- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- One mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
hfeco01
tag
Sziasztok! A probléma megoldódott bár a miértjét nem értem. Szóval a lényeg: Bios frissítés után a 3200 MHz-es memóriából max 3133-at tudtam kipréselni. A gépet tavaly szeptemberben raktam össze, azóta a memória nem volt kivéve sem megmozdítva. Bios frissítésig semmi gond nem volt, utánna viszont váratlan leállások és újraindulások jöttek sorozatban. Azóta már próbálkoztam sokmindennel (idözítés és feszültség változtatás) de nem vezetett erdményre. Utolsó lehetőségképpen megcseréltem a két memóriát a slotban és azóta megint stabil. Rendesen megy 3200-on, sőt kipróbáltam 3400 MHz-en is és ott is stabil, bár így csak 3 napig használtam. Volt Aida stressz teszt, Prime 95 és játék valmint videókonvertálás (közben filmnézéssel) és egyszer sem dőlt össze. Na most hogy egy Bios frissítés mennyiben függ össze azzal hogy melyik slotban van a memória, arról halvány elképzelésem sincs? Midenesetre köszönöm a segítséget.
-
hfeco01
tag
Az XMP profil 3200-ra állítja a memóriát és addig míg fel nem raktam a 3803-as BIOS-t ment is problémamentesen. Próbáltam a manuális beállítást de így is állandóan összeomlik a rendszer, hiába játszom az időzítésekkel is, semmi eredmény. Ezért is gondoltam hogy visszarakom a 3401-es BIOST. Valamikor régen volt egy ASROCK 870 Extreme 3-as alaplapom amihez kiadtak egy BIOS frissítést de semmi nem úgy működött utána mint ahogy kellet volna. Akkor minden gond nélkül visszaraktam a régebbi BIOS-t, gondoltam most is úgy van.
-
hfeco01
tag
Sziasztok! Gyakorlatilag ugyanaz lenne a problémám mint vighdavid-nak. Csak nekem Asus Rog strix B350 F-es alaplapom van. Én is frissítettem a legújabb BIOS-ra (3803-asra), azóta nálam is jönnek a BSOD-ék. Vissza kellett vennem a RAM frekit 3200-ról. Most 3133 a max. Szerettem volna visszarakni a3401-es BIOS-t de nem engedi. Ezek szerint a mostani lapoknál már nem lehet régebbi BIOS-t feltenni az éppen aktuálisnál?
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest