Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Korábban volt egy elmentett Panasonic BD linkem, ez:
[link]
Meliyk az ajánlottab?
Az vagy esetleg ez amit fent linkeklét:
[link]BD50-nek ez akor még ajánlott:
[link]Mert most jutottam el odáig, hogy megrendelném őket, csak kérnék még egy utolsó megerősítést.

Még mindig csak filmekhez kellenek a lemezek.
Pioneer íróval írom őket külső USB-s házban 2x-en minden lemezt.Köszönöm!
-
spiky03
veterán
Köszönöm a segítséget!
Lehet nekem is ilyen lemezeim voltak.
Mondjuk én tesztet soha sem csináltam velük, csak megírtam aztán visszaolvastattam az íróval, hogy beolvassa e.
Meg volt amit BD lejátszóban is kipróbáltam.Az a fényes nyomtatható felületű lemez az milyen?
Mert elég lenne a 25 db is, nem kell 50 db. Csak annál nincs kép a lemezről. -
harkai1
csendes tag
Kipróbáltam a dupla rétegű lemezt is ebből a márkából. MID: RITEK-DR3-000. Tesztképes íróm nincs, így csak visszamásolni tudtam, ami nem igazán számít tesztnek. Gond nélkül felmásolta, viszont ami feltűnt, hogy a második réteget fix 2.0x sebességgel olvasta, egy tizedet sem változott se le, se fel.
Rögtön elő is vettem egy pár évvel régebben megírt DL lemezt, ami Verbatim márkájú, MEI-T02-001 médiakódos. Az első rétegnél semmi szokatlan, kb. 8x olvasási sebesség, a második rétegnél is 7-8x között mozgott.
A kérdés adott: vajon hogyan hat ki a lemez élettartamára?
Köszönöm
-
harkai1
csendes tag
Köszönöm szépen! Én is gondolkodtam ezen a márkán, de soha nem hallottam még róla. Pár évvel ezelőtt a RITEK médiakódos lemezek ugyan nem örvendtek túl nagy hírnévnek, viszont a te írásod elég jól sikerült. Meggyőzött.
Rendeltem pár lemezt, remélhetőleg a Pioneer 209 EBK is hasonló minőségben írja majd,bár tesztelni sajnos nem tudok.(Angliában élek, ide valamiért jóval drágábban jönne az általad belinkelt cucc, ezért én innen vettem:
https://m.reichelt.com/gb/en/bd-r-25gb-10-pcs-cakebox-prim-2761316-p227699.html?&trstct=pos_0
Hátha valakinek segít!
Köszi!
-
-
Aurig@
őstag
Jelenleg egy Pioneer BDR-209 íróm van. Alapból lassan szoktam írni ezt a típust. Remélem jók lesznek, csak 10 darab kellene első körben, mert kollégának kéne néhány film.
(#3576) M107
Remélem ez is jó lesz. Eddig nagyjából 200-220 BD50-et írtam, amiből mindegyik jó a mai napig is. A legrégebbi BD50-es írásom '12.01.05-én íródott.
10 db TDK (TDKBLD-RFB-000), a többi pedig kivétel nélkül That's (MEI-T02-001). -
Joshi
titán
Egyáltalán nem bűncselekmény külföldről rendelni, a törvény kerek-perec leírja hogy mire mennyi adó és vám kerül. Az hogy én rendelek lemezt vagy bármilyen adathordozót, de nem fogják meg a vámon az nem az én dolgom. Egyébként ez régen is így volt és szoktuk is mondani hogy esélyes hogy megvámolják, szóval azzal mindenképpen számolni kell.
-
Joshi
titán
Ahogy korábban mondtam, én ezt az újabb mides lemezt csak 2x-en írom. Eddig még nem rontottam lemezt. A visszaolvasással voltak gondjai a Pio S08 írómnak, de az Oppo 203 gond nélkül kezel minden lemezt. Habár az Oppoban lévő meghajtó nagyon precíz cucc, nyomába se érhet egyetlen PC-és meghajtó sem.
-
tomaszka88
aktív tag
Úgy valóban fölösleges, már olvastam az összefoglalót is,amiben minőséginek ezt a mideset írják : VERBAT-IMd-000 (Verbatim). Nem szeretnék rossz minőségű verbát. Sokat olvasgattam a fórumon vissza, nagyon jó,hogy létezik ez az oldal,és az is nagyon jó, hogy ennyi segítőkész ember van itt. Az Itmediáról rendelek már egy ideje, nem kívánok változtatni, nagyon elégedett vagyok velük, nekem ez is megfelelne :
Verbatim BluRay BD-R 6x M.A.B.L. (50GB) NormalJC (43748) (IT10074)
nem szükséges belőle 10-20 db, egyenlőre.

-
SpongyaBob
veterán
LG BH16NS40 amire fel van téve a crossflash, hogy tesztelni tudjon.( + egy LG BH10LS30 belsős hp)
Egyébként egy észrevétel: Miután nyomatot készítek a lemezre feltűnően romlik a minőség. Teljesen mindegy, hogy írás előtt vagy után nyomtatok rá nem lesz olyan mint amikor csak szimplán megírom és békén hagyom a lemezt. -
Joshi
titán
Én most írtam ugyan ilyen íróval de nekem jó lett. Mindjárt karcolok még egy lemezt azt is megnézem.
Annyi, hogy ha visszaolvasásnál rétegváltás után alacsonyabb sebességgel kezd olvasni, akkor indítsd el újra az olvasást. De próbáld meg visszaolvastatni az ImgBurnnel iso-ba, ott mutatja ha van olvasási hiba. Melyik firmware van az iródon? Nekem v1.50-es.

-
Joshi
titán
Még teszt is van róla. Igaz hogy ez a CD tokos verzió, de szerintem ugyan az lehet. Szerintem rendelek is belőle, ennyi pénzért nem nagyon van máshol se.

-
Márton
nagyúr
Ja, azt hittem beljebb kéne kezdődnie a sötét sávnak, de nem.
Most néztem meg egy korábban írt lemezt, valóban ott kezdődik. Ekkora pazarlást
Na, hát akkor a sáv külső részén elrontja az írást. Más márkájú lemezre is..
Próbálom most RE-re is, de hát az nem vigasztal, ha azzal jó. -
yle_greg
aktív tag
-
dinamo666
újonc
"Vagyis én személy szerint különbséget teszek a tartósság és az írásminőség között, az előbbiről egyelőre nem tudok nyilatkozni (más sem nagyon), viszont az utóbbit lehet mérni és talán (?) enged következtetni a tartósságra, legalábbis én hiszek benne."
Az adathordozó réteget a BD lemezeknél réz-szilícium ötvözetből készítik normál esetben, a tükörréteget pedig normális esetben szín aranyból (bár nem szabvány). Például a Panasonic arany tükörréteget használ, a Millenniata (M-Disc) viszont platinát. A Verbatimnak voltak olyan lemezei is amiknél az adathordozó réteg AZO festékből készült, ezt használják az írható CDk-nél és DVDk-nél ma is. Az olcsóbb DVDknél ill. CDk.nél főleg az okozta a gondot, ha nem nemesfémből készült a tükörréteg és eloxidálódott "megvakult" (alumínium-nikkel ötvözet).
Amúgy a Verbatim saját standard (M.A.B.L) lemezeinél nem szín aranyból, hanem szerintem arany-ezüst ötvözetből készül a tükörréteg. Így az hamarabb meg fog "vakulni". -
M107
addikt

Bocsánat, ha túl nyers voltam !
De működik. Persze 98 % - ban 2 % hiba arány.
De mit is :
Ha hibásnak érzékeli az író a lemezt, nem biztos, hogy tényleg hibás.
"Nálam bevált !
Hibás, esetleg nem olvasható estén.
Van egy jól megírt lemez, nem jó alapanyag és író kombinációja esetén is használható.
Keress és nagyon puha ruha anyaggal erősen át dörzsölöd a felületét.
A kisebb újj nyomatok, köhögés nyomatok, stb-stb hibátlanul lehozza.
Utána gond nélkül 98% olvasható.Tesztelve !
Panasonic BD-R 25 GB lemezzel
Direkt ki próbálva,
Ráköhögtem, port szórtam rá és 16 óráig hagytam úgy, majd + 4 percig hajszárítóval fújtam rá forró levegőt.
Ezek után :Nagyon puha ruha anyaggal erősen át dörzsöltem a felületét.
Utána a média az író olvasóba téve olvasható az esetek 98 %-ban.
Tesztelve és az olvasás végrehajtva :
Pioneer BD-RW 206D - Gyártás idő :2012 áprilisi" -
Szpisti
addikt
Az írás rossz lett, mert a megírt film asztali lejátszóban is akadozik. Van egy CD-DVD meghajtó tisztító készletem, lemezem, most megcsináltam vele a tisztítást, újra megpróbálom, de egyenlőre a gyengébb Maxell lemezen...
Igen, pont ilyet és pont itt vettem én is, egy egész gurigával, nem szeretném, ha felesleges kiadás lett volna... -
gyulank
addikt
Az ugyanaz. Van az LHT ami rossz, meg van a HTL ami jó. A többi marketing duma. Azt hiszem, pont a MABL miatt kérdeztem, hogy az jobb-e, és arra írtad ezt, hogy a lényeg, hogy HTL legyen, a többi, mint a MABL szerinted csak marketing. Most meg szerinted a MABL jobb. Ezért kérdeztem, hogy hozzájutottál valami infóhoz, ami megmásította a véleményed? Vagy ha azóta is az a véleményed, hogy a MABL nem jobb, akkor most hogy lehet szerinted jobb?
-
attilav2
őstag
40db HP BD lemezt rendeltem ilyet:
HP BluRay BD-R 6x (25GB) 10cake Fullprint (CMC) (IT10535)
CMCMAG-BA5-000Remélem nem lesz vele gond, olvastam hogy a Verbatim ajánlottabb, de egyben drágább is
A HP 170ft a Verbatim 189, ekkora tételnél már látszik az árkülönbség. Maxellt akartam de azt kerüldendőnek írtátok.
Remélem a BDR207D jól boldogul majd a HP-val.Rendeltem egy ilyen DVD pakkot is: HP DVD+R 16x 25cake (IT4464)
Így is hogy viszonylag olcsó lemezeket rendeltem valamivel több mint 8000ft lett a végösszeg.
Archiválásra szánom a lemezeket. -
gti3
csendes tag
Am archiválásra lenne, Verbatim HTL lemezekkel próbálkoznék, 4x sebességgel. Íráshoz mi az ajánlott vagy bevált program ilyen célra? (Esetleg Nero 2017?) Olvastam, hogy itt érdemesebb egy iso-ból írni, ha sok fájlról van szó, vagy ez csak gyengébb konfigok esetében jelentős? Tartóssági szempontból mi az optimális tárolási módszer? Esetleg ilyen dvd tartó, tasakos koffer szóba jöhet?

-
Márton
nagyúr
Mindenképpen tesztképest, ha már veszek

De most meg éppen jó a bh10ls30
Falcon pro 6x lemezzel csinált olyat, hogy tegnap 2-t sem ismert fel,
írás megkezdésekor ezt dobta.
Na mondom, kuka az egész henger.
Sata kábelt kicsit megmozgattam mindkét végén, és ma simán megírta ugyanazt a lemezt.
De gyakran van olyan, hogy egyszerűen eltűnik a meghajtójel a t.commanderben, újraindításig nincs is.
Ez milyen hiba? Haldoklik, vagy csak kábelcserés?
Volt hogy már Pana lemezt is rontott menet közben, hasonló hibaüzenettel. -
jeni
félisten
Nem neked ment a válaszom csak a lustaságból nem írtam új rovatként.Azt akartam ecsetelni,hogy mire is alkalmas az az eszköz. Mi a funkcionalitása? Tudom ez a lemezes topik és sokan csak úgy a meglévő eszközükkel tesztelgetnek de nem is tudják mivel is tesztelgetnek.
johnywalker
Célnak megfelelő író - közepes írási tulajdonsággal.
-
jeni
félisten
Pontosítok!

És ez a legegyszerűbb válasz a noti íróra!Az optikai adattárolók lézersugár használatával működő nagy tárolási sűrűséget elérő adattároló rendszerek.
Kompatibilis az eddigi megjelent optikai lemezek szabványaival a beépített optikai meghajtó amely alkalmas CD/DVD/BD lemezek lejátszására és felvételére.
-
kalaposember
újonc
Szerintem jónak tűnik ez az író, csak 15 000 ft volt és viszonylag könnyen be is tudtam szerelni a notebookba. A lemezek is jók voltak miután megírtam őket. Ha négyszeres sebességgel futtatom le a tesztet akkor valamivel alacsonyabb hibaértékek jönnek ki, de mindegyiknek a vége ment tönkre.
Lehet, hogy tényleg a mappa lehetett a gond, ez egy 72db-os mappa amúgy. Mostani mappák sajnos gyenge minőségűek, elég vékony anyagból van a nejlonja és épphogy belefért a 72db lemez. Nehezen tudtam össze cipzározni, legalábbis először, de kitágult azóta szerintem. Kissé nyomódtak benne a diszkek, de ezek akkor is Panasonic lemezek, kicsit furcsa, hogy ez gond lenne a lemezeknek.
-
stanley00
aktív tag
Teljesen igazad van bár én egy kicsit másra céloztam. Nem írom le újra mert már egyszer megtettem és a Panasonic hívők biztosan unják. Tömören, ha nem 3 lemezt írsz havonta és számít a pénz akkor igenis nagyon drága az a lemez. Ennek a TDK-nak vagy mondjuk egy CMC-s Verbatimnak elfogadhatóak az írástesztjei. Aki pedig tényként próbál állítani valamit egyiknek vagy másiknak a tartósságáról az „populista márkaimádó” vagy hazudik. Ha az itthoni árakat nézzük akkor az egyik 100 Ft, a másik 500 FT. És akkor van aki azt írja, hogy amatőr aki ilyen (TDK) lemezt vesz. Hát lelke rajta, én erre meg azt mondom bolond az aki 5X-ös áron vesz egy lemezt csak azért mert mondjuk 5 évvel tovább bírja mint a 100 Ft-os és persze mindez csak egy hatalmas feltételezés. Mindenki emlékezhet vagy nem, hogy 50 éve milyen szinten állt a technika a maihoz képest. Szerintem nagyot nem tévedek ha azt mondom a következő 5-10 évben fog annyit fejlődni mint az előző 50 alatt. 20 év múlva lehet nem is fognak árulni asztali lejátszókat és egy „valamin” fogod tárolni az összes lemezed tartalmát. De ettől függetlenül nem vitatom a Panasonic létjogosultságát a legtartósabb és legjobb lemezre csak egy kicsit túl van misztifikálva véleményem szerint amivel nem kell egyetérteni. Ha 1-2 nagyon fontos dolog archiválásáról van szó akkor természetesen én is ezt választom. Ne vedd magadra gg72 nem neked szántam ezt a „kifakadást” csak ebben a válaszban írtam le.
-
Nor-
tag
3070606504000678 FalconMedia Pro Basic BD-R 4x 25GB - WS White IJP hub - CB 50
ez a lemez lesz, mint láthatjátok ez BASIC széria, azért nem "olyan jó" a teszteredménye mint a legfelsőbb kategóriás Premium lemezeiknek.
(viszont töredéke az ára ugye, amit te linkeltél, 400 Ft körüli kategória)
A glossy meg vízálló lemezek amúgy minden esetben drágák ...Amit ne felejtsetek el, hogy az FTI lemezek az évek alatt megtartják állagukat, nem kezdenek el rohamosan rohadni mint pl. a ritek lemezek (tapasztalat)
Tehát amit most megírtál, 4-5 év múlva még majdnem ugyanúgy fog kinézni a teszten ...
Ezt mondjuk nem merném állítani egy CMC vagy MBI lemezről, a többi névetelent meg ne is említsük -
gyulank
addikt
Mert egy kicsit jobban érezném magam, ha a 3TB-os HDD-m nagyrészét kiírhatnám törlés helyett.
Pedig a <=25GB-os cafatokra vagdosás gondolata sem tetszik, mert így is sokat keresek,
de legalább ne lenne drágább, mint a HDD, és bírja legalább 2x tovább, mint egy vezérlő!Azért agyalok ennyit, mert vagy 15 éve azt hittem, hogy a 30GB-os HDD-m nagynehezen betelt,
de a 80GB-os már soha se fog, de rájöttem, hogy képes vagyok telerakni, és,
hogy a 160p-s videóim sem mutatnak jól a HD monitoron (se).Talán a Nero írt ki valami ilyesmit DVD-nél, (még sose volt a kezemben BD), de nem tudom, hogy ez mennyire veszélyes, mennyi esély van arra, hogy valami miatt az egész olvashatatlan lesz, mert akkor hiába minden, ha mondjuk üresnek ismeri fel valami hiba után. Meg az se lenne rossz, ha linux alól is lehetne ezt alkalmazni. /Szerkesztőbe szebb volt./
-
gyulank
addikt
De nem tudom, hogy mennyivel bírja tovább, csak azt, hogy mennyivel drágább.
Ha ugyanaddig bírná, akkor az olcsó érné meg.
Nekem minden kiírt adat fontos, ha másért nem, azért,
mert olcsóbb törölni, mint venni egy lemezt, hogy azon törlődjön.Amúgy BD-n lehet valami olyat csinálni, mintha a gépen lenne?
Mármint, hogy szerkesztek valamit, hozzáírok. Mert sok ilyen kétes fájlom van, amiket mindig ki kéne írnom, mert csinálok belőle egy másikat, és szeretném mondjuk egy lemezen hagyni biztonságban, de változtatni, meg hozzáírni, ha kell. -
gyulank
addikt
De én nem is azt írtam, hogy te írtad, hanem, hogy arra is azt írták, hogy nem jó,
amik azon belüli értékek amiket te írtál azon a linken, ahol kijöttek a BIS-es találatok.Nekem az éri meg, ha sokáig megmarad a ráírt adat, úgy, hogy a sérült fájlokat már nem tartom megmaradásnak. Ezt pedig egyelőre nem tudom eldönteni, hogy melyik éri meg mondjuk e 3 közül.
Azért is írnék, mert nincs helyem, meg azért is, mert már meppusztút egy vinyóm, és hát az lenne a cél, hogy azon biztos megmaradjon, de pont erről nincs semmi elképzelésem. -
gyulank
addikt
De ez nem CMC-s Verbatim. Mondjuk 370-ért se látok Panasonicot.
Amúgy ha az a 3 kép ugyanolyanról készült, akkor nem tudom, hogy lehet ebből következtetni, egyáltalán nem hasonlítanak. Amúgy abból, hogy egyik érték ennyi alatt legyen, a másik annyi alatt, én nem tudom, hogy mi az a szám, és mennyi mit mennyire befolyásol.
Az első teszt rosszabb volt az olcsóról, a második meg már az általad írt határok alatt voltak, mégis azt írták rá, hogy nem jó, de aki megveszi meg is érdemli.Én úgy gondoltam, hogy az az 50 év azt jelenti, hogy nem hibásodik meg, mindent be lehet olvasni, nem vész el az adat semennyi része. Ha ez így van, és ugyanolyan tartós minden HTL, akkor 50 évig ugyanolyannak kéne lenni a tesztnek, és utána az egyiknél gyorsabban olvashatatlanok lesznek az adatok, mert nem kell nekik annyit romlani. Az is kérdés, hogy gyártástól, vagy írástól 50 év? Szerintem gyártástól, vagy a gyártás alapanyagainak gyártásától.
-
jeni
félisten
Aki megvette megérdemli!

én csak filmre használom,archiválásra nem ezt venném,amúgy se tudnék fontosat 25Gb lemezre elmenteni.
-
jeni
félisten
A nem szeretett fényes friss vételű 110Ft-s Falcon Pro lemezre most írtam ki a Star Wars VII. filmet. A Pioneer BDP-150-s lejátszóm még nem akadt el és nem láttam váltás közti elakadást.
Amúgy aki szeretne venni egy Pioneer BDP-180 lejátszót az most a Bp-i West-End boltban 79900Ft helyett 49000Ft !
szerk.:
képet tesztre most nem tudok felrakni BD tesztgép hiánya miatt.Azt a Samsung SH-B083L olvasót kellene megjavítani és akkor lenne egy tesztolvasó is,persze aki tudna adni régi hosszabb méretű Samsung fedő lemezt.
-
gyulank
addikt
Hádde ha mondjuk azt vesszük alapul, hogy az a Panasonic 50 évig bírja, és annak milyen tesztje van, a mondjuk 10%-al rosszabb teszt olyan, mintha átugrana írás után egyből 5 évet a Panasonic nem?
Vagy ha nem lineárisan nő a hiba szám az idővel, hanem mondjuk a hibás részek környezete is meghibásodik, és gyorsul a meghibásodási sebesség, akkor is le lehetne vonni valami közelítést.
Különben nem csak nekem nem mondanak sokat a tesztek, hanem senkinek.Amúgy mit kell nézni ezeken a képeken? Ez mennyivel rosszabb? És valaki írta, hogy 90 Ft plusszért már Panasonikot vesz. Hol? Meg gondolom abból se mindegy melyik MID.
-
-
Beni2360
félisten
Akkor a fém alapú és kő alapú cikkek és tesztek csak kamu? nekem van egy csomag MABL-s Verbatin lemezem, még a nyáron vettem azóta sem kaptam sem kint sem itt most van megint.
Na ma megkaptam a csoda 99 Ft lemezeket. Kedd este rendeltem Szerda reggel visszaigazolás-telefon és ma De átvettem a Píck-pack ponton.Hát az az érzésem, hogy lemaradt a címke róla ezért ilyen olcsó nagyon silány az ezüst réteg rajta. Majd a napokban elválik a vallatásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- SK Hynix PCB01 2TB PCIe 5.0 x4 SSD 14,000-12,000MB/s NVME SSD
- Lexar NM620 2TB M.2 NVME PCI-E 3.0 x4 - Új - 3500-3000 MBs - Eladó!
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Toshiba Survillance S300 Pro 8 TB megfigyelőrendszerekhez - 2 db
- Corsair mp 600 core XT 4 TB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835, 100% Akksi
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Köszönöm! felkerekítve 2500 Ft/ db de 40-50 évig biztos lemez nem? Valakinek nincs kedve rendelni együtt velem, mert ha igen és segít (lerendezi) 5 db-ot álnék az övéből!? ..

,ez a verbatim vállalható minőségű?Nem kellene most csak 10-s pakk azért kérdezem
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)