Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

válasz Nisida #1711 üzenetére

most már mindegy, így jár az, aki nem olvas rendesen utána.

most én is erőteljesen egy bányász gép összepakolásán gondolkodom, de graf kártyákból kivételesen kevéssé vagyok felkészülve. a feltételezett teljes keret első körben legyen 150eFt. ebből kellene összehozni a legerősebb gépet. gyakorlatilag vinyón kívül minden...

és innentől jönnek a kérdéshegyek:
    - (amd vs nvidia? :D ahogy olvasom, most épp az amd a nyerő a videokártyákban, legalábbis többen használnak radeont, mint geforce-ot).
    - 2 db HD7750 512 stream processzorral, vagy 1db HD7770 1024 db-bal? tételezzünk fel azonos működési frekvenciát az egyszerűség kedvéért.
    - ennél a feladattípusnál mi számít többet a graf memóriánál: a generáció (GDDR3/5), ezzel együtt a sebesség (1600 vs. 6000MHz), a sávszélesség (128/256 bit), vagy a mennyiség (1GB vs. 2 GB)? azzal tisztában vagyok, hogy ha mindenből a legnagyobb van, az sokkal jobb, mintha mindenből a legkisebb. csak nem mindegy, hogy melyik az, amiből a legkisebb veszteség árán tudok engedni.

tudom, hogy kezdő kérdések, amikre a választ valahol már leírták, de amíg nem találom meg konkrétan, hogy hova, addig elég nehéz nekikezdeni...

amúgy azért is hasznos a kérdések leírása, mert utána, a megfogalmazott kérdéseknek már én is könnyebben utána tudok járni.

Új hozzászólás Aktív témák