Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megtollasodik középkategória
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
butch3r
senior tag
válasz
Rickeffe #13516 üzenetére
teljesen bizonyos. oda sétálsz atm-hez és adja a kp-t.
ha többért kell akkor felfáradsz a localbitcoins.com-ra, kiválasztasz egy szimpatikus kp-s eladót (lehetőleg sok pozitív értékeléssel, amik időben is szépen eloszlanak és nem pár nap alatt kapta őket - csak úgy mintha itt hardveraprón vennél valakitől valamit ugyan annyi elővigyázatosság kell), megállapodtok az árban és a találka helyében majd nyélbe ütitek az üzletet.disclaimer: a többség utalja magának, de a topic nem reprezentatív lévén az aktív kommentelők már régen beregisztráltak, nem szenvednek a lassú verifikációtól, így az utalás sem gond nekik.
-
butch3r
senior tag
https://www.portfolio.hu/deviza-kotveny/deviza/nalunk-megtalalod-a-bitcoin-arfolyamat.270881.html
Bitcoin goes mainstream season 2 episode 1
-
butch3r
senior tag
tud valaki olyan tőzsdét ami támogatá már bech32-es (bc1-el kezdődő) címre btc withdraw-t?
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13456 üzenetére
The attackers would be able to prevent new transactions from gaining confirmations, allowing them to halt payments between some or all users. They would also be able to reverse transactions that were completed while they were in control of the network, meaning they could double-spend coins.
They would almost certainly not be able to create a create new coins or alter old blocks, so a 51% attack would probably not destroy bitcoin or another blockchain-based currency outright, even if it proved highly damaging.
-
butch3r
senior tag
válasz
kssvirag #13423 üzenetére
a coinbase deposit menüppontjában van vszeg a btc címed oda kell küldeni.
https://support.coinbase.com/customer/en/portal/articles/1027432nézd meg a coinbase fee táblájában van e crpyto deposit fee, valószínűleg nincs.
ezen kívül ha vettél btc-t gondolom tudod, hogy a btc transfer sem ingyenes. különböző mértékben állíthatsz be fee-t, az le fog jönni az utaláskor.Transfers of virtual currency to an address off the Coinbase platform may incur network transaction fees, such as bitcoin miner’s fees, which Coinbase may pass through to you. Any such transfer fees will be disclosed to you at the time of the transaction.
túl kicsit ne állíts be, mert kb sose fog átmenni.
mélyedj még el egy kicsit a coinbase supportjába https://support.coinbase.com/ ha úgy sem kapsz a kérdéseidre választ akkor jó helyen jársz, itt segítünk.
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #13388 üzenetére
szeritnem hamarabb rakják az egész bányász felszerelést teheratóra és viszik át 1 másik országba mint, hogy csak lehúzzák a rólót és óriásit bukjanak. lehet abban az országban drágább az áram, de amíg azzal is pluszban lehetnek jobb mint bedőlni.
A blokkidő miatt felmennek a fee-k, aminek az lesz az eredménye, hogy mindenki kb. az összes bitcoinját beutalja tőzsdékre, mert annyira drága lesz minden tranzakció, hogy nem éri meg kis összegeket mozgatni
most is annyira drága, hogy neméri meg kávét venni belőle.
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #13384 üzenetére
Pl. a kínai bányászokkal kiesik a hashrate 81%-a. Ez azt jelenti, hogy 5x annyi idő alatt készül majd el a következő 2016 blokk (akkor lesz difficulty adjustment), ami 10 hét, plusz ki tudja mennyi idő,
igen azért írtam, hogy hetek vagy hónapok alatt leesik a difficulty.
A pánikkal általánosságban egyetértek. most is hányan írják, hogy zuhan amikor rongyos 10-20%ot korrigál.
A tőzsdén ez tuti, hogy pánikeladást idézne elő, amitől leesne az árfolyam annyira, magasabb difficulty mellett meg sem érné kibányászni a maradék blokkokat (mert drágább az áram, mint a block reward), tovább tetézve a problémát.
azért a btc már sokszor bizonyította, hogy nagyon nagyon nem úgy viselkedik mint a tőzsde, de maradjon is ez az egész egy teoretikus beszélgetésnek
-
butch3r
senior tag
válasz
KilgoreTrout #13380 üzenetére
Mit tudnának tenni a bányászok, ha hoznának egy olyan törvényt Kínában, hogy mostantól csak az államilag regisztrált címekről érkező tranzakciókat építhetik be egy blokkba? Mi lenne az árfolyammal, ha kiesne a kínai bányászat? Mi lenne, ha ugyanezt Ororszországban is meglépnék utána?
azon kívül, hogy kétlem, hogy ez btc technológiailag egyáltalán lehetséges, de ha mégis azonnal forkolódna a btc mert a világ többi része nem fogadná el. Ekkor a kínai bányásszok bányásszák a saját coinjukat vagy lehúzzák a rolót. A világ többi részén pedig pár hét hónap múlva a difficulty lecsökkenne az elérhető kapacitás szintjére.
Nem a technológiai lehetőségekről beszélek, persze hogy technológiailag nem lehet betiltani, de azért azt látni kell, hogy ha nincs lehetőség kripto-fiat váltásra, akkor az kivéreztetné az egészet. Alapból el se terjedt volna, ha nem jelennek meg az első váltók és a Silk Roadon nem tudták volna az eladók átváltani a bevételeiket.
mindig be fogod tudni váltani, localbitcoins-on például, de valószínűleg itt is találnál vevőt/eladót.
-
butch3r
senior tag
az alt bányászat, btc cél hardver nagyjábl mindig itt volt téma
sparrow: jobb felül van egy kereső, ha beírod, hogy antminer ki fogja dobni az olyan hozzászólásokat mikben szerepel az a szó, hogy antiminer. ha ezt megtetted akkor látod meddig kell visszamenned, hogy erről olvass a topicban (nem sokat).
ott linkelnek asic minerrel foglakozó topicot:
itt érdeklődj.
-
butch3r
senior tag
ha hosszú távra csak el akarod tenni tök felesleges telefonon tartani, az is tönkre mehet. írd fel biztonságos helyekre a seed-et / privát kulcsot és ennyi.
ledger / trezor esetében is ha tönkre megy a hw wallet akkor is cska a seed-el tudod helyre állítani, ugyan úgy biztos hely(ek)re kell tenned azt.
-
butch3r
senior tag
persze, akkor valószínűleg nagymamád egy transformer lenne ( de akkor miért trolibusz és nem valami faszább jármű?)
ellenben ebben a kérdésben én inkább a variance féle nézőponttal értek egyet.http://variance.hu/2017/11/24/miert-nincs-ertelme-a-vegyes-crypto-portfolioknak/
aztán mindenki eldönti maga, egyetért-e ezzel vagy sem.
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13176 üzenetére
Hol dolt be a bitcoin?
dd
Most mar biztos hogy trollkodsz, epeszu ember nem mondja hogy most bedolt.Kem: ajanlom figyelmedbe variance postjat mennyi ertelme van. Nekem is van par altom de voltam olyan hulye hogy kiszamoltam mennyi minuszban vagyok ahhoz kepest ha maradt volna btcben. Nem kelett volna...
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13160 üzenetére
de én nem gondolom, hogy ennek a 0.005%-0,5% közötti mennyiségnek bármi köze lenne a bitcoin árfolyamához, annak "stabilitásához" stb. ennyi erővel a többi nemesfémet is kilehet számolgatni, becsülni amit esetleg még tartalmaznak a gépek. pontosan ugyan annyi értelme lenne. 0.
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13158 üzenetére
ha még két 0-t hozzácsapsz a gépek számához is elenyésző %-ról beszélünk. mondanám, hogy remélem nem gondolod komolyan, hogy ez a kb kerekítési hiábyni arany a bitcoin mögötti fedezet, de a postjaid alapján igen... szomorú.
de feladtam én is.
erről az jut eszembe mikor sok éve rá volt írva a fanta naracsra, hogy rostokat tartalmaz
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13154 üzenetére
trollkodsz vagy komolyan a bányászgépenkénti (legyünk nagyvonalúak és legyen 1 asic minerben anynia rany mint 1 laptopban) 0.036kg (azaz 36gramm) arany a fedezete a bitcoinnak???
ha 100.000 gép van, az akkor is 3,6 tonna arany. ami kb 144 millió usd. btc piaci kapitalizációja pedig cirka 261 ezer millió usd. 0.0055172%-át fedezi.
igazad van, van mögötte.
de inkább ne érvelj ezzel kérlek, ne terjessz olyan "igazságot", ami irrelevans és hülyeség.ezzel az erővel a forint mögöttt is van arany fedezet az mkb számítógépeiben lévő arany által, meg a pénznyomó berendezésben lévő arany által....
-
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13148 üzenetére
ezt inkább ne erőltessük szerintem. még HA azok a pöckök is aranyozottak akkor is max az összes gépben együtt is néhány kg arany van ami kb semmi.
ha az aranyat lecserélik másik félvezetőre és a jelenelgi (hasamra ütöttem de valószínűleg még ennyi sincs benne) 1gr helyett 0 lesz benne az égvilágon nem történne semmi az árfolyammal. legalábbis nem emiatt.... -
butch3r
senior tag
válasz
Verticoin #13130 üzenetére
inkább a 13107-ben is linkelt cikk és hasonlók miatt. mert (tudtommal) a manstream mediaban nem volt még értelmes, szakmailag oké, nem fikázós, lufizós, bezuhanós cikk...
talán ez az egyetlen, és ez is portfolio amit a sarki virágos és zöldséges nem olvas... (de tőlük is a maradék 99 cikk mind fikázós, lufizós, bezuhanós) -
butch3r
senior tag
válasz
Scorpion #13106 üzenetére
"Nézzük egy tipikus bitcoin címet:
1Mw3boMo9hNa4rt3fbEdpouBQBmAKUKHPe
Ez egy bitcoin cím, ezzel találkozol a leggyakrabban. 1 -essel kezdődik és általában 34 karakter hosszú (de más hossz is lehetséges). Hívják még publikus kulcsnak is (bár ez nem pontos).
Ez pedig a fenti bitcoin címhez tartozó privát kulcs:
5JaLboxZvWhkHitH3huM5s9GsLoPbGDXJfY8BnJBZVUrCY91LHi"
12 jegyű kód alatt 12 szót értesz akkor igen az a 12 szó generálja az xpriv kulcsodat (ami ugyan úgy privát kulcs)
mielőtt belemegyünk hogyan, tisztázzuk, renlekztél bitcoinnal ezen a címen az előző hsz-emben említett idő előtt? ha nem felesleges mert nem kaptál forkolt coint.
bányásztársaságosdiban én magam részéről nem hiszek, de ez egy szubjektív vélemény
anélkül, hogy elmélyültem volna a részesedés feltételeiben és a kodníciókban. lehet, hogy még akár jó is lehet, majd más nyilatkozik
-
butch3r
senior tag
válasz
Scorpion #13103 üzenetére
BTC Hard fork után hogy jutok hozzá az új valutához? Csak úgy megkapom? JAXX és Exodus walletom van. Kell valamit tennem, vagy egyszer csak majd azt látom, hogy lesz új tokenem. Ilyen témában sehol sem találtam infót
pedig sokszor volt róla szó. de a lényeg akkor kapsz ha a fork előtt volt btc-d. preferáltan saját tárcán aminek a privát kulcsával rendelkezel. ha online tárca vagy tőzsde akkor a tárca szolgáltatótól / tőszdétől függ megkapod e.
gold esetében okt 24-én volt, ha 491407-es blokk előtt volt btc-d akkor jár.
