Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
Nem tudok mit mondani a konkrét lemezre, mert nem ismerem... Hiába a MEI mid, én szkeptikus lennék vele látatlanban már csak a Ridata név és a kínai származás miatt is.
-
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Milyen író? Én egy Pioneer BDR-S08 íróval 4X írom gond nélkül.
-
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Mivel az Omega ugynezzel a MID-del jön, mint a Verba + szebb a nyomtatható felülete + olcsóbb is, jobb választás sztem.
-
gg72
veterán
válasz
johnywalker
üzenetére
A CMC BD50 sosem volt ajánlott, szerencsére erre a Mediarange is rájött, így váltottak Verbatimf-re, ami szintén nem tökéletes, de (csak) ez van...
-
-
gg72
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Remélem te jobb hengert fogtál ki, mint én... Most bonttam fel egy új 50-est és katasztrófálisak az írási eredmények:
Eddig nagyjából elégedett voltam ezzel a lemezzel, de ez a henger most sajnos siralmas, ha így marad a többi is (az időközben megírt harmadik lemez is hasonló, mindegyik a henger különböző részeiből van) , kukázhatom az egészet...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gg72
veterán
válasz
tomaszka88
üzenetére
Teljesen fölösleges az ebay-ről Verbatim-ot rendelni, ugyanezt kapod az itmedia-tól Mediarange néven, de csak óvatosan a Verbatimf médiakóddal, nemrég írtam róla.
-
gg72
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Ez a kisebb anomália azért lehet, mert amikor nyomtatsz a lemezre, akkor ráteszed egy tálcára, amivel közvetlenül is érintkezik a lemez alja (írott felület), így óhatatlanul is rákerülnek porszemek, mikrokarcok, amik aztán az újabb teszt alkalmával ki is ütköznek.
De tégy egy próbát: tedd rá megírt lemezt a nyomtatótálcára, de nyomtass rá, csak hagyd ott egy darabig, esetleg tedd ki hasonló mechanikai behatásnak, mint amikor nyomtás éri, majd teszteld le újra, elvileg ekkor sem lesz már ugyanaz az eredmény, mint egy "szűz" lemez esetén, vagy ha csak végignézed a rajta lévő filmet az asztali lejátszódban, már utána sem.Amúgy nagyon szuperek ezek az eredmények, az LG szépen írja meg a CMC-t.

-
gg72
veterán
Igen, nekem is ez a FW van fent a Pio-n, de mivel a Liteon íróval is ugyanez a helyzet, egyértelműen a lemezekkel van a baj. "ImgBurnnel iso-ba" - ezt is próbáltam, de megáll a beolvasás kb. a lemez felénél és onnan nincs tovább... A 2X írást kipróbálom, hátha. De mondom, nagyon randomszerű a dolog, ez a lemez az imént pl. nagyon szépen sikerült:
SpongyaBob: Milyen íród van?
-
gg72
veterán
Sajnos az utóbbi időben nagyon rossz tapasztalataim vannak az 50GB Verbatim (Verbatimf MID) lemezekkel, legyenek azok eredeti Verbatimok, vagy MediaRange lemezek: az utóbbi 2-3 hónapban vásárolt és megírt lemezek közül kb. minden harmadik a kukában végezte, mert a rétegváltáskor olyan hibákat produkál a lemez, hogy utána visszaolvashatatlan lesz, íme egy a sok szemét közül:
Eleinte a Pioneer írómat gyanúsítottam (BDR-S08XLT), de miután a Liteon iHBS312 írómmal is ugyanilyen írási eredmények születtek, számomra egyértelmű, hogy a lemez nem kóser... Korábban ez egyáltalán nem volt jellemző erre a MID-re, szerintem valamilyen gyártási hiba lehet a háttérben. Egy német fórumban is felvetettem a problémát és sajnos ezt mások is visszaigazolták.

-
gg72
veterán
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Korábban CMC MID-es volt ez a Mediarange lemez, az nem is ajánlott annyira, de Verbatim MID-del tökéletesnek tűnik.
-
gg72
veterán
válasz
85EasyRider
üzenetére
Azt írják Verbatim MID-es, így ajánlott: [link]
-
gg72
veterán
válasz
gaben22
üzenetére
eBay Verbatim vs ITmedia Verbatim témában és úgy tűnt ITMedia minőségben jobb
Kifejtenéd bővebben, hogy mire gondolsz? Mi az ebay-ről leginkább az 50GB Verbatimokat szoktuk ajánlani, de csak ár miatt, az itmedia-s Verbatimok (50GB) ugyanezek a lemezek, csak drágábbak, minőségben nincs különbség köztük. Viszont a 25GB-os Verbatimok esetén fordul a kocka, azokat érdemesebb az irmedia-ról rendelni, a HTL-es verzókat.
Hamisításról én nem tudok. -
gg72
veterán
válasz
Inferno1988
üzenetére
OK

-
gg72
veterán
válasz
Inferno1988
üzenetére
Ugyanaz mindkettő.
Az Omega BD50-et inkább ne... -
gg72
veterán
válasz
Inferno1988
üzenetére
-
gg72
veterán
válasz
zozopapa68
üzenetére
-
gg72
veterán
A héten akciós a Verbatim HTL lemez, szerintem érdemes "lecsapni" rá, mostanában elég kiegyensúlyozott minőséget nyújt és ennyiért bizonyára nem lesz már a jövőben...: [link]
-
gg72
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Az FTI (Falcon) nem noname gyártó, hanem az egyik legjobb, az Egyesült Arab Emirátusokban gyárt(ott) lemezeket, az TDKBLD-RBD mid viszont sajnos nem a legjobb, az itmedia által felvásárolt széria ebből valamiért nem lehetett a legjobb + ehhez jött hozzá a papírtokos kiszerelés...
A korábban 2X is csoportosan rendelt [TDKBLDRBB] mid-es lemezek minőségben pl. simán felveszik a versenyt a Panasonic-kal az írásminőséget illetően. -
gg72
veterán
válasz
Szpisti
üzenetére
Igen, erről lehet szó, hogy sajnos régi az íróban lévő FW. Ezért is szoktuk ajánlani a BD-írós topikban a Pioneer-okat, mert ott még a régebbi típusok is szoktak időnként FW-frissítést kapni, ellenben pl. az LG-kkel, aki inkább kihoz pár évente egy új típust, minthogy sem a régieket ellátná megfelelő support-tal.
-
gg72
veterán
Lemez: Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 25cake Fullprint HTL [link]
MID: CMCMAGBA5
Író: Pioneer BDR-S08XLT (FW: 1.50)
Program: IMGBURN 2.5.8.0
Írási sebesség: 4X -
gg72
veterán
válasz
Szpisti
üzenetére
Igen, frissebb, látszik a dátumból is, de az csak a második generációs 950SA-ra való, a tiéd nem tudom melyik.
Ha nem tudsz sebességet állítani (ezt először a jobb alsó sarokban kell megtenni, majd amikor 100%-ra felpörgött a lemez, a jobb felső sarokban is 4X kell állítani, sajnos ez az ODC egy ismert hibája), akkor lehet nem is ad pontos adatokat a program.
-
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz
gyulank
üzenetére
A MABL Verbatim nem azért jobb, mert a Verbatim kitalálta ezt a MABL szöveget rá, hanem azért, mert azoknak a lemezeknek Verbatim a médiakódjuk és nem CMC, így jobb az írásminőségük, "amelyek csak következtetni engednek a várható tartósságra és lejátszásbeli kompatibilitásra, de garanciát nem adnak rá."
Vagyis én személy szerint különbséget teszek a tartósság és az írásminőség között, az előbbiről egyelőre nem tudok nyilatkozni (más sem nagyon), viszont az utóbbit lehet mérni és talán (?) enged következtetni a tartósságra, legalábbis én hiszek benne. Talán így jobban érthető, hogy mit gondolok az egészről, de hogy még egyszerűbben fogalmazzak: a MABL (=Verbatim MID) lemezeknek jobb az írásminőségük, mint a CMC-s lemezeknek, de a tartósságukról ezt egyelőre nem lehet kijelenteni.
-
gg72
veterán
válasz
gyulank
üzenetére
Ha [erre] gondolsz, akkor én itt nem írtam olyat, hogy mindegyik HTL egyforma lenne, csak hogy kétféle lemez létezik. Tartósság szempontjából a HTL-es lemezek a jobbak, de nyílván senki sem fog tudni hosszútávú tapasztalatról beszámolni. Én archiválási célokra mindig is a Panasonic lemezeket ajánlottam, a CMC-kkel sincsen semmi bajom, ha egyenletes lenne a minőségük és az én tapasztalatim szerint HP márkanév alatt gyengébb szériák jönnek ki, ezt az írásminőség tesztekből szűröm le, amelyek csak következtetni engednek a várható tartósságra és lejátszásbeli kompatibilitásra, de garanciát nem adnak rá. [link]
De ha kérhetem, ne kezdjük el újra a januári témakört, 2 hónap szerintem alatt semmi sem változott lemezek ügyében, így a véleményem sem.

-
gg72
veterán
válasz
attilav2
üzenetére
Sajnos nem túl jót választottál, a CMC-s lemezek közül a Verbatim jobb írásminőséget produkál, a HP gyengébb széria. Azért az a 800 Ft 40db lemeznél szerintem nem akkora tétel, hogy ezen kelljen spórolni, pláne nem archiválási cél esetén...
Ez pedig ráadásul csak 8 Ft-tal drágább: [link] -
gg72
veterán
Hát archiválásra nem biztos, hogy a HTL-es Verbatim jó választás, inkább MABL Verbatim, vagy Panasonic.
Író-szoftver: ImgBurn, de jó a Nero is, ill. rengeteg freeware szoftver van erre a célra.
Ez a tasakos koffer szerintem jó lesz, a lényeg, hogy a lemezek ne egymáson egy hengerben legyenek, illetve az sem jó, ha mappában zsúfolódnak össze. -
gg72
veterán
Pio helyett választhatod az [LG BH16NS55] típust is.
-
gg72
veterán
válasz
taurus1962
üzenetére
A linkelt lemez jó, de nem 650 Ft-ért...
-
gg72
veterán
válasz
magyaristvan
üzenetére
Hát ha semmilyen más lemezzel nem boldogul, csak a Panasonic-kal, én biztosan visszavinném.
-
gg72
veterán
válasz
magyaristvan
üzenetére
Az értékek a hibahatáron belül vannak, de ezzel a lemezzel egy jobb író sokkal jobb eredményre képes, pl.: [link]
BIS: max. 8 (Burst Indicator Subcode)
LDC: avg. < 13 (Long Distance Code)
LDC: max. 600 -
gg72
veterán
válasz
üzenetére
Ez nem ebbe a topikba tartozik, itt tedd fel a kérdést: [link] vagy [link].
Amúgy elég kézenfekvő a válasz: minél jobban tömörített a film, az annál jobban a képminőség romlására (kevesebb részlet, pixelizáció, sávosodás, stb) megy.
Amúgy a normál médialejátszók (a tizenezer Ft-ba kerülő S905-ös boxok is) képesek 50GB BD ISO-k lejátszására (akár hálózatról is), vagyis ezért nem kell venned BD-lejátszót, ha más miatt nem kellene. -
gg72
veterán
válasz
kalaposember
üzenetére
A "Milyen Blu-ray írót?" topikban éppen a napokban javasoltam laptopba való Panasonic írót. Amúgy képzeld, feltűnt, hogy egyre csökkennek a piacon lévő írók, ezt is kitárgyaltuk a másik topikban nem is olyan régen.
Érdemes egyáltalán Panasonicot vagy Verbatimot venni? Mert szerintem nem, én legalábbis arra jutottam. Ez pedig ebben a toipkban volt téma éppen az Újév napján. Olvass vissza. Mondjuk nagy okosságokat és igazságokat nem fogsz találni...

-
gg72
veterán
válasz
kalaposember
üzenetére
Szerintem jónak tűnik ez az író, csak 15 000 ft volt és viszonylag könnyen be is tudtam szerelni a notebookba.
Attól lesz jó egy író (vagy tűnik annak), hogy csak 15ezer Ft-ba kerül és könnyen be lehet szerelni a laptoba? Számomra máshol kezdődnek egy jó író kritériumai és biztosan nem a Samsung gyártja...

-
gg72
veterán
válasz
kalaposember
üzenetére
Mostanában nem te vagy az első, aki Samsung íróval megírt lemezekre panaszkodik...
Ez a mappás tárolás is erősen kerülendő."Bár alkohólos filcel van írva rá de az nílván nem baj."

Figyelj a helyesírásra és az érthető fogalmazásra, mert sokkal nagyobb eséllyel kapsz választ egy összeszedett, jól megírt kérdésre, mint egy nehezen értelmezhető betűhalmazra. [PH alapelvek]
-
gg72
veterán
válasz
kalaposember
üzenetére
A belinkelt képeken én háromféle lemeztípust látok: MEIRA1, VERABATIMe és MEIT02. Ez utóbbi ráadásul a MID-je alapján egy kétrétegű, 50GB lemez, aminek csak az első rétege van megírva.
Pontosan milyen lemezek ezek, milyen íróval lettek megírva és milyen programmal?Pedig mappában álltak
Hát én ezt inkább hátránynak tartom, mint előnynek, a lemezek optimális tárolása tokokban történik, lehetőleg állandó hőmérsékleten, alacsony páratartalomnál és pormentes helyen.4X is le tudnád őket tesztelni? Mondjuk sokat nem változtat majd a dolgokon, de elvileg az adja a megfelelő eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Assetto Corsa Rally
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem értem, hogy ez most hogyan jön ide, pláne válaszként az én hsz.emre...