Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Megmutatta a OnePlus a 13-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz markknight #152 üzenetére
Nem is önmagában a 120Hz-et kell látni, hanem azt, hogy ha a képfrissítés nem egész számú többszöröse a megjelenített kép frissítésének, akkor a fényerőben lesz egy pulzálás. Ami viszont lehet, hogy a kép frissíténél is alacsonyabb frekvencián történik. Az pedig sokkal több embernek lehet zavaró.
-
Emericus Max
tag
válasz markknight #49 üzenetére
Eszük ágában sem lett volna USB-C -re váltani, ha az EU nem törvényben kötelezi őket.
Szóval a kényszer nagy úr... -
stellaz
veterán
válasz markknight #21 üzenetére
Azt meg ők köszönik meg
-
tomboy0013
veterán
válasz markknight #185 üzenetére
Ugyanaz a probléma vele mint a füles meg a töltő kivétellel a dobozból, meg a Jack elhagyással. Többet fizetsz, kevesebbet kapsz. Miért jó ez bárkinek is?
Nem azért veszik meg mert annyira jó, azért mert érzelmi alapján hozunk döntést és az Apple tengernyi pénzt fektet a marketing általai manipulációba. Ha ezt nem tudod akkor érdemes foglalkozni a témával.A Redmi-s dolognak meg értsd a lényegét. A Rolex egy luxus márka, az Apple egy hétköznapi használati tárgy ugyanúgy mint a Xiaomi telefonok, ne keverjük a kettőt mert távolról sem ugyanarról a jelenségről beszélsz.
Ha egy Redmi Note-ba belefér 65.000-ért a 120Hz, akkor hétszeres áron csak bele kellene férni az Apple-nel is egy 90Hz-nek.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz markknight #176 üzenetére
Elsőre vettem, másodjára harmajára ajándékba a telekomos asszonytól.
Használom tudod, nem vitrinben tartom.
Passzív agresszíven okoskodni próbáltál.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
janeszgol
félisten
Itt az a gond, hogy ha androidról vált majd valaki iPhone-ra. 100k alatt is van 90-120Hz-es kijelző. (A22 5G, A23 5G, Redmi Note 12 4G). Tehát az androidos felhasználok 90%-ban találkoznak 60 hz feletti képfrissítéssel.
Eddig nem volt gond, mert 2 évvel ezelőtt még nem volt ennyire elterjedt, de tavaly, meg idén már nagyon. Emiatt lehet problémás. Mindenki nem akar majd Pro-t venni, viszont fikázni fog majd, ha android után az egyik simát megveszi.És igen van különbég a 60 hz és a 90/120hz között, bár én mindig kikapcsolom, mert engem nem nyűgöz le. De attól még bele kell tenni egy csúcstelefonba. A legolcsóbb 15-ös iPhone 400 ezer ft. Ezért a leggagyibbat kapod a családból. Tehát abszolút a csúcs kategóriában versenyez.
-
tomboy0013
veterán
válasz markknight #161 üzenetére
Pont az volt a mondandóm lényege hogyha funkciónak van haszna okostelefonnál akkor a 120Hz ilyen funkció. Nem mindegy hogy megfájdul a fejem az eszköz használata közben vagy nem (kis túlzással). 120Hz használata után viszont már kifejezetten frusztráló a lassúsága a 60Hz-es kijelzőnek amellett hogy zavarja a szemet is. Egyszerűen kőkori. Ez már a 100.000-es ársávban is elfogadhatatlan így 2023-ban.
[ Szerkesztve ]
-
papp54
aktív tag
Szia. Megfordítom a kérdést ha nem lesz semmivel jobb ha 120hz a kijelző akkor miért nem rakta bele az Apple? Én is láttom egy 14 pro és sima 14 között a külömbséget. Szerintem amúgy szoftveresen korlátozta le az Apple a sima 15-ös telefonokat 60hz-re.
Xiaomi 14
-
tomboy0013
veterán
Hát nem tudom, szerintem nemcsak égő de valami vérlázító dolog 60Hz-es kijelzőt tenni egy 400.000-es eszközbe 2023-ban. És nem azért mert csak, hanem mert engem pl. évekkel a Hz emelés előtt is iszonyatosan zavart a scrollozás darabossága egy telefonon, most már használni se tudom huzamosabb ideig a 60Hz telefonokat mert kifolyik a szemem tőle. Jah és sose gameltem és a PWM-re se érzékeny a szemem.
Aki azt mondja hogy a 120Hz kijelzőnek nincs értelme az biztosan nem használt 3 percről tovább 120Hz-es kijelzővel szerelt telefont, vagy rossz a szeme vagy hazudik ahogy előttem is írták. -
klaya86
senior tag
Alap user lehet, nem érdekli, de ő nem is vesz 500-600ert telefont. Azt viszont még a technikailag nulla feleségem is észre vette, miután kapott új telefont, hogy az mennyivel gördülékenyebb, gyorsabb, mint az előző, ami 60hz volt. A 120 Hz előnye pont, hogy nem a videók nézegettése közben jön elő. Hanem lapozás, a görgetés, az áttűnési animációk sokkal simábbak. Egyszerűen a telefon alap használata más élmény.
-
aprokaroka87
nagyúr
Sokszor írtam már, valószínűleg az agyunk is trükközik ilyen téren.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz markknight #143 üzenetére
Én nem értek hozzá de gondolom 60hz esetén 60fps lesz a tartalom is, azaz vsync lesz használva.
Szerintem attól hogy a kijelző mondjuk tud 120hz-et adott esetben a tartalom még nem biztos hogy fix 120fps lesz. -
peugeotmate
őstag
-
Menslee
tag
válasz markknight #21 üzenetére
Úgy gondolod hogy a "zöldségesség" redukálja a telefon minőségét? Szerintem régóta az egyik legjobban összerakott telefonokat gyártják, újrahasznosított anyagok ide vagy oda.
A szövettokot még megértem, bár én sose a gyári bőrt vettem meg. Annyi pénzből kap jobbat az ember, pl. Nomad.
Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest