- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung topic
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djtil
csendes tag
válasz
lipotium #18918 üzenetére
Ha lemented és megnyitod majd rányomsz a verify -ra akkor ellenőrzi, hogy a kiolvasott stimmel.e a chip tartalmával. Egyébként van arra program, hogy a bios-ból kiolvasd az ec részt. Vagy felbontja a biost több file-ra amiben lesz ec kulon is. Ott megnezed hany kbyte. Az a tuti. De ne szenvedj addig vele, szerintem, csak ha nagyon van ra időd. Valószínű vagy chipset vagy cpu ,de lehet onboard ram vagy sima ram foglalat probléma . Errefele keresgélj. Nyomd meg a chipsetet es ugy inditsd vagy melegits ra.
-
Djtil
csendes tag
válasz
lipotium #18916 üzenetére
Az ch341a -n a gnd legyen összekötve az alaplap gnd-vel. Az adatvonalakat a billentyűzet csatiról szedd.Igen a kb9012 válaaztásnál jónak kell lennie. Ja azt nézd meg, hogy a lapra ,ha feszt kapcsolsz akkor bekapcsol e vagy csak keszenletben marad. Mert nem kell bekapcsolni, ha bekapcsol kapcsold ki es utana flashelj.Azt hiszem Neo val programoztam, vagy Asprogrammer.
-
Djtil
csendes tag
válasz
lipotium #18913 üzenetére
Azért nem értem, hogy chipset cserénél miért kell újraírni az Ec tartalmát, mert ha új, de azonos chipset kerül bele, akkor egy a neten talált Ec-vel jó lesz, de a sajátjával nem?
Illetve ,ha 160kb lenne a mérete, akkor nem 128kb dump lenne hozzá. Viszont ne gondold ezt túl: próbáld most kiolvasni a tartalmat belőle. Aztán nézd meg mekkora méretű. Utána próbálj újat írni. Az ec írás könnyebb mint a chipset cserevagy golyózás.
-
Djtil
csendes tag
válasz
lipotium #18911 üzenetére
A kb9022 már írtam ch341a-val. Ez más protokolt használ mint pl egy Ite ami, csak svod/vertyanov -al írható. A kb95.. keresd meg ugyanazon lábakat ami kell az íráshoz mint a kb9022-n. Forrassz a vcc-re 3.3V és adj neki gnd-t is. Én pl az adaptert rádugva az alaplapra írtam a kb9022-t , mert akkor kapja a 3.3Valw-t. De ha cserélsz chipsetet, akkor minek kell az Ec-t újraírni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Vicces képek
- Béta iOS-t használók topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest