Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz herdsman12 #13250 üzenetére

" ... torrent ügyben gyenge kezdő vagyok ... de abban egy flac állomány van és nem vágom, hogy az jó vagy valami manipulált cucc." - meg ne sértődj, de az audio formátumokat illetően sem ártana egy "után képzés". ;)
    Szlóval a flac nem, hogy nem rossz, de ha már bejáratásról beszélünk, és arra van egy ilyen "céleszköz", akkor azt érdemes a lehető legjobb minőségben használni.
    Az, hogy ez most mennyit számít egy tetszőleges - ráadásul bluetooth-os - hangszóró esetén, az véleményes. Ha van kéznél, ártani biztos nem árt, ill. szvsz. meggyorsítja a bejáratást, de persze lehet nélküle élni.

#13252 Zοltta
    "Az aktuális Firmware 37.38" - nem ajánlotta fel a 39.39-et?
    "Töltetni ki ,hogy szokta ... " - ha lemerül, akkor rádugom a töltőre és feltöltöm. :) Nem szoktam bohóckodni azzal, hogy megpróbálom 80% körül lehúzni a töltőről.

#13256 Lami66
    "Egy ilyen hangszóró nem igazán megy 50 Hz alá." - mintha lenne olyan is ami a sub-okat mozgatja meg. Azt nyilván felesleges egy akármilyen bt.-s hangszóróra ráküldeni. Itt szerintem inkább az a lényeg, hogy az adott hangszóró teljes frekvenciatartományában kicsit "át legyen mozgatva". Az, hogy ez a valóságban mennyi pluszt hoz, nos az erősen fül, és hangszóró függő. :K

#13257 carl18
    "Nekem a D Fine Plus is direkt volt hogy 50% hangerő mellet ... "
    Valahol azt olvastam, hogy 40% fölé nem nagyon érdemes menni a bejáratás alkalmával. Valamint ezért is lehet hatékonyabb egy ilyen előre elkészített audio anyag, mert nem kell bömböltetni a hangszórót ahhoz, hogy "komolyabb munkát végezzen".

• hkari

őstag

Szerintem mindegy. Úgy gondolom, hogy a lényeg az hogy mozogjon a membrán. Hallgass rajta olyan zenét amit szoktál és úgy sejtem hogy az is elég.

• Lami66

őstag

Azt gondolom, ezeket a bejárató hanganyagokat nem a 30 ezres bluetooth hangszórókhoz optimalizálták, hanem a többször ennyibe kerülő valódi hi-fi hangszórókhoz, hangfalakhoz. Biztosan van bejáródás jelenség az olcsóbb hangszóróknál is, de (szerintem) azoknál a bejáratást a normál zenehallgatás ugyanúgy elvégzi. Normál használat mellett, szerintem ember meg nem mondja, hogy két bluetooth hangszóró közül melyik lett bejáratva x ezer Ft-os speciális hanganyaggal és melyik a Megadance rádióval. Még akkor se, ha magas bitrátájú lossless zenét nyomat Astell&Kern dap-on a bejáratás után.
    Persze ettől függetlenül nyugodtan lehet ezeket a speciális hanganyagokat bluetooth hangszóróhoz is használni. Mondjuk a 20-50 Hz-es tartományban semmi javulást nem fog érezni senki.

Új hozzászólás Aktív témák