Hirdetés
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Élő Fordítást hoz a Mikulás az európai AirPods tulajoknak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete volt itt egy kis eszmecserénk Nor- al egy „dologgal” kapcsolatban. Akkor lehet elhamarkodva - merem remélni azért némileg érthetően - itt tomboltam ki magamat

Ha akkor panaszkodtam úgy illik, hogy most megkövessem Nor- t. Ahogy ígérte privátban is megbeszéltük a dolgot és ígéretének megfelelően jóváírták a hibás lemezeket majd megkaptam a csere lemezeket minden térítés nélkül.Köszi Nor-!
-
stanley00
aktív tag
Nyilván mindketten a saját szemszögünkből látjuk az egészet. Már másodjára említed, hogy ti nem árultok szemetet amit én sosem állítottam, vissza lehet olvasni. Pusztán az ügy kezelésével voltak problémáim. Én csak a te szavaiddal élve zokon vettem (személyes kategóriába esőnek), hogy valaki anélkül rak bele 30 papírtokba 30 lemezt egyesével aminek mindegyik darabja tiszta folt az írható felületén, hogy azt nem veszi észre. Azt is zokon vehetném, hogy folyamatosan azt írod, hogy már ha megkapjátok a levelet vagy már ha jó címre van küldve. Én elküldtem és nem jött vissza, A reklamációs email címre küldtem mert reklamálni szerettem volna. Ezen a dolgon már nem is vagyok hajlandó vitatkozni mert értelmetlen. Szerintem zárjuk is le. Újra leírom. Soha nem volt problémám eddig a rendeléseimmel, a legjobb árakon dolgoztok és továbbra is fogok rendelni tôletek amire bárki mást is bátorítok. Én nem fogok elnézést kérni mert kaptam 30 rossz lemezt, viszont az is lehet, hogy türelmesebb is lehettem volna mert mindenki hibázhat és tényleg ahogy említettem soha semmi gond nem volt eddig. Én részemrôl lezártam, köszi a párbeszédet.
-
stanley00
aktív tag
Ne haragudj de hiába magyarázod, hogy nem jó helyre írtam a levelet mert nem igaz.
Az az információ a ti értelmezésetekben mit takar, hogy „Kérdések, vélemények, reklamációk: info@itmedia.sk”. Hát én reklamáltam, hogy harmincból harminc selejtes lemezt adtatok el. Ezt magyarázhatod ahogy akarod akkort sincs igazad. Nem garanciát szerettem volna első lépésben intézni hanem reklamálni. Erre pedig ezt az email címet hirdetitek. Nem kell mást hülyének beállítani mert nem egyértelmű a honlapotok. Való igaz, hogy este küldtem el a levelet de szerintem elvárható, hogy ilyen esetben 1 munkanap elég legyen egy válaszlevélre, hogy megkaptuk a leveled, utánanézünk, ne adj isten érdemi választ adtok arra, hogy ez hogyan fordulhat elő. Máshol az ilyet másképpen intézik nem utólag lecseszik az embert, hogy olyan email címen reklamál amit ti adtatok meg nem én. És ahogy írtam nem 2 db hanem az összes rossz. Sajnos egyszerre nem tudok 30 db lemezt lefényképezni, hogy látszódjon aminek kell. És persze ilyenkor előjön, hogy a legolcsóbb lemezt vettem ami nem igaz mert van ennél olcsóbb is és mindketten tudjuk, hogy drágább is ami rosszabb is. Ilyenkor olcsó lemez az FTI gyártmány de más esetben meg A grade-nek hirdetitek. Ha gondolod felrakom videón az összeset, hogy ugyanott ugayanolyan rossz mind. Kicsit elfajult a dolog, én ezt nem szeretném ellentétben amit írtál én nem állítottam és most sem állítom, hogy szemetet árultok csak elég rosszul esik az embernek amikor papírtokban kap 30 db selejtet. Én továbbra is fogok rendelni tőletek ha még kiszolgáltok. Persze nem papírtokosat
-
stanley00
aktív tag
Nem a topic témája ezért nem is ide való de azért itt válaszolok nehogy úgy tűnjön, hogy én kavarom itt azt a bizonyos... Ne is haragudj de én írtam nektek, a szerver sem dobta vissza és a cím is jó volt. Arról nem én tehetek, hogy olyan email címet adtok meg reklamációnak ami nem is valós vagy nem nézitek.
ITT SZERINTEM EGYÉRTELMŰ MIÉRT AZ ADOTT CÍMRE ÍRTAM
És még egy kép, hogy bizonyítsam én elküldtem a levelet
-
stanley00
aktív tag
Igen, valami hasonló hozzáállást remélne az ember. Azért mertem ilyet rendelni mert a Japánból számtalanszor rendelt repacked Dl lemezeknél soha nem volt ilyen probléma pedig az elején azokkal szemben is szkeptikus voltam. Na mindegy, saját hibájából tanul az ember. Köszönöm az észrevétleket nem szeretném tovább szemetelni a topikot. De senkinek nem ajánlanám innentôl a papírtokos lemezeket ettôl a cégtôl.
-
stanley00
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
Először is idegesít, hogy az előző hozzászólásomban véletlenül egy b-vel írtam a legjobb szót biztos beragadt a billentyűzet

Szóval [erről a lemezről van szó.] Írtam nekik de eddig még válaszra sem méltattak. Elég szemét dolognak tartom mert mivel a saját öntapadójukkal lett leragasztva a papírtok ezért amikor belerakták őket akkor látniuk kellett volna a hibát vagy ha már eleve papírtokban voltak akkor meg még nem lehettek leregasztva. Azért csak 30 db lemezről van szó ami nem lehet véletlen. És az előbb felsorolt ok miatt is elég nehéz jóhiszeműnek lennem. Szóval ez most egy szép nagy mínusz nekik. Senkinek nem tanácsolnám, hogy papírtokos (darabos) lemezt vásároljon tőlük ezek után. Azért ezt nem vártam tőlük jó pár rendelés után.. -
stanley00
aktív tag
-
stanley00
aktív tag
válasz
gyulank
üzenetére
Ez itt a nagy kérdés valóban. A Panasonic tart-e 50 évig és ha igen akkor az említett lemezek megközelítik-e élettartamban őket. Vagy ha esetleg mégsem bírják 50 évig akkor az mennyi lesz és hol lesz hozzá képest a többi lemez használhatóságban. De szerintem annyira megy a világ a stream és felhő megoldások felé, hogy nem csodálkoznék ha belátható időn belül teljesen elveszítené létjogosultságát az optikai lemez aminek én személy szerint nagyon nem örülnék. Értsd semmit nem fognak azon terjeszteni és így írható lemezekre sem lesz szükség ha érted mire próbálok célozni

De befejezem a témát mert ez már kicsit off topic. -
stanley00
aktív tag
Teljesen igazad van bár én egy kicsit másra céloztam. Nem írom le újra mert már egyszer megtettem és a Panasonic hívők biztosan unják. Tömören, ha nem 3 lemezt írsz havonta és számít a pénz akkor igenis nagyon drága az a lemez. Ennek a TDK-nak vagy mondjuk egy CMC-s Verbatimnak elfogadhatóak az írástesztjei. Aki pedig tényként próbál állítani valamit egyiknek vagy másiknak a tartósságáról az „populista márkaimádó” vagy hazudik. Ha az itthoni árakat nézzük akkor az egyik 100 Ft, a másik 500 FT. És akkor van aki azt írja, hogy amatőr aki ilyen (TDK) lemezt vesz. Hát lelke rajta, én erre meg azt mondom bolond az aki 5X-ös áron vesz egy lemezt csak azért mert mondjuk 5 évvel tovább bírja mint a 100 Ft-os és persze mindez csak egy hatalmas feltételezés. Mindenki emlékezhet vagy nem, hogy 50 éve milyen szinten állt a technika a maihoz képest. Szerintem nagyot nem tévedek ha azt mondom a következő 5-10 évben fog annyit fejlődni mint az előző 50 alatt. 20 év múlva lehet nem is fognak árulni asztali lejátszókat és egy „valamin” fogod tárolni az összes lemezed tartalmát. De ettől függetlenül nem vitatom a Panasonic létjogosultságát a legtartósabb és legjobb lemezre csak egy kicsit túl van misztifikálva véleményem szerint amivel nem kell egyetérteni. Ha 1-2 nagyon fontos dolog archiválásáról van szó akkor természetesen én is ezt választom. Ne vedd magadra gg72 nem neked szántam ezt a „kifakadást” csak ebben a válaszban írtam le.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
-
stanley00
aktív tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Igazából nem is az alacsony ára miatt érdekes, hogy nem olyan makulátlan az írás minősége hanem, hogy azért csak TDK MID-es lemez még ha a gyengébbik is. A CMC-s Verbatimokkal csak jobbakat írok. Itt is többször szó volt róla, hogy megy a Taiwani tömeggyártás (CMC és RITEK lemezek). Japánok már nem is gyártanak BD-R SL lemezeket. Erre itt egy elméletileg PRO TDK MID-es lemez (UAE) és egy fokkal nem jobb az írás minősége. A tartósságot nem tudhatjuk. Én azt hittem mikor megláttam a lemezt ennyi pénzért, hogy pillanatok alatt el fog fogyni és még mindig simán rendelhető. Azért érdekességként berakok egy képet, ezzel a TDK lemezzel történt tegnap. Utoljára 3-4 éve rontott nálam író lemezt és az is BD-R DL lemez volt. Nem dramatizálom a dolgot csak majd esetleg akkor ha még pár lemez így végzi.
Lemez: FalconMedia PRO Shiny 25cake
MID: TDKBLDRBD
Író: Pioneer BDR-208D (FW: 1.50)
Program: IMGBURN 2.5.8.0
Írási sebesség: 6X -
-
stanley00
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Szerintem az lehet csak nem nyomtatható de az én esetemben például ez tök mellékes.
Mondjuk hihetetlenül olcsó, már már gyanúsan. Ha tényleg ugyanaz a lemez akkor pár hozzászólással feljebb teszteket is láthatsz róla, de mondom ez nem nyomtatható. -
stanley00
aktív tag
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Jól van na csak úgy siettem, hogy közöljem

-
stanley00
aktív tag
Gyerekek siessetek amíg tart

http://www.itmedia.sk/olcso/IT12873/Blu-Ray%20(BD-R)/IT_Media_%2ASilver_top%2A_BluRay_BD-R_6x_%281_layer%29_25cake_TDKBLD-RBD-000
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a lemezzel.
Fontos, hogy ez a kék-fehér csomagolás legyen. Alapból nem érdekelne ez a márka de állítólag váltottak a CMCMAG DI6 MID-ről VERBATIMf (000) MID-re. Ugyanúgy a CMC MAGnetics-ban gyártják cserébe viszont rosszabb mint a CMCMAG DI6 MID-es lemezei a MEDIARANGE-nek

Érdekes a dolog mert a CMCMAG DI6 MID-es MEDIARANGE ilyen eredményt produkált 6X írással
A VERBATIMf (000) MID-es MEDIARANGE 4X írással

Az a poén, hogy állítólag ugyanabban a rendelésben volt ez a két lemez.
És egy eredeti VERBATIM lemez ugyanazzal a VERBATIMf (000) MID-el 4X írással elméletileg ugyanabból a CMC MAGnetics gyárból

Ezek a tesztek nem az enyémek csak egy külföldi fórumból raktam át ide őket. A tesztet készítőn kívül is többen panaszkodtak a rétegváltásnál található és az amúgy borzalmas írásminőségre. Aki a tesztet csinálta LiteOn íróval írta a lemezeket. Csak a Verbatimos MID miatt érdekelne de nem tudom, hogy esetleg Pioneer íróval jók-lehetnének-e az írások. Ezért érdekelne írt-e már valaki ilyen lemezeket.
-
stanley00
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Értem a célzást de próbáltam halványan érzékeltetni, hogy nem neked címeztem hanem csak úgy általánosságban egy egyszerű véleményként mindenfajta támadó szándék nélkül.
-
stanley00
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Na jövök balhézni
Ezt most megint nem értem, hogy az általad említett Philips lemez „hangsúlyozom” írásminőségével mi a bajod? A tartósságát most hagyjuk mert a legtöbb esetben még nincs válasz, nem is lehet erre. Egyébként soha nem is vettem és nem is fogok ilyen lemezt venni tehát nem a márka védelmezője vagyok. Viszont egy tök átlagos, le is merem írni jó és simán elfogadható írásminőségű teszt. Nekem már nagyon uncsi, hogy csak a Panasonic és semmi más. Aki itt mindenki sztárolja a Panasonicot (vitán felül a legjobb) az tegye a szívére a kezét és úgy mondja, hogy az élet más területein is mindig ugyanezt a minőséget vásárolja mindenben. Persze ha milliomos az illető akkor biztos úgy van. Nem hinném, hogy itt mindenki akinek kocsija van az Lexus, Porsche vagy Audi esetleg 160 cm-es 4K UHD-s TV-je van és egy budai villában lakik és még sorolhatnám. Régebben én is mindig próbáltam a legjobb minőséget venni még ha drága is az. Mivel nem havi 2 lemezt használok el az az 530 Ft-os Panasonic borzasztóan drága más lemezekhez képest amik azért simán elfogadható és jó minőséget képviselnek. Én úgy döntöttem már korábban, hogy nekem tökéletesek lesznek az olyan lemezek amik írásminősége legalább olyan jó mint az említett Philips és nem fogok más lemezekhez képest akár 3-4x-es áron Panasonic lemezeket vásárolgatni csak, hogy elmondhassam ez most a legtutibb . A CMC-s Verbatim simán megteszi de továbbmegyek annak a sima OEM-es No Name verziója ami ugyanaz a lemez is simán hozza a legtöbb esetben ugyanazt az írástesztet. Ha szerencsém van harmad áron tudom ugyanúgy tárolni az adataimat ha nem akkor így jártam. Nem az unokáimnak írom a lemezeket, simán megteszi ha kibír 30 évet a Panasonic meghirdetett 50 évéhez képest megfelelő tárolás mellett. Kicsit más oldalról közelítve bárkinek bármi a munkája, foglalkozása nem hinném, hogy ő az egyetlen és legprofibb a világon abban mégis embernek tartja magát aki a munkájával képvisel egy valamilyen szintet és minőséget mégsem tartja magát egy értéktelen embernek akinek a munkája semmit nem ér csak mert nem a legjobb a világon. Különbözőek vagyunk, különböző szintet képviselünk de a legtöbb esetben ez a szint is egy vállalható minőséget képviselő dolog. Szóval remélem nem az jön le a mondandómból, hogy egy olcsó János vagyok akinek bármilyen sz*r megteszi hanem az, hogy én úgy látom, hogy manapság jó pár példa van arra, hogy valami egy státuszszimbólummá válik egy bizonyos réteg körében és minden más csak gagyi lehet mellette még akkor is ha sokkal kedvezőbb áron teljesen elfogadható minőséget képvisel. -
stanley00
aktív tag
[HP BluRay BD-R 6x]
Megkértek, hogy írjak rá, nem saját lemez de ha már megírtam csináltam egy tesztet is.
Érdekes, hogy „elméletileg” ugyanaz a lemez mint a Verbatim de szemmel láthatóan elmarad tőle ha az írás minőségét nézzük.PIONEER BD-RW BDR-208D 1.40
Írás 6X-osEgy korábbi Verbatim ugyanazzal az íróval
-
stanley00
aktív tag
válasz
zozopapa68
üzenetére
Ebben teljesen igazad van

-
stanley00
aktív tag
válasz
zozopapa68
üzenetére
Köszi! Igazából csak a BD50-nél érdekel a MID. A 25-ös lemezeknél mint írtuk tisztában vagyok vele, hogy szinte már csak a CMC gyárt nekik.
-
stanley00
aktív tag
válasz
johnywalker
üzenetére
Köszi a választ, igazából engem pl. a Verbatim esetében annyira nem érdekelne, hogy hol gyártják amíg saját MID-es a gyártás. De szerintem valamit nagyon keversz mert a Mitsubishi Kagaku Media Co., Ltd. az nem egyenlő a CMC Magnetics-el. Kb. 1994-től a „Verbatimos” cuccokat Japánban Mitsubishi márkanév alatt forgalmazták és kb. 2010-től egyesítették az összes terméküket világszerte a Verbatim név alá. A CMC Magnetics pedig egy Tajvani cég. És ha azt nem nézzük, hogy maga a gyártás nem Japánban történik akkor sem nevezném a Verbatimot multinacionális cégnek mivel a Mitsubishi Kagaku Media Co., Ltd. teljesen Japán cég aminek a termékeit forgalmazzák Verbatim márkanév alatt.
-
stanley00
aktív tag
Köszi! A 25-ös lemezzel tisztában vagyok, hogy csak CMC-s gyártmány csak az 50-es lemezeket ritkábban vásárolom és ezért kérdeztem, hogy tisztában legyek vele nehogy akkor koppanjak ha kézbe veszem. Igazából sejtettem ezt mert a legtöbb 50-es lemezt is már úgy árulják, hogy Japan import nem pedig Made in Japan.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Daywalkerke
üzenetére
-
stanley00
aktív tag
A legfontosabb: senki nem mondta, hogy hazudsz!
Van egy meggyőződésed és ezzel semmi baj. Nekem is van és elmondom viszont megpróbálok nem kijelenteni csak kifejteni egy másik álláspontot. Nem mondom, hogy az igazság nálam van de te sem jelentheted ugyanezt ki, az teljesen bizonyos. Lehet rosszul fogalmaztam, hogy sztárolod az Omegát de azért valljuk meg olyan mintha valami reklámarca lennél a márkának. Azt mindig elmondod, hogy közepes minőség, valahol még azt is írod, hogy 5-8%-al a Verbatim alatt van minőségben mégis azt ajánlod a Verbatimot meg lekukáztad éppen az előző hozzászólásodban. Nehogy azt hidd, hogy „rádszálltam” csak mivel jópárszor olvastam tőled ezeket valamiért megragadt bennem. Bizonyításul pár link:Kérlek bizonyítsd már be valamivel, hogy a CMC-s HTL-es Verbatimok jelenleg használhatatlan semmire nem jó lemezek amik garantáltan elveszítik a rajtuk tárolt tartalmat mondjuk 1-2 éven belül. Nem tudod mert fogalmad sincs róla csak dobálózol a szavakkal. Fentebb már leírtam, hogy hozzáértően, jó íróval nagyon jó minőségben meg lehet írni őket. Majdnem mondjuk mint egy Panasonicot. Akkor miről beszélünk? Nem tudom de ha mondjuk személyesen neked rossz tapasztalatod volt pár lemezzel az sem számít semmit mert számos oka lehet. Az pedig, hogy a Panasonic 50 évet ígér a lemezeire biztos így lesz? Garantálod? Ja, hogy nem tudod. Vagy igen? De akkor honnan tudod? Az elsőt már megírtad 50 éve? Ja mégsem. Minden csak spekuláció! Ez a problémám csak, hogy kijelentesz valamit amit semmivel sem tudsz alátámasztani. Egy biztos, ha nem számítana akkor nekem is minden lemezem 400 Ft-os Panasonic lenne mert én is úgy gondolom, hogy minőségibb és a legjobb lemez valószínűleg. Viszont azt is gondolom, hogy nincs akkora kontraszt közöttük mint amit beállítasz. Természetesen semmivel nem tudom bizonyítani az állításom de én meg úgy érzem, gondolom, hogy ezek a Verbatimok adott esetben 20-30 évet is kibírhatnak megfelelő tárolással. Az pedig egyenlőre elég nekem. Végül csak egy példa. DVD lemezből is mindig Verbatimot használtam de van pár lassan 15 éve megírt Ritek-es Traxdata amit még most is tökéletesen be lehet olvasni. Vagy szintén hasonló RICOHJPN MID-es Fuji. Rengeteg kukás MID vagy márka létezik de amiről te írsz az abszolút nem az.
-
stanley00
aktív tag
Örülök ha nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a Sony-hoz kapcsolódva. Nekem például a DL-es újraírható lemezeknél a TDK-val (TDK MID) voltak nagyon rossz tapasztalataim sőt az SL lemezei is hasonlóan hamar leamortizálódtak nálam. Ezért próbaképpen váltottam a Sony lemezeire (Sony MID) és a mai napig jól operálnak tehát teljes mértékben meg vagyok elégedve velük. Igaz ezek sem tegnap vásárolt termékek és most kizárólag az újraírható lemezekkel kapcsolatban írom ezt.
-
stanley00
aktív tag
Ha már itt a karácsony akkor szeressük egymást és vitatkozzunk

Előre leszegezem, nehogy magadra vedd, semmilyen rosszindulat és konfliktus keresése nem áll a véleményem mögött de nem nagyon értek egyet a mondandóddal. Szerintem semmilyen alapja nincs annak amit most leírtál a CMCMAG-BA5-000 MID-el kapcsolatban. A MID-ek minőségével kapcsolatban én is tisztában vagyok de szerintem most méltánytalanul lehúzod azt a MID-et amit ha a megfelelő márkanév alatt vásárolsz akkor igenis megfelelő minőséget biztosít. A szar lemezeket már megírni sem lehet normálisan. A Verbatimos CMCMAG-BA5-000 lemezeket viszont lehet és innentől már csak a tartósság kérdéses ami megint csak egy olyan dolog amit senki sem tudhat és nem is garantálhat. Még az agyonsztárolt lemezekkel kapcsolatban sem. Akkor sem ha az mondjuk éppen MEI és 50 évet garantál. Ahogy öregedem és a világ változik egy dolog teljesen nyílvánvalóvá vált előttem, mégpedig az, hogy mindenki csak eladni akar és ezért kész akár nem helytálló dolgokat állítani a termékéről vagy szándékosan olyan terméket gyártani aminek az élettartama meg sem közelíti a 70-es, 80-as években gyártott dolgok tartósságát. Az is lerágott csont, hogy a gyártósorokon sem ugyanaz a minőség midegyik lemeznél és ha itt tartunk akkor ezerszer inkább a Verbatim által gyártatott CMCMAG-BA5-000 lemezeket veszem mint a Te általad korábban számtalanszor sztárolt Omega lemezeket mert a szomszédnak olyan remekül sikerültek az írások. Nem mindenkinek van vagy nincs is szándéka 400-500 Ft-ot kifizetni egy lemezre. És akkor pl. egy CMCMAG-BA5-000 MID-es Verbatim tökéletes alternatíva ellentétben a Te állításoddal szerintem.
Én tudok mutatni CMCMAG-BA5-000 MID-es Verbatimot ami alig marad el mondjuk egy Panasonic lemeztől. A tartósságot most hagyjuk mert úgysem tudod bizonyítékát adni, hogy szar és meddig fog tartani. És innentől kezdve spekuláció az egész. -
stanley00
aktív tag
válasz
leslieearth
üzenetére
Én [ezt] rendeltem 2 hete hétfőn és rá 7 napra megkaptam.
-
stanley00
aktív tag
Pont írni akartam, hogy szerintem nem lutri hanem tuti, hogy nem eredeti Verbatim lesz mivel oda van írva, hogy „import Japan”. Tök gáz, hogy már a Japcsik is importálják a Taiwani lemezeket
Persze szerencsére van még kivétel. De hogy odaszúrjak egy kicsit, nekem jelen pillanatban semmi bajom még a 25 GB-os CMC-s Verbatimokkal

-
stanley00
aktív tag
válasz
spiky03
üzenetére
Várd meg amíg majd más is válaszol de elmondom mit gondolok. A JVC egyértelműen Japánban gyártott Pana MID-es lemez. A That's-es lemez pedig nekem kicsit lutrinak tűnik mert ugye BD25-ös lemezeket már a Panasonicon kívül minden Japán gyártó mással gyártatja (Taiwan) ahogy ezt korábban leírták itt is és az ilyen lemezekre mindig azt írják, hogy import Japan mivel ők is kintről hozzák. És hát a That's-nél is ez van írva, hogy import Japan. Simán benne van, hogy a That's is Japánban gyártott de én csak ott mernék venni ahol egyértelműen odaírják, hogy genuine MID kódos vagy pedig, hogy Made in Japan.
-
stanley00
aktív tag
Meg kell mondjam ilyen gyorsan még nem kaptam csomagot (free shipping) Japánból.
Szombaton este 8 után rendeltem meg és ma jött meg. Igazából 4 nap alatt megjött ha a mai napot nem számítom mivel délelőtt már meghozták.
[Verbatim DL 50 GB]ImgBurn, Pioneer 208D, 2X írva
Nem tökéletes de az biztos, hogy életem eddigi legjobb DL írása

-
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Akkor nincs túl nagy szerencsém mert ezeket a lemzeket nem egy időben és nem egy helyről vettem.
Mondjuk ezek a lemezek legalább meg lettek írva. Nem is olyan régen volt, hogy gyorsan kellett a lemez, gondoltam veszek itt az aprón hirdetők valamelyikétől pár lemezt. 5 DB TDK mid-es BD-R DL lemezt vettem. Ebből mind ment a kukába, a feléig sem írta meg a lemezeket az író. Ezután direkt vettem 5 tök ugyanolyan lemezt az E-bay-ről, mondanom sem kell ugyanaz az író szépen végig írta, a minőség az meg olyan amilyen.Na azt nevezném balszerencsének
de inkább szerintem csak jól át lettem verve 
-
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Mondom, hogy elfogadom amit írsz csak kicsit visszás az egész. Mert ugye ha én most itt feltenném a nagy kérdést, hogy éppen blu-ray írót vennék de nem tudom, hogy milyet akkor kapásból a szakik rávágnák, hogy csakis Pioneert. OK. Aztán mondjuk feldobnám, hogy most láttam jó áron Mediarange DL lemezt és vennék is rögtön, hogy kipróbáljam. Elküldenének a sóhivatalba
, hogy csakis a MEI-T02-001, VERBAT-IMd-000, TDKBLD-RFB-000 MID-es lemezek az ajánlottak. Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy mindenből a legjobbat próbálom hozzátenni mégsem működőképes a dolog. És ez bosszantó. De ez csak egy kis hangos eszmefuttatás volt, nehogy kötözködésnek vagy okoskodásnak vedd. Értem amit mondani akarsz. Egyébként pár hozzászólással előbb írtam, hogy a [következő és egyben általad is ajánlott lemezek] már úton vannak, hogy pontot tegyek a kérdés végére
. -
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Köszi az instrukciókat de szerintem minden feltételnek megfelelek, hogy az írás minősége elfogadható legyen
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az írás minősége függ a;
1. alapanyagtól MEIT02 (001) és TDKBLDRFB (000)
2. írótól és a használt írás sebességtől PIO208D 4X
3. az írón lévő fw verziótól legújabb
4. író szoftvertől és egyébb driverektől (alaplapi chipset) IMGBURN, alaplapi chipset legújabbProcesszor Core i5, RAM 8GB, Gigabyte alaplap
És mivel a hasonlóan jó alapanyagokat BD-R esetén kivétel nélkül jól megírja ezért az egyéb driver és más problémákat elvetném. Csak a BD-R DL írások nem sikerülnek olyan jóra, némelyik pedig botrányos sajnos.
Ezzel együtt elfogadom amiket leírtál csak hát az ember ilyen minőségi MID-es lemezeknél ha az egyéb hardveres feltételek is adottak akkor elvárná, hogy minden flottul menjen

-
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Hát a Panasonic MID-es írásoknál az LDC max érték botrányos mint az enyémnél is

A Verbatim viszont kitûnônek látszik. Nem is baj mert még mielôtt belinkelted volna pont rendeltem Verbatim MID-es DL 10-es hengert. Még ebben a MID-ben reménykedem
-
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azért nem értem mert a sima BD-R lemezekkel semmi gond, egy Panasonicot nekem is sikerül megírni ugyanúgy ahogy neked de ha DL-t írok és mindegy milyen MID-re akkor teljesen változó a minőség legtöbbször már nem nagyon elfogadható eredménnyel.
Verbatim, JVC és TDK márkákról beszélek ilyen MID-el MEIT02 (001), TDKBLDRFB (000) -
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Megdobban a szívem ha ilyet látok.
-
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Properties:
Panasonic Professional hard coat
Stable writing
Lower recording error rate
Temperature stability
Scratch guard
Antistatic
Stain resistant
High compatibilityHa ez tényleg az ujjlenyomat miatt van akkor ennyit a fentebb felsoroltak 1-2 sorában közölt információ hitelességérôl. Senki ne értsen félre, eszemben sincs kétségbe vonni a Panasonic minôségét és természetesen ez lehet véletlenszerû is de ha ennyitôl megfekszik a Panasonic is akkor 1 forintal nem ér többet mint pár más lemez.
-
stanley00
aktív tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Ezt is érdekes, hogy mindenkinek a Panasonic-ra fáj a foga és folyamatosan hiányolja, hogy itt nem lehet kapni viszont 500 Ft-os darabáron meg elkapkodja. E-bay-en meg folyamatosan van 340-ért. De az ITMedia-t sem értem. Szemmel látható, hogy van igény a lemezeikre ezzel szemben a héten sikerült rendelniük Verbatim-ból annyit, hogy 1 nap alatt elfogyott, a Panasonic meg pár óra alatt. Hát nem egy profitorientált stratégia.
-
stanley00
aktív tag
válasz
zebranyul
üzenetére
Saját vélemény (nem kell vele egyetérteni), hogy CMC és CMC között is van különbség. Nem mindegy, hogy milyen márka alatt értékesítik. Saját magam tapasztaltam írásteszttel a That's-es RITEK és Maxell-es RITEK esetében vagy akár a Verbatim-os CMC vagy Noname (ez lehet akár Omega is) CMC esetében. Viszont kicsit árnyaltabb a dolog mert lehet, hogy pl. a That's-es RITEK jobb mint a TDK-s RITEK. És mivel ahogy gg72 írta a HTL-es lemezek közül a Panasonic-ot leszámítva már szinte mind a RITEK vagy CMC üzemeiben fog készülni ezért én úgy gondolom, hogy ki kell majd tapasztalni, hogy melyik neves gyártó neve alatt lesz elérhető a legjobb minőségű RITEK vagy CMC. A legjobb minőségre vágyóknak meg ott lesz a Panasonic. Ki tudja meddig.
-
stanley00
aktív tag
Ez nagyon jó, nagy segítség. Köszi a linket! Csak az a baj, hogy nem egy olyan lemez van aminél a kép tök ugyanaz a MID-ek viszont mások
Pedig de jó lenne a kép alapján beazonosítani a lemezt amit szeretnél és úgy rendelni Ebay-ről. Az a baj, hogy ha az Ebay-en a kép alapján választanék még úgy sem biztos, hogy azt kapnám amire számítottam. Egyébként milyen érdekes, hogy pont a sz.r LTH-s lemezeknél vannak a nagy és minőségi gyártóknak a saját MID-es lemezei. -
stanley00
aktív tag
-
stanley00
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Saját tesztek.
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) Fullprint HTL ITMEDIA
Természetesen nem konstans minőség tehát lehetnek eltérések pozitív és negatív irányba is mondjuk hengeren belül de nagyjából mutatja a képességeit a lemezeknek. Tehát a CMC-s Verbatim nem etalon de szerintem vállalható, jó minőség. Időtállóság szempontjából meg ahogy gg72 mondaná majd meglátjuk

Úgy gondolom, hogy a Verbatimos CMC után bármilyen más CMC-s lemez lutri és legalább 1 kategóriával rosszabb a Verbatimnál. De ez csak egy vélemény.
A 4X-es TDK valószínű RITEK de láttam már [PHILIPS MID-el] is. -
stanley00
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én is vettem régebben 3 db-ot. Rövid időn belül mind a három hibás lett. Voltak olyan részek ahol az IMGBURN többszöri nekifutásra tudott írni és ott bizony lejátszásnál mindig meg is akadt a lemez.
-
stanley00
aktív tag
[Taiyo Yuden Blu-ray dvd 25gb bd-r 4x Speed Inkjet Printable 3d Bluray Disk]
PIONEER BDR-208D FW 1.40
IMG BURN 2.5.8.0
4X-en írva -
stanley00
aktív tag
Na azt hiszem most már egyértelmű miért ilyen olcsó ez a TDK lemez. Igaz amit Te linkeltél az a 25-ös henger és ott nincs információ arról, hogy a lemez milyen MID-el rendelkezik de az 50-es hengernél ami árban a duplája tehát valószínű ugyanaz a lemez már feltünteki a MID-et ami PHILIPR04

Hát ennyit a TDK-ról is. Mindig van hová süllyedni
Már a színe is ronda az írható felületnek
[TDK Blu-Ray BD-R 25 GB - 4x - blank - 50 pcs in Cakebox] -
stanley00
aktív tag
Biztos úgy van ahogy mondod de eddig ha én olyan lemezt vettem aminek a MID kódja megegyezett a márkanévvel és nyomtatható volt akkor is rajta volt a külső kerületen a szélén a márkajelzés. Mindegy, én 19-re lapot húztam
és kíváncsiságból rendeltem az ebay-en That's-es (RITEK) japán import lemezt. Kíváncsi leszek milyen. Abban reménykedek, hogy ilyen márkanévvel a japánoknak csak nem árulnak valami értékelhetetlen lemezt. -
stanley00
aktív tag
Igaz, hogy valami nyitási akció de nagyon olcsó még így is. Ha megnézed a termék oldalán a képet róla akkor lehet látni, hogy a lemezen semmilyen márkajelzés. Ez nagyon hasonlít a CMC-s Verbatimra. Az is olyan, hogy tök sima felület márkajelzés nélkül és CMC. Nekem ez gyanús. Mármint nem az, hogy feltétlen rossz lemez lenne, de nem TDK MID-es.
-
stanley00
aktív tag
Megkérdeztem az eladót és azt írta, hogy RITEK. Meg is lepődtem egy kicsit mert eddig ahányszor rákérdeztem ilyenekre mindig tereltek, hogy nem tudják meg, hogy sokféle lehet. Na szóval tudom, hogy itt le van írva, hogy a RITEK nagyon nem ajánlott de mivel csak That's (Taiyo Yuden) márkáról van szó szerinted teljesen elképzelhetetlen, hogy a Verbatimhoz (CMC) hasonlóan azért egy vállalható, elfogadható minőséget kap az ember? Vagy teljesen felejtős? Azért kérdezem mert ahogy írtad ha a Panasonic-ot kivesszük a játékból akkor a jövőben már úgysem lehet mást kapni majd ezen és a CMC-n kívül.
-
stanley00
aktív tag
Olvastam amit linkeltél csak mivel a That's nem volt megemlítve ezért reménykedtem de valószínűleg igazad van. Köszi a választ! Azért nézegettem mert úgy tűnik az ITmedia készül tönkremenni figyelembe véve mennyire frissítik a készleteiket az utóbbi időben. Ami egyszer elfogy abból már nem is lesz nagyon újra.
-
stanley00
aktív tag
Üdv!
Használtam a keresőt de nem nagyon találtam rá választ! Szerinted (Szerintetek) [ez a lemez] vajon milyen lehet. Itt általában csak az 50 GB-os lemezek kapcsán esik szó a That's-ről. Van rá esély, hogy ez is Ritek vagy valami hasonló
? -
stanley00
aktív tag
Pár hete cseréltem a firmware-t 1.40-re tehát azokat még az előző firmware-el írtam ami gyárilag rajta volt, Verbatim lemezre.
De itt egy egészen friss írás az új FW-el (1.40), szintén Verbatimra és az sem sikerült olyan jóra.
És még pörköltem pár TDK lemezt szintén a régebbi FW-vel amiknek az eredményei hasonlóak ahhoz ami a most csatolt képen látható.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Seregély
üzenetére
Nekem sajnos nincsenek jó tapasztalataim a JVC MEI-T02-001 MID-kódos lemezeivel. Igaz én annak idején Optiarc-al írtam őket. Sajnos csak ilyen „férc” formában tudtam előkaparni a teszteket de azt hiszem a lényeg látszik rajta.

Azóta már PIONEER 208D-vel írok
Pár szintén MEI-T02-001 MID-kódos lemez de már Verbatim, a PIO 208-al.

Ezek már jobbak de itt is van egy értékelhetetlen. Nekem valahogy sosem sikerült még megírni úgy igazán tökéletesre BD-R DL lemezt. Na a lényeg, hogy a fenti JVC lemezek sem biztos, hogy azért lettek olyan rosszak mert Optiarc-al lettek írva.
-
stanley00
aktív tag
Lehet, hogy Te úgy érezted de nem szarkasztikusnak szántam a mondandóm. És egyáltalán nem a CMC MID-es Verbatim mellett kardoskodok. Nem azt mondtam, hogy az lenne az etalon. Az Infomedia is csak egy ugyanolyan középszerű Taiwan-i gyártó mint a CMC. Az első link is amit beraktál olyan eredményt mutat, hogy egy RITEK-es Maxellt is jobban meg lehet írni. Ez csak egy vélemény, nem kell vele egyet érteni. Én csak azt nem értettem, hogy „SZERINTEM” két középszerű és hasonló minőséget képviselő márka között viszonylag nagy kontrasztot állítasz be az egyik javára a másikkal szemben. Hozzáteszem, hogy a minôséget illetôen most csak a Verbatimos CMC-vel kapcsolatban állítom ezt mert valóban vannak gyengébb CMC-s lemzek mint ahogy Infomedia-s is ahogy az elsô linked bizonyítja.
Pioneer 208D
IMBGURN 2.5.8.0
-
stanley00
aktív tag
Tényleg nem kötekedés, nehogy félreérts. Csak okosodni szeretnék. Nagyjából ilyen minőségű írástesztet rengeteget tudnék mutatni (saját) Pioneer BDR-208 íróval CMC-s Verbatim lemezre. Azt mégis folyamatosan középszerű lemeznek tartjátok, ez meg erősen ajánlott. Az általad linkelt „Szuperhíres” Melody márka INFOMER40 MID-el mitől ilyen nagyon jó az alig ismert Verbatim-hoz képest (igaz CMC)?
-
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Köszi a választ de sejtettem, hogy félre leszek értve.
Nem azt szerettem volna hallani ezredjére, hogy milyen fantasztikus lemez a Panasonic, a CMC pedig középszerű ahogy a topic tetején össze is van foglalva amivel tisztában vagyok.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha van kétféle lemez amiből az egyik Verbatim CMC mid kóddal, a másik pedig nem Verbatim szintén ugyanazzal a CMC-s mid kóddal akkor létezhet-e, hogy a nem Verbatim de ugyanolyan mid kódos lemez gyengébb minőségű? A választ sejtem de azért kíváncsi lennék mások véleményére. Kérlek ne értsd félre és ne vedd kötekedésnek csak ha félreérthetô is voltam én mást szerettem volna kérdezni mint amire a válasz kaptam szerintem. -
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Pont az előző hozzászólásban említett [CMCMAG-BA5-000] mid kóddal rendelkező lemezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni olyantól akinek van vele esetleg tapasztalata. Azt szeretném megtudni, hogy vajon van-e bármi különbség az előbb linkelt lemez és EZ között. Mindkettőnek ugyanaz a mid kódja. Verbatimot már írtam jópárat és tényleg szinte Panasonic színtű az írásminősége Opti Drive-al ellenőrizve. A Verbatim lemezen még csak márkajelzés sincsen. Szóval kíváncsi lennék, hogy szerintetek a két lemez közt lehet-e bármi minőségbeli különbség mert ha esetleg tök ugyanaz a két lemez akkor 150 Ft-ért még sokkal jobb vétel a Verbatimnál. Lehet, hogy ott csak a márkanevet kell megfizetni és azért drágább vagy a másik csak egy „B”-s minőségű ugyanarról a gyártósorról?
De egyszerűbben kérdezve megéri-e a Verbatimot venni (ha már nem Verbatim mid kódos) a kettő közül drágábban?Köszi!
-
stanley00
aktív tag
Köszi a tippet de ettől a gyerektől én már nem fogok rendelni mert mint ahogy a termék adatlapján is leírja min. 1 hónap amíg megérkezik. Múltkor is kb. 35 nap volt ha jól emlékszem amit tőle rendeltem. Vicc az egész. 35 nap alatt én gyalog körbejárom a földet. El sem tudom képzelni, hogy a mai világban hogyan lehet 35 napig utaztatni egy csomagot. Én ha muszáj lenne sem tudnám szabotálni, hogy ennyi ideig tartson kézbesítemi. Létezik még biciklis postás? Van másik eladó is akitől szoktam rendelni, a lemezei sem drágábbak, szintén ingyenes postázással. Tőle rendszeresen max. 7-8 nap alatt megkapom. Azt a That's-es lemezt meg szerintem hanyagolom. Az eladó sem válaszol a kérdésre de ezen már meg sem lepődöm.
-
stanley00
aktív tag
Írtam a csávónak egy levelet amiben rákérdeztem a mid code-ra. Mondjuk ezt párszor más rendelésnél megtettem ahol nincs konkrétan a mid code feltüntetve az adatlapon és sosem válaszolnak csak ködösítenek, úgyhogy illúzióim nincsenek. De mivel ez nem repacked rendelés lenne hanem spindle ezért a hengeren rá kell legyen írva, hogy hol készült. Így kérdeztem rá ezért ha korrekt akkor megírja, hogy made in taiwan, japan vagy akármi és akkor minden kiderül. Csak akkor rendelnék ha Made in Japan mert máskülönben biztos, hogy nem Panasonic vagy TDK mid code-os.
-
stanley00
aktív tag
Azért ez egy érdekes megközelítés. Mert ugye én magánszemély vagyok de nem feltétlenül gondolnám, hogy az érintett japán jóember cégnek minősül ha tőle rendelek. Számtalanszor azt írták már ebay-es rendelésemre, hogy „gift” azaz ajándék. Az én szememben ő is magánszemély de ezt majd tényleg úgyis a vám dönti el ha egyáltalán rendelek. Csak elgondolkoztam rajta.
-
stanley00
aktív tag
válasz
Flashget
üzenetére
Megtettem, de amit én linkeltem az 25 gb-os That's amiről az általad linkelt részben egy szó sem esik. Kizárólag a DL-es 50 gb-os That's-ről. A kérdés továbbra is az, hogy az 50-es kiszerelésű 25 gb-os That's lemezek is kizárólag Panasonic vagy TDK mid kódosak-e, úgy mint a DL-es társaik?
-
stanley00
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valakinek esetleg van-e már tapasztalata ezzel a lemezzel kapcsolatban. [link]
Nem is az írás minőségre gondolnék hanem a mid code-ra. Van rá esély, hogy Panasonic vagy TDK mid code-nál nem rosszabb ez sem?
Egyébként érdekes, hogy így elsőre semmit nem találtam a neten arról, hogy ki vagy mi ez a cég pedig a köztudatban és általam is már régebb óta ismert a minőségibb lemezeiről. Mintha úgy emlékeznék régebbről, hogy ez Taiyo Yuden csak That's márkanév alatt.Köszi!
-
stanley00
aktív tag
Jól néznek ki. Csak akkor most honnan tudom, hogy ha That's lemezt veszek akkor panasonic vagy TDK mid kódos lesz? Mert azért ez a Panasonic mid kódos That's eléggé ott van.
Még kérdeznék egyet mert a képeiden látom, hogy te be tudod állítani a teszt olvasási sebességét. Ott ahol Neked 4X van beállítva nekem sosem kínál fel semmit. Üres az a rész, így be sem tudom állítani. Ezzel ugye az a baj, hogy sokszor kicsit gyorsabban olvassa mint amilyen sebességgel beírtam. -
stanley00
aktív tag
Nekem például a DL-es JVC lemezekkel elég rossz tapasztalatom van bár Panasonic mid kóddal rendelkeznek. Igaz azokat még az Optiarc-al írtam.
Drive Optiarc BD RW BD-5300S 1.06
Disc BD-R DL MEIT02 (001)
Iró IMGBURN[link]
[link]
A többi JVC lemez is kb. ilyen eredménnyel zárult.Szintén az Optiarc így írta a TDK BD-R DL-t (jé akkor egyet sem rontott)
Drive Optiarc BD RW BD-5300S 1.06
Disc BD-R DL TDKBLDRFB (000)És a most vett Pioneer BDR-208D (1.10)
Disc BD-R DL TDKBLDRFB (000)
Iró IMGBURN 2.5.8.0Csak azért raktam be ezeket mert ennek ellenére mivel nagyon jó árban lehetne rendelni DL-es JVC-t és a médiakódja is csak Panasonic lehet, hogy a Pioneer jobban megírja? Van valami tapasztalat vele Pioneer 208-al?
Nem tudom miért csak linket ír ki. Múltkor is így raktam be a képet és rendesen megjelent. Na mindegy most már nem csinálom újra, bocsi.
-
stanley00
aktív tag
Azért írtam 6X-an a lemezt mert már előtte rontott egyet 4X-en, utána pedig 2X-en. A Pioneer BDR-208D feljánlotta (tudja) a 6X és 8X-os írását is ennek a lemeznek. Szóval végső elkeseredésemben írtam 6X-an

A másik kérdésedre válaszolva pedig most már egyre jobban megérdemli, hogy kikerüljön ide a neve mert jobban utánagondolva egyre gyanúsabb a dolog. Mégpedig azért mert a hirdetésében először csak 3 db ilyen lemezt árult és amikor rákérdeztem, hogy megvan-e még az a 3 lemez azt válaszolta igen és 1-2 napon belül lesz több is. Így nem 3-at hanem 5-öt rendeltem de ha igazat mondott akkor nem is 1 szállításból lehettek a lemezek. Tehát vagy folyamatosan szar lemezeket rendel vagy tudatosan rakott még hozzá két „fasza” lemezt.
Az illető neve: sanci76
Szóval csak óvatosan vele.
Jelen pillanatban már nem is árul semmit, legalábbis sanci76 néven nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - OFF topic
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- LordAthis: RETRÓnia - RETRÓ Mánia - Úton van hozzám egy csodás történelmi darab!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Elemlámpa, zseblámpa
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9E1 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980 PRO 1TB M.2 Heatsink Gen4 OEM SSD
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

de inkább szerintem csak jól át lettem verve 
és kíváncsiságból rendeltem az ebay-en That's-es (RITEK) japán import lemezt. Kíváncsi leszek milyen. Abban reménykedek, hogy ilyen márkanévvel a japánoknak csak nem árulnak valami értékelhetetlen lemezt.