Hirdetés
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Google Pixel topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
Arra figyelj, hogy HDD-nél meg a csapágyaknak kell kenés, olvastam itt-ott hogy ha nem pörgeti meg őket az ember sokáig, akkor esetleg a kenés a csapágyakban leülepedhet. Hogy ez mennyire igaz és mennyi idő után lehet probléma arról fogalmam sincs. Én most elsődlegesen 18-20 TB-s enterprise HDD-ket használok, bár van még 8TB WD Gold meg pár WD Purple is. Anno, amikor vettem őket a gyártási dátum alapján már hónapok óta le voltak gyártva mire eljutottak hozzám, gondolom, addig raktárban meg hajón pihentek, úgyhogy hónapokat biztos túl kell élniük.
-
cocka
veterán
Gondolom jó sokat költöttél a lemezekre ugye?
Na ezért nem költök én luxus lemezekre. Próbálom az arany középutat megtalálni. Majd én is ránézek az első írott BD lemezeimre, csak nekem extra szívás, hogy tele vannak sok kis fájllal, tehát eleve vagy kétszer annyi idő míg beolvassa csak a fájllistát.

-
gaben22
senior tag
nagy kapacitású HDD-re
Hát ez elég rossz hír. Gondolom többesszámban van az a HDD
. Nálam is már egy ideje tart a project, BD lemezeimnél még nem tartok sajnos, még mindig a DVD-ket rakom át HDD-kre. Használtad amúgy ezeket a lemezeket bármikor is? Azért kérdezem, hogy tudod-e kb. meddig voltak biztosan jók. -
SpongyaBob
veterán
Én csak annyit tudok hozzátenni a történethez, hogy sok év eltelt azóta mióta az első BD-t megírtam és amit rendesen sikerült is megírni tehát nem lett rontott (az az arány is elég jó, ritkán fordult elő) az az írás az a mai napig remek. Néha néha szoktam tesztelgetni random egy-egy lemezt és minőségileg teljesen rendben vannak. Ilyen szempontból sokkal jobb és tartósabb a BD mondjuk egy DVD-től. Sok DVD-met már nem tudok visszaolvasni, bár igaz azokat régebben is írtam ott vannak már közel 20 évesek is és persze van amelyik ugyanolyan mint amikor pörköltem
Egy DVD szerintem sokkal jobban is karcolódik mint egy BD. -
kareszkaresz
tag
LHT LTH nem ugyanaz a vegyi anyag van a feluleten amit szidnak hogy nem tartos? pont emiatt szolt nagyon sok bejegyzes ebben a topikban hogy azt keruljétek el.
mabl darabja regi boltokban van 25 gigas 1300ert ami szerintem nagyon durvan sok értük.
ÉS akkor még nem beszeltunk a juli 1tol ervenybe levo uj afa es vamtorvenyrol az unioban. ami total beszivatja azokat akik eddig japanbol rendeltek lemezt v barmi mast.
-
-
-
tomaszka88
aktív tag
Nekem sem mond sokat, és az oldalon nincs feltüntetve a mid-je.
Pioneer BDR-S09XLT íróm van. Eddig Verba HTL-re írtam, gond nélkül.
-
-
-
-
-
Beni2360
félisten
DE megvan csak nincs össze szerelve és rendszer vinyóm sincs már meg.
De lehet, hogy megvan.
de semmi kedvem nincs össze rakni.
Most megy kiírás újraírhatóra MKV sorozat simán megy.
- Külső 2.5" vinyoról megy a felírás.
-----------------------------------
(#3452) gaben22 - Mint fentebb írtam újraírhatóra simán megy az BD ISO írás. Nem gondolom, hogy a rendszer lenne a ludas. -
Beni2360
félisten
Direk most vettem egy új lapit usb 3.0 kimenettel mert már a gépemet szétszedtem és eladom ezért a pár lemezért kár fenntartani. szvsz. A régi lapival is használtam és írtam ki sok DVD lemezt ebbe a házban levő íróval. BD ISO-t írnák ki lehet, hogy valami nincs jól beállítva.? Na de akkor az újraírható miért ment?
Ezt a figyelmeztetést kapom. -
Beni2360
félisten
Köszi a választ.
Ezen 10 hengerből 2 éve írtam ki 7 db, minden ok volt. Most meg elrontott 2 db-t.
Más gép és egy ICYBOX 3.0 külső házba került az író. Ha bejelölöm az írás előtti teszt funkciót akkor gondolom ha megáll a lemez nem kuka. Látom 1x írhatónál nem jó az elő teszt mert ír rá valamit.
Ebből úgy is már csak 1 lemez maradt.
Na majd próbálom másik lemezzel is. -
-
gaben22
senior tag
-
zozopapa68
tag
Szia!
Liteon íróval írtam 4x-es sebességgel.
Nem éreztem lassabbak a többinél. Ez régebbi gyártású 4x-es Traxdata lemez ezért vettem belőle. Az itteni tesztek alapján nem tűnt rosznak. -
-
johnywalker
őstag
-
stanley00
aktív tag
A legfontosabb: senki nem mondta, hogy hazudsz!
Van egy meggyőződésed és ezzel semmi baj. Nekem is van és elmondom viszont megpróbálok nem kijelenteni csak kifejteni egy másik álláspontot. Nem mondom, hogy az igazság nálam van de te sem jelentheted ugyanezt ki, az teljesen bizonyos. Lehet rosszul fogalmaztam, hogy sztárolod az Omegát de azért valljuk meg olyan mintha valami reklámarca lennél a márkának. Azt mindig elmondod, hogy közepes minőség, valahol még azt is írod, hogy 5-8%-al a Verbatim alatt van minőségben mégis azt ajánlod a Verbatimot meg lekukáztad éppen az előző hozzászólásodban. Nehogy azt hidd, hogy „rádszálltam” csak mivel jópárszor olvastam tőled ezeket valamiért megragadt bennem. Bizonyításul pár link:Kérlek bizonyítsd már be valamivel, hogy a CMC-s HTL-es Verbatimok jelenleg használhatatlan semmire nem jó lemezek amik garantáltan elveszítik a rajtuk tárolt tartalmat mondjuk 1-2 éven belül. Nem tudod mert fogalmad sincs róla csak dobálózol a szavakkal. Fentebb már leírtam, hogy hozzáértően, jó íróval nagyon jó minőségben meg lehet írni őket. Majdnem mondjuk mint egy Panasonicot. Akkor miről beszélünk? Nem tudom de ha mondjuk személyesen neked rossz tapasztalatod volt pár lemezzel az sem számít semmit mert számos oka lehet. Az pedig, hogy a Panasonic 50 évet ígér a lemezeire biztos így lesz? Garantálod? Ja, hogy nem tudod. Vagy igen? De akkor honnan tudod? Az elsőt már megírtad 50 éve? Ja mégsem. Minden csak spekuláció! Ez a problémám csak, hogy kijelentesz valamit amit semmivel sem tudsz alátámasztani. Egy biztos, ha nem számítana akkor nekem is minden lemezem 400 Ft-os Panasonic lenne mert én is úgy gondolom, hogy minőségibb és a legjobb lemez valószínűleg. Viszont azt is gondolom, hogy nincs akkora kontraszt közöttük mint amit beállítasz. Természetesen semmivel nem tudom bizonyítani az állításom de én meg úgy érzem, gondolom, hogy ezek a Verbatimok adott esetben 20-30 évet is kibírhatnak megfelelő tárolással. Az pedig egyenlőre elég nekem. Végül csak egy példa. DVD lemezből is mindig Verbatimot használtam de van pár lassan 15 éve megírt Ritek-es Traxdata amit még most is tökéletesen be lehet olvasni. Vagy szintén hasonló RICOHJPN MID-es Fuji. Rengeteg kukás MID vagy márka létezik de amiről te írsz az abszolút nem az.
-
stanley00
aktív tag
Ha már itt a karácsony akkor szeressük egymást és vitatkozzunk

Előre leszegezem, nehogy magadra vedd, semmilyen rosszindulat és konfliktus keresése nem áll a véleményem mögött de nem nagyon értek egyet a mondandóddal. Szerintem semmilyen alapja nincs annak amit most leírtál a CMCMAG-BA5-000 MID-el kapcsolatban. A MID-ek minőségével kapcsolatban én is tisztában vagyok de szerintem most méltánytalanul lehúzod azt a MID-et amit ha a megfelelő márkanév alatt vásárolsz akkor igenis megfelelő minőséget biztosít. A szar lemezeket már megírni sem lehet normálisan. A Verbatimos CMCMAG-BA5-000 lemezeket viszont lehet és innentől már csak a tartósság kérdéses ami megint csak egy olyan dolog amit senki sem tudhat és nem is garantálhat. Még az agyonsztárolt lemezekkel kapcsolatban sem. Akkor sem ha az mondjuk éppen MEI és 50 évet garantál. Ahogy öregedem és a világ változik egy dolog teljesen nyílvánvalóvá vált előttem, mégpedig az, hogy mindenki csak eladni akar és ezért kész akár nem helytálló dolgokat állítani a termékéről vagy szándékosan olyan terméket gyártani aminek az élettartama meg sem közelíti a 70-es, 80-as években gyártott dolgok tartósságát. Az is lerágott csont, hogy a gyártósorokon sem ugyanaz a minőség midegyik lemeznél és ha itt tartunk akkor ezerszer inkább a Verbatim által gyártatott CMCMAG-BA5-000 lemezeket veszem mint a Te általad korábban számtalanszor sztárolt Omega lemezeket mert a szomszédnak olyan remekül sikerültek az írások. Nem mindenkinek van vagy nincs is szándéka 400-500 Ft-ot kifizetni egy lemezre. És akkor pl. egy CMCMAG-BA5-000 MID-es Verbatim tökéletes alternatíva ellentétben a Te állításoddal szerintem.
Én tudok mutatni CMCMAG-BA5-000 MID-es Verbatimot ami alig marad el mondjuk egy Panasonic lemeztől. A tartósságot most hagyjuk mert úgysem tudod bizonyítékát adni, hogy szar és meddig fog tartani. És innentől kezdve spekuláció az egész. -
olasz69
senior tag
Akkor az összefoglaló?

BD-R25
Ajánlott kategória:
- MEIRA1: Panasonic 6X
- TDKBLDRBB: TDK 4X (pl.: [link])
Közepes kategória:
CMCMAG: Verbatim HTL és Omega <<<<<<<<<<<< Közepes Kategória ? Alatta van a gyenge és a Nem ajánlott is!!!<<<<<<<<<<<<<<Gyenge kategória:
- PHILIP-R04-000: pl. Mediarange
Nem ajánlott kategória:
- RITEKBR2: pl. Maxell, TDK 4X
- LTH típusú (szerves vegyületet tartalmazó) lemezek(#2434) johnywalker a "faékre" gondolsz?

-
johnywalker
őstag
Nagyon helyes meglátás,semmilyen kategóriában nem ajánlható lemez márka!Ha meg is írja az író, nagy százalékuknál a visszaolvasás belátható időn belül romlik.Lehetséges egy-egy kisebb jó sorozatot kifogni, de nem ez a jellemző.Persze a régi Pio írók alapból nem komálják...
-
Piftuka
veterán
Amennyiben "csak" M-Disc BD lemezt akar írni vele, úgy nem szükséges az LG "dedikált" írót vennie.
Az m-ready írók listáját érdemes átnézni információgyűjtés céljából.

-
jeni
félisten
-
rizsa7777777
tag
Köszönöm szépen a tartalmas választ !
Van egy jópár ilyen Verbatim lemezem azokat már elírkálom koncertekre,filmekre. De ha fontos dolgot írok ki akkor pedig mindenképp veszek Panasonic lemezeket. Legfeljebb ha az évek folyamán egyre nehezebben olvasható a Verbatim lemezekre írt adat, akkor újra írom őket. De én azért bízok a Verbatimba, dvd- ivel mai napig nincs gondom bár tudom nem lehet a két adathardozót összehasonlítani !
Majd az évek során kiderül mit bírnak. -
Aurig@
őstag
Már hogyne lenne olcsón!
Csak többet kell venni egyszerre, így jobban megéri.
Pl.
Így darabja 325 Ft körül van. Én inkább így veszem meg, mint tízesével, sokkal többet nyerek az ügyön. ...és ne csak Angliában nézz körül.
-
zebranyul
csendes tag
"Középkategória, jobban kell rá figyelni mint a Panára mivel nincs rajta védő réteg a karcok ellen, de normális lemezkezelés mellett akár tartós lemez is válhat belőle."
A védő réteggel kapcsolatban érdeklődnék: honnan lehet tudni, van e egy lemezen ilyen védőréteg?
Most vettem pár Verba HTL lemezt (itmediától). Ezeken van pédául? -
-
zebranyul
csendes tag
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem szemre ez a Maxell van.
RITEK (000)Ráadásul a nyers adatban a BR2 is ott feszít.
Jó régen vettem mondjuk ezeket. 4 éve talán.
Eddig kettőt rontottam el: felkapcsoltam az asztali lámpámat, ami betett az írásnak, illetve a másikra több adatot akartam ráírni, mint lehetett volna, a Nero meg ostoba módon nem figyelmeztetett. -
M107
addikt

Ha már olcsó lemez nem mindegy milyen s meddig tart.
Bár a Panasonic lemezeivel nem veszi fel a harcot.
Pana 100%
Omega 70-85%
Több 100 darab megírása után 7 hónap alatt.
Csak a beolvasás ,s a másolás + BD lejátszókkal a beletekergetés eleje vége gyors tekerés a teszt
Philips BDP 3250,
PIO 150-160
LG BD370-550-650
Asztali lejátszók
De láttam amit láttam aki ismer GG72 VERBIGBOY KICSIRIGÓ FLASHGET tudja hogy nem kamuzok csak az igazat írom le. -
gg72
veterán
-
Aurig@
őstag
Ez mind OK.
De:
Adott egy film (A gépész, csak magyar szinkron, FullHD), a bitrátája (Mediainfo mérése szerint) 10,7 Mbps (nem 10,07) és röccenés nélkül, simán viszi a BD játszó, ami elvileg nem is működhetne.
Ez csak egy film, ami duplarétegűn van ilyen, vagy hasonló bitrátával.Hogyan működhet, hiszen jóval magasabb a bitráta, mint az általad említett?
-
soldner
tag
Ha jól gondolom az általad említett sávszélesség a DVD illetve BD szabványokra vonatkozik.
De talán egy BD olvasónak nem okoz gondot a DVD lemezt is 30 Mbit/s tempóval "elolvasnia".
Ebben az esetben miért ne lehetne magas a bitráta. Így szinte csak a kapacitásban mutatkozik a különbség egy BD lemezhez képest. -
M107
addikt

Lejárt a szerk idő....
Panasonic LM-BR25LDE / 4x / Japan / 2010
MID: MEI T02 (001)Ezek alapján bár mondjuk őket még Made In Japan-ban készítették, de reméljük nem trükköznek, s minőségi média kód mellé nem társul silány minőség vagy rosszabb.
Kérdés, mekkora lesz az írási sebessége ?
-
Aurig@
őstag
3 és fél éve még használtam Maxell lemezeket, amik a mai napig is hibátlanok. Pikk-pakk beolvassa az asztali, nincs velük baj (eddig). Nem akad, nem ugrik, nem kínlódik vele a lejátszó, hogy beolvassa. Mennyi idő után jelentkezhet adatvesztés? Érdekelne, mert van néhány film ilyen lemezen.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Videó stream letöltése
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 Gen4 OEM SSD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy DVD szerintem sokkal jobban is karcolódik mint egy BD.

de semmi kedvem nincs össze rakni.
Még jó, hogy adatmentésre szeretném inkább használni, mint filmekre... Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a frissen megrendelt Pana lemezeimmel..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)