Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

válasz fesii #24722 üzenetére

Kicsit erre ráevezve, a minap láttam Balogh Petya oldalán egy "nyilatkoztatot" tőle, kérdezték a kriptóról. Hogy nincs érték mögötte, satöbbi satöbbi. Egyrészt kihagyta a stablecoin-okat (de úgy teljesen), illetve kommentben is voltak jók, például ukrajnából menekülésre és vagyon menekítésre mondta egy hőbörgő, hogy nagyon nem jó a kripto.. hát szerintem meg pont az a legjobb, senki nem veszi el, ha az ember egyszer bemagolta egy vagy több pénztárca feloldó szavait mint egy versikét.. és ha a volatilitástól fél, tarthatja a vagyonát ugyanúgy USDC-ben is, mint az arany alapú PAXG-ben, vagy bármi más stable-ben, innen már csak a határon kell némi kenőpénzzel átcsusszannia és az élete megoldva. (Leegyszerűsítve).

Én komolyan nem értem a felvilágosult, értelmes embereket, hogy értéket nem teremt a Bitcoin mondjuk, nincs mögötte cég, nem dolgozik-termel profitot stb stb.. ebben viszont nem különb az aranynál, ahol ugyanúgy a bele vetett hit az, ami az értékét adja, de hozhatnám a dollárt is, vagy bármelyik fiat fizetőeszközt, ők sem termelnek értéket, csak vannak magukban és a beléjük vetett hit, kölcsönösség az (minden fél elfogad ellenértékként áruhoz, szolgáltatáshoz), amit pénznek hívunk..

Amin még csodálkoztam, hogy a közgazdaságtanban az nem érték, ha egy ilyen eszköz pont erre lett alkalmas, hogy őrzi az értéket ? Mert hosszú távon tényleg tárolni jó benne, én nem gondolnám, hogy egy svájci jegybank meg spanyolok meg egyre többen amikor be akarnak tárazni belőle amolyan aranytartalékként, akkor továbbra is ekvivalens ez egy fugázival :D Mert amíg emberek nem csak ezt magát adják-veszik, de hitet tesznek mögé (akárcsak fiat-ok mögé), addig ez is érték szvsz. De én nem vagyok nagy közgazdász, mindenesetre fura volt az egész nyilatkozata a kriptókról, mintha csak egyetlen kripto lenne, a BTC, a másik párszáz egyéb nem is létezik, se stable-ök, se semmi, és ez is egy nagy nulla. Nem tűnt valami tájékozottnak, vagy csak én vagyok teljesen hülye - elfogadom..

Új hozzászólás Aktív témák