-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
"magasabb színtartomány és dinamika"
Felesleges, szükségtelen, inkább bántó, mint hasznos.
99 %-ban az eladások élénkítése miatt dobták be a köztudatba a 4K-t, UHD-t, Atmost és az összes többi mókusvakítást.
Tévén és vásznon sincs szükségem 80 cd/m2-nél nagyobb fényre, arra vannak kalibrálva a készülékeim. -
-
BBéci
legenda
Ezzel nagyrészt nem értek egyet. Kérlek mutass valamilyen erre vonatkozó statisztikát!
Az ismerőseim között senki sem használja lejátszónak a PC-jét.
Azt elfogadom, hogy nagyon kevesen vesznek Blu-ray lejátszót, ami teljes mértékben érthető. Pár éve kongatják a vészharangot az optikai adathordozók és az azokon megjelenő filmek felett. Én eddig mindössze egyetlen egy BD-t vettem, nem is fogok soha arra költeni.
Idézek a haladó házimozis topikból: "a BD egy végtelenül idejétmúlt formátum, és a legelső digitális mozis formátum is mindenben felülmúlja"
A Netflix népszerűsége robbanásszerűen növekszik, sorra bukkannak fel a hasonló (Amazon Prime) stream szolgáltatók, azoké a jövő. -
Jano_023
őstag
Ha tudod részletezni nem gond érdekel. Ha nem is a drágábbat veszem vagy ha adsz egy linket elolvasom. De minden üzlet vagy honlapon a képességüket látom listázva hogy viszi a 4k lemezt ez is az is. Most ha jól értelek minőségben van eltérés? Az hogy lehet más bit rataval dolgoznak? Mire gondoltál. Köszi
-
Jano_023
őstag
Értem, szóval akkor gondolom erdemes magasabbra lőnöm. Szóval idén a tvt cserélni fogom egy 4ks Samsung Q7 szériara és a hangfal rendszer ami van és marad is : Samsung HW-R450/EN 2.1 és egy Samsung SWA-8500S (hátsó hangfalak). Szóval kell valami ami a 4ks filmeket viszi. Köszönöm
-
-
blakey
titán
Semmit, a DLNA szerverek "renderer"-t használnak a készülékek kiszolgálásához, tehát beazonosítják az adott készüléket és aszerint szolgáljaák ki. Ha nem megfelelő a "renderer" beállítása akkor jöhetnek olyan problémák, mint amit Gtaati tapasztalt. A CXUHD valójában Oppo és ezért jó azzal és nem a CA-val.
-
Gtaati
őstag
Helló!
Fura, pc-n jó, egyből alá teszi a magyar feliratot, de a CXUHD nem, megynyomom a felirat gombot és bejön a menü, de csak off van és 1/1 english, semmi más. Passz..
Most néztem meg a tv-vel, a tv belső lejátszójával tudok külső-belső feliratot választani és azzal is megy...
-
BBéci
legenda
Egy Blu-ray lejátszó nem csak videólejátszó, a hangja ugyanolyan fontos. A kép pontosan annyira digitális, mint a hang és mindkettő minősége az adott készüléktől függ.
Viszont a legutóbbi hozzászólásokban kiemeltem, hogy az XLR-en kinyerhető analóg hangminőséget tartom nagyon fontosnak. De ettől még a digitális is lényeges, például az OPPO-k mindegyike veri saját Dunémet. A VLS tápegységest nem, vagy csak elhanyagolható mértékben.Robi!
Csak az számít, amit saját füleimmel hallottam. -
BBéci
legenda
Igazából kérdő mondatban kellett volna írnom, nem felkiáltójelesen. Sokkal inkább vennék Arcam UDP411-et, mert a hangja (analóg, XLR-en) jobban tetszett és médialejátszóként is jobbnak tartom.
Vannak más, fontosabbnak tartott fejlesztési irányok, a lejátszó csak harmadik-negyedikként jöhet szóba. Például vetítőre kellene beruházni, újonnan többmilliós gépeket lehet elcsípni 3-400000-ért. -
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
-
BBéci
legenda
Zanik azt írta: "pár másodpercig a kijelző 5-10%-án a fénysűrűség 400 nit fölé"
Erre válaszoltam, hogy például a Pi nem pár másodpercig és nem csak a kijelző 5-10 %-én durván fényes, ezért bántotta a szememet.
Több mint három hétig volt nálam az a Pana tv és mivel akkor folyamatosan itthon voltam, lévén karácsony környéke, nagyon sokat néztem. Napi 5-6 órát biztosan, néha 8-at. -
törölt tag
Sokan félreértik a sorozat megnevezést.
Rengeteg minisorozat van, 5-7 rész, ezek inkább hosszabb filmeknek felelnek meg.
Általában a Netflix, illetve az HBO GO sajátgyártású filmjei ezek.A True Detective, a Chernobyl szerintem minden idők legnagyobb filmalkotásai közé tartoznak, akárcsak a Breaking Bad.
A mostani mozis filmek a nyomukba sem érnek.
Megy a 4K, HDR meg a szuperhősös látványfilmek stb... -
Aurig@
őstag
Én 40-es vagyok, de eszembe nem jutna 4k-s filmeket nézni. Tökéletes a látásom. A médialejátszó is simán vinné. A TV csak full HD, a gyerekeknek minden 720p-ben van meg, magamnak full HD.
Rengetegen használnak még DVD-t. Az is gond, hogy sokan megveszik a 4k-s TV-t és SD filmeket néznek rajta, utána meg azt hallani, hogy milyen a kép. Simán kellene még full HD tévéket is forgalmazni. Sajnos, ha a jelenlegi beszarik kénytelen leszek már 4k-sat venni. -
BBéci
legenda
Úgy látszik, félreérthetően fogalmaztam, hiba volt DVD minőséget írni.
DVD méretéhez, adattartalmához hasonlítottam a Netflix bitrátáját, persze csak saccolva.
Filmeket többnyire 1080p, sorozatokat 720p változatban nézem, de van ennek fordítottja is. Nézési távolságomból adódóan alig látszik különbség, de ha kedvem tartja, közelebb ülök. -
BBéci
legenda
Csak viszonyítani próbáltam, mert arról nem mesélt senki, milyen bitrátával jön a Full HD. Engem csak az érdekel, ameddig működik a jelenlegi tévém, sőt, utána is. Amennyiben elromlik és javíthatatlan lesz, akkor kénytelen leszek UHD-t venni helyette, de műsoranyagban akkor is maradni fogok a 720/1080p-nél. 4 méterről lehetetlen meglátni a négyszeres képpontszám előnyeit, ezt már próbáltam, amikor 3 hétig Panasonic OLED volt nálam. Ami fontos, 65 colos szóba sem jöhet, mert takarná az ablakokat, max. 55-ös fér el köztük, az is belóg pár centit.
-
kezo0
addikt
Én nem használom az Androidos appot (iOS-es változat van az iPad minimen, de azt is csak nagyon ritkán indítom el), de szerintem az pl. nem az apptól függ, hogy van-e szünet lejátszáskor az egyes trackek között, hanem a lejátszó firmware-étől. És ugye egy ideje tudja már a fw a gapless play-t. Szóval ez nálam szépen működik. Az iOS-es appban a beállítások között bekapcsolható ez a feature.
Továbbá az iOS-es appban nem keveredik össze a zenék sorrendje. Vagy pl. az app indításakor bekapcsol a lejátszó, és az appon belül is van ki-bekapcsolási lehetőség. Szóval úgy néz ki, iOS-re kicsit jobban megcsinálták az appot, mint Androidra. Mondjuk abban kezet rázhatnak egymással, hogy amikor este csekkoltam, mit is tud az app (mert már nem emlékeztem rá), 5 perc alatt addig nyomogattam, hogy sikeresen lefagyott a p@ba.Azt hiszem, ez is csak megerősített benne, hogy maradok a távirányítónál, mert az viszont még mindig az egyik legjobb, amivel valaha dolgom volt.
Két bajom van az Oppoval, az egyik a feliratkezelés jól ismert hiányossága a magyar nyelv kapcsán, a másik pedig az, hogy zenelejátszás közben nem indul el a screensaver, és egy OLED tévénél nem szerencsés, ha hosszú ideig ugyanaz a statikus információ van a képernyőn, ezért ilyenkor inkább manuálisan le kell kapcsolni a képernyőt, hogy ne legyen beégés. Már ha az ember el nem feledkezik róla...
-
-
BBéci
legenda
Bevallom, nem értem, de ne ragozzuk tovább!
Ez a topik a Blu-ray lejátszókkal foglalkozik, mely készülékeknek egyetlen feladatot kell maradéktalanul teljesíteniük, az optikai lemezek lejátszását, semmi egyebet. Azt tudják.
Azon lehet elmélkedni, hogy milyen kép- és hangminőséget nyújtanak. -
BBéci
legenda
Nem tartom hülyeségnek a NAS-t, sőt, szerintem is rendkívül hasznos, de vígan lehet anélkül házimozizni.
Sok házimozi megszállott ismerősöm rendszerében ugyanúgy, mint nálam, USB-n csatlakoznak a merevlemezek a lejátszóhoz.
Belemehetünk a Full HD és az UHD viszonyításába, mert az előbb említett vetítővel olyan képet lehet előállítani, amilyet semmiféle UHD készülék meg sem közelít. -
BBéci
legenda
Nem tartom ördögtől valónak, de kötelezőnek sem. Simán meg lehet lenni anélkül. Nincs mindenkinek NAS a háztartásában, az sem kötelező egy házimozi rendszerhez. Sőt, az UHD sem.
Láttam, hallottam olyan hazai high end házimozi rendszert, amiben a kép- és hangminőség világszínvonalú, de csak Full HD és még soha, senki nem hiányolta a nagyobb felbontást és a HDR-t. Ilyen vetítő lövi a képet 3 m széles (vagy 3,4 m, ebben nem vagyok biztos, mert volt némi cserebere) széles oldalfeszített vászonra (nem 65 colos egérmozi), besza, behu az egész. Nem NAS-ről, USB-n Audiocom OPPO-hoz csatlakoztatott merevlemezekről. -
BBéci
legenda
-
jeni
félisten
-
szazbolha
addikt
Meg van a megoldás Atmos-al kapcsolatban, nem kell tippelgetni, nem kel gyári lemez. (korábban ebben a fórumban is írtak róla, de csak x800-al kapcsolatban.)
Nem beállítási probléma volt. Nincs is szükség a lánc ismeretéhez (amit egyébként leírtam korábban) a megoldáshoz.Annak aki a jövőben belefutna a problémába:
1. Sony X700/800 és más lejátszók MKV-t lejátszanak hálózatról és USB-ről is.
2. Az MKV-ban lévő Atmost nem továbbítják, akkor sem ha lemezen van. Csak Dolby 5.1-ig kezelik a hangsávot MKV konténerből.
3. Az M2TS-ben lévő Atmost továbbítják, de csak USB-ről és lemezről
4. Az M2TS-t, amiben van Atmos egyáltalán nem játsszák le hálózatrólA Sony valószínűleg nem fog változtatni ezen a stratégián fw frissítéssel, az userek hiába sírnak 2 éve a sony fórumain emiatt.
A Sony honlapján és a kezelési kézikönyvben ezek az infók nincsenek feltüntetve, illetve kisbetűs csillagozott részben: "előfordulhat", hogy ezt a formátumot nem játssz le. [link] jó... előfordulhat. 100-ból 100-szor
Lehet vissza viszem a lejátszót, amúgy sem tetszik a hangja, a képalkotás valóban szép, de én az ATMOS miatt vettem meg. Minden Atmos-os filmet át kéne konvertálni M2TS-be és azt is csak USB-ről tudnám lejátszani. Nem ez olt a cél. -
jeni
félisten
Az X500 olcsóbb egy tízessel de annyival nem is jobb szerintem.
Külsőleg sem. Az X700 meg jobban rágyúrtak a tudására es kinézetére.
A 6700 is jó vétel most 36000Ft áron ,azt is dicsérték korÁbbban,de az nem fog több támogatást kapni. 40000Ft kor vannak neg tiszta UHD képes lejátszok is a kinálatban. Ugy gondolom ha már egy Denon 4000 erősítő es komolyabb habgfalak vannak hozza e -
Hegyirabló
veterán
Majd holnap lövök! Sharpból jövő hangsávot megfelelően kezeli a Genius csoda, csak a Panasonicot nem?
Ráadásul a Pana úgy hirdeti, hogy 7.1 csatornás analóg hangkimenet Minőségi hang a legkülönfélébb audioeszközök számára . Pont az én Geniusomat ne szeretné?! Persze nem kizárt. Holnap kiderül!
Addig is köszönök mindent!
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Hát az, hogy tényleg nem szóltak, de győzködnek arról, hogy az csak azért van, mert rosszul állítottam be. Most már kezdem elhinni, hogy tényleg bennem van a hiba. De holnap hazahozom a szervizből, és minden kiderül. Lehet, hogy tényleg rosszul állítottam be, bár akkor nem értem, hogy a Blu-Ray miért szólt, annál is odahajoltam.
Másik topikban.
-
Hegyirabló
veterán
Hát igen, ezért vittem szervizbe.
A Genius meg olyan egyszerű, mint a faék, van rajta négy poti, meg négy kapcsoló a bemeneteknek. Más nincs. Azért gondolom, hogy nincs gond a beállítással, mert ahogy említettem már, ha rákötöm a régi Blu-Rayt, gyönyörűen szól.
De nehogy azt hidd, hálás vagyok, hogy segíteni próbálsz, tudom, hogy nem könnyű így látatlanban!
-
jeni
félisten
na én ilyesmiről nem tudok,pedig a kompatibilitásáról az M-Disc beszélnek idestova közel 3-5 éve és vagy 1000év adatbiztonságról is.
én is támogatom azt,hogy olyan PC írót (DVD,Blu-Ray mint márkában az LG!) kell venni ami írja is az M-Disc lemezeket. Így PC-re kötni egy külső monitort,TV-t,vagy bármi képmegjelenítőt.
fede94A másik gond,hogy pokoli drágák az M-Disc Blu-Ray lemezek!
DVD még elmegy mert az még megfizethető. talán ezt ki lehet próbálni DVD és Blu-Ray asztali lejátszón. Ott kiderülne melyik is alkalmas erre?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Hobby elektronika
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest