Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nor-
tag
válasz
stanley00 #3143 üzenetére
Csak idéznélek:
"hogy miért árusítanak meg merem kockáztatni (mivel papírtokos) tudatosan selejt terméket."
Selejt termék = szemét ...Nem selejt a termék, és megválaszolva mások kérdését, azért van papírtokba átcsomagolva hogy aki akarja, ki tudja próbálni az 1 darabot is, ne kelljen azért 25 lemezt vennie hogy kiderüljön, nem viszi az adott lemezt jól az írója ...
Tehát nem a selejtet adjuk el, hanem ez egy plusz munkával járó lehetőség hogy ki tudjátok próbálni a lemezeket anélkül hogy egy rakat pénz kéne beleölni ...
Nem kötekedni akarok veled, és nem is várok el semmilyen bocsánatkérést, mivel a te részedről is jogos higy ha nem azt kaptad amit rendeltél, viszont 1 nap után az asztalt verni szerintem nem korrekt, főleg mivel fel is hívhattál volna minket hogy megkaptuk-e a leveled és mi lesz az üggyel ...
Én legalábbis szoktam telefonálni ha nem kapok választ egy levelemre pár napon belül.
Óriási telefon szolgáltatók (20-50 millió ügyféllel, nem magyarországon) is sokszor 3-5 nap után válaszolnak csak az e-mailekre, pedig ott igazán van rá pénz hogy ügyfélszolgálatot tartsanak fent ...
Ha pedig felhívod őket, leráznak hogy küldd el e-mailben a hibát és majd foglalkoznak vele ...ezért is írom hogy jelezd legközelebb hogy hibás lemezt kaptál és hogy le van velem beszélve és jóvá fogjuk írni az árukat, nem kell visszaküldjed ...
-
Nor-
tag
válasz
stanley00 #3138 üzenetére
Sajnos kis pénz, kis foci.
Ha ugyanolyan áron dolgozhatnánk mint a német "kolegák", és dupla áron adhatnánk a lemezeket, hidd el, lenne ember aki csak azt lesné hogy mikor állhat rendelkezésre. De ezzel szemben 7 ember dolgozik a cégnél, ebből 3 csomagol, 1 autót vezet, 1 meg ügyeket intéz, 1 meg telefonozik és az info@ e-maileket válaszolja meg, én meg intézek elég sokmindent, még vasárnap is, és a garanciális ügyek hozzám futnak be, már ha jól vannak megcímezve ...
Ha garanciális kifogásom van (márpedig ez az) akkor én a garanciát keresem, nem az infót, mivel az infó általában semmire nem jó a legtöbb helyen. (nálunk meg fogom kapni, de lehet csak 1 hét múlva amikor lesz rá ideje hogy foglalkozzon a "problémás" levelekkel)Elmondom, hogy a konkurenseink között is (SK webshopok) híresen JÓ a garanciális ügyintézésünk, mivel minden esetben megpróbálunk megoldást találni, nem pedig kibújni, és mi valóban foglalkozunk is az ügyekkel, és válaszolunk is a levelekre, már ha megkapjuk ...
Lehet nem azonnal, de ez a véges kapacitás miatt gondolom most már érthető.Ezzel szemben én konkrétan tudom mondani hogy _nagyker_ kérdéssel megkerestem nem egyszer több SK konkurensünket, és egy darab választ nem kaptam.
SOHA.
Volt amikor megrendeltünk dolgokat, majd 1 hét alatt kaptunk egy e-mait hogy ok, megvan, jönni fog. majd soha többet semmi.Ezért veszem igen zokon (igen, a személyes kategóriába esőnek) amikor olyan dolgok jelennek meg itt, amik nem valósak.
1) nem árulunk szemetet. mindenhol előfordulhat anyaghiba, az a gyártón és az alkalmazotton is múlik.
2) ha probléma van, igenis foglalkozunk vele, amennyiben a megfelelő helyre eljut az infó.
3) Tudom, ez nem fog túl meggyőzően hatni, de a vevőink azért tartanak ki mellettünk mert jól tudják hogy korrektül kezelünk mindent, az elejétől a végéig. Pl. most is volt egy vevő, aki vett egy kingston pendrive-ot 1.5 éve, és beszart. Nem volt olcsó, megkérdezte, ezzel tudunk-e valamit kezdeni. Utánanéztünk, és ahonnan vettük, ott él a 2 év garancia a kingston felé, tehát el fogjuk intézni.Próbáld meg ezt egy magyar számtech boltba letolni az eladó torkán, hogy akár csak 1 nappal is a gari lejárta után visszavinnéd ...
Tehát továbbra is várom a leveled a garancia@itmedia.sk címre, és hidd el, válaszolni fogok ...
-
Nor-
tag
válasz
stanley00 #3136 üzenetére
Nincs kizárva hogy a leveled alapból fennakadt a spam szűrőn, de az is biztos hogy nem jó helyre küldted.
Amúgy csütörtök este küldtél egy e-mailt, nem a garancia@ címre, és reklamálsz hogy miért nem kaptál érdemi választ még aznap? ...
A leveled elküldése után egész 8 munkaórája volt az adminisztrátornak hogy a telefonnal és a levelekkel foglalkozzon, és mivel nem a megfelelő embernek küldted, így gondolom félrerakta és ma fog vele foglalkozni.Engedd meg hogy idézzek az általad hivatkozott oldalról:
FIGYELEM!!! GARANCIÁLIS FELTÉTELEK:
.....
Mielőtt visszaküldene bevizsgálásra valamit, érdeklődjön e-mailben a garancia@itmedia.sk címen, illetve csatolja az előzetes garanciális igényről szóló dokumentumot vagy panaszt! Az esetek döntő többségében elkerülhető egy felesleges visszaküldés, mivel a felmerülő problémák zömére tudunk megoldást ajánlani, illetve felmérhetjük a garanciális igény valódiságát, valamint az esetleges formai hiányosságokat.Ez pont azért van odaírva, mert ha írtál volna NEKEM a garancia@ címre, akkor kaptál volna érdemi választ viszonylag gyorsan, míg a rendelési ügyintéző nem tud és nem is fog foglalkozni a panasszal.
Ha hasonló hiba van, az azért van mert valószínű nem figyelt oda a csomagoló, amiért le lesz vonva a béréből. Független attól hogy a legolcsóbb lemezt vetted, a használhatóságát garantáljuk, tehát jóvá fogjuk írni a lemez árát, _NEM KELL VISSZAKÜLDENI_ ...
Amúgy jól értem hogy 2 darabbal volt gond a 30 darabból?
Azért ezesetben eléggé erős állítás hogy szemetet árulnánk ...
A lemez amúgy megszűnt, nem lesz többet, az FTI január 1-ével beszüntette a BD lemezek európai értékesítését. (se ez, se másmilyen FTI gyártmányú lemez, marad a verbatim meg a panasonic, már amíg még van ...)További egyeztetésért kérlek a garancia@itmedia.sk címre írjál.
-
jeni
félisten
válasz
stanley00 #3119 üzenetére
Azért furcsállom a dolgot,hogy a Nor- hirdet és reklámoz meg dicséri a portékájukat,de ha gond van a lemezzel akkor miért nem segít? Miért nem ajánl fel csere lemezeket a gyári hibásokért? Miért nem mondja,hogy ne haragudjatok a hibás lemezekért. Akik ilyen lemezeket kaptak és az ITmediánál vették azoknak soron kívül kicseréljük. Ráadásként ahogy írtad az emailodra sem válaszoltak.
-
-
-
-
válasz
stanley00 #3119 üzenetére
Lehet beázott a papírtok? Papírtokos DVD-t amúgy soha nem vennék, nem is értem, miért árulnak ilyet egyáltalán? A papír karcolhat, ráadásul tudtommal egyetlen gyártó se csomagolja papírba a lemezeit, ezek hengerből kiszedett, majd átcsomagolt cuccok. Mindenképp csatlakozom a javaslatodhoz, annyival kiegészítve, hogy senkitől se vennék papírtokos optikai lemezt.
-
-
gyulank
addikt
válasz
stanley00 #2912 üzenetére
Itt a mondjukkal van a probléma. Túl relatív. Nem tudni, hogy 5 évvel bírja-e tovább, de ha 5 évvel bírná tovább, akkor se lenne mindegy, hogy az 5 évtől bírja 5 évvel tovább, vagy a 45 évtől, 2x tovább bírja 5x-ös árért, vagy 0,1x. Ha csak az optikai lemezeket nézzük, 0,7GiB divx x6,6 4,7GiB DVD *5,3 25GiB BD *4 100GiB 4K? Egyre kisebb a szorzó, és már a 25GB-os is kétséges, az 50GB-osnál még rosszabb írástesztekről beszélnek itt, viszont nem annyival drágábbak, mint amennyivel nagyobb a kapacitásuk, pedig a formátumok mérete növekedik, így nem ahhoz kell nézni, hogy hány óra 420p-s divix fér rá, 3GP, vagy VCD, hanem, hogy az aktuálisan használt formátumból mennyi. És azokból elvileg kb. ugyanannyi fér rá minden lemezre, 1 filmnyi. Én nem tudom, hogy lehet-e még növelni a BD-t, de míg a Panasonicnál az a kérdés, hogy mennyivel bírja tovább az 5x-ös árért, az 50, és 100GiB-osoknál meg az a kérdés, hogy mennyivel bírják kevesebb ideig a 30x-os árért. Pedig már így hozzászokva ahhoz, hogy minden egy lemezen van, a 25GiB se sok mindenre elég. Wave-el felvett 720p kb. 20Mbps, vagyis 2,5óra. Pedig olyan jó lenne a kiírt DVD-ket is egy lemezre tenni, viszont, ha jól tudom, ehhez a 100GB-oshoz méretezik a filmformátumot, nem a lemezt igazítják a filmhez. Ezért szerintem el lesznek még ezzel jó ideig.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #2912 üzenetére
Nincs ebben semmi olyan, amivel nagyjából ne értenék egyet. Én személy szerint sem veszek 500 Ft-ért Panasonic lemezt, de akinek az archiválás a fontos, azt ajánlom. Mivel én filmeket írok ki, számomra nem ér meg annyit egy lemez és valóban ki tudja most, hogy mi lesz 10-20 év múlva?
És szerintem nem csak a Pana van túlmisztifikálva, hanem ez az egész "melyik a legtartósabb BD-lemez" témakör is. Normál felhasználásra a Maxell/Ritek és az LTH lemezeket kell kerülni, a többi nagyjából egy kategória, pláne, ha a CMC tudna egy egyenletes minőséget tartani, persze ez a tömegtermelés mellett nehezen megvalósítható. Példaként itt egy remekül sikerült CMC-s Verbatim lemez (bárcsak az összes ilyen lenne).
Lemez: Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 25cake Fullprint HTL [link]
MID: CMCMAGBA5
Író: Pioneer BDR-S08XLT (FW: 1.50)
Program: IMGBURN 2.5.8.0
Írási sebesség: 4XNor: Kösz az infót.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #2904 üzenetére
Én ezt korábban az M-Disc-ekkel kapcsolatban is megjegyeztem már: [link].
Ez az egész túl van lihegve, akinek fontos az adatmentés, vagy fontos adatokat akar archiválni, az úgysem tudja kikerülni azt, hogy egyszerre több dologra mentse el a dolgait és azokat az adattárolókat úgy is kezelje/tárolja.
-
zozopapa68
tag
válasz
stanley00 #2655 üzenetére
A MABL címkés 50-es és 25-ös lemezekben még nem csalódtam. Eddig mindig eredeti Verbatim MID-el készültek. A CMC MID-es lemezeknél nincs MABL felirat csak Hard Coat, DataLife és webshoptól függően a HTL szerepelt.
Nekem eddig ezek alapján sikerült tájékozódni Verbatim háza táján.
Remélem ez nem a "vak vezet világtalant" esete lesz részemről. -
M107
addikt
válasz
stanley00 #2443 üzenetére
Jó, lehet hogy túloztam egy kicsit.
A baj az hogy a Verbatim is régi fénye ön magának lutri kategória.
Lehet, hogy jó lemezt lehet, hogy nem jó lemezt fogsz ki egy hengeren belül, de sajnos ez igaz 2008 óta a mélyrepülés óta, mármint az Optikai lemezek mélyrepülése óta legyen Cd Dvd Blu-ray mindegy, mondjuk a BD lemezek esetében azért nem teljesen igaz. Hiszen akkor kezdetek terjedni.Jó lenne 400 Ft Pana lemez, sajnos inkább 500 feletti árról beszélünk sajnos.
Az Omega lemezek arca ez kedves, én csak nyers olvasási adatokra támaszkodok, hiszen nincs tesztelő meghajtóm és én vagy Verbatim mides BD-RE használok ideiglenesen, vagy Pana lemezt a fontos adatoknak.
Jó most tudtam szerezni InfoR40 mides lemezt megbízható forrásból és közel azonos szinten írja a kis 206D-m a külföldi források alapján is + egy kedves jó fórumtárs infója alapján is.Le is adom a rendelésem további 40-60 DB lemezre tartaléknak majd ha megjön a fizúm, mert tényleg jó lemez szereti az asztali és a kis 206D-m is.
De mondjuk van UAE Verba több 50-es hengerrel DVD
most érkezett 4 hónapja az utolsó 4X 50 db henger 250 Ft /db áron tehát nem olcsón.Rövidre zárjam, rengeteg CMC 05 lemez mid lemez sajnos ipari hulladék kínlódik velük a meghajtó, legyen író akár olvasó. Főleg tekeréskor chapter váltás esetén van hogy 1 percet is tököl egy PIO BDP 150-160 esetén is ami azért, nem egy rossz optikai eszköz,
-
M107
addikt
válasz
stanley00 #2437 üzenetére
Egy, nem sztároltam !!!!
Kettő, ebből már nincs mivel nem tud több millió lemezt rendelést adni ami biztos el is fogy az Omega.
erre már ő sem vállalkozik.Három, nálam vagy Panasonic vagy Info... mides, lemez jön szóba, amit a szomszéd ismerős használ még mindig működik, én soha nem hazudok inkább recés késsel vágják át a torkom.
Négy, Verbatim inkább már CMC-s annak is a legalja. Sajnos !
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #2437 üzenetére
Egyetértek. Még az is hozzátartozik a dologhoz, hogy mivel manapság CMC gyártja a legtöbb lemezt, így BD-írók gyártói is egyre inkább alkalmazkodnak ehhez, vagyis olyan FW-ket adnak ki a meglévő meghajtóikhoz, ill. az újak eleve úgy jönnek ki, hogy elég szép írási eredményeket kapunk ezekkel a lemezekkel is. Ami kérdéses marad, az valóban a tartósság (erre én is mindig azt mondom, hogy térjünk vissza rá 10-20 év múlva), illetve a nagy szériás gyártás átka, az ingadozó minőség. Nálam is jártak már nagyon jó minőségű, de nagyon rossz CMC lemezek is. Legutóbb HP-t használtam, az pl. valamivel "jobb" volt, mint a Verbatim.
-
-
Flashget
félisten
válasz
stanley00 #1955 üzenetére
Miért olyan hihetetlen, hogy az adott író nem szereti a DL lemezt?
DVD esetében nekem van a Optiarc 7260 ami a legjobb modelljük volt az uccsó érában a sima DVD-hez. Viszont a DL lemezt a legjobbat is (verbatim made in singapure) botrányosan rosszul írta pedig feltraktam vagy 5 féle fw-t, volt köztük sony is nem segített semmi. Van viszont egy LiteOn 624B a gépemben az botrányosan rosszul írta bármelyik DVD lemezt, viszont a DL-t a legjobban ez az író írja. Csak tesztelésre és DL lemezhez használtam.1-es ponthoz VERBAT-IMd-000 lehet ezt szépen írná. Ezért írtam BD esetében költséges megoldás a kisérletezgetés.
Én is írtam DL lemezt asztali viszi, de lehet a teszt nem éppen szép eredményt mutatna a Pio 207-es íróval. -
Flashget
félisten
válasz
stanley00 #1951 üzenetére
Az írás minősége függ a;
1. alapanyagtól
2. írótól és a használt írás sebességtől
3. az írón lévő fw verziótól
4. író szoftvertől és egyébb driverektől (alaplapi chipset)de van olyan is amikor az adott író egyszerűen nem kedveli az adott nyersanyagot bármilyen sebességet és fw-t választunk. Ilyenkor jön a kísérletezés mire megtalálja az ember a megfelelő mides lemezt és írási sebességet. DVD-nél ez nem nagy gond, de BD-nél már elég költséges tud lenni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
stanley00 #1951 üzenetére
Verbatim 2x-esen írva:
That's 4x-esen írva:
That's 2x-esen írva:
Nem tudom, mennyire mérési hiba a kettő között a különbség, de mintha a That's 4x-esen megírva jobb eredményt adna.
A Verbatim meg, amit az egyik előző íróm úgy írt meg, hogy az Optiarc szóba sem akar állni vele, úgy látszik, hogy tényleg nagyon jóViszont érdekes, hogy a Verbatimnál az LDC grafikonon micsoda tüskék vannak.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1943 üzenetére
Bármikor kerül rá az ujjlenyomat, a teszt rossz lesz. De ha írás után kerül rá, akkor az nem gond, mert letörlöd és kész. Ha írás előtt, az más, mert ez erősen befolyásolja az írásminőséget, utána már hiába törlöd le. Ezért is érdemes pl. írás előtt megnézni a felülelet, hogy nincs-e rajta kosz, nagyobb porszem, én legalábbis így szoktam. -
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1938 üzenetére
Ha egy lemezt összefogdosok, nincs az a réteg, ami megakadályozná, hogy ujjlenyomat kerüljön rá. Azért nem élünk még a 23. században, hogy kosztaszító felülettel kezeljenek lemezeket... Az a karcálló réteg pont arra jó, hogy ha kosz kerül rá, akkor azt egy speciális textillel el lehessen tünteni róla karcolás nélkül, nem úgy, mint pl. a DVD-knél.
-=RelakS=- kollégánk meg (amint azt tudjuk) amúgy is szeret kísérletezni a lemezekkel, legközelebb szerintem rántottát fog rajta sütni, csak nehogy utána meg azzal gyertek, hogy kicsit felhólyagosodott a lemez... De úgy is fogalmazhatnék, hogy egy drága lemez sem védtelen a hülyeség(ek) ellen. -
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1849 üzenetére
Jól pörgött ma a topic.
Nem is vettem észre, hogy volt az ITMedia-nál Pana lemez, de 485-ért valszeg úgysem vettem volna. Méghogy nem profitorientáltak meg One-Blue licensz... Érdekes módon az artisjus jodíjakat meg nem teszik rá? De mindegy, annak kell örülni, hogy ezek szerint mégis tudnak Pana lemezt szerezni.
CMC téma: mivel ez egy közepes minőségű tömegtermék, így az, hogy éppen milyen minőséget kapunk, nem csak attól függ, hogy éppen milyen márkanév alatt jött le a szalagról, hanem a váltakozó minőségellenőrzéstől is. De persze ki lehet fogni jót is közülük, de ez inkább szerencse dolga. Korábban írtam, hogy én is vettem Németo.ból Ritek lemezt XLayer márkanév alatt és az első minőségellenőrzések nagyon jók lettek, de ez nem jelenti azt, hogy:
- a következő henger is hasonlóan jó lesz
- a lemez tartós lesz -
syler123
veterán
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1602 üzenetére
Na, most abban nem sok logika van, amit írsz: általában a nyomtatható lemezek márkajelzés néküliek, az ITmedia-nál anno létezett tényleg eredeti mid-es TDK lemezeken sem volt semmilyen márkajelzés és tök sima átlátszó fóliás hengerben volt. Az meg aztán végképp nem jelent semmit, hogy LTH-s Verbatim-okat is árulnak, ui. a japán ebay-es eladók is tele vannak velük, mégis van másmilyen lemezük is... Azért azt nem hinném, hogy TDK-nak beharangozott lemez helyett LTH-s lemezt adnának, annál azért nagyobb és korrektebb cég a Luxdisc, vagy CDRohlinge24 alatt is futnak/futottak: [link].
-
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1594 üzenetére
Tudom, hogy eddig én voltam az egyik legnagyobb ellenzője a Ritek lemezeknek, de úgy tűnik, hogy ebből is ki lehet fogni jobb szériát, vagyis azt kell mondjam, hogy itt nagyon nem mindegy, hogy milyen márkanév alatt forgalmazzák, vagyis kinek gyártja a Ritek. Itt lehet csemegézni a különböző gyártók Ritek mid-es lemezeinek tesztjei között, van köztük kifejezetten jó is: [link]
Ezen felbuzdulva én is rendeltem Németo.ból RITEK-BR2 mid-es X-Layer lemezt (150 Ft-ra jött ki darabja csomagküldéssel, sajnos azóta vége az akciónak, de most nem akciósan is csak 220 Ft-ra jön ki darabja, ha 2 hengerrel veszel, vagyis olcsóbb, mint az ebay-es That's és Németo.ból jön DHL-lel), tegnap meg is írtam az elsőt:
Lemez: [XLayer BD-R 25GB 4x, printable, 25-ös henger]
MID: RITEK-BR2
Író: Pioneer BDR-S08XLT (FW 1.40)
Szoftver: ImgBurn 2.5.8.0
Írási sebesség: 4xA két kis csúcsot leszámítva ez jó írásminőségnek mondható, aztán meglátjuk milyen lesz a többi, ill. mennyire lesz tartós. Mindenesetre a napokban elővettem néhány 3 évvel ezelőtt megírt Ritek mid-es Traxdata lemezemet és semmi bajuk.
De vannak írók, amelyek még jobb minőségben képesek megírni a Ritek-et, mint pl. a [TEAC BD-W512GSA] teszképes írója, amire éppen most tervezek beruházni [link].
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1507 üzenetére
Az Optirac 5300S nálam sem írja meg jól a DL lemezeket, azt is mondhatnám, hogy alkalmatlan rá sajnos...
Ami pedig a MEI-T02-001 mid-et illeti: sokféle márkájú lemez van forgalomban ilyen middel, nálam is van szórás a Pio BDR-S08XLT írómmal, néha a Verbatim, néha pedig a That's lemezek jobbak, de volt már eredeti Panasonic lemezem is ilyen middel, illetve Sony, JVC még nem. De nekem is az a tapasztalatom, hogy az eredeti Verbatim mid-es (VERBAT-IMd-000) 50GB lemezek kiegyensúlyozottabak és valamelyeset szebb írásminőséget adnak, mint a MEI-sek.
Amúgy a legújabb 1.40-es FW-vel szerintem láthatóan javult a DL lemezek írásminősége, az alsó teszteknél milyen FW-vel írtál illetve milyen lemezre?
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1357 üzenetére
Én csak azt nem értettem, hogy „SZERINTEM” két középszerű és hasonló minőséget képviselő márka között viszonylag nagy kontrasztot állítasz be az egyik javára a másikkal szemben.
Azért, mert eddig én ezt így tapasztaltam, ha te máshogy, akkor rendben van. Mindenki olyan lemezt használ, amivel jobb tapasztalatai vannak. -
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1350 üzenetére
Nagyjából ilyen minőségű írástesztet rengeteget tudnék mutatni
Akkor mutass légyszíves, azért van ez a fórum, hogy belinkeljük az írásteszteket. Nekem CMC-t még sosem sikerült olyan jó minőségben megírni, mint Infomedia-t.Nem a Melody a "szuperhíres", hanem az Infomedia MID nagyon jó (már DVD-knél is annak számított) és nem csak én állítom ezt, hanem minden hozzáértő, pl.:
[link]
[link]
[link]A CMC pedig igenis egy közepes minőségű gyártó, ugyanez a lemez felbukkan Intenso, Pidata, Nierle "szuperhíres" márkanevek alatt is, így ez igazából csak a Verbatim-ra nézve kisebbfajta szégyen, hogy már nem gyárt 25GB lemezeket saját technológiával, igaz a lemezeik ára is csak így lehet versenyképes.
De különben ha te elégedett vagy a Verbatimmal, az a legfontosabb, és fölösleges itt szarkasztikus megjegyzéseket tenni... Én nem mondtam soha, hogy rossz lemez lenne, csak szerintem az Infomedia jobb. Ennyiről szól ez a történet.
-
Flashget
félisten
válasz
stanley00 #1245 üzenetére
az hogy te mindig azon írsz az nem jelent jó mínőséget bizonyos lemezeknél, midnél ezt ki kell tapasztalni.
Mivel a panasonic lemez írásteszt alapján 6x sebességen hozza a legjobbat azon kell írni.az írás minőségét 3 tényező határozza meg alapvetően
1. felhasznált alapanyag
2. író típusa
3. írón található fw verzió4.-nek én magát az író szoftvert is ide venném ami napjainkban az imgburnt jelenti.
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #1162 üzenetére
Ha TDK MID-es lemez érdekel akkor inkább ezt ajánlom, én ettől az embertől szoktam rendelni és eddig teljesen megbízható volt, ha a BRAND-hez TDK volt írva akkor az az is volt. Mindig azt kaptam amit akartam. Természetesen semmilyen felelősséget nem vállalok ha nem azt kapod amit akartál.
De talán rákérdezhetsz a MID-re.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #1169 üzenetére
Túl sok itt a "ha" és az "elméletileg"... Amúgy nem tudom miért a 45 eurós vámhatárt nézed, a vámosok sem estek a fejükre, hogy elhiggyék, hogy magánszemélytől érkezik a csomag és nem a neten rendelted:
Toni9:
Ez itt OFF, nem igaz már, hogy nem tudjátok azt a nyomorult gombot megnyomi!
Amúgy pedig ha kisebb értéket ír rá, bizonyítsd be, hogy nem te kérted és amúgy is az érték alapján vámolnak, ha kinyitják.
FIGYELEM! Akik vám- vagy adócsalással kapcsolatban kérnek vagy adnak segítséget, tanácsot, tippet, szankcióra számíthatnak. A topicban (és a fórum egész területén) tilos minden ilyesféle megnyilvánulás. -
Joshi
titán
válasz
stanley00 #863 üzenetére
Felül nyomj rá a "refresh speed settings" gombra és megjelenik a választható sebesség.
(#864) gg72: akkor szerinted ez a kiszerelés Pana mid-es? Csak azért kérdezem mert itt Taiyo Yudennek írják ami ugye TDKBLD-RFB-000.
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #855 üzenetére
Az írás így már érthető. A lemezvásárlással vigyázni kell mert láthatod hogy lehetnek problémák, ha legközelebb sürgősbe kell BD50-es lemez inkább gg72 kollégát keresd ő minőségi lemezeket ad. Én jp-buy-tól rendeltem már többször is BD50-es lemezt és eddig mindig megérkezett 2héten belül. Mind a kétszer TDK lemezt rendeltem (TDKBLD-RFB-000) de van Pana és Verba is.
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #827 üzenetére
Nekem is van Thats lemezem de legutóbb már TDK lemezt rendeltem a japóktól ami ugyan úgy nyomtatható de a szélére rá van írva hogy TDK. Nagyon érdekes hogy abból a szériából az összeset elrontotta, azért leírhatnád az illető nevét mert senki se szeretne beleszaladni ilyen problémába.
ui.: a (#807) hsz-ben rákérdeztem hogy 6x-an írtad a lemezt de nem válaszoltál.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #827 üzenetére
Akkor legközelebb próbálj meg That's-os TDK lemezt rendelni, nekem eddig azzal nem volt problémám. De mostanában a legkiegyensúlyozottabb írásminőséget a Verbatim 50GB lemezek adják (nálam), That's-os TDK-ból volt néhány lemez, amelyeknél a rétegváltás nem nézett ki túl jól...
Minőségellenőrzésnél mindegy, hogy DL vagy SL lemezről van szó, ugyanazok a határértékek.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #819 üzenetére
Érdekes. Már csak azért is, mert tudtommal itt a fórumon is Japánból származó lemezeket lehet kapni. Amúgy magukon a (hibás) lemezeken volt felirat, márkajelzés, vagy csak sima/üres fehér nyomtatható felületük volt? Én TDK-s mid-del That's lemezt szoktam rendelni, azon nincs márkajelzés és ilyen a csomagolása:
És amit Japánból rendeltél, az külsőre különbözött attól, mint amit itthon vettél?
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #803 üzenetére
A képek alapján mintha 6x-an akartad volna írni, én inkább megpróbálnám 2x-en hátha azzal nem lenne gond ahogy az újraírhatót is.
ui.: ha jól tudom akkor a TDKBLD-RFB-000 hivatalosan max 4x írást támogat.
(#805) mayday00: a bios-ban kell átállítani, keresd meg hogy hol van mert minden alaplapnál máshol van. Vagy IDE vagy AHCI-t lehet beállítani.
-
gg72
veterán
válasz
stanley00 #803 üzenetére
Számomra is rejtély egyelőre, hogy mi lehet a hiba oka. Mindenesetre én a lemezhibát kizárnám, még nem láttam olyat, hogy egész széria hibás lenne, sőt, az igazat megvallva, én lassan több éves BD-írással a hátam mögött, még egy hibás 50GB lemezzel sem találkoztam...
Így marad a hibás író, vagy valami gebasz a szoftveres környezetben. Ennek csak úgy tudsz utána járni, ahogy azt Multibit is javasolta, hogy kipróbálod az írót egy másik gépben, illetve megpróbálsz beszerezni egy más típusú BD50-es lemezt (Verbatim, vagy Panasonic). -
Joshi
titán
válasz
stanley00 #798 üzenetére
"I 14:31:49 Initialising SPTI...
I 14:31:49 Searching for SCSI / ATAPI devices...
I 14:31:49 -> Drive 1 - Info: DTSOFT BDROM 1.05 (H(Virtual)"
Az idézett sor/ok lehet a hiba forrása, többen írták hogy a Daemon Tools(SPTI) be tud keverni írásnál ezért erősen ajánlott a törlése. Megmondom őszintén hogy sokáig én is a DT-ét használtam de én soha nem találkoztam problémával. Most a DVDFab Virtual Drive-ot használom szerintem első körben ezt próbáld meg. Az író firmware és a lemez mid-je elvileg rendben van.
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #796 üzenetére
Írd le légyszi a lemezek MID kódját mert oké hogy TDK de mégis mi is az?
Egyenlőre ne írj semmit addig amíg nem járunk a végére a problémának. Kellene az író Firmware verziója is.
Ja és kellene infó az írás folyamatáról is mint pl helyi merevlemezről esetleg hálózatról vagy egyszerűen csak olyan infók amiket azután változtattál hogy kicserélted az írókat (szoftveres, hardveres). -
gg72
veterán
válasz
stanley00 #794 üzenetére
A leírásod alapján a lemezekkel lehet a gond. Amit mondjuk én furcsállok, mert egyrészt én rengeteg ilyen lemezt megírtam már (valóban TDK mid-es a tiéd?) probléma nélkül, másrészt más sem panaszkodott rá. De ettől függetlenül a leírásod alapján ez valóban lemezhiba lehet.
Milyen Optiarc-ot cseréltél le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest