- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkri
addikt
válasz
Nataniel #6380 üzenetére
Miből gondoltad, hogy egy céltopikban - ami egy konkrét webshopról szól - fogunk neked tudni segíteni egy másik oldal saját szállítási módjával kapcsolatban?
(Illetve a link sem működik amit adtál.)
Annyit azért jó tudnod, hogy a megadott tracking nem nemzetközi formátumú, szóval maximum az adott szállító saját honlapján követhető, ha egyáltalán követhető.
-
kirkri
addikt
válasz
Beni2360 #6377 üzenetére
Ha egy kicsit a dolgok mögé nézel, akkor megtalálod a választ.
(Priority Direct Mail - Áfa elkerülős küldemény)
Ezt először érkeztetni kellett Svédországba és onnan lett továbbpostázva. A Gearbest féle Priority Line EU Express is csak a nevében express, valójában az is nagyjából egy hónap alatt ér ide, annyi, hogy az Angliába megy először. -
kirkri
addikt
Gondolom egy kaptafára mennek ezek a EU Expresz/Priority Global Mail megoldások. Szerintem itthon is találnának seperc alatt egy-egy hazánkba szakadt kínai vállalkozót, aki létrehozna olyan céget, amely a kirótt sarcot nem fizeti be egy-két konténernyi szállítmány után, majd amikor már ég a talaj, akkor szépen bedönti a vállalkozást és létrehoz egy újat.
Csak nálunk a továbbszállítás során a posta brutális szállítási díján elbuknák a teljes nyereséget.
Persze ez csak egy tényeket nélkülöző találgatás, nem értek az import szakmához, de ha nem valami hasonló illegális módszerrel történnének ezek a megoldások, akkor nem pár dollár lenne a felár (gyaníthatóan ez a helyi "vállalkozó" haszna) egy EUE és PGM szállításnak.
-
kirkri
addikt
válasz
Vertigo18 #6338 üzenetére
Ez nem teljesen pontos, csak a Banggood nagyon óvatos és nem írja le soha egyértelműen, mert tisztában vannak vele, hogy illegális a vám elkerülése.
Én voltam akit zeon említett, hogy rákérdeztem korábban a customer service-nél és tegnap újra.
Most ezt írták:
"Unfortunately, customs duties are beyond our control and we can not assist you as much as we wish we could.
If you want to read more about the Banggood policy for import taxes and duties, please refer to the following article of our Help Center: https://www.banggood.com/Search_hl69_at310 Eddig a kötelező sallang, majd jön a lényeg.
We would like to inform you that you will not be charged with import duties if your order is shipped with Priority Direct Mail to the following countries: Austria, Belgium, Poland, Denmark, Germany, France, Finland, Netherlands, Czech Republic, Portugal, Sweden, Spain, Greece, Hungary, Italy.
If you buy the tariff insurance and your order is shipped with DHL or other express mail services, you can receive a 50% or 100% refund of the import duties based on their value in case your order is withheld by Customs or you have to pay high taxes. You can view more details about this insurance at the following link: https://www.banggood.com/Search_hl69_at650
Olvasgattam külföldi fórumokat a témában és két lehetséges szállítási opció derült ki az áfa/vám elkerülésére:
Tariff Insurance: Normál regisztrált küldeményként küldik, ha a csomagot megfogja a vám, akkor 100 USD vámteher alatti a sarc 100%-át fizetik, felette 50%-ot. (költsége: 3.38 USD)
Priority Direct Mail: A csomag egy német cég nevére érkezik, majd Németországból postázzák tovább Magyarországra. (költsége: 6.25 USD)
Utóbbi kicsit drágább, viszont (elvileg) ez a kevesebb macera.
-
kirkri
addikt
A kő, papír, olló játékon nyert már valaki 14%-os kupont? Az elejétől játszom, de 7%-os kupontól többet nem sikerült kifognom.
-
kirkri
addikt
válasz
PainKiller13 #6274 üzenetére
Nekem ezt írta vissza a Customer Service:
"We are sure it is free of Customs fees to be shipped with Priority Direct Mail to country Hungary."
Egyelőre még nem rendeltem meg a terméket, így személyes tapasztalatom nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Lexus, Toyota topik
- RAM topik
- Ingatlanos topic!
- Fűnyíró topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest