Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gothmog

senior tag

válasz atainprison #1506 üzenetére

Én is írtam, hogy Karlach az egész játékban hangsúlyozta, hogy oda vissza nem, inkább meghal stb., tehát persze, tisztában voltam ezzel. Mégsem érzem életszerűtlennek ezt a zárást. Sőt, emiatt valahogy lett élőbb az egész: van egy véleményed, és adott pillanatban, amikor beköszönt a kritikus helyzet, mégis ellentétes döntést hozol. Van ilyesmire példa a való életből is. Én különben már elterveztem, hogy meghal, ott leszek mellette (megígértem), de megadtam neki a választási lehetőséget, és amikor azt mondta Wyllnek, hogy oké, akkor mégiscsak vissza, először meglepődtem, majd amikor kiderült, hogy én is mehetek velük, valahogy a kellemes meglepetés érzése jött, ami a záró videóval egyenesen badass fokozatba tolt.

Illithid dolog: 1993-ban találkoztam először AD&D-vel (játékként, mert az első Dragonlance könyveket kb. egy évvel korábban már olvastam)), és egy darabig toltam is társasággal, plusz elég sok regényt elolvastam/játékot végigvittem azóta, szóval van némi fogalmam a játékuniverzuma szörnyvilágáról. Ez itt részemről áldozatvállalás volt, kvázi önfeláldozás. Viszont ott a remény, hogy ha nincs egy központi agy, ami vezéreljen, meg tudsz talán őrizni pont eleget az eredeti személyiségedből ;)

A Larian játékai általában a DE verzióra érnek be teljesen: pl. Divinity II., DoS I., DoS II. Szóval itt is ez várható. Act1-2 szerintem csúcsszuper, Act3-ban itt-ott szét tud hullani kissé a dolog, szóval ott van mit csiszolni. A zárásnál engem az zavart, hogy Shadowheartról, az ő sorsa alakulásáról semmi nem derült ki (csak amit a küldetése zárásánál megtudtál), és Halsinnak pedig konkrétan csak egy fél mondat jutott (amiben pikírt megjegyzést tett arra, hogy mind flayer lett belőlem). Gale-ről legalább kiderült, hogy meg akarja keresni a koronát és - legalábbis az én játékomban - nem magának akarja, hanem Mystrának ajánlja majd fel, Lae'zel ellovagolt sárkányháton Voss-szal, Oprheusszal és a többi gith lázadóval, hogy lerendezzék Vlaakithot, Astarion pedig... nos, ő mehetett vissza az árnyékokba/éjszakába. Withers pedig... róla kb. még az Early Access verzióban történt első találkozás óta úgy sejtettem, hogy Jergal lesz (vagy Jergal valamilyen megtestesülése), és a játékot teljesen befejezve most határozottan ezt gondolom.

Egyébként igen, nekem is hiányzik kicsit egy olyasmi dolog, mint amit anno a BG2 Throne of Bhaal befejezése után kaptunk (ahol minden társunk sorsának az alakulását megismerhettük). Ebből a szempontból számomra egyébként a Pathfinder: Kingmaker (a Pathfinder: WotR lehet, hogy még jobb/részletesebb, de az még a "polcomon hever" egyelőre) példaértékű a viszonylagos közlemúlt cRPG-jei közül, ahol bő 20 percben mesélik el diákon keresztül, hogy melyik döntésednek mi lett a hosszútávú eredménye, melyik karakternek mi lett a sorsa (részben persze a cselekedeteid nyomán stb.)

Új hozzászólás Aktív témák