Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One UI zápor esett a hétvégén
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
válasz
PainKiller13 #18527 üzenetére
Van 307 banggood pontom, de kérdés miként tudom átadni? Valóban fel tudod használni? Bármit akartam idén pontozni, arra vagy jobban jártam egy kuponnal, vagy nem engedte a pontokat a termék akciós mivolta miatt.
-
petipetya
nagyúr
Alulról-felfelé: a szerencsés Feucht szállítás. Korábban 2 nap kellett ahhoz, hogy kijusson onnan, most 1 is elég volt. A posta oldalán belépve szállítási súly ki van töltve, de a csomag fajtája nem. Volt olyan is, hogy 3 nap után láttam mozgást feucht után, és persze veszett már oda csomagom általa.
-
petipetya
nagyúr
A parcelsapp mit mutat rá? Nekem kínai csomag esetén hamarabb mutatmindent, mint a posta csomagkövetője, illetve egy USA csomag esetén például a minap 11:46-os kézbesítést írt, lementem ebéd után a postaládához, és ott volt benne a cucc. A psta nyomkövetője pedig semmit sem mutatott, csak este.
Az előző üzenetet tekintsd tárgytalannak, azt még a kávé előtt akartam beírni az egyik router topicba, csak félrement.
-
petipetya
nagyúr
Nekem legutóbb 2 nap telt el a feucht-tól számítva, úgyhogy még adj neki időt (alulról-felfelé):
26 Jún 2020 05:46 The shipment has arrived in the destination country/destination area DEUTSCHE POST - DHL PAKET
24 Jún 2020 08:00 Küldemény átadása nemzetközi szállításra HUNGARIAN POST
24 Jún 2020 08:00 Küldemény előkészítése szállításhoz HUNGARIAN POST
24 Jún 2020 06:48 Departure from outward office of exchange FEUCHT IFS
-
petipetya
nagyúr
Jött egy sms/e-mail, hogy ma hozzák a DHL Expressz cuccot (07/06 helyett). A nyomkövetőben ez szerepel: "Egyes funkciók nem érhetők el, mert előfordulhat, hogy vámot és/vagy áfát kell fizetni a küldemény után. Ha vámot és/vagy áfát kell fizetni, üzenetet fog kapni azok összegéről. Kérjük, mihamarabb egyenlítse ki az összeget a szállítási késedelem elkerülése érdekében."
Ám az sms-ben nincs semmilyen összeg, emellett nem is jeleztek vissza a múlt héten az e-mailemre, amiben csatoltam minden számlát és kértem, hogy semmit se kelljen fizetnem. Szóval abszolút bizonytalan, hogy lesz-e fizetnivalóm a kézbesítésnél, és ha igen, mennyi.
A részleteknél ez látható, elviekben vámkezelték. A 16-os pontot nem igazán értem.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Quidam #17767 üzenetére
Onnan kb. 2 nap alatt ki kellene jönnie a cuccnak, itt egy példa lentről-felfelé. Amúgy ez geekbuying-os Xiaomi router, de a lényeg ugyanaz:
- 26 Jún 202010:26A küldemény feldolgozás alattCsomaglogisztikai Központ HUNGARIAN POST
- 26 Jún 202009:10A küldemény szállítás alattNemzetközi Posta Kicserélő Központ HUNGARIAN POST
- 26 Jún 202009:10Departure from inward office of exchangeBUDAPEST UNIVERSAL POSTAL UNION
- 26 Jún 202007:46Arrival at inward office of exchangeBUDAPEST UNIVERSAL POSTAL UNION
- 26 Jún 202007:10The shipment has left the import parcel center in the destination country/destination area DEUTSCHE POST - DHL PAKET
- 26 Jún 202005:46The shipment has arrived in the destination country/destination area DEUTSCHE POST - DHL PAKET
- 24 Jún 202008:00Küldemény átadása nemzetközi szállításra HUNGARIAN POST
- 24 Jún 202008:00Küldemény előkészítése szállításhoz HUNGARIAN POST
- 24 Jún 202006:48Departure from outward office of exchange FEUCHT IFS -
petipetya
nagyúr
Nem. Köszi még egyszer, mindent csatoltam és elküldtem nekik. Ez a DHL űrlap egy vicc, valamikor a 90-es években készíthették. Nyilván nem megyek el kinyomtatni, majd újra beszkennelni, és nem telefonálgatok nekik - ennyi erővel faxot is küldhetnék. Ehelyett persze a wordben kellett szenvedni a jelölőnégyzetekkel és a kitöltéssel. Félelmetes, hogy nincs erre egy online felületük, és ilyen primitív pattintott kőkorszaki megoldással kell kínlódni...
-
petipetya
nagyúr
Köszi
Szóval a DHL-es doksin melyiket kell bejelölni? 25USD = kb. 22.20EUR.
Szabad forgalomba bocsátás vámeljárás vám- és/vagy adófizetés mellett
(pl. 22-150,-EUR közötti elhanyagolható értékű küldemények)
Szabad forgalomba bocsátás vámeljárás vám- és adómentesen
Vámmentesség jogcíme (pl. 22,-EUR alatti elhanyagolható értékű küldemények, utiholmi)Emellé csatolom a PayPal számlát és a vásárlásról szóló igazolást az etsy-ről, és elküldöm nekik a vamkontakt.hu@dhl.com címükre?
-
petipetya
nagyúr
Rendeltem egy cuccot, 20USD értékben, melyre rátoltak 5 USD szállítást, így a végösszeg 25 USD. Viszont Indiából jön, és az eladó DHL Expresszel küldi - ezt nem kérdeztem meg a vásárlás előtt.
Jött is e-mail a DHL-től, hogy 07/06.án kézbesítik, és vámügyintézés alá kerül. Az összefoglaló alapján nem tudom, hogy mi érvényes a csomagra: beleszámít a +5USD szállítási költség is, vagy szimplán csak a 20USD-s értéket nézik?
Ha csak a 20USD számít, akkor:
"0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény"
Ekkor is ki kell fizetni a 6000 HUF vámkezelési költséget a DHL-nek?
Ha a 25 USD-t nézik, mert beleszámolják a szállítási költséget is, akkor:
"22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt"Mennyi ÁFÁ-t kell rá fizetni? A rendeljkinai-n található ÁFA kalkulátor 40USD alatt semekkora összeget nem mutat, csak 41USD-től felfelé van díja.
Összefoglalva, mekkora ÁFA/VÁM lesz érvényes rám a 20USD termék +5USD szállítási költség után a DHL Expressz által? Csak 6000 HUF? Kerestem, de nem találtam meg azt a lehetőséget, hogy kitöltsek bármilyen online cuccot, és előre kifizessem, hogy ne a futárnál kelljen szerencsétlenkedni. Hol van ez?
Köszi -
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #17230 üzenetére
PayPal lezárta az ügyet, és megkaptam a 31 USD visszatérítést. A történet röviden annyi, hogy a szokásos feucht-os feketelyukba került az EU Expressz csomagom. Egyébként eleve cseh raktáros terméknek volt meghirdetve a cucc, ezzel szemben EU Priority Mail-el adták fel Kínából. Útközben eltűnt, de a járvány miatt vártam 1-2 hónapot és reklamáltam a banggoodnál, amikor is hirtelen hozzárendelték egy békéscsabai szállítmányhoz az azonosítót, és le akartak rázni a sikeres kézbesítéssel. Pesti lévén nem megy a csomagom 200 km-el arrébb, ezt megértette a PayPal.
Amúgy ekkora értékre eleve nem kértem volna EU Expresszt, hanem megrendeltem volna máshonnan, ha előre tudom, hogy nem EU raktárból jön.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #17229 üzenetére
Amúgy meguntam és továbbítottam a PayPalnak (holott eddig is a felületükön történt a párbeszéd). Ha elutasítanak, akkor legalább a PayPal tegye meg, és ne a Banggood. Leírtam, hogy Békéscsaba nem az én címem stb. A postával nem fogok kommunikálni, ott van mindenkinél minden információ, ennyi.
-
-
petipetya
nagyúr
Köszi. Itt most milyen e-mail címre kell nekik elküldeni? A PayPalnál nem lehet csatolni. A Banggoodon már van nyitva egy új after sale hibajegy, melyhez nem tudok hozzászólni. Egy újat nyitottam volna, onnan pedig eltűnt az az opció, hogy nem érkezett meg a csomag (pedig a jelenlegit arra nyitottam, emlékszem)
Dear customer, We apologize for the inconvenience occurred with your order. On the following link, you can view that your parcel has been successfully delivered:https://t.17track.net/en#nums=CP007949523DE The latest one is 2020-04-06 08:42 Békéscsaba Logisztikai Pont, Successfully delivered We suggest you ask your colleagues or neighbors if they received your parcel in your name. Could you please provide your local Customs or post office with the tracking number of your order? Please ask them to write a formal document in which they state that your parcel was undelivered and send this file to our via e-mail at disputeservice,@banggood.com. (please ignore the sign“,” when you enter the email address since it can not display without it.) After receiving this document, we will send you a refund. Please write your order number or PayPal case ID in the title of the e-mail and inform us after you have sent it. Yours sincerely, JANNA
-
petipetya
nagyúr
Köszi nektek
-
petipetya
nagyúr
Segítsetek. Miután kb. 1 hete az "after sales"-ben megírtam a banggoodnak, hogy nem kaptam meg a cuccot, valaki kreált hozzá egy hamis nyomkövetést (ők vagy a Posta?):
CP007949523DE
Pesten lakom... A postára tippelek, hogy ne tudjak személyesen bemenni reklamálni.A parcelsappnál látszik a valóság, hogy 01/24-én ellopták.
Most akartam a PayPalhoz fordulni, de ezzel elhajtanak majd. Mit tegyek?
-
petipetya
nagyúr
válasz
pyres7 #17132 üzenetére
Annyit tennék hozzá pluszban, hogy az ilyen EU expressz teló/laptop csomagjaim alapesetben ünnepen kívüli időszakban 2-3 hét alatt voltak az EU-ban, majd onnan 1 hét alatt nálam. Ünnepi időszakban ez összesen 4-5 hetet is igénybe vehet. A mostani helyzetben inkább ez utóbbira számítanék.
-
petipetya
nagyúr
Mikor jelenik meg az itt írt refund gomb?
Jan 24, 2020 08:00Küldemény átadása nemzetközi szállításra
és onnantól kezdve annyi neki.A rendelés január 19-i, a postázás január 21-i.
-
petipetya
nagyúr
válasz
syler123 #16224 üzenetére
Sajnálom, hogy ekkora összegről van szó. Nyilván nekem is hiányozna a 9ezer HUF, de szerencsére jelenleg tudom nélkülözni, ám veszteségként már nem szeretném majd elkönyvelni.
A te esetedben a telót/laptopot máshonnan rendelném be, előtte persze megnézném az adott áruház topicját, hogy szokott-e hasonló történni EU express esetén, illetve milyen útvonalon jön a cucc. Mert például Gearbest-ről máshogyan szokott érkezni.
-
petipetya
nagyúr
Elvesztettem a feucht szüzességemet, pedig korábban nem volt gond, és egy másik később rendelt cucc simán átjött ott. 2020/01/24-i dátummal a " küldemény átadása nemzetközi szállításra" üzenettel látom, hogy ez már nem fog megérkezni. Főleg, hogy a később rendelt, ugyanezen az útvonalon érkező cucc már nálam van.
Mikor jelenik meg a refund gomb a rendelés részletei alatt? Vagy egyből forduljak a Paypal-hoz, nehogy kifussak annak határidejéből? A rendelés leadásának ideje: 2020/01/19.
Ha nem EU express lenne, akkor türelemmel várnék, mert megérkezne. De ezt a topicban olvasottak alapján ellopták.
-
petipetya
nagyúr
Látom már jártatok így. Mai rendelésemnél a webes felületen EU Priority Line szerepelt a termék mellett, ingyenes szállítással. Rendelés után viszont már Priority Air Mail szerepelt ott. Mivel a kérésemre nem tudták módosítani, sztornóztattam a rendelést.
Gondoltam, hogy a refund után az appból rendeltem újra, viszont ott is látható az anomália. Mi a garancia arra, hogy valóban az EU Priority Line-al rögzül a rendelés?
A termék adatlapján még dijmentesnek mutatja az EU Priority Line-t:
A kosárban a checkout gombra nyomva már megváltozik a helyzet, és 290 Ft az EU Priority Line:
Nem a pénz érdekel, mert egy ezrest is adnék érte, ha valóban EU Priority Line-al jönne a cucc. Kérdés, hogy a webes felülettel ellentétben az appban leadott rendelés esetén már valóban EU Priority Line-al fog rögzülni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Politika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motoros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Opel topik
- Házimozi haladó szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest