas páratartalmat kell neki biztosítani (permetezés - kivéve virágzási időszakban)
    - télen viszonylag szárazon tartsd a földjét
    - télen havonta, növekedési időszakban kéthetente tápoldatozd
    - kétévente kell átültetni kora tavasszal, normál talajkeverékbe
    - az új hajtásokat vissza kell vágni egy vagy két levélpárra, az átültetés után

Az interneten találhatsz pontosabb és a Te fácskádra pontosan illő gondozási technikákat, de ezek kezdetnek biztosan jó kezdeti infok. :)

Új hozzászólás Aktív témák