A másik kérdésem az, hogy érdemes bányásztársaságba beruházni? Tud esetleg valaki olyat ajánlani, ami tényleg jó? (Ha egyáltalán érdemes)
mmint bánnyászni vagy ilyne cloud miningra gondolsz?
A harmadik, hogy még most sem késő bitcoint venni érzésetek szerint. Láttam, hogy ma szárnyalt, szóval akinek már sok van benne, annak jó
Kérdés, hogy kezdőként is érdemes-e, vagy inkább altcoinokkal próbálkozzak, mert az várhatóan nagyobbat nőhet?
ezt senki nem tudja neked megjósolni
-
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
YASKATIR #13056 üzenetére
vagy akár olyan (kisebb) tőzsdén, ahol van annyi likviditás, hogy enyni elmenjen és nincs / gyenge az ügyfél azonosításuk és csak kiutálják egy offshore számlára. Egyiket sem próbáltam így ugyan annyira megaalapozott ez mint az index tippje (laikusként ezeket látom logikusnak, de nem vagyok olyan szakértő aki tudja, milyen kiskapuk vannak még)
-
butch3r
senior tag
atyaisten mennyi baromság van a legújabb index cikkben. nem meglepő utána a sok baromság amit az itteni hírek alatti forumokban összehordanak.
best:
" bitcoint szervezett bűnözői körök is előszeretettel használják üzleti tranzakcióik során, a bevett gyakorlat szerint a mostani zsákmányért valószínűleg drogot vesznek a dark weben."
-
butch3r
senior tag
cex.io-n elérhető mastercardra történő withdraw. lehet máshol is nem tudom.
próbálta már ezt valaki? miért jobb ez a withdraw mint mondjuk sepa? jobb egyáltalán? aszolút nem világos ez, valaki világosítson fel pls. -
butch3r
senior tag
A kiemelt rész alapján szerintetek érdemes elvennem az utolsó szabadságomat a családomtól és odaadni a kormányhivatalnak és csináltatni útlevelet, majd azt is elküldeni nekik?
jelentkezz be online valamelyik hivatalba (kis jános altábornagy utcait ajánlom, szép tiszta és általában kevesen vannak, időpont nélkül is hamar sorra kerülsz de időpontot foglalva nem kockáztatsz) és akkor nem veszel el a családodtól egy napot, max pár órát.
hihetetlen de ez a szolgáltatás (időpont foglalás) jól működik, tiszta nyugat európa -
butch3r
senior tag
válasz
bandiras2 #12934 üzenetére
nincs olyan, hogy core számla.
ha kis mennyiséget akarsz akkor localbitcoins vagy atm.
vagy akár itt is próbálkozhatsz hátha valamelyik ph tagnak van eladója.ha btc tőzsde akkor én bitstampet ajánlom. lehet kártyával is vásárolni (bár magasabb a fee-je mint sepa utalásnak de gyorsabb)
-
butch3r
senior tag
ugyan iyleneket jósóltak korábban 5.000-es meg 10.000-es árfolyamra.
20-25-30ezernél meg majd jól megjósolják 100.000-re.YASKATIR: ha nem mindeképp sok altpárral akarasz kereskedni, krakent el kell felejteni imo.
ellenpélda: ma reggel 9:38kor kértem sepa withdraw-t bitstampről. 10.29-kor jóváhagyták, 1547-kor a számlámon volt. -
butch3r
senior tag
válasz
kippedli #12899 üzenetére
mindenképp olvass még egy kicsit utána, mert még elég nagy fogalmi zavaraid vannak. ami nem ciki, csak olvass még. ahogy bankot is úgy választasz, hogy elolvasod a csomag részleteit, vagy telefonszálgáltatót is, úgy erre is szánj időt és olvass még.
segítségül, kulcsokról 1 minimál szösszenet.
[link]szintén a fent linkelt blogról egy idézet:
"A bitcoinnal kapcsolatban a legnagyobb kockázat tehát a tudás hiánya vagy a téves tudás.
Mielőtt elkezdesz bitcoinnal foglalkozni, bővítsd a tudásod és értsd meg a rendszer működését alapszinten!"
ha kicsit olvasol és van még kérdésed, írj ide nyugodtan, segíteni fogunk (de azért ajánlom a forum keresőt is
)
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12831 üzenetére
kár, hogy mi nem fogjuk látni, ahogy évek múlva a te lelkesedésed fogy el szép lassan és döbbensz rá mekkorát hibáztál. bár szerintem inkább sose fogsz rádöbbenni. szerencsédre már évek óta vannak cikkek, hírek meg ez a topic és évek múlva is lesz (pechedre) így mindig tudod maj dosztani az észt, hogy ez mekkora baromság / várhatod a lelkesedés végét
-
butch3r
senior tag
válasz
"VAN MINDEN" #12827 üzenetére
szia
bányász topicban tudnak neked segíteni. de mielőtt segítséget kérsz, mindenképp olvasd el az ottani topic bevezőt. és olvass vissza 100-200hsz-t. mindig van aki szintén kezdő és már túl van az első kérdésein, frusztráló ugyan azokra a kérdésekre válaszolni
ha így sem tiszta valami kérdezz nyugodtan segíteni fognak!
@schawoo: rendkívül mértékig irritálja az egész crypto téma a legtöbb hír alá is oda panaszkodik (mindjárt jön a nincs mögötte fedezet és társai. #kereszteshadjárat
-
butch3r
senior tag
válasz
s7evcsenko #12801 üzenetére
de tök jogos
-
butch3r
senior tag
válasz
dani0113 #12781 üzenetére
melyik részére gondolsz, az 1btc mindig 1btc lesz vagy a másik?
ha a másik akkor ajánlom figyelmedbe a variance blog régebbi cikkjeit (amik nem csak árfolyammal foglalkoznak) pl: [link] illetve olyan leírásokat, cikkeket keress amik a blockchainnel foglakoznak.
vagy ez: [link] ebben ugyan eth alapú tokenizációról ír, de ha (vagy inkább amikor) megvalósul a különböző crpyto láncok közötti atomic swap, úgy akár btc-vel is összehozhatóak lesznek ilyen dolgok. lelkes amatőr vagyok maximum, jövőbe se látok de engem -amennyire értem az egész technológiát és a rendszert- megvett kilóraha 1btc=1btc meg szerintem magától értetődő, 1ft is mindig 1ft lesz az más kérdés mit kapsz érte. a btc is még nagyon nagyon sokáig (inkább örökké?!) kötve lesz a fiat valuták értékéhez, ahhoz, hogy mégis cska megtudd határozni, hogy a kinézett szolgáltatásért, vagy tárgyért egyébért 1btc sok vagy kevés.
-
butch3r
senior tag
válasz
#51611392 #12776 üzenetére
nem is hallottam róla, egyszer sem jött eddig neve a topicban és coinmarketcap-en nem is találom a 175 exchange között ami ott listázva van.
mivel nem ismerem changelly-t ezért nem tudom jobb alternatíva e, de bitstamp, cex, bitfinex amik a topicban sokszor szerepeltek már mint ajánlott tőzsde.
-
butch3r
senior tag
válasz
Lokids #12772 üzenetére
ha veszel, én azt tanácsolom, ne add el ha zuhan. mindig ott lesz a kisördög meg a pánik, hogy teszem azt fele annyit ér mert épp bezuhant (én biztosra veszem hog yleszünk mi még újra 4 számjegyű btc dollár árfolyamon ha csak ideiglenesen is, de minden növekedés után volt). persze el kell dönteni, mi a jobb számodra, elfogadod a bukót amivel épp kiszállsz, vagy kockáztatsz többet és hodl, arra alapozva hogy visszamegy az még feljebb is.
2013as nagy esés után is az járt a legjobban aki nem adta el hanem kivárt, ha 1.000usdn vette akkor az is 10x ma. (persze még jobban járt aki lejebb vette, eladta ath-n majd vissza vette lent de ehhez baromi nagy szerencse kell sztem!!)
disclaimer: nem pü-i tanácsadás, ha befektetsz és számodra negatívvá válik a dolog nem vállalok érte felelősséget!
ps. nem hátrány ha valmilyen szinten érted a technológia működését és nem csak az árfolyam növekedésre hajtasz hanem látod miért olyan forradalmi. mindjárt kevésbé fog érdekelni az árfolyam (1 btc mindig 1btc-t fog érni!
)
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12763 üzenetére
és ha nem jön?
Úgy rémlik más hírek alatt is mintha olvastam volna tőled hasonló kommenteket (ha keverlek valakivel akkor no offense) kisebb árfolyamon (1k, 2-3k stb), még nem omlott össze pedig minden nagyobb emelkedés után nagy a várokazás hogy na majd most összeomlik azt lehet kárörvendeni szomorúan nézni a síró embereket.Amúgy neked miért fáj nézni? Aki minden megtakarítását betette magára vessen. Aki opimusba vagy konzumba tette minden megtakarítását és az összeomlik -amire lássuk be igenis van esély- majd pofára esik és sír magára vessen. Mindenki annyit tegyen be bármilyen befektetésbe amit nem fáj elveszíteni és diverzifikáljon, akinek ez nem megy az majd tanul belőle és legközelebb menni fog (vagy utálni fogja a részvénypiacot ha azon bukta, a crpyto-t ha azon, ha vállakozása csődölt be akkor meg a kapitalizmust).
de én is várom a nagy pofára esést, csak én azt amikor még 10 év múlva is vígan itt lesz a btc és a crypto, és a szekptikusok, rossz akarók, fanyalgó kimaradók, stb pofára esnek, hogy még mindig nem dőlt be, akkor is rossz lesz nézni a sok síró embert (najó nem lesz az)
-
butch3r
senior tag
válasz
#74018560 #12750 üzenetére
A BTC-t nem azzal kezdték el reklámozni h olcsó / free utalni vele?
mi köze az utalásnak a váltón belüli tranzakciós fee-hez? kise kerül blockchainbe a váltón belüli kereskedés mozgása mert az nem a láncon történik.
Az se lenne nagy ügy ha saját váltó kéne hozzá
Nem, csak továbbra is áll amit devast írt, hogy a leghülyébb is láthatná pl coinmarketcap-en, hogy 1 tőzsde viszi a teljes forgalom 50%-át (vagy jelentős részét)
-
butch3r
senior tag
válasz
Lokids #12746 üzenetére
csak személyesen alatt gondolom kistételre gondolnak - azaz nem tőzdés vásárlásra.
mivel én nem vásároltam localbitcoin-on így csak az ebben a forumban elhangzottakat tudom kb visszaadni neked.
találkoztok egy kávézóban, a megbeszélt árfolyamon a megbeszélt menyiségű btc-ért virítód a lóvét, illetve pl telefonon de akár kinyomtatva is a QR kódot ami tartalmazza publikus btc címedet.
Az eladó a telefonján lévő mobil wallettel beolvassa a címedet és elküldi rá a megbeszélt btc mennyiséget. kb 10percet még ücsörögtök, megisszátok a kávét addigra kb bekerül a blokkláncba és kap a tranzakció 1 verifikációt (ezt a saját mobil walletedben tudod nézni vagy akár a blockchain.info megfelelő rublikájába beírva is láthatod), utána átnyújtod neki a pénzt és boldogan elváltok.
ugyan ez lehetséges akár online utalással is. erről értekezett a crpyto trade topicban Möhe. [link]
Illetve a localbitcoins-on is van fent leírás erről itt -
butch3r
senior tag
Teljesen laikusként szeretnék érdeklődni, hogy hogy van ez a bitcoin adás vétel?
Bitcoint vehetsz online tőzsdéken (pl bitstamp, cex.io) az ott engedéylezett módokon (általában sima és SEPA banki utalással, bankkártyás fizetéssel. Hogy melyiknek mennyi járulékos költsége van azt megtalálod az adott tőzsde faq-jában vagy a saját bankod saját csomagod hirdetményében (pl sepa utalás esetén)
Vehetsz atm-ből (pl anker-ben), vagy localbitcoin-on valakitől személyesen kp-ért / utalásért. A forumban visszaolvasol volt ennek menetéről szó.
Milyen számla kell hozzá? Valami olyasmi elektronikus, mint a paypal?
Szükséged van hozzá egy bitcoin walletre. A wallet nem más mint a publikus és privát kucslaidat legeneráló software (felszínesen fogalmazva).
Miután létrehoztad a publikus címedet kedvedre posztolhatod és oszthatod meg másokkal, akiktől btc utalást szeretnél - pl azzal akitől veszel btc-t legyen az tőzsde, atm vagy magánszemély. Fogd fel úgy mint a bankszámlaszámodat amit szintén megadhatsz fűnek-fának, hogy oda utaljanak neked.
Ellenben a privát kulcsodat soha snekinek nem szabad megadni, mert annak birtokában hozzáférhetnek az egyenlegedhez és tudnak tranzakciókat létrehozni (iszonyat pongyolán megfogalmazva ez olyan mint a webbankodban a felhasználónév és jelszó páros, ha azt megadod nekem simán belépek a webbankodba és azt csinálok amit akarok - 2FA-tól most tekintsünk el)
A modern walletek (pl electrum, mycelium) már úgynevezett seed-ekből hozzák létre a címedet, ekkor nem a baromi hosszú és megjegyezhetetlen privát kulcsodat kell megjegyezni / őrizned hanem a seed-et. A seed pedig egy 12/24 szóból álló kódsor, amit kizárólag egy féle sorrendben beírva bármelyik kompatiblis wallet újra tudja generálni a privát kulcsodat és újra hozzáférsz az egyenlegedhez.
Ha ezt elveszíted, elfelejted, soha senki nem tudja helyre állítani a privát kulcsodat ergo buktad az összes coinodat ami rajta volt. a te felelősséged.
Hol érdemes venni-eladni? Lehet 1-nél kevesebb tételt venni? pl: 0.01, vagy még kisebb tételt?
A legksiebb btc amit vehetsz az 0.00000000001 BTC. Amúgy ez pl benne volt a bevezetőben linkelt gyik-ben. ha eddig nem jutottál el akkor nem olvastad el elég alaposanHol lehet/érdemes, ilyen számlát nyitni?itt nem tudom mire vonatkozik a kérdés, walletra vagy btc-t hol venni ha wallet akkor electrum, mycelium -
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
historikus pillanat, meg van a 10k.
-
butch3r
senior tag
válasz
GBRDVD #12635 üzenetére
és miért abba váltod át? fiat usd / eur-ba miért nem jobb?
vannak még más (régebbi) tőzsdék is, miért nem mész át azokhoz (kivéve, ha sok altcoin pár kell)?
Pengeélen táncoltatnak emberek tízezrei családi kosztpénzeket, örökségeket, milliókat
igen miattuk lesz sírás. én mindenkinek mondom, it a forumban is sokszor elhangzott, hogy mindenki csak annyit toljon be amennyi nem hiányzik. persze ez a forum a minimális ksiebbség, zsoxx által linkelt youtube videóban lévő "úriember" valószínűleg nem ilyen tanácsokat ad. -
butch3r
senior tag
válasz
OddMan #12631 üzenetére
4 éve regisztráltam szóval nem maiaik az emlékeim de nem kértek több adatot mint a többi exchange. sőt sefliet nem kellettt lőnöm
többi stimmel amúgy kell közüzemi számla, id, lakcím ha jól emlékszem ennyi.
ez alapján amúgy sok a fee ha jól számolom. https://bitcoinfees.info/
-
butch3r
senior tag
mézesmadzag... ha a bányzász cég rentábilisen tud bányászni magának, miért adná el a kapacitását?
ha meg nem akkor te miért fizetnél érte? lehet én vagyok a túl szkeptikus de már ránázésre is úgy néz ki az egész videó, hogy "gyere laikus idióta tedd hozzánk a pénzed neked majd megéri és 2 perc alatt meggazdagszol" ... -
butch3r
senior tag
válasz
Lörinz #12607 üzenetére
"Biztosan ti is olvastátok a cikket korábban máshol, miszerint mobilokkal bányásznak bitcoint.
http://napidroid.hu/valami-erdekeset-epitett-a-samsung-40-darab-galaxy-s5-bol/"szomorú hogy novemberi cikk és azt írják a videókártyának van jogosultsága. nincs, bitcoin bánászatban nincs jogosultsága csak a cél hardvernek.
Van vidéken egy apró használt telefonokkal foglalkozó kis boltom, és arra gondoltam, hogy amíg várnak a vevőkre a behozott telefonok, addig se porosodjanak a polcokon, hanem termeljenek egy kis plusz pénzt, persze az akkut kivenném, hogy ne használódjanak, amíg folyamatosan töltőre dugva dolgoznak.
Természetesen ahogy majd szépen folyik be a pénz a bányászatból, tovább fogom bővíteni és veszek majd ilyen direkt "bányásztelefonokat" is. Aztán azokat is el lehet adni, ha elavulnak.amúgy egészen pontosan 6 (hat) darab hozzászólást kellett volna visszaolvasnod, hogy lásd az infót, hogy bányász témában a crpyto bányász topicba kell fáradni (direkt nem linkelem a forumot, ha érdekel, keresd meg az említett hozzászólást)
mobil telefon bányászattal annyi se fog befolyni hogy az extra elektromos áram fogyastásodat fedezze...
Olvasom, hogy valami spéci oprendszer is kell hozzá, de nem látom, honnan lehetne leszedni. Valaki foglalkozott már ezzel a mobilos témával?
spéci oprendszer -> valószínűleg samsung saját találmánya
Hogyan működik a kifizetése a bányászásnak?
bányász topic. ott is ajánlom, hogy előbb használd a forum keresőjét kifizetés szóra illetve olvasgass pár hozzászólást és utána kérdezz.A cikkben szereplő galaxy telefonok lehetnek a legjobbak ilyen célra? (van nálam pár eladó...) Vagy érdemes inkább a mesterséges intelligenciás Huawei Mate 10 felé keresgélni?
A cikkben rendesen hűtve is vannak a nagy bordákkal te is hűtenéd őket vagy csak a levegőre bíznád? hamar kinyiffannának. Mate 10 árából rendes vga-t is kapsz, amivel cryptot tudsz bányászni (nem bitcoint). kb soha nem hozná vissza az árát, de még a fogyasztásának sem.
Nagyon jó dolognak tűnik ez a bitcoin (egyre többet ér), és pl itt Sarkadon alig hallottak róla, szóval még itt az elején szeretnék beszállni.
a bitcoin digitális. ergo az, hogy sarkadon alig hallottak róla nem befolyásol semmit (illetve ez nem igaz, mert ha már mindenhol ismerni fogja midnenki akkor olyan szinten lesz -remélhetőleg- elfogadott, hogy telejsen más lesz a megitélése). attól még, hogy ott az elsők között vagy nem lesz előnyöd, max ha az üzletedben elfogadod fizetőeszközként és a helyi crpyto-t használó más emberek szemében a te üzleted használata előnyt fog élvezni a többi mobil bolttal szemben.és még 1 pont. ha megnézted a samsungos képet, ott van 40db telefon 2600Mhs-el bányászik. egy mostani csúcs asic 13.500.000MHs-el teszi ugyan ezt. És még annak is hónapok a megtérülése...
-
butch3r
senior tag
1. crypto trade topicban talán tudnak neked ilyet ajánlani, de sztem a többség (midenki ott?) váltót hazsnál kereskedésre nem wallett appot.
2. electrum, mycelium, tudod állítani a tranzakció fee mértékét. fogadásnak nincs fee-je. (rendes btc wallettnél pl, ilyen váltós walletnél ezek szerint igen)
ps. az elmondásod alapján ez az uphoild nmem annyira walletnek mint mobil app-ba bugyolált exchange-nek tűnik... btc privát kulcsodat kitudod belőle nerni vagy nem? ha nem, akkor ezt nem hívnám walletnek...
-
butch3r
senior tag
csak, hogy tisztázzuk mert nekem nem tiszta
. olyan app-ot keresel, amiben lehet tartgani crypto-t, appon belül lehet váltani crypto-t fiatra és kis összegű fiat utalásokat tudsz benne kezdeményezni? vagy 10-20 usd értékben utalgatsz crpytot?
oddman: igen akkor nem a blokkláncban akadt el a dolog sajna
-
butch3r
senior tag
Te tudod walletben allitani hogy milyen feevel akarsz utalni.
Wallet tesz javaslatot de felulirhatod es utalhatsz akar fee nelkul is (bar manapsag az nem fog kb sose bekerülni a blokklancba)Oddman: blockchain.infon nezd meg a publikus cimedre keresve hogy van e uj bejovo tranzakciod. Ha broadcast-olva lett lancba akkor ha jol tudom meg kene ott jelennie (csak 0 confirmationnel)
-
butch3r
senior tag
válasz
Balu77 #12563 üzenetére
Az Anker automata hogy veszi a bitcoint? Nem ismerem, de amit neten találtam, ott csak arról írnak, hogy lehet az automatából bitcoint venni forintért.
adtam el, tőzsdén, amúgy is be voltam regisztrálva, beküldtem eladtam, sepa withdraw-al haza kértem, 12-24órán belül a számlámon volt.
ha kis mennyiség legjobban localbitcoins-al jársz. volt róla szó itt is néhány héttel ezelőtt. Nekem azzal nincs tapasztalatom, de ha vissza keresed a hsz-eket, és utána is van kérdésed biztos lesz aki tud válaszolni.
-
butch3r
senior tag
válasz
tomseck #12534 üzenetére
Illetve ha egy darabig altatni akarom a pénzt, lehet jobb ötlet ha egy walletben tárolom?
igen. ha csak "altatod" akkor offline wallet.
A Kraken valóban lassú és rendre hibákat dob. Szóval érdemes ezt a bitstampot előtérbe helyezni?
ha mazohista vagy és szenvedni akarsz akkor nem muszáj
ellenkező esetben igen. ha vissza olvasol kem forumtárs is otthagyta krakent, uygan ezen okokból. (kereskedésre amúgy van dedikált crypto trade topic, ott még több -negatív- tapasztalat van krakennel.
-
butch3r
senior tag
válasz
leslie23 #12437 üzenetére
van, pl myceliumnál is. de ledger és trezor is használ seedet.
mondjuk mycelium és electrum 12 szava nem kompatibilis egymással de elvileg könnyen áthidalható ez a probléma. [link] disclaimer: NEM PRÓBÁLTAM az átalakítást ha leírás szerint offfline tesszük gond nem lehet de azért felelősséget nem vállalok...
igen nem látok különbséget wallet.dat / priv kulcs lementése és a seed megörzése közt. ugyan annyira kell mindegyiket védeni (priv kulcs és seedet is) csak wallet.dat esetében még arra is kell figyelni ne rohadjon le az évek során mondjuk a pendrive.
-
butch3r
senior tag
válasz
leslie23 #12427 üzenetére
lehet nálam van értelmezési gond, de az én olvasatomban a cold storage olyan tárolási megoldás ami
preferáltan redundáns
és biztonságosha seed-edet biztonságba helyezed (legyen az 1 papírfecnin vagy pl egy fém lapba gravírozva - tűz ellen) preferáltan több helyre (mondjuk otthon meg a szülőknél és egy széfben pl). akkor a 12 szavad által létrehozott privát kulcsod effektive cold storage-ként funkcionál.
te cold storage alatt mondjuk a trezor-ra vagy ledger HW walletre gondolsz? vagy mire?
-
butch3r
senior tag
utolsó bekezdésben, hogy gyorsabb tranzakciók kellennének még egyet is értek de majd remélhetőleg a 2nd layer megodlásokkal el jön ez is. az meg, hogy sokat fogyaszt... a teljes bankrendszer (nem csak a bankkártyás tranzakciókhoz közvetlenül kapcsolódó szerverek) vajon mennyit fogyasztanak?
index vagy portfolóiós logóval is mehetne, észre se vennénk.
-
butch3r
senior tag
válasz
observer #12421 üzenetére
én azt hiszem nem adtam meg anno külön jelszót így ebben nem vagyok biztos de két lehetőség van.1.mind a 2 fog kelleni.
a jelszavas részt pontosan nem ismerem de ha jól emlékszem az utaláshoz nem fog kelleni, hanem akkor amikor egy új eszközön létrehozod a walleteodat és beírod a 12 szót majd a jelszót, a 2 kombinációjából jön létre a privát kulcs. még nagyobb így a biztonság, mert 12 szót leírod de a jelszó nélkül nem ér semmit amit meg megjegyzel így nincs leírva.Szintén meg kellett adnod egy pin kódot ugye?
nekem csak watch onlyként van fent így csak emlékekből dolgozomha utalni akarsz és már egyszer importáltad a 12 szót és a jelszót többet azon az eszközön míg le nem törlöd nem szükséges ezeket megadnod, csak a pin kódot fogja kérni.2.
Az 1-es pontra rosszul emlékszem és akkor utalásnál kérni fogja a jelszót. 12 szót nem fogja újra és újra kérni mert arra csak addig van szükség míg beimportálod általa a walletbe a privát kulcsodat.
Amit kem írt.Szóval kérdésedre válaszolva, ha már 1x beírtad az eszközön a 12 szót és utána utalnál akkor cska a jelszót fogja kérni. Az biztos, hogy nem kell minden egyes utalásnál beírnod a 12szót csak wallet importáláskor (új eszköz vagy ha modnjuk letörölted eszközről és visszatelepíted mert utalnál)
de ha valaki jobban emlékszik erre a részre javítson ki pls -
butch3r
senior tag
válasz
observer #12418 üzenetére
amikor otthon létrehoztad a wallet-od gondolom 12 szavas seed-et használtál. abból a 12 szóbol generálódik a privát kulcsod. amíg azt a 12 szót ismered mindig mindenhol viszatudod állítani a walletedet.
nem az ottohni gépeden van effektive a pénzed, hanem a blokkláncon amihez a privát kulcsod ismeretében férsz hozzá. (vagy bárki aki ismeri a 12 szavadat / megszerzi a wallet.dat-filet ottohni gépedről)
irodai gépen ha hozzá akarsz férni, elektrumban nem új walletet hozol létre hanem meglévőhöz akarsz hozzáférni menüpontot választod (nem emlékszem pontosan milyen néven fut) és ott bepötyögöd a 12 szót (megfelelő sorrendben) és akkor már hozzá is férsz.
ha bárhol lerohad az ssd/hdd stb akkor megint csak nem számít amíg tudod a 12 szót (pl papírosra felírva és biztos helyekre el van téve).
irodai gépre mért akarod feltenni? ha más is (pl rendszergazda) hozzáfér (és tudja miről van szó) mivel már bepötyögted a 12 szót, benne van a privát kulcsod simán hozzáférhet ő is és el tudja utalni magának. és akkor buktad a coinjaidat.
ha cska azért akarod felrakni, hogy megnézd hogy ott van e a pénz (önmagad megnyugtatására) akkor elég ha megnézed mi a PUBLIKUS címed (szintén electrumban látod) és azt a blockchain.info-n is megtudod nézni. Vagy electrumban watch only wallet-et hozz létre. oda is csak a publikus kulcsot kell megadni és ott is megtudod nézni, hogy még midnig valóban azon a címen van a pénzed - de így tranzakciókat nem lehet csinálni (ergo rendszergazda nem tudja magának elutalni, csak megnézni az egyenlegedet).
-
butch3r
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
NorbixD #12357 üzenetére
a kérdés btc-re vonatkozott. azt nem annyira.
dash ahogy írod altcoin, azok közül nyilván megér sokat bányászni, különben nem csinálnák annyian.
(btc-t is, csak nem hiszem, hogy a mi szintünkön, áram költésgünkön megéri (súlyozva a rizikóval)ha a hivítkozott hsz idején vett coint az azóta ~20-25%-ot ment fel. (persze tegyük hozzá, hogy mehetett volna ellenkező irányba és fog is még menni)
-
butch3r
senior tag
Kicsit off, de nem világos számomra pedig napi szinten követem a forumot, mitől lett ilyen népszerű Kraken?
Utóbbi hónapokban csak rosszat ír róla mindenki. Miért próbál mégis mindenki oda reggelni?
sok altcoin pár miatt?bittrex, bitstamp*, cex, bitfinex mind nagyobb forgalmat bonyolít mint kraken és eddig panasz nem jött rájuk (persze lehet azért mert kevesen használják őket) * bitstampre pont nem igaz, de "csak" 40millió usd-vel van lemaradva 24h-s forgalomban.
kem és reverke ti miért ide próbálkoztok? tényleg csak kiváncsi vagyok
-
butch3r
senior tag
érdekes. nem vagyok HR-es, nem is ismertem sem hallottam róla.
más megvilágításba helyezi számomra a kérdést. eddig 100%-ban lustaság és hasonló okokat feltételeztem de ezek után igyekszem többségben ezt feltételezni és ennek megfelelően válaszolni.OPiiPO: szerintem is hátrány, ha valaki nem tud keresni, főleg a mai világban, ahol szerintem a "lexikális" tudásnál sokkal fontosabb, hogy tudd, hol és hogyan keress. de azért legyünk legalább mi toleránsak
aki nem tartozik az említett tanulási stílussal rendelkezők közé (avagy lusta és azért kérdez) azok pls ne tekintsék ezt bátorításnak
-
butch3r
senior tag
válasz
melkah #12309 üzenetére
engem személyszerint rendkívül érdekel, hogy ez miért van. remélem egyszer veszi valaki a fáradtságot és őszintén megírja miért. lehetőleg ne újonc - nekik elhiszem, hogy nem tudják, hoyg van ilyen (forum kereső, nyitó poszt stb). lustaság? "lesz*rom majd a kockák válaszolnak?" vagy mi...
nem tudom, ugyan ez megy e egy random videókártya csoportban is vagy sem, de itt külön vicces, hogy minden kérdező pénzt akar keresni de annyira 0 energia befektetéssel, hogy még keresni is lusta...Venyera7 pls?
-
butch3r
senior tag
válasz
Venyera7 #12306 üzenetére
google első találata:
profit kalkulátor.
ha megveszed a legerősebbb elérhető bitmain bányagépet (3.000-10.000$ért találtam ebayen. hivatalos oldalon még nem elérhető az ár) akkor keresel vele napi 12$-t. most, ebben a percben. ha később változik a nehézségi szint (ami változik 2016 blokkonként) akkor kevesebbet fogsz.
sokkal egyszerűbb venni coint mint bányászni...
kb 30-50 hozzászólásonként felmerül ez a téma és szörnyen irritáló, hogy senki, de senki, sem új regisztráció sem senior tag nem használja a forum keresőt és olvas egy kicsit vissza...
-
butch3r
senior tag
válasz
leslie23 #12297 üzenetére
4 éve használom, minden rendben volt velük. support is relatíve gyorsan reagált mindenre.
2013-ban kb 3-4 nap volt verifikáció de azóta nem tudom változott e bármi is.idén számlaszám és lakcím változás miatt részben újra kellett verifikálnom ez 1 napig tartott.
még arra is vissza kérdeztek miért nem egyezik az áltlam beírt és ami a lakcím kártyán szerepel és teljesen simán elfogadták, hogy nekik az egyszerűsített címet írtam. (azaz nem részelteztem, melyik lépcsőház emelet és házszám a lakás ami viszont a lakcímkártyán szerepel).sepa withdraw is gyors náluk, egyszer 4 óra alatt nálam volt a fiat, egyszer másnapra érkezett meg (12-16óra volt kb)
szerintem megbízható én cska ajánlani tudom. jóbarátom is őket hazsnálja nagy megelégedéssel.
-
butch3r
senior tag
válasz
vismaior04 #12284 üzenetére
nem hiszem, hogy bárkit untatnál, én csak bátorítanék mindenkit, hogy írjunk a tapasztalatainkról. Biztos mindenki sokat tudna tanulni belőle, ne kerüljön rá sor de ha bárki megszívja abból is. de iknább a storyk segítenek ezt elkerülni.
-
butch3r
senior tag
köszi. én főleg localbitcoinra gondoltam, itt ph!n abszolút úgy tennék mint te.
gondolom ott is van valami értékelő, megbízhatósági muattó majd ha már nem akarok hodl-ni bármekkora mennyiséget akkor megnézem az pontosan hogy működik.kár, hogy ph!-n nem lehet hirdetni bitcoint eladásra
(mivel topic jobb oldlaán ott szerepel, gondolom azonnal kapnám a büntit...
-
butch3r
senior tag
leírnál nekem egy ilyen tranzakciót, hogy néz ki?
pl ha utalás akkor ki utal előbb? ő fiatot vagy én a btc-t?
mi garantálja, hogy nem vonja vissza az utalást?személyes kp ilyen szempotból jobb, de ott meg ha pl ealdok 1 btc-t, mostani árfolyamon közel 6k $-ért illetve ennyi forintért akkor (lehet túl sok krimit nézek
) de mi a "garancia", hogy utána néhány nagyra nőtt ismerőse nem vár a következő sarkon és veszi vissza a pénzt? vagy ez már a bizalom / oldalon a user "bizalmi" indexén múlik?
-
butch3r
senior tag
válasz
raverke #12253 üzenetére
sokszor volt szó itt topicban, hogy ha bármilyen online helyen tartod a btc-id (legyen az tőzsde vagy online wallet) akkor nem te birtoklod a privát kulcsod. ergo aki birtokolja az azt csinál ele amit akar. hogy akar e az más kérdés.
de ha ő nem is akar, de valaki(k) feltörik az online szolgáltatót és elviszik onnan az öszes coint akkor vagy senki nem fog kártalanítani vagy kitudja mikor fog. (coinbase-n úgy látom nekik van biztosításuk. a kérdés ilyen esetben mennyi lenne az átfutási idő + btc-ben vagy fiatban kártalanítanak e)el se tudom képzelni, hogy túl kicsi lenne. ha 100k huf körüli összeg akkor 0.06-0.07 btc. ilyen nincs, hogy túl kicsi, bármennyit utalhatsz. beállítás vagy egyéb gond lesz ott.
példa:
amúgy mycelium vagy electrum. persze attól függ mit akarsz, cold storage / paper wallet vagy mi a cél.
-
butch3r
senior tag
igen, lekéstétek a snapshotot.
491407-es blokknál történt meg a lánc snapshotja.
ez hazai idő szerint 03:20-kor.https://blockchain.info/block-height/491407
uphold-os linkben ott van egy másik link a BTG honlapjára ahol volt is fent visszaszámláló. scroll le, ot lesz, hogy "BLOCK 491407 REACHED"
ha tőzsdén volt akkor reménykedjetek, hogy idővel azok a tőzsdék is jóváírják a BTG "jussotokat".
bár én továbbra is tartom, hogy az egész BTG egy jól felépített scam. cashről legalább voltak infók HF előtt, nem volt premine stb. meglátjuk idővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Milyen processzort vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Mikrotik routerek
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo P15 Gen1 15 FHD üzleti notebook- i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T2000 4GB WIN1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest