- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
AdamNorthWes #280 üzenetére
én is szeretnék biost frissíteni,de még nem csináltam és már 3éves a lapom tehát már ráférne!
Nomost. Van valami különleges új funkció, amire szükséged lenne? Mer' csak azért, mert régi a BIOS, ne frissíts. Nem lesz jobb.
Van olyan lapom, amiben lassan már tizen-valahány éves a BIOS, de még működik... -
Rive
veterán
válasz
Winner_hun #263 üzenetére
jaigen, mi az a forrócserés írás? Arra gondolok, hogy megy egy jó gép, abból biost kikap és belerak az új, majd azt megírja?
Nagyjából. Jó lappal DOS-t bootoloni, majd menet közben kicserélni a BIOS IC-t a rosszra. Utána indítani az íróprogramot.
Kell egy kis gyakorlat a chip kiszedésben-berakásban, valamint csak akkor alkalmazható, ha foglalatos a BIOS chip.
Dryman, igen. Ő postát is vállal, ha jól tudom. -
Rive
veterán
válasz
Winner_hun #261 üzenetére
A lap még újraéleszthető?
Mit jelent az, hogy 'nem indul'? Ventik felpörögnek? Ha kiszeded a memóriákat, akkor sípol?
Ha a lap rendben, és csak a BIOS ment szét, akkor elég sok lehetőség közül választhatsz. Megnézheted a Mikronikát, ahol lemezről más/harmadnapra 300HUF körüli áron beírják a kiszedett chipbe az új BIOS-t. Itt a fórumon is akad olyan, aki ezzel foglalkozik. Meg az aproneten is akad, aki rendszeresen hirdeti magát. Ha meg nem vagy szívbajos, akkor próbálkozhatsz egy hasonló lapon forrócserés biosírással. -
Rive
veterán
Eddig csak olyan méretű BIOS képmásokkal találkoztam, ami pontosan passzoltak az alaplapi EEPROMok méretéhez.
Kérlek tolj egy linket az általad letöltött állományhoz, mert ez érdekel.
Véletlenül nem a zippelt állományt akarod beírni
Ui.: Pláne nem értem a dolgot, mert a hirtelenjében előkeresett állományok mind következetesen 512k méretűek...
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
...senkit sem erdekel hogy nem egyezi...
Hümm.
Az adott alaplapon van egy FLASH chip. Valamekkora méretű. Amit letöltöttél, az meg nem ugyanakkora. Elég logikusnak tűnik a következtetés, hogy akkor a letöltött 'izé' biz' nem ahhoz a laphoz való.
Ha végképp el akarod b@szni a lapodat, akkor csak hajrá. Majd a biosiras.hu jól kijavítja neked néhány ezresért. Hamár ilyen gazdag vagy, hogy nem érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest