- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icetee
aktív tag
-
Icetee
aktív tag
Volt már valakinek problémája elveszett csomaggal?
Én rendeltem kintről egy BT hangszórót, ami szépen EU-n keresztül meg is jött az országunkba, de sajnos egy ponton megállt:Voltam is a postán és egy kedves hölgy azzal biztatott, hogy ez hónapokat is igénybe vehet, hogy kiszállítsák
Rendeltem már pár dolgot és eddig pikk-pakk átment a Magyar rendszeren, éreztem, hogy itt valami nincs rendben. Írtam a postának, kivizsggálják. Nemrég írták, hogy:
"Az XY azonosítószámú küldeményt elsőbbségi Prime levélként adták fel. Az ilyen típusú nemzetközi levelek értéknyilvánítás és ajánlott többletszolgáltatás nélküli küldeménynek minősülnek, melyek esetében nyomkövetés biztosított a kézbesítési kísérletig vagy kézbesítésig.
Vizsgálatunk során a küldemény 2019. július 22-i státuszát követően további sorsát a postai nyomkövetési rendszerben kimutatni nem tudtuk.
A Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF) és a nemzetközi postai szabályok értelmében a postai szolgáltatók kártérítési felelőssége az ajánlott levelek, az értékbiztosítás nélküli postacsomagok és az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott küldemények elveszése, sérülése és tartalomhiánya esetén áll fenn.
Az ÁSZF 9.2.1. pontja 5) bekezdés szerint „a Posta kárfelelőssége nem terjed ki a közvetett kár vagy az elmaradt haszon összegére, továbbá a postai szolgáltatási szerződés teljesítésétől elkülönülő, más szerződés alapján már teljesített szolgáltatásra vonatkozó kárigényre (pl.: a címzett és a külföldi feladó között termékértékesítés során előzetesen megfizetett összegre).”
Tekintettel arra, hogy a Prime levél feladásakor a fent leírt többletszolgáltatásokat a feladó nem vette igénybe, kártérítési felelősségünk nem áll fenn.
Javasoljuk, hogy ügyének megnyugtató rendezése érdekében vegye fel a kapcsolatot a küldemény feladójával, ennek érdekében levelünkhöz angol nyelvű igazolást mellékelünk.
A történtek miatt szíves elnézését kérjük."Elég vicces a dolog, mivel ők hagyták el /gondolom valaki a dolgozók közül hazavitte/ és elküldenek a p*csába, hogy ez sima levélként lett feladva. Még utána megyek a dolognak. Nem olyan egetverő érték (9 ezer Ft), de maga a tény bosszant, hogy ideért, átvették, feldolgozták és bumm eltűnt....
Tanulságként a jövőben, hogy lehet kivédeni ezt? Milyen szállítással kell kérni?
Mert láttam, hogy van egy olyan opció az ilyen fajta levél feladásánál, hogy shipping insurance? -
-
Icetee
aktív tag
Az enyémet 03.08.-án adták fel és most kaptam egy mailt a GLS-től hogy x napon fogják előreláthatólag szállítani. És már a követést is látom
Kicsit izgultam én is mert nagy értékű a csomag, de gondolom az ilyen nem szokott elveszniBiztosításra is rányomtam (vagy alapból ki volt pipálva).
-
Icetee
aktív tag
válasz
Markizmark #8524 üzenetére
Köszönöm srácok. Akkor várok türelemmel
-
Icetee
aktív tag
válasz
Markizmark #8509 üzenetére
Hmm ez érdekes. Erre nem is gondoltam.
Nemrég rendeltem egy drónt kínából EU szállátással és 3 akkuval
Nem írták hogy gond lenne, igaz 2 hét eltelt mire feladták... Kíváncsi leszek, hogy ideér-e.... -
Icetee
aktív tag
Mennyi idejük van összeszedni a rendelést?
December elején szivattak be, mert rendeltem pár dolgot és valami 10 nap után adták csak fel. Akkor valami 15 munkanapról hadováltak nekem, hogy annyi idejük van összekészíteni a csomagot.
-
Icetee
aktív tag
Sziasztok!
Rendelnél valamit kintről, de a szállításnál 138 ezret hoz egy másik helyről (GWTR) 130 ezer. Itt azért van különbség. Miért ekkora a difi? Mi a hátrány ha onnan kérem?
-
Icetee
aktív tag
Régebben írta valaki, hogy ami nem egészen olyan mint amit mit elvártunk érdemes 5*-al értékelni és Magyarul beleírni, hogy nem az igaz és mellőzék a terméket. Én így jártam el egy terméknél és 2 hét múlva kaptam egy angol emailt lefordítva amit Magyarul írtam és kérdezték mi volt a baj, miért vagyok elégedetlen
Szóval minden (is) néznek ferde szemmelLeírtam mi volt a gond és 500 ponttal honorálták nekem a "kellemetlenséget".
-
Icetee
aktív tag
Én két dolgot rendeltem, ami elvileg Január 10.-én lett feladva. Sajnos sima ingyenes szállítással kértem, de még nem jöttek meg. Azt írták nekem még várjam meg ezt a hetet.
Azután amit rendeltem (már követési számmal) rég megjöttek, átlagosan 3 hét alatt. Fura...Mi lehetett Január elején?
-
Icetee
aktív tag
Korábban kérdeztem, hogy milyen a az elsőbbségi levél a Banggoodon. Jelentem 17.én rendeltem amit 22.én postáztak és most pénteken (01.én) megérkezett
Aki nem akar várni 25 munkanapokat, annak érdemes lehet így rendelni. 600Ft volt a szállítás követési számmal. Nekem megérte
-
Icetee
aktív tag
Akkor ha egy készüléket meg tudnék rendelni kintről 117-ért, itthon meg ~140 körül kapható garanciával, akkor nem éri meg kintről rendelni. Ugyan ott leszek vagy még többe fog kerülni és gari nem lesz rá
Valahol olvastam, hogy van olyan okos szállítás egyes helyeken, hogy elküldik Angliába pl, ott átcsomagolják és úgy jön hozzánk. Így állítólag 90% hogy nem kell áfát és vámot fizetni.
-
Icetee
aktív tag
Rendelt már valaki innen mobiltelefont?
Ha igen milyen költségekkel kell számolni? Vám és áfa mindenképp megy az árra? -
Icetee
aktív tag
válasz
chatran #5686 üzenetére
Kérdezz rá a postán. Ha nincs követési vagy csomagszám, akkor írj nekik! Nekem egy csomag veszett így el aminek nem volt tracking száma, de szerencsére pár levélváltás után újra elküldték és az megérkezett. Ebből tanulva csak olyat rendelek, amihez lehet trackinget kérni. Azóta volt hogy 2 hetet a postán volt mert elfelejtettek értesíteni... :/
-
Icetee
aktív tag
Sziasztok!
Eddig a sima szállítást kértem az oldalon és minden csomagom megérkezett, de most (gondolom már a karácsony miatt) írták hogy akár 35 munkanap is lehet a szállítás. Így a ~300Ft-al drágább "Priority Direct Mail" kértem. Ezt ugyan úgy a posta hozza majd ki csak annyi, hogy nem kering egy hónapig a "föld körül"?
Elvileg 7-14 munkanapot írtak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- World of Tanks - MMO
- sziku69: Szólánc.
- Nyomtató topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Apple watch Series 6 44mm cellular + extrák!
- Újszerű Samsung Galaxy Watch 7 40mm LTE ( esim ) , üzletből, Garancia
- Samsung Galaxy Buds 3 Ezüst! Bontatlanul garanciával!
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel, üzletből, garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest