Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Terminátor 4.

tag

válasz Hatamoto #863 üzenetére

Ezt elfelejtettem megjegyezni, hogy nálam vízhűtéssel megy 2450-en a Barton...Anélkül max. 2300 volt, és az is egy Igloo 2510 Pro-val.

Reálisan nézve egy 2,8-as p4 jön ki egy 2500-ös bartonból, húzva, léghűtéssel. És ez már a maximum.

Azt sosem mondtam, hogy nem jó a Barton ár/érték aránya. De ha gazdag kis bunkó lennék, nekem is p4-em lenne:)

• Terminátor 4.

tag

válasz Robi69 #865 üzenetére

Tuningolni csak a CPU interface enabled állapotában lehet, úgyhogy ezért nem jött össze a dolog. Ha nincs enabled-en, akkor minden marad alapon. Ellenőrizd a memória sebességét, ne tedd túl nagyra, lehet, hogy azért sípol.

De inkább írok ide egy guide-ot:

1. Felnyomod 1,8 voltra a feszt. Ez még nem árt, meg az ABIT fél úgyis fél tizeddel kevesebbet ad alapból.
    2. Egy tizeddel megemeled a chipset és a mem feszültségét is. Nem árt, legfeljebb stabilabb lesz.
    3. Cpu Interface Enabled.
    4. Szépen emelgeted a szorzókat.
    5. Vigyázz, hogy a memóriákat ne hagyd by SPDn, se Normalon (nem tuti, hogy ez a neve). Sajnos az Abit ezt szarul kezeli le, nem azt eredményezi, amit kellene, úgyhogy az osztókkal próbáld belőni a memóriádat a megfelelő sebességre.

• Terminátor 4.

tag

válasz Robi69 #857 üzenetére

1. Mivel csak 1.2-es az alaplapod, ezért nem biztos, hogy alapfeszen viszi a 200as FSBt. Adj neki egy-két tized voltot, aztán nézd meg úgy.
    2. Kizárt dolog, hogy 2,5 volton 50 C legyen hőmérséklet. Alapfeszen ennyi. Bekapcsoltad a CPU interface-t? Különben meg 2,5 voltot nem adhattál a procidnak, és meg se próbáld, mert nagyon meg fogsz lepődni!!!

• Terminátor 4.

tag

válasz jokeph #859 üzenetére

Azért ne hamarkodd el. Nekem AQZEA sorozatú Barton 2500+-om van, és akármennyire is meg vagyok elégedve, a 2.4-es 800-as p4 nyomába se érhet. Talán alapjáraton néhány teszben megveri, de saját tapasztalatból mondom (korábban Tbred-B volt), hogy a cache az AMD procikban alig ér valamit, a 200-as FSB szintén keveset, és ezek miatt a számozás a Bartonoknál már nagyon elrugaszkodott a realitásoktól. Konkrét példa: Cinebench 2003-ban 2450 Mhz-en!!! (elvileg ez 3600+) pont 300 CB-CPU-t hoz a barton, ami pont egy 3 Ghz-es p4 teljesítménye...ráadásul HT nélkül. Mert bekapcsolt HyperThreadinggel a p4 +25%-ot hoz. Szóval a 3600+ az nagy kamu.
    Ráadásul a p4ek jól tuningolhatóak, szóval gondold meg. Ha sok a pénzed, akkor P4. És ezt annak ellenére mondom, hogy nekem AMD van, és meg vagyok elégedve vele. Nem rossz proci, adott pénzért főleg, de a 2.4-es p4-ből csodákat lehet kihozni:)

• Terminátor 4.

tag

Tegnap vettem egy AQZEA Barton 2500+-t. Nem nagyon kellett válogatni, szinte csak ilyet árulnak már. 2003 32. heténben gyártották. Előtte egy AIUHB-s Tbredem volt 2335Mhz-en, de mivel itt olvastam jó dolgokat a z AQZEA kódú procikról, hát gondoltam kipróbálok magamnak egyet. Nos: Alapfeszen 2100 Mhz, 1, 75 Volton 2350 Mhz, 1,85 Volton 2550 Mhz. Ennyi bír a szépség, mindet kábé 200-as FSB-vel. Sajnos nincs vízhűtésem, úgyhogy feljebb nem mertem menni, de ez már így is nagyon rekordszagú...

Aktív témák