Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Tucatszámú OnePlus élvezheti a legfrissebb Androidot
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
Még hogy szar és nem tart ki az LHT lemez...
Ismerősnél ma buli van, gondolom előtte feltöltöm a képeket
10 év és 4 hónapos lemez Blu-ray LHT...
-
M107
addikt
-
M107
addikt
válasz
gaben22
üzenetére
Mivel ezek a lemezek csak archiválásra voltak használva 2012-2017 ig írtam őket, így nem sokat az első 50 darab sűrűben mivel azon voltak a favorite trackjeim a többit időszakosan.
Mentegetem egy 10 TB WD goldra és megy be a szekrénybe onna meg majd lesz még egy ilyen azt meg viszem át a szülőkhöz backup meghajtónak néha meg össze szinkronizálom őket 2 havonta 1X
4X Pio 206D íróval írogattam, de a mostani 209-es piom se olvasta be azokat a kritikus lemezrészeket. -
M107
addikt
2013-2015 között írt 4X pana BD-r lemezek egyes részei már nem olvashatók.
206D íróval lett írva ami sajnos elhalálozott, de az utolsó 209-es Pio sem olvassa sőt 4 blu-ray asztali olvasóval is tesztelve, ugyan azok a a dolgok nem olvashatók..
A lemezen nem láthatók szabad szemmel hibák...
Meg lesz az év végi program lementegetni a 135 darab Mp3/ Flac pana lemezek tartalmát... nagy kapacitású HDD-re
Pedig hűvös helyen 100-as hengerben normálisan tárolva....
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Így történt a dolog ez csak egy teszt volt..... -
M107
addikt
Nagyon le van ülve a fórum ezen része.
Gondoltam felpergetem, akit érdekel nem készítettem videót mert nem is lehetne ez ide feltenni mert azonnali tiltás lenne.
Mindenkinek a fantáziájára bíznám.
A történet röviden annyi :
Fekáliával kentem be egy
lemezt amit először a Wc-s leöblítés fekáliás víz végül szappanos meleg vízzel mostam le.
a lemezt 2015-ben írtam teszt jelleggel.
Hibátlan az incidens óta
4 nap telt el.
Ismételem LHT-s lemez amihez sokan nem sok reményt fűztek. -
M107
addikt
Nekem semmi gondom nincs vele
2015-ös beszerzés nem mai az írás 2016-2017 tehát 5év tuti 4X-5X átpergettem gyors akadás nélkül.
Pio206D vagy PIO 209 teljesen mindegy gyorsan megbízhatóan olvassa, azt hiszem 60 darab van klippeket írtam rájuk ez az uccsó 2016-2017-ből hibátlan.
Az hogy milyenek a maiak azt sajnos nem tudom, olyan 3 éve nem vásároltam írható / újraírható BD lemezt.
Így is van elég még a nyakamon.
-
M107
addikt

Anno én a "25GB-os Panára" a legtöbbjére, 92% 4X-sen írtam mind a mai napig jó az első azt hiszem 2012-es....
4X írás a legjobb max 6X ennél feljebb nem mennék.
Főleg, hogy már nincsenek olyan lemezek, amik minőségiek, elfekvőbe 1-2 talán.Sajnos lecsengett ez a technika főleg otthoni felhasználásra, a préselt lemezek köszönik vagy 100 évig biztos tartanak

Elviekben, a préselt Blu-ray és UHD-s filmek + a konzol gyártók lemezeit értem ide.....Most, nem rég adtam el havernak pár henger újraírható lemezt BD-RE, anno 5000-8500 Ft közt vettem apróról / 10 pakk.
De nem használom bontalan fóliázott volt 70%-uk.
Porfogónak minek.
Ami maradt az meg nekem kell back-upnak.Van még pár 2004-es 2006-os DVD-RW meg Ram-om egyszer sem lett rá írva, azok fent vannak szerénybe egy ládába max 15-32-33 darab lehet azok meg ott roh...nak el.
Volt hogy darabját 4000 Ft szereztem mert vagy különleges volt, vagy mert anno az, MM ilyen áron árulta és mindenhol azt írták nagyon jó lemez....
Van köztük még "Verbigboy-tól és GG72 től" származó kiváló mides lemez is több.
Azok ott halnak el, néha leporlom a tokjait és a hengereket nézegetem és megy vissza.
Ezek nálam a különleges lemezek soha nem válnék meg, és nem írnák rá semmit viszont anno költöttem rájuk, sok embernek persze egy darab műanyag korong .... -
M107
addikt
Nálam az anno 2002 és 2005 között un sz... lemezek is mind hiba nélkül olvashatók ami persze meg maradt, jó részük audio.
Anno Toshiba SDR 5112 és 5272 írókkal lett megírva, és sajnos nincs olyan lemezem már amik anno TEAC 8x8x32x és 12x24x48x bocsánat, hogy a típus nem ugrik be nem most volt már....
De amikor 2012-ben lecseréltem és csak BD íróm maradt azóta nem lett olyan lemezem ami még maradt ami hibás lenne, pedig azokat kivéve a minőségi lemezeket dobálhat ütöttem vágtam.
Még a rózsa arita is talán megy de majd keresek egyet, meg a un PRINCO lemezek is.... -
M107
addikt
Optikai lemezt már csak biztonsági mentés megerősítéseként 25-50 GB formátumban... -
M107
addikt
válasz
belinho
üzenetére
De az a 285 Ft ha normál áron szereznéd be itthon jó 500-750 Ft lenne darabonként.
A jobbak meg bő 2500-4000 Ft darabonként.
Iszonyat drágák nálunk sajnos sőt még láttok elfekvőbe magnó kazettákat 1950 Ft/ normál 60 perces no name kazetták egy jó TDK vagy FUJI a Maxell-ről és crome + metal szalagokról ne is beszéljünk... -
M107
addikt
UI:
Elnézést az lemaradt hogy ezeket a lemezeket már elég rég szereztem be.
De már akkor is jó 350 Ft volt darabja.
Amúgy nem rossz annyira a CMC midje sem jó nem tiszta de nem is harmad ill negyed osztályú.
Anno én is kaptam hogy nem jó és nem fog kitartani az idő bebízonyította, és 50-100 hengerekben vannak tárolva a lemezeim, a szekrény alja és tetőtér 10 éve.
Sőt anno mikor belevágtam az LHT verbákba mindenki mondta szerves stb stb hamar kinyiffan, és a mai napig működik.
Van még belőlük vagy 15-30 darab 25-ös hengerem nem is válnék meg tőlük mint az UAE verbáim-tól sem
Normális tárolás mellett legalább 10 év tuti nekem is vannak sőt elg sok CMC -s lemezem volt van mai napig pöccre szóval nem csak a mid határozza meg a tartósságot, ahogy régebben sem az.
Elég ha nem jó íróval írsz / lemezkombó
Személyem csak PIO írókról tud nyilatkozni azzal no problem, de az NEC és Li-ton írók is mind megeszik. -
M107
addikt
válasz
DasBoot
üzenetére
Van egy pár belőle semmi gondom nincs vele Az hogy milyen a mid-je az természetesen már más kérdés.
Az enyém ilyen :
PIONEER BD-RW BDR-206D 1.06 (SATA)
Current Profile: BD-R
Disc Information:
Status: Empty
State of Last Session: Empty
Erasable: No
Free Sectors: 12 219 392
Free Space: 25 025 314 816 bytes
Free Time: 2715:27:17 (MM:SS:FF)
Next Writable Address: 0
MID: VERBAT-IMu-000
Supported Write Speeds: 2x; 4x; 6x
BD Disc Information:
Disc ID: VERBAT-IMu-000
Disc Type: BD-R
Disc Size: 120 mm
Disc Class: 0
Disc Version: 1
Disc Time Stamp: 06/2012
Number of Layers: 1
Layer Type: Writable
DVD Layer Present: No
CD Layer Present: No
Channel Bit Length: 74.50 nm (25 GB Per Layer)
Push-Pull Polarity: Negative
Recorded Mark Polarity: HLT -
M107
addikt
Elnézést én is kevertem: LTH!
Nálam bírja semmi gondom vele, bár annyit nem írtam ki,de amit kiírtam az mind tökéletes a mai napig.
Ha kellene most is vennék főleg hogy most is kevés van ebből és jó áron nem rossz middel :
Verbatim BluRay BD-R 4x (25GB) 50cake **LTH** (98125) Printable INFO!!! [Singapore]
Blu-Ray egyszer írható lemez, 1 rétegü. (25 GB) LTH!
Hard Coat, karcálló réteggel bevonva.
Made in Singapore
Nyomtatható felület, 50-es hengerben
Darabja pár 100-as -
M107
addikt
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Nincs mit szépíteni, sajnos manapság lasszóval kell fogni a jó lemezeket, haldoklik a technika mármint az írható része....
Saját tapasztalat és vélemény ha van egy jó íród ,akkor a verbatim BD-R és RE lemezekkel nem lősz mellé.
Még a LHT-s BD-R lemeze is amit anno 2016 ban vettem 10 darab 25 pakkot az első írás a mai napig hiba és probléma mentesen olvasható 9 henger érintetlen még azóta is, mert nem volt rá szükségem
Pedig anno még direkt kólát öntöttem rá és utána szappanos vízzel lemosva hajszárítóval megszárítva cukor. Még mindig.
Pedig LHT -t anno még GG72 mester is szidta 30 % adott neki kb nekem a mai napig megy.
A Maxell BD-R, olyan mint a Princo dvd vagy megy 100000 évig vagy 1-3 hónapon belül olvashatatlanná válik.
Na azt kerüld el messzire ....... -
M107
addikt
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Sajnos én sem látok az oldalon. -
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Lassan nekem is írnom kell egy lemezt csak nem tudom hogy most LHT-s verbára vagy
Omegára írjak nekem ilyen problémám még nem volt velük. -
M107
addikt
Én anno ilyenre archiváltam :
Bocsánat nem a 4X hanem a 6X A mai napig mind kitűnően olvasható.
Van is még 3-4 25db -ös henger a mi bontatlan anno 2015-ből.
Rendelni akartam az általad használt Maxell-t de valamiért nem tettem.
UI:
6X írások több száz darab haverok részére meg egy pár az Flac/ Mp3 válogatásom részére ( backup-ként) Sima 50 -100 -as hengerben tárolva idáig bármelyiket vettem elő nem volt gond.
A nagyja PIO206D-s íróval írva egy pár meg 209-es vátozatával.
Ha már olcsóbb lemez nekem ez vált nagyon be...
Utoljára vagy 1 éve írtam ilyen lemezt. -
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
Semmi gond, de én soha nem mondtam, hogy :
" LTH lemezek is a minőségi megfelelőségi tanúsítvány 5-ös fokozatát kapták."
Csak azt, hogy nálam több éve működnek.
Gond nélkül pedig egy ős PIO206D és egy keveset használt PIO 209-em van.
Na mindegy mindenki annak hisz akinek akar, én GG72 és Verybigboy-nak + Jeni-nek teljes mértékben.
Azzal kiegészítve, hogy nálam az LHT-s lemezek tökéletesen működnek. -
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére
GG72 nagyon otthon van a témában és anno ő is sokat segített, de visszaolvasva az írásait meg a lemez tesztjeit, ő tőle sokat tanultam.
És tényleg rengeteg olvasó haklis rá. -
M107
addikt
+1
Erre
https://allegro.pl/oferta/panasonic-bd-re-dl-50gb-japan-wielokrotny-zapis-8923999113
Van is egy ilyen lemezem vagy 2015 ben lett véve 100 újra írás volt már rá 2.5 év volt rajta az uccó de még mindig beolvassa a kis szutyok PIO 206D
-
M107
addikt
Nálam a kis nyomi több ezer lemezt megírt 206D-s Piko (
)
szeretném ha hibázna 2012 -es főleg most olvasásra van használva...
A új
209 több mint 2 éves 15 lemez megírása után még bejáratós .....
Sajnos mivel már a technologia elavult.... nem nagyon használom csak fontos családi back-upra anno régen vásárolt minőségi lemezekkel
Köszönet Verbigboy és GG72 fórumtársaknak... -
M107
addikt
válasz
GambinoYT
üzenetére
UI :Maga az optikai tárolásnak maradt még pár előnye, de sajnos egy letűnő dolog lesz lassan lassan.
Persze nem a nyomott lemezekről beszélünk, amit fillérekből állítanak elő és használják "még", a UHD-s és nem UHD-s BD kiadványok esetén, vagy konzol esetleg pár pc játék cm esetén. -
M107
addikt
válasz
GambinoYT
üzenetére
Majd jönnek a jobb szakik, de én csak azt tudom mondani mint régi filmgyűjtő, hogy ne gondolkozz ebben.
Anno én is gyűjtöttem még a dvd-s hőskorszakban is, több 10000 írott lemezem volt, volt olyan amit megírtam és nálam egyszer sem lett betéve másba az íron kivűl.
több "Zsiguli" (ha mond ez valakinek valamit) hátulja lett velük megpakolva mikor a haver pár fordulóval elvitte.
Nem beszélve az anyagi vonzatát.
Persze csak ez egy magán vélemény volt.
Anno én még 2013-16 között be táraztam pár hengert "minőségibb" lemezekből jó sokat is költöttem rá több 100 ezreket és utána meg majd nem földönfutó lettem. a kenyérre és a családra havi 50000 Ft marad és a sorozatos kölcsönkéregetések...
Most meg itt állnak a szekrénybe bontalan hengerek.
Nem adom el senkinek. ......
Egy valamire jók már csak ezen optikai lemezek, back-up a fontos dolgokról.
Ami sajnos a jövő, az a online film és zene fogyasztás. Néhol azért elég gyatra bitrátával és több előfizetéssel a szolgáltatóknál. -
M107
addikt

Van még egy pár henger BD-R 25-ös panám, de ezeket szerintem nem írom ki soha, gondolkozok rajta, hogy kidobom őket, lehet ablak alá állni .....
Mondom a címet

Ami meg marad, az meg a nagyon fontos dolgoknak back-up, főleg a 50GB-os sokszor újraírható BD-RE lemezei....
Ha már anno pár éve egy kisebb vagyon ment ki rájuk...

UI:
Ez a lemez isten volt jó és stabil pár napja volt a it-seknél sajna már nincs készleten most néztem.
Ezért a fél vesém oda adnám.... tartós és könnyen írható - olvasható.
1000-1350 darabot biztos elírtam anno egy 206D PIO íróval...
-
M107
addikt
válasz
tomaszka88
üzenetére
További ilyen sikeres és majdan, tartós írásokat ! -
M107
addikt
Akkor 80% ezzel sem lesz gondod. -
M107
addikt
válasz
tomaszka88
üzenetére

Taiwan EOL! .....
Érdekes mid nekem nem mond semmit.
Attól függ milyen íród van én a 2 darab PIO 206D és 209 mellett bevállalnám egy próbára.
Amúgy így nézve 50+10% mivel már nem adnak annyit egy minőségi mid-es lemez kifejlesztésére és gyártására mint anno pár éve.
UI:
[link]
Vettem még anno pár éve 4 ilyen 10 pakkot és ez tényleg egy nem márkás lemez mai napig csak 2 lemezt használtam el egyik pakkból úgy, hogy még mindig lehet rá írni átlag havi 4-5 újraírás kerül rá. ha csak 2 évre nézzük 24*5=120 írás és még mindig olvasható a teljes felületen.
Mp3-Flac zenéket írogatok rá cserélgetem ahogy írtam.
Ennyi erővel jó minőségű íróval lehet hogy jó lemez az általad linkelt Verba. -
M107
addikt

Nem rég rendeltem 25 pakk-ot az It....tól semmi bajom még idáig 4 hónapos írás
209 PIO
4X írás Pana Mei-ra mid 6x lemez
A régieknél 2012-2016 között 700 MB ment tönkre az első pana 6X japan lemezemnél.Hogy pozitív véleményt is mondjak, a több LHT -s lemezem is gond, nélkül működik Láttam most is lehet kapni LHT -s Verbát az IT.... nál 95% beruházok rá. Nem olyan rossz mint leírták....
UI:
206D-m 2012 -óta olvas és ír bár mostanság kevesebbet a 209 miatt, de gond nincs egy BD lemezzel sem.... Bár csak keveset, mert egyre ritkábban írok, már 2017 óta, mert nincs oyan anyag ami nekem megérné kimenteni minőségi lemezre.... a családi dolgok persze egyértelmű
de egy back-upot mindig rámerek bízni LHT és Pana lemezekre.....
De sajnos az optikai tárolás lassan már csak back-up szinten éri meg kérdés kinek, fontos ha amíg be tudsz szerezni jó minőségű lemezt tedd meg mert nem tudni meddig lesz még.
Ezért van nekem még több 25-50 -es hengerem a régi gyártású lemezekből..... -
M107
addikt
válasz
tomajer
üzenetére

Semmi bajom a mai napig ezzel a típussal pedig el írtam belőle több 25-ös hengert
Pár ma is használva van + a napokban kivesz kidob az ágyra hawerok jönnek arrébb dobják Flac, mp3-ak vannak rajtuk.
A régi 206D-m is olvasta mostani 209 írómmal sem problémázik Több blu-ray asztali sem problémázik, se a a szüleimnél se a havernál se nálam.
Csak jót mondhatok idáig róla .....
UI
Ma is vennék ha még nem volna olyan 250 darab kb amit szerintem már nem fogok elhasználni. mint ahogy nagyon "kevés" Bd lemezt használok már, arra meg hogy ott álljon a szekrénybe felesleges. -
M107
addikt
válasz
GambinoYT
üzenetére
Mid alapján jónak tűnik, bár sokan mondják majd nem minőségi a lemez bár én anno Bd írásaim során sok lemez megfordult nálam, s bár csak Pio írókkal van tapasztalatom , de annyira 60 % nem rosszak sőt tartósak is valamennyire 4-6 éve lemezeim amik nem márkásak bírják még a mai napig is.
4X javasolnék, ha eredeti Verba lenne akkor 6X mehetne persze függ az íród korától is.
Régi PIO206D-m már csak 4X írnék még minőségi lemezt is 2012-es. -
M107
addikt

A Panasonic-BD-R RE 50 Infomade BD R RE 50 GB JVC .... és egyéb minőségi lemezekről ne beszéljünk......
Egy kis régi 206D ami elég volt terhelve írással-olvassásal....
Külön köszönet Verybigboy és GG72 nek.. -
M107
addikt

Nosztalgia est van nálunk régi BD-R lemezeket vettem elő....
Hiba nélkül olvassa még a BD-R LHT Verbatim Hardcoat 25 GB lemezeket is.
Pedig mindeni óvott az LHT lemezektől 2015 márc Pio 206D 209 csont nélkül gyorsan ........Nagyon leült a fórum ...
Na megyek bulizni .....
-
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Nekem ez kivan írva, még anno kiírtam "util" DVD RW-re azóta ha kell onnan veszem elő., mert már nem nagyon változik.
Részvétem remélem, minél hamarabb rendben lesz a géped. -
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Sikeres használatot

-
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Sikeres használatot .
-
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
-
M107
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére

Panasonic van még mindig jó árban és minőségben 25 GB Japán 50 darab olyan 26000 Ft
Verba lemezeket az új 18-19-ben kijött változatokat nem ismerem .
Ismerős rendelt nem rég a fent említett lemezt van is neki még régebbről is, neki egy panasza nem volt még rá stabil jól írható és maradandó lemez.UI:
Nekem is "csak" egy lemez 1 kis része lett foltos kb 700 MB lett oda. (Panasonic BD-r 25GB 6X)
Több lemezem is van nekem is a legtöbbje 2012-13- ban lett írva ha ezt a kis hibát leszámítom akkor 99,80/100Verbatim csak DL RE 50 GB a mai napig használható 2012 és 2015-ben lettek vásárolva + LHT 25 GB -R ből van jó pár henger és pár ki is lett írva....
Azóta a is hibátlanok -
M107
addikt

"februar ota mentek feljebb az arak"
Ez a szomorú, hogy most már minőségi lemezt vagy horror áron vagy már egyáltalán nem lehet kapni.
Bár ma már az optikai lemez írás egy két spéci helyzettől eltekintve, nagyon a végét járja.
UI:
Nekem anno még beszereztem, ami nekem kell az elkövetkezendő évekre durva 2026-2030 ig utána meg már hogy mi lesz fene tudja....
13500 Ft (a mai napi árfolyamon) most még Pana BD-R 25 GB most még megérné, és jó szívvel ajánlom aki stabil lemezt akar..... de abból is van 2 25GB henger+ elfekvőbe 15-20 darab az hogy mikor használom már fel passz..... -
M107
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére

Ha van ismerősöd és időd akkor vidd át neki az írót kössétek be sata portra és úgy írj egy lemezt ha úgy nem hibázik, akkor vagy a külsőház vagy az usb driver utolsó esetben a windows a hibás.
Vagyis onnan ha az jó akkor keresheted a további hiba forrást, de sajnos így vakon nehéz lesz.
Vagy veszel egy tényleg külső BD-RW -t nem egy külső házba beépített író mint most van.Nem hinném, hogy a kis 209D lenne a ludas.
-
M107
addikt
válasz
Beni2360
üzenetére

"Ha bejelölöm az írás előtti teszt funkciót akkor gondolom ha megáll a lemez nem kuka."
Ilyenkor csak írást szimulál nem történik fizikai írás.
Mondjuk nekem a kis ITX házamban direkt olyat vettem anno amiben van 5.25 hely valahogy ezek a külső házakban nem bízom, lehet hogy HDD-nek jó de optikának nálam ez fenntartással kezelendő.
UI:
Ezért nem használnék laptop mellé külső USB-s 5.25 házat bármi gond lehet és lehet hogy nem elsőre.
De kinek mi..... -
M107
addikt

Ma rávettem magam, hogy újra írjak BD lemezt, alany Verba 25GB 6X LHT.
Mp3 került ki rá, amit már rég gyűjtögettem kíváncsi vagyok meddig bírja
UI:
Lht-s verbatim 25 GB 6X
2013 November 26-án lett kiírva még mindig tökéletesen olvasható.
Ha ezt hozza, és 2024-ben is olvasható lesz, már megérte tekintve, hogy LHT-sAz első BD-R lemezem Panasonic 6X 2012 árprilis-ban lett kiírva, lassan 7 éve és mindig tökéletes PIO206D-vel, ami még mindig rója a km-ket több ezer BD/DVD/CD lemez után is.
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére

További sok sikert és gondtalan lemezírást.
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére

S az tudja törölni, vagy teljes terjedelmében írni ?
UI :
Bár én BD-RW területén mindig csak Pioneer írókat használtam , nálam nem volt olyan még hogy nem tudott volna írni vagy törölni lemezt az író, csak akkor ha látható gondja volt a lemeznek a felületén.
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére

Van ismerősöd akinek van BD-RW írója, rajtad kívül ?
Próbáld meg egy másik íróval.
-
M107
addikt

"nyugodt szívvel el is tudjam tenni őket egy 10-20 évre
"Ennyire nem terveznék előre, főleg optikával

Bár attól függ, mekkora adatmennyiség és mennyi példányban.
Amit tudok a nekem fontos dolgok Pana lemezen vannak 2012 április és november közt írtam a 80 %-át
Még mindig olvasható egyet kivéve de annak is olyan 700MB-os része egy pont lett rajta aminél eltűnt az adat.
-
M107
addikt

Kérdezz körbe itt a fórumon, hogy manapság mi a jó és az időtálló.
Tárolni optikai szinten csak is több példányban, külön.
Egy Pioneer BD-RW ajánlott (Panasonic BD-R és RE+ Verbatim)
Kisebb dolgoknak Verbatim UAE ( na ezt kell lasszóval fogni akinek még van ilyen, és el is adja )
UI:
Tesztelésre nem ajánlom a PIO-t, nem is alkalmas!
-
M107
addikt

Panasonic BD-R 6X
2012.10.26 lett megírva most vettem elő, tökéletes Pio206D-vel írva és most szintén azzal olvastatom.
Pedig el telt 6 év.UI:
Lht-s verbatim 25 GB 6X
2013 November 26-án lett írva videos kis mp3-flac fileok szintén hibátlan ahhoz képest hogy nem volt ajánlott az LHT lemez.

-
M107
addikt

Személyem egy omega freestlye BD-RE 25 GB lemezt használ havi 4X újra írva.
Kb 70-90 X volt már újra írva no problem.2012 04 havi Pio 206D BD-RW író a hardver
UI:
Ezzel az íróval még az un nem minőségi lemezek is tartósak, nálam legalább is de szerintem ez PIO sajátosság.
U.a jó a 207-208-209 széria is.Idáig 1 darab Panasonic 6X lemezem hibásodott meg vagyis csak 360 MB része egy kis pötty miatt ami teljes adatveszés okozott azon a területen.
2012 04 hó óta azért írtam pár ezer RE-t és R lemezt pedig.
-
M107
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére

Rossz utalás a Pio-k imádják az LHT, nálam tökéletesen müködnek, bár már manapság nem találok verbatim 6X LHT lemezem van több mint 15 25 henger írtam is jó párat több évesek hibátlanok.
-
M107
addikt

Bocsánat, ha túl nyers voltam !
De működik. Persze 98 % - ban 2 % hiba arány.
De mit is :
Ha hibásnak érzékeli az író a lemezt, nem biztos, hogy tényleg hibás.
"Nálam bevált !
Hibás, esetleg nem olvasható estén.
Van egy jól megírt lemez, nem jó alapanyag és író kombinációja esetén is használható.
Keress és nagyon puha ruha anyaggal erősen át dörzsölöd a felületét.
A kisebb újj nyomatok, köhögés nyomatok, stb-stb hibátlanul lehozza.
Utána gond nélkül 98% olvasható.Tesztelve !
Panasonic BD-R 25 GB lemezzel
Direkt ki próbálva,
Ráköhögtem, port szórtam rá és 16 óráig hagytam úgy, majd + 4 percig hajszárítóval fújtam rá forró levegőt.
Ezek után :Nagyon puha ruha anyaggal erősen át dörzsöltem a felületét.
Utána a média az író olvasóba téve olvasható az esetek 98 %-ban.
Tesztelve és az olvasás végrehajtva :
Pioneer BD-RW 206D - Gyártás idő :2012 áprilisi" -
M107
addikt

Nálam bevált.
Van egy jól megírt lemez, minőségi is.
Nagyon puha ruha anyaggal erősen át dörzsölöd a felületét, a kisebb nyomatok köhögés nyomatok stb-stb hibátlanul lehozza.Utána gond nélkül 98% olvasható.
Tesztelve ! Panasonic BD-R 25 GB ráköhög por és 16 óra rászáradás + 4 perc hajszárítózás.
A művelet végre hajtva, olvasható.
Író : Pio BD-RW 206D 2012 áprilisi
-
M107
addikt

Sajnálattal kell közölnöm, helyesen és szakszerűen tárolt Panasonic BD-R 25 GB lemezen, olvasási hiba keletkezett.
2012.02 hóban lett írva Pio 206D íróval.
Mp3-ak vannak rajta körülbelül 1-2 album nem olvasható, látszik is a felületen a kopás ( ami lehet lemez gyártáshiba stb-stb. )
A lemez többi része kifogástalanul olvasható !
Ez persze lehet gyártási hiba is.
-
M107
addikt

Minden tiszteletem, a szakértőké

Főleg GG72 Jeni mesteré.
Ha archiválni akarsz Panasonic lemezt végy, az LHT kérdésben, én cáfolom hogy tönkre menne idő előtt.
( 205-206-208 PIO ) Írokkal dolgoztam cukor mindegyik a mai napig a legidősebb több mint 4 éves és borult már rá cola-sör-pálinka esett le szőnyegre vannak rajta mikro karcok, de be a csap alá szappan utána deszti víz megtöröl és lám viszik a lejátszók.
Akadás nélkül.A nagyon fontos dolgoknak bérelj fehlő szolgáltatást, az bárminél többet ér, persze HDD Szalag MINŐSÉGI Blu-ray lemez több helyen eltárolva ha parás vagy.
-
M107
addikt

Mi történt ?
Vagy én aludtam át 10 évet, de hogy pl nézegetve un it mé....t egyre kevesebb a BD-R lemez.
Még jó hogy berendeltem anno többet a minőségi és a közepes lemezekből.
Úgy látom, és érzem, vagy én aludtam át 5 évet vagy itt a BD korszakvége. -
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére

Semmi baj nincs az LHT-s lemezekkel csak egy író kell hozzá Pio (206-207-208-209)
Van belőle több éves is semmi gondja gyorsan akadás mentesen olvasható bárhol még a mai napig.Tudom dögöljek meg, de aki ismer a fórumon az tudja hogy értek hozzá és nem hazudok soha.
Ezzel nem azt állítom hogy te igen. -
M107
addikt
válasz
zozopapa68
üzenetére

Ritek lemezek sokat töltenek mielőtt elindulnak, mind BD lejátszó mind sima sz.gép író/ lejátszó.
Az adatok le nyerhetőek 3 éves Ritek mides lemezről is kérdés milyen gyorsan, s mivel írtad.
Személyem csak BD-RW 206D íróra tudok hagyatkozni, azzal eddig mindent hiba nélkül mondjuk ő riploc-kos
8x seb max.UI:
Azzal is írva.
(PH! addikt)
YEAH vissza az őstag címet
-
M107
addikt

Első lemezem, 2012 Ápr 12 íródott, durván 4 éves és hibátlanul olvasható PIO 206D íróval írva.
-
M107
addikt

3 éves 2 hónapos lemez tökéletesen olvasható PIO 206D íróval írva.

Disc Information:
Status: Complete
State of Last Session: Complete
Sessions: 1
Sectors: 12 215 520
Size: 25 017 384 960 bytes
Time: 2714:35:45 (MM:SS
F)
Supported Write Speeds: 2x; 4x; 6xDisc Definition Structure:
Certified: No
Scanned: No
Manufacturers Name: PIONEER
Additional ID: BD-RW BDR-206D
Serial Number: JKDP003690WLBD Disc Information:
Recorded Mark Polarity: LTH
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 131 072
Last PAA of Data Zone: 1 658 494 -
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére

Természetesen igazad van, s egy kicsit pontosítok, a netről leszedett image sem mindig jó 95% ált, jó legalább is 2012 áprilisa óta ritkán találkoztam hibás BD képpel, persze nem mindegy honnan jön .
Újraírható lemez fontos, hogy legyen amennyiben nem vagy biztos a forrást illetően. bár én mindig csak BD-RE-t használok ami meg kell az majd kiírom R lemezre az image-ból amit már az RE lemezről biztos lejátszott gond nélkül.( Asztali lejátszóval tesztelve és beletekerve )
Persze RE-ből is ajánlott minőségi lemez.3 DB ilyen : [link] lemez és egy darabig biztos gondod nem lesz. ( jó 6000 Ft de nem megér a minőség ennyit )
UI:
Nekem 2012 ápr VERBA 1 50 GB eredeti RE, 2012 szept Panasonic RE 50 GB, 2014 10 Db fentebb linkelt Verbatim 50 GB RE és 2 db TDK verbatim mides RE 50 GB lemezem van, egy jó darabig elég erre írok és nézem a filmeket.
+
20 Db Omega 25 GB Cmc CN-002 alsó kategóriás BD-RE lemezem van amiből 1 et használok túl az 50-55 íráson 2014 aug óta. -
M107
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére

Írtam már netről csak úgy BD image-t, semmi gondom nem volt az alapbeállításokkal.
Asztali lejátszók alapból kezelték gond nélkül,használj Imgburn vagy Nero portable (ne a fullost)
[link]
Virtual Clonedrive legyen fenn, ha kell. Alk, Daemon egyéb clonozó uninstall még a magját is.1. Download proper SPTD installer from DuplexSecure - [link].
2. Run it.
3. Click Uninstall.
4. Reboot your PC after uninstalling. -
M107
addikt
válasz
Csabi1984
üzenetére

Alap beállítás mind IMG mind a Nero16 portable gond nélkül írja
Current Profile: BD-REDisc Information:
Erasable: Yes
Sectors: 24 438 784
Size: 50 050 629 632 bytes
Time: 5430:52:34 (MM:SS
F)
MID: MEI-T01-001
Supported Write Speeds: 2xTOC Information:
Session 1... (LBA: 0)
-> Track 01 (Mode 1, LBA: 0 - 24438783)
-> LeadOut (LBA: 24438784)Disc Definition Structure:
Scanned: NoLayer Information:
Layer 0 Sectors: 12 219 392 (50%)
Layer 1 Sectors: 12 219 392 (50%)Format Capacities:
DT: 0x02 - NB: 24438784 (0x0174E800) - TDP: 0
FT: 0x00 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23652352 (0x0168E800) - TDP: 24576
FT: 0x30 - NB: 23259136 (0x0162E800) - TDP: 36864
FT: 0x30 - NB: 24307712 (0x0172E800) - TDP: 4096
FT: 0x31 - NB: 24438784 (0x0174E800) - TDP: 2048Performance (Write Speed):
Descriptor 1...
-> B0: 0x00; B1: 0x00; B2: 0x00; B3: 0x00
-> EL: 24438783 (0x0174E7FF)
-> RS: 8 990 KB/s (2x) - WS: 8 990 KB/s (2x) -
M107
addikt
válasz
Nirvatti
üzenetére

[link]
VERBAT-IMd-000 (Verbatim)
Bár ő újraírható, de GG72 biztos tud mondani sima DL 50GB kiváló lemez midet is.UI :
Én csak RE-t használok 50 GB-ból többször újraírtam már olyan 10 újraírás után egy teljes törlés
(1 hour:30 min) mivel 2X olyan 100 újraírás után még mindig kiváló karc és újlenyomat menetes technika használ maga a lemez mondjuk nem dobálom, vigyázok is rá, elméletileg 1000 újraírást mondanak de a gyakorlatban ki tudja -
M107
addikt
-
-
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére

1,Senkinek nem javasoltam ,hogy LHT-s lemezt vegyen (csupán észrevétel, hogy 3+ év után is olvasható)
2,Minden fórumozó olyan lemezt vásárol amilyet szeretne és pénze van.
3,Nem beszéltem rá senkit semmire csupán egy tényt állítottam.Hozzá teszem, 206D írom van PIO és azzal is lett írva 3+ éve a lemez tehát 206-7-8-9 írók gond nélkül írják
Sőt tesztelve is lett vár ez nem írtam le PIO BDP 150-160 Blu-ray lejátszón BDP3250 Philips Blu-ray lejátszón és egy noname Orion lejátszón gond nélkül olvasta.Nem kívánok vitát nyitni, részemről ennyi az LHT-s témáról.
-
M107
addikt
válasz
johnywalker
üzenetére

2011 óta hír, hogy LHT lemezt ne vegyél mert szerves és nem fog addig tartani mint a nem szerves alapanyagú (HTL)
Csupán leírtam, hogy anno 2012 júl-aug vásárolt Verbatim LHT lemez még mindig olvasható gyorsan és megbízhatóan. Van még olyan 150 DB belőle üres."Tudom hogy számodra csak az aktuális eredmények számítanak, mégis az utóbbiak a tartós adattárolás megbízható eszközei."
Tartós adattárolásról majd olyan 2024-2026 esetleg 2030-ban beszélhetünk a 2009-2013-ban írt BD lemezek esetén.
De akkor már hol lesznek ezek a lemezek.
DVD-nél az UAE az s romlott némelyik már 10-20 közötti PIE értékeket is felvett a 4-5 évvel ezelőtti 0-8 közöttihez képest.
Tudom, a Blu-ray-nél LDC és Bis értékek vannak, és ott is aminél kisebb az igazi. -
M107
addikt

Találtam egy durván 3 éves
verbatim 6x Lth BD-R lemezt.
Tökéletes, még mindig gyorsan pontosan olvaható akadás mentesen.
Current Profile: BD-RDisc Information:
Sectors: 12 215 520
Size: 25 017 384 960 bytes
Time: 2714:35:45 (MM:SS
F)
Supported Write Speeds: 2x; 4x; 6xDisc Definition Structure:
Scanned: No
Manufacturers Name: PIONEER
Additional ID: BD-RW BDR-206D
Serial Number: JKDP003690WLBD Disc Information:
Recorded Mark Polarity: LTH
BCA Present: Yes
Maximum Transfer Rate: Not Specified
First PAA of Data Zone: 131 072
Last PAA of Data Zone: 1 658 494
Új hozzászólás Aktív témák
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- Byintek Love U14 Projektor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3670 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

F)