Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabsz13

aktív tag

válasz glaci #1587 üzenetére

köszönöm a választ!
    igen, az erősítőn én is megakadtam, hogy most igazából nem is az kellene nekem, de nem tudtam jobbat kitalálni, viszont ez a dekóder már így segít a további tervezésben.

a hangszóróknál nekem mindenképpen a teljesen wireless kellene, szóval jó lenne ha tudnék akkus megoldást találni. kihasználtság szempontjából azért nem lesz napi 2-3 órában sem használva, sőt lehet hogy csak heti 3-4 óra lesz, szóval talán nem kell majd kétnaponta töltenem.

ez egyébként még bennem volt kérdésként, hogy az akkus hangszórók esetében mennyire jellemző az, mint pl. a tölthető elemeknél, hogy ha "állásban" is lemerül vagy legalább is veszít a töltéséből?

• csabsz13

aktív tag

sziasztok!

témában kezdőként szeretnék egy lehet hogy egészen gyík kérdést feltenni: nappalimba tervezek valami olyan hang cuccot, ahol egy erősítőre lenne kötve egy bluetooth receiver (hogy csatlakozni tudjak rá telefonnal, tablettel stb., de ezen kívül az erősítőre kábelesen is lenne más eszköz csatlakoztatva, mint pl. tv, médialejátszó, set-top-box) és ha jól értettem ezeknek a működését, az erősítő kimenetére pedig egy bluetooth adót kellene tegyek, hogy az erősítő jelét bluetooth hangszóróra tudjam továbbítani (ha jól értettem olyan eszköz, ami egyszerre receiver és jeltovábbító, nem létezik - ha tévedek, javítsatok ki pls!!!).

ez egész alapja azonban - ha megoldható egyáltalán az, amit én kitaláltam - 4-5 jó kis bluetooth hangszóró lenne, amit elhelyeznék a nappaliban.
    ehhez lenne az első és legfontosabb kérdés, hogy megoldható-e az hogy egy jelet több ilyen hangszóró is vegyen és együtt jól szóljanak (ne legyen mondjuk késés az egyik és a másik hangja között).

ez alapján milyen hangszórók között keressek (nem kell high-end, egy jó ár-érték arányt keresek) és amúgy kb. 25 m2-t kellene besugározni, szóval ehhez elég teljesítményt keresek - az is lehet hogy 2 db erősebb hangszóró is elég lenne...

szóval nagyon az elején vagyok ennek, most még csak elképzeléseim vannak és most kezdem csak összeszedni az infókat, amik alapján majd gondolom alakulni fog, hogy mit lehet és mit nem.

a lényeg: ehhez az elképzeléshez, milyen hangszórókat ajánlanátok? ha esetleg a receiver témában is tudnátok tanácsot adni, azért még extra külön köszönet!

Új hozzászólás Aktív témák