Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
ez egy Audeze Maxwell 2. Ha akarom zárt, ha akarom nyitott, a cserélhető lapok miatt

Azért meg lennék lepve ha egy FPS játék (bármelyik játék) hangkeverése olyan lenne, hogy sima stereo hangzásnál az irányok meghatározásához tényleg a zárt és nyitott közötti difire lenne szükség.
A nyitott elsősorban azért ad nagyobb teret mert a közép és magasokat nem fojtja le, és nem maszatolódik össze a mélyekkel, az érzékelhető mélyekhez meg kell a zárt ekkora méretnél.
A gaming vonalra pont a zártakat preferálják mert a legtöbb játék erősebb mélyekben, robbanások, járműhangok stb. Ettől függetlenül a "gaming optimized" meg hasonszőrű kifejezések sima marketing bullshit, nem optimalizálnak rajta semmit, majd pont egy Logi vagy Asus áll neki behangolni a füles driverét
Furcsamód én úgy látom a többi játéknak még egy "csóró zárttal" sem volt ilyen problémája, CS2-ben teljesen patent, Marvel Rivals, ARC Raiders is jól "konvertál" térhatásban, ott pl ha random emberekbe futsz és bekapcsol a proximity mikrofon, simán behatárolod melyik irányból jönnek.
BF6-nál meg pl simán van hogy ugyanolyan távolságra állva a tanktól és egy snipertől, a tompitos sniper szisszenése hangosabb mint a tank lövése vagy egy becsapódás
De ez csak a kisebbik probléma a térbeliséggel, alapvetően a hitbox a rengeteg bizbasszal agyonaggatott skinnel már önmagában macerásabb, és mivel a netcode sem teljesen publikus így pl a ping hatását sem lehet egyértelműen megmondani. Gyanítom az sem valami combos, ha pl a találatjelző is rendszeresen félremutat (jobb oldalra mutatja a találat irányát, közben bal oldalról szednek....) -
-
Hiei555
aktív tag
-
CptAdamica
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
Mondjuk nálam a PUBG szinte teljesen kimaradt, néha warzone-t nyomtam, de aztán ráuntam, hogy mindenki célkeresztje atomstabilan tapadt a seggemre, plusz ha nem fizettél, akkor szopóágra kerültél folyamatosan, megetetett a 400-as szintű játékosokkal. Szóval ahhoz képest ezt jobban csípem, meg jó, hogy lehet fejleszteni a nálunk lévő fegyvereket, de a BR, mint játékmód annyira nem az én ideálom.

-
-
-
nanofocus
tag
válasz
pendre54
üzenetére
Ha még nincs meg a probléma forrása, akkor megpróbálom felvázolni mi a helyzet, nálam is ugyanez volt, csak béta alatt.
Az irányítás beállításainál ugye van a klaviatúra és az egér mellette. Bármit lehet bármire állítani ( kis megkötésekkel ). Az egérnél nemcsak a gombokat, de az egérmozgás irányát! is be lehet bindelni. Magyarul a váltás neked egércsúszásra van bindelve valószínűleg. Az ikonja egy irány lesz egérrel együtt. Próbáld meg úgy bebindelni hogy ne mozgasd közben az egeret, különben úgy érzékeli mintha arra szeretnéld beállítani, hogy akkor aktiválódjon az említett bind ha arrébb tolod az egeret. Ebben egyébként elég sok potenciál van, de én nem tudtam mire használni. Folyamatosan váltott másra ha egy bizonyos irányba toltam az egeret, a beállítása megoldotta.
-
válasz
pendre54
üzenetére
Egy 30-40.000 forintos fejhallgatóval ugyanazt fogod hallani a BF6-ban , mint egy Focal Utopiaval...ráadásul utóbbival kommunikálni sem tudsz.
Szóval komolyzenénél vagy jazz-nél még érthető a hifi voodoo, de játékokban egy bizonyos szint felett már elhanyagolható a különbség....a kényelem az tényleg fontos. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
pendre54
üzenetére
csak a negyedik bélás poén miatt nem mondom, hogy
"mi megmondtuk"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv a klubban
ha X3D nem pálya a pénztárcának, 7700 bőven jó, majd OC-t (=7700X-et csinál) nyomasd leírás alapján.BerserkGuts waaas kalapálás, nekem a R5 2600 óta a legnagyobb hw gondom egyedül, hogy cserénél melyik szerszámkészletben találom az egyetlen csavarhúzót itthon, amivel elérem a toronyhűtő alját
-
válasz
pendre54
üzenetére
azt ugye tudod hogy a procik kupakja nem egyenes szóval nem csak relid delid-re kell küldeni hanem kalapálni isaz én 12600k-m is elég ferdekupakos a 2pontos rögzítésű Nuctura kevés volt cseréltem egy 4ponton rögzítő aio-ra és nem 75fok játékban hanem normál 55-60
(előtte meg volt 82 is mert a 4090 fűtőtest ráfújta a meleget a toronyhűtőbordáira amit még előtte cseréltem egy aio rtx 5080-ra de úgy még 75 volt aztán cseréltem a cpu-t is vízre és már csak 55-60)
Léghűtés
vs
vízhűtés
-
bul07
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
Lehet kellet volna próbát tenni friss win rendszerrel, simán lehet hogy a régi telepítésű win11 okozott problémákat.
Olvasva még amd-re váltásnál se akarsz telepíteni.
Legyen bármilyen modern a win11 azért anomália simán jöhet, amit amúgy másnak tulajdonít az ember és közben csak a win akad magába. -
Dtomka
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
Én is vettem 14600K-t, és igen nálam is így néz ki. (katt a Bf6 -ra és neked is fog az alábbi kép fog megjelenni)
Okt. 3.-án lesz elérhető és EA app kódot fogunk kapni 
69k volt a 14600k, 60k ért eladtam a 13600k -t és meglesz a BF6 ~28k. Szerintem megérte a csere.
#3013 Enton
Nem rossz de azért lehetne jobb is. A gravitáció mintha nem 9,81 lenne hanem több. Picit kártyavár szerű.
A házban kempelő emberkék nem fogan érvényesülni sokáig.
-
BaLee
addikt
válasz
pendre54
üzenetére
Degradáció miatt nem kell aggódni már 13. - 14. gennél ha újonnan veszed a procit, minden alaplapgyártó kiadott hozzá fixeket, viszont én is azt mondom, hogy inkább az aktuális generációból válassz. Lehet nem gyorsabb, lehet kicsit lassabb is, de fogyasztásban veri a 13. - 14. gen-t. Új konfignál én sem építenék már az előző generációból gépet. Ha már van egy alaplapod meg memóriád mint nekem volt akkor ok akkor mehet a 14600, 14700.
Nekem a béta 1440p felbontáson, maxra húzva mindent 9070 XT-vel és 14700k-val 120-140fps között ingadozott. -
zebra_hun
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
Akkor lépd meg a fejlesztést.
Kérdésedre nem nagyon lehet szívvel válaszolni.
Én nem tapasztalok semmi problémát sem a 13700k-val, sem a 14900k-val. De én nem is úgy használom, ahogyan az átlag.
Lefokoztam durván első nap, első percében, amikor megláttam első bekapcsolásakor.
1.5 év alatt az I9 egyetlen ezredvoltot sem romlott. I7 sem. Nem is fog sztem, de ilyet biztosan nem fogok és nem is szabad kijelenteni. Ellenkezőjét sem, ami itt divat...
Az biztos, hogy így lefokozva jól teljesít.
Adatok a RPL topikba a BF6-tal kapcsolatban.
Sztem a 12700k is jó, de a 13700k még jobb. A 14900/700k meg annál is jobb. Alapon nem, de ügyes vagy, tudom
-
zebra_hun
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
A 9900 nem bizonyult elég erősnek?
Hétvégén ki szeretném próbálni az én 9900-m. (10700k, de az pont ua)
CML topikba be fogom rakni. Bf5 simán tartja a 140 fps-t, de az nem ennyire terhel.
Nem tudom próbáltad e, érdekel. Nekem nem jutott időm arra már.
3060ti sztem dlss-sel is gpu limites lenne 140-re zárva.
Kipróbálom több vga-val is.Szerk:
Storno, látom igen -
omfgk
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
és minek fogyasszon feleslegesen 25-40 watt-ot, amikor például a jelenlegi inteles cuccom meg beéri 8-10 wattal
Persze ,hogy így nagy különbségnek tűnik, mert csak procit nézel.
Egy 7700 kb 25W egyébként idle.
Proci oldalon van 10-15W-al nagyobb fogyasztás, chipset-nél még 10W.Szóval egész gépnél ez úgy néz ki ,hogy az Intel fogyaszt 50-55W-ot, az AMD 70-75W-ot.
20W-al nem fog kijönni sose a matek. Még 365x12 óra esetén sem.Ha mindenképpen Intel, akkor ki kell várni az új socket-en a Nova Lake-et.
2026 valamikor. -
omfgk
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
A probléma ,hogy mindenképpen egy már halott platformot vennél.
És az a lap 120K. Az a kombináció szerint így nem jó.Ha nem lesz bele már új gen, akkor legyen jó áron.
200-220k a proci és a lap, attól függően ,hogy melyik proci.
Ha mondjuk 120-140k lenne, akkor azt mondanám oké, ennyiért kevés az alternatíva, de 200 felett bőven van opció. Sőt, 180-ért összerakok jobbat.
B650E-F, 7700 és még a Zen 6-ot is belepakolhatod 2 év múlva. Szóval 4 évre betonbiztos platform legalább. -
fLeSs
nagyúr
válasz
pendre54
üzenetére
Nekem az az érték akkor vált pirosra, amikor bekapcsolom a framegent.
Érdekes ez egyébként, talán a régi VGA miatt (RX 5700): a natív/sima FSR AA-os értékhez képest framegennel az alapfps leesik ~30%-ot és nekem ezt duplázza fel a framegen (a játék saját fps-kijelzőjét és afterburnert egyszerre futtatva ez látszik). És a natív érték nálam játszás érzésre jobb, alacsonyabb késleltetésű, mint a framegen: 80-100 fps natív vs 130-140 framegen (60-70*2).
-
gainwardgs
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
Cpu fps/ maximális processzor által számolt képkocka szám
Gpu fps/ videókartya által számolt képkocka szám
Mp/s - gondolom megapixel/sHa logikusan gondolkodom a cpu fps-nek magassabnak kellene lenni mint a gpu fps-nek.
Ha jól gondolom nálad enyhe cpu limit van, mivel a kártya képes lenne 148fps kirajzolni, de cpu csak 139-et tud logikusan gondolva.
A piros érték az fogalmam sincs hogy mit mutat
Ez nem hivatalos magyarázat én csak józan paraszti ésszel gondolom hogy ez így logikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Személyeskedést kerüljük, nem tűrjük itt. A téma a játékról szól és nem egymásról, ez egy barátságos BF közösségépítő téma, maradjon is így.
Játékos statisztika (tracker):
Battlefield 6 Stats, Leaderboards & More! - Battlefield 6 Tracker
Fegyver statisztikák, összehasonlítás:
Battlefield 6 Meta & Loadouts - Battlefinity
Battlefield Discord
(nemzetközi hivatalos)
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
[Battlefield Buddies]
Másik magyar discord:
[BF 6 Hungary]
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha X3D nem pálya a pénztárcának, 7700 bőven jó, majd OC-t (=7700X-et csinál) nyomasd leírás alapján.
azt ugye tudod hogy a procik kupakja nem egyenes szóval nem csak relid delid-re kell küldeni hanem kalapálni is

Okt. 3.-án lesz elérhető és EA app kódot fogunk kapni 

FollowTheORI
IntelKiller7