- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Algieba
őstag
válasz
spiceworld #1 üzenetére
Egyszer olvastam egy könyvet a törpe fa témában, és most egy csomó dolog felbukkant belőle az elmémben.
Arra emlékszem, hogy a japánoknak megtetszettek a természetben látott, mostoha körülmények között élő, ezért nyomoronc fácskák. Ezek genetikailag tök azonosak voltak mondjuk, a többi tölgy fával, de mivel a mag egy sziklahasadékba potyanva kelt ki, ezért picike maradt, kehes, szenvedő, didergő tölgy.
Megjegyzés: a japánok nem normálisak, minden beteg dologra rákattannak. Fák szándékos nyomorgatása, hogy kicsik legyenek. Ez nem a természet szeretete.
De a Természetben eleve vannak törpe fa fajok, mint például a hideg tundrán élő törpe nyír. Ezek a fajok viszont hosszú idők alatt alkalmazkodtak a mostoha környezethez, és eleve úgy fejlődnek, hogy a talajon kúszva, minél inkább elkerüljék a vad és hideg szelet.
A bonsai viszont az ember által törpe formába kényszerített normál fajok egyedei.
Egy időben nekem is nagyon tetszettek a törpe fák, de inkább úgy döntöttem, hogy lesz egy kertem és abban normális méretű növényeket fogok nevelni.
Különben is, nagyon babra munka a törpésítés! Nemcsak annyiból áll, hogy egy kicsi edénybe beültetsz egy magot és aztán várod, hogy mi lesz vele. A törpe fát, hogy szép, a természetben látott szélfúta formája legyen, drótókkal kényszerítik ilyen alakú növekedésre, és a metszőolló is csattan néha.
Fú, ez nem művészet, nem is kertészkedés, ez valami hülye emberi hobbi.
Ezért nem is kezdtem bele. Minek kínozzam szegény növényeket, amikor van kertem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest