- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
geri306
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném ki. A következő helyzet adódott:
Egy 500Gb-os Toshiba laptop HDD-ről lesz szóa következőkben.
Egyik nap a laptopomra a touchpad mellé, jobb oldalra véletlenül ráejtettem egy dezodort. (Mint utólag kiderült pontosan ott helyezkedik el a HDD.) Akkor lefagyott, majd újraindítottam, az újraindítás után vagy megfagyott a képek a windows 7 töltőképernyőjénél, vagy újraindult kékképernyőt produkálva. Próbáltam csökkentett módot ott is lefagyott egyik fájl betöltésekor.
Átettem asztali gépbe slave-ként. Az egyébként tökéletesen működő gépemet is eléggé megzavarta, belassult, aztán elindult, majd egy fél percre megjelent a sajátgépben a vinyó, a tartalmát meg tudtam nyitni (közben a windows illesztőprogramot keresett hozzá, és a HD sentinel villogott hogy kondíció 9%, meg több száz hibás és gyenge szektor van rajta.) Fél perc után kiírta, hogy az eszközillesztő nem telepíthető, majd eltűnt a sajátgépből a HDD, megnéztem lemezkezelőben, ott sem látta. Próbálgattam kikapcsolni, újraindítani, más kábellel, más slotba dugni. Annyira instabil volt az egész hogy össze vissza újraindult, befagyott, minden...
Ma reggel bekapcs, megint slave-ként, a windows most elkezdte futtatni a 3. lépésből álló boot-idejű "lemezhelyreállítót". Ezt követően sikeresen elindult a gép és tudta telepíteni az eszközillesztőt, felismerte a HDD típusát és el is tudtam érni a tartalmát.
A tartalomelérés pokoli lassú, még az is hogy visszalépjek eggyel fentebbi mappába. Az asztali gépemet, minden téren belassítja. HD sentinel szerint szaporodnak a hibás, gyenge szektorok. Megkíséreltem kimenteni az adatokat külső vinyóra, simán windows intézőből (50gb), 500kb/s sebességet írt ki, és kb miden fájlnál felugrott egy ablak, hogy sérült/nem olvasható (újra, kihagyás, mégsem funkciógombokkal). Egy darabig újráztam, de nem tudta, majd a kihagyásra mentem, fél óráig hagytam, meg sem mozdult. Leállítottam. Ezután elindítottam egy "error-checking"-et, a jobb klikk/tulajdonságok/eszközök menüpont alól. Ez durván egy órája megy és haladt kb 2 mm-t.
A kérdés, hogy:
- az adatokat valamilyen úton-módon ki tudnám-e menteni?
- a gép 1 éves, még garis a media marktba, ha beviszem, kicserélik-e a HDD-t garin belül?
- van-e jövője ennek a HDD-nek?Jelenleg képet sem tudok feltölteni HD sentinelről, de 11264 hibás és 2576 gyenge szektor van, kondíció 9%.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Fogyjunk le!
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Formula-1
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Láncfűrész topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest