- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mici80
tag
HDD Regenerator futtatásához lehet be kellene zárni a másik lemeztesztelő progit, mert csak úgy helyes a működése!
Utána kéne megpróbálni elindítani rajta a HDD Reg.-et. Ha az se segít akkor ott valószínűleg fizikailag is hibás szektorok vannak. Ha meg gyorsan növekednek rajta a bad-ek száma akkor szar a fej...
üdv.Mici
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi külső usb 3-as 3TB-os HDD:
ST3000DM001-1CH166A tegnapi napon megnyitottam a cristal disc smartot, és a HDD sentinelt majd a következő fogadott
A fórumon itt láttam,hogy a HDD regeneratort használják bad sector javításra.
Sajnos windows alól nem engedi a javítást arra hibatkozva,hogy valami használja a vionyót.
USB kulcsként látrehozva majd arról bootolva meg nem látja a külső HDD-t...Mitévő legyek?
Mitől lett ilyen bad sectoros?
Az a kemény,hogy ebből semmit sem venni észre.(Tele van filmel a HDD egyik egyiknél sem volt méh akadás, meg semmi.)Valami ötlet?
Ja és a maximum hőmérséklet az élettartalma alatt volt az 60 fok...Köszi előre is!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem tegnap óta a HDD-nek a kondíciója 100%-ról romlott 99%-ra. Egyszer már volt ilyen baja sőt olyan is volt hogy 97% lett a kondíciója, de valahogy kijavult 100%-ra. Most megint fenn áll ez a jelenség, sokszor mikor törölni akarok egy programot, csak gondolkodik, gondolkodik, és nem csinál semmit. Magyarán mint ha lefagyna a gép bármit csinálok nem reagál semmire. Olyan szaggatottan tölt a HDD.
Na viszont tegnap ráengedtem a HDD regeneratort. A legeslegelején található Bad Sector, ahogy elkezdtem 2ms múlva már lassan töltött nem ment tovább, majd egy kicsivel később beindult, és végig futott a teszt.
Javítani nem javított rajta, mert HD Sentinellel ugyanúgy 99%-on van, de most már nem 1, hanem 2 Bad sector lett rajta.
Na mondom ez úgy frankó hogy a HDD regenerator, nem hogy segített volna, de még ront a helyzeten... -
shifty!
senior tag
Sziasztok!
A minap beszereztem egy 250GB-os Samu winyót laptopba, 100/97 volt amikor megvettem - kolléga megmutatta HDSentinelben, nem voltak módosítva a SMART adatok, 1 átviteli hiba volt.
Mire hazaértem a winyóval, leformáztam, windows 8.1 telepítés, szépen felment, másnap elkezdett lassúzni velem, pedig nem kértem fel táncra...100/0, 1796 hibás szektor...
HDD Regenerator 1 delay-en kívül semmit nem talált, néha belassul elég rendesen a rendszer, egyet-egyet kattan néha de működik...
Gondolkozzam egy úgy winyóban, esetleg valami helyreállítási ötlet? -
Mici80
tag
válasz
Forza_JUVE #389 üzenetére
Működés közben ha ütés éri a HDD-t keletkezhet rajta bad sector a fej rendellenes működése miatt.
Továbbá hibát okozhat a fej mechanikai sérülése az ütéstől. -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
Asszem inkább ebben a topicban kellett volna feltennem a kérdésemet.
Elnézést, és előre is köszi bármilyen segítséget!
-
Mici80
tag
válasz
KISGABI32 #387 üzenetére
Panel hiba=elektronika hiba. A NYÁK lapot ami a vinyón van szokás panelnak hívni.
Az adatmentés drága mulatság, ha meg olcsón keresel szakbarbárt az csak nagyon minimális sikert tud elérni.Az elektronika cserét érdemes megpróbálni de egyáltalán nem biztos, hogy ez megoldja a problémád!
-
KISGABI32
csendes tag
A panelhibán pontosan mit értesz? Vagyis milyen panel? Cserélhető ez vagy ilyesmi? Az adatmentés nagyon drága lenne, és az a baj, hogy a gép nem is látja ,mivel nem jelentkezik fel.. Valami elszállt benne,az biztos. Amit javasoltál írtam linksotnak, de Ő adatmentést javasolt, ami viszont sajnos nagyon drága. Köszönöm ha tudnál segíteni. Egy elektronika csere talán elindítaná, -persze nem tudom, mert még csak nem is látja a gép.
Esetleg van valakinek hasonló tapasztalata? Hogy 3 rövid pittyeggés után abbahagyja és semmit nem csinál.. -
rene85
aktív tag
Izgalmasan alakulnak a dolgok... Átmásoltam mindent, az új vinyó és a ház is remek (bár van valami olyan brutál magas frekvenciás sípolása mint pl a monitoroknak, amit csak néha hallasz de akkor kiszaladsz tőle a világból).
A régivel pedig az a helyzet, hogy ráeresztettem egy write-read tesztet a hdd sentinelben, kb 50%-ig jutott és nem jelzett hibát. Előtte csináltam olvasás tesztet és a végére borzalmasan leesett a sebessége (tudom, a tányér külső részéről mindig lassabban olvas egyébként is) - nekem úgy tűnik hogy minél tovább használom, annál lassabb... -
KISGABI32
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok segíteni? Samsung 500 GB-os HM501 II tip.-ú vinchesterem megadta magát. Mikor rácsatlakoztatom, 3 rövidet pittyen és semmi. Nem pörög fel,nem is próbál keresni. Valószínűleg elektronikai hiba lehet. Olyan mintha "eldobná" a bekapcsolás funkciót. A hibajelenség úgy jelentkezett,hogy rajta volt a gépen mint külső vinchester, és elkezdett furcsán ,szaggatottan sípolni. Mintha nem kapna áramot. KIHÚZTAM, ÉS EZUTÁN MINDIG CSAK 3 RÖVID PITTYEGÉS ÉS ELHALLGAT. Gondolom szervízben egy vagyont kérnének el adatmentés ill.javítás címén, de ha valaki meg tudná javítani 10 ezer ft-ot fizetnék érte. K is Gábor
-
Mici80
tag
Akkor érdemes lenne menteni minél hamarabb. Én ha ilyen helyzet van nem szoktam spórolni inkább veszek egy másikat amin adatot tárolok. Ez meg mehet rendszer vinyónak. Otthoni gépbe természetesen. Rajta van az XP jó, meghal vinyó nincs semmi gáz mert nem ezen vannak az adatok.
-
rene85
aktív tag
Köszi a válaszokat / kérdéseket. A teljesítménye most 100%, kondíciója 80%
Más gépben tesztelésre momentán sajnos nincs mód, max. be tudom tenni egy külső usb-s rackbe ami gondolom nem sokat segít.
HDD regeneratort meg akkor futtatnék szívem szerint, mikor már lementettem róla a dolgokat. -
Mici80
tag
Helo!
Elméletileg javíthat rajta, mivel az a gyenge szektor fizikailag nem hibás csak nem tud róla az op rendszered olvasni /vagy csak lassan tud/. Adatkapcsolat hiba az alaplap hibájából is lehet. Érdemes a winyót más gépben is tesztelni mert lehet más teljesítmény/kondíció értékeket kapsz.
Most ebben a gépben teljesítményre hány százalékot ír?HDD Regeneratort is megpróbálhatod lefuttatni rajta !
üdv.Mici
-
rene85
aktív tag
Sziasztok,
Úgy tűnik hogy van 1db gyenge szektor a vinyómon, egy olyan 50 gigás partíción ami elég sokat van használva, írva-olvasva apró file darabokkal (if you know what I mean). Ezen talált egy gyenge szektort a hdd sentinel és azt írja hogy kb 3700 alkalommal nem sikerült megfelelően olvasni a lemezt. Én ebből annyit vettem észre hogy bizonyos file-okat nem tudok lemásolni róla, csak letörölni. A partíciót letakarítottam, leformáztam (nem quick formattal). Ezzel segítettem a dolgon?
Világos hogy megyek másik vinyót venni és átmenteni az adataimat, de ezen kívül? Kábelcsere itt már nem segít, gondolom. A vinyó többi része szerintetek meddig életképes? A kondícióját 80%-ra írja és kb 3,5 éve van használva. -
Joci079
csendes tag
Sziasztok!
Kb. három éve vettem egy Maxtor Diamondmax 22, 500Gb winyót.
A pc amibe beszereltem valójában rendkívül keveset működik, talán néhány száz órát mehetett összesen.
Néhány hete azonban a bootolás mindjárt az elején megszakadt, gyakorlatilag a proci adatainak beolvasása után leállt. A winyó ki, másik be, azonnal végigfutott a bootolás.
Újra felraktam a Windowst, így a pc hadra fogható volt.
Beraktam a rossz winyót is, a bootolás ismét megszakadt az elején.
Próbálkoztam a jumper kivételévek, a sata kábelt más és más csatlakozókra dugtam az alaplapon, de az eredmény ugyanaz. A winyó felpörög, de a gép nem érzékeli, sőt lehet, hogy az blokkolja a bootolást.Az én tudományom itt kimerült, így kérlek benneteket, ha valakinek van ötlete mit lehetne tenni, esetleg ésszerű keretek között szerinte javítható a winyó, az jelezzen vissza számomra.
A rajta lévő adatok rendkívüli módon nem hiányoznak, valószínűleg van egy-két kép rajta ami máshol nem fellelhető, de a winyó értékén felül biztosan nem akarok rá költeni.
Várom a válaszokat!
Köszönöm
Joci -
Mici80
tag
Nem lesz egy egyszerű menet és nem is biztos, hogy 100%-al lehet róla menteni.
üdv.Mici
-
Endi7
csendes tag
Nekem -talán- logikailag sérült HDD-m van. Alaplap elfüstölt és vitt mindent. 0-ás szektort nem ismeri fel, nem pörög fel stb. valaki tud segíteni adat mentésben?
160Gb WD blue két partíció FAT32 és EXT4. -
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Van egy Hitachi 160Gb-s Sata2-es vinyóm, amin elég sok bad sector található. Eddig míg nem futott a HDD Regenerator addig csak 220 volt (HD Sentinel szerint), amióta lefuttattam azóta 2000 fölé ment, azaz a kondíció lement 0%-ra. Nem is ez a bajom, hanem az, hogy a HDD Regenerator nem tud végigmenni, mivel úgy 60%-nál kék halállal egyszerűen megáll, és újraindul. Ez már lehet fizikai sérülés? Egyáltalán érdemes még a Regeneratort ráküldeni a vinyóra?
A másik kérdésem az, hogy van még valami remény arra, hogy ha sikerülne elkülöníteni a bad szektorokat, akkor még egy darabig elmenne? Amúgy ketté van osztva a vinyó, ez nem tudom számít-e valamit. Adatmentés folyamatban van, de még nem tudok róla minden adatot lementeni, mert nincs hova. Szóval meddig tudom még húzni így 0%-kal?
Egyébként ilyenkor csak a rendszerpartíció sérül vagy a másik felét is érintheti az adatvesztés?
Szerintem már javíthatatlan, de azért várok még ötleteket, hátha tudtok olyat amivel még azért egy darabig ki tudom húzni az új vinyóig.Valami ötlet?
-
Menetíró
csendes tag
válasz
Demonhunter #362 üzenetére
Vidd vissza szerintem, mert a hdd-d nemsokára meg fog halni...
petir: Detto... Késleltetett szektorból lehet még hibás... Lehet a fej rossz és miatta nem tud rendesen írni olvasni a diskről.
-
Menetíró
csendes tag
válasz
Demonhunter #364 üzenetére
Őszintén, minek használsz Win8-at? Ezerszer jobb op rendszerek vannak helyette...
-
petir
senior tag
válasz
Menetíró #361 üzenetére
Láthatóan elég sok szektort jelent! Most már fut a linux a vinyon de akkor ennek nem lesz hosszú élete a sok D-betűt de legfőbképp a szektorok számát nézve - ugye jólsejtem?
Egyébként úgy particionáltam , hogy bad sectoros részt levágtam és particionálatlan terület ként hagytam meg kb amugy 120 giga jó ráhagyással de még így is van egy 800GB-os vinyom! Bár a sok késleltetett szektor nem nyugtat annyira... Vicces amugy HD Sentinel szerint 98%-os a teljesítmény viszont a kondició 0 % így higyj a HD Sentinelnek... Szerintem ha van lehetőséged eressz rá Te is egy HDD Regeneratort az megmondja a tuti mint látod Nekem is megtette
A linux meg csak ugy szalad
Samban átlag 75MB/s sebességet hozott..
( Ebben Demohunternek is benne van a valasz sorry elég késő van így jött ki : )
-
petir
senior tag
Sziasztok!
Van egy 1TB-os 2,5"-os Samsung vinyom. A HDD Regeneratort lefuttatva kapok bad sectort és delay sectort is ! A Bad-et javítja is de a delay sector azon kívűl hogy egy késleltetett sector mit jelent? Valami olyasmit , hogy már nem 100%-os a rendelkezésre állása , mint egy normal sectornak. Esetleg későbbiekben ezekből is bad sector lehet? Megmondom őszintén kerestem rá választ de értelmeset nem találtam azok kívül , hogy van
-
GAbre
veterán
Üdv!
Van 1 ilyen sentinel képem:
Tegnap még semmi baja nem volt.Mára az 1ik vinyóm teljesen meghalt.
Poén,h a 13%os,nem a 10%os!
Hdd tune-t futtattam,de negyedig nem talált 1 bad sectort se a 10%os vinyómon.(tovább nem ment)
Quick scanel ok!
Viszont a 13%os quick scannel is bad!Vkinek van vmi 5lete miért rossz a jó vinyó is?
-
Mici80
tag
Ha a HDD Regenerator megáll, akkor az a szektor valószínűleg fizikailag is hibás. Azt nem tudja helyreállítani, csak olyat amit esetleg a HDS vagy más program hibásnak jelez mert nem tudja róla /a szektorról/ vagy lassabban tudja visszaolvasni az adatot.
Elméletileg a vinyó mehet alu hulladékba...
-
Llew
senior tag
Van egy 500 GB-os vinyóm, ami a Hd sentinel szerint csúnyán bad sectoros és ~30%-os kondiciójú. Ráküldtem a Hdd Regeneratort, ami ~30 perc alatt elment ~100 GB-ig aztán leállt és kiírta, hogy break sector, meg hogy hd is not ready. Kapcsoljam ki majd reseteljem és kezdjem újra. Megcsináltam, de ugyan az a vége.
-
JanekOne
csendes tag
-
geri306
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném ki. A következő helyzet adódott:
Egy 500Gb-os Toshiba laptop HDD-ről lesz szóa következőkben.
Egyik nap a laptopomra a touchpad mellé, jobb oldalra véletlenül ráejtettem egy dezodort. (Mint utólag kiderült pontosan ott helyezkedik el a HDD.) Akkor lefagyott, majd újraindítottam, az újraindítás után vagy megfagyott a képek a windows 7 töltőképernyőjénél, vagy újraindult kékképernyőt produkálva. Próbáltam csökkentett módot ott is lefagyott egyik fájl betöltésekor.
Átettem asztali gépbe slave-ként. Az egyébként tökéletesen működő gépemet is eléggé megzavarta, belassult, aztán elindult, majd egy fél percre megjelent a sajátgépben a vinyó, a tartalmát meg tudtam nyitni (közben a windows illesztőprogramot keresett hozzá, és a HD sentinel villogott hogy kondíció 9%, meg több száz hibás és gyenge szektor van rajta.) Fél perc után kiírta, hogy az eszközillesztő nem telepíthető, majd eltűnt a sajátgépből a HDD, megnéztem lemezkezelőben, ott sem látta. Próbálgattam kikapcsolni, újraindítani, más kábellel, más slotba dugni. Annyira instabil volt az egész hogy össze vissza újraindult, befagyott, minden...
Ma reggel bekapcs, megint slave-ként, a windows most elkezdte futtatni a 3. lépésből álló boot-idejű "lemezhelyreállítót". Ezt követően sikeresen elindult a gép és tudta telepíteni az eszközillesztőt, felismerte a HDD típusát és el is tudtam érni a tartalmát.
A tartalomelérés pokoli lassú, még az is hogy visszalépjek eggyel fentebbi mappába. Az asztali gépemet, minden téren belassítja. HD sentinel szerint szaporodnak a hibás, gyenge szektorok. Megkíséreltem kimenteni az adatokat külső vinyóra, simán windows intézőből (50gb), 500kb/s sebességet írt ki, és kb miden fájlnál felugrott egy ablak, hogy sérült/nem olvasható (újra, kihagyás, mégsem funkciógombokkal). Egy darabig újráztam, de nem tudta, majd a kihagyásra mentem, fél óráig hagytam, meg sem mozdult. Leállítottam. Ezután elindítottam egy "error-checking"-et, a jobb klikk/tulajdonságok/eszközök menüpont alól. Ez durván egy órája megy és haladt kb 2 mm-t.
A kérdés, hogy:
- az adatokat valamilyen úton-módon ki tudnám-e menteni?
- a gép 1 éves, még garis a media marktba, ha beviszem, kicserélik-e a HDD-t garin belül?
- van-e jövője ennek a HDD-nek?Jelenleg képet sem tudok feltölteni HD sentinelről, de 11264 hibás és 2576 gyenge szektor van, kondíció 9%.
Köszönöm
-
-
SUPREME7
őstag
-
joccadoki
senior tag
válasz
SUPREME7 #346 üzenetére
Kezdjük az elején!
1lépésként vedd le a gép oldalát. nézd meg hogy a kábelek megfelelően érintkeznek. valószínüleg ezért áll le mindig.
2lépésként mentsd le az adatokat
3lépésként töröld a particiót és csinálj egy Lemez felületének újrainicializálása tesztet
ha ezekután nem áll vissza a kondició a merevlemez befuccsolt és levélnehezéknek jó, de az is előfordulhat hogy gyenge a tápod valamiért és a disk leáll, vagy az alaplap vezérlője haldoklik és nem képes folyamatosan komunikálni a lemezzelptesza:a regenerátor lassabb mint a sentinel és sokszor nem jelöli hibának a hibát
-
dh66e
veterán
válasz
joccadoki #344 üzenetére
lehet nem jól fogalmaztam, sorry.
Szóval az van hogy van egy 15gb rendszerpartició a noti drivereivel meg mit tudom én mi van rajta és egy 283,1gb partició ebből a kettőből akartam egyet létrehozni,de sehogy sem sikerült win7 alatt se. Az a 15 gb mindig visszajön pedig már töröltem külső programmal is(mini tool particion wizard) és nem és nem.....
Tudom ha nincs partició akkor formázás sincs,de hiába törlöm mindkét particiót elvileg megcsinálja de utána megint látja mindkét particiót az eszközeim.
Így talán már érthetőbb a gondom. -
dh66e
veterán
Sziasztok!
Van egy 2.5"külső usb-s (wd my passport) vinyóm amin egy szektor hiba van érdemes ezzel foglalkozni és ha igen milyen programmal álljak neki?
Ez a kérdés nem feltétlen ide való de hátha kapok segítséget.
Egy behalt notiból kiszedtem egy seagate vinyót amit bele raktam egy külső házba. Rajta van egy gyári partició(driverek stb)ezt mivel tudom leformázni win7 alatt?Családi fotók, videók mennének rá. -
joccadoki
senior tag
valójában igen mivel az usb nem tud akkora áramot bisztosítani a winbyónak rakd be a gépbe és úgy nézd meg!
ha nem üzemel akkor sajna a fej elment a halott sávba és az ott is marad! Ilyenkor ha a fej nem találja a boot sektort akkor gyakorlatilag nem is küld jelet a gépnek, így az nem is tud róla. -
remixboy
tag
hali
csere során hozzám került egy külső hordozható porshe lace 500GB hdd
felraktam a sentinelt. a kondíció 10 százalékon volt és vagy 500 hibás szektort jelzett.
feltettem a hdd regenerator progit lefuttattam és elmondhatni javult az eredmény.
most a kondíció 38 százalék 27 hibás szektor és 530 gyenge szektor -
ptesza
senior tag
Van egy gyenge szektor a winyómon. Legalábbis azt írja a HD sentinel. Hol van ez ? Meg lehet nézni ?
-
djculture
félisten
Lehet vele bohóckodni de ha valahol a lemezen fizikai sérülés van akkor egyik csodaprogram se veszi ki a tányért és tesz bele másikat.
Ezek a programok csak logikai hibát képesek javítani vagy arra kényszeríteni a drive-ot hogy a hibás helyett ha van tartalék berakja és így a működés szempontjából rossz szektor ne legyen használatban -
UP a topiknak
nagyon hasznos kis progi a regenerátor, csak szerintem lassú
egy 250gb winyot 15óra alatt akart megcsinálni, annyit nem szeretnék várni.Valami gyorsabb és biztosabb progit tudtok ajánlani nekem?
-
GalImre
csendes tag
Sziasztok!
Nem akartam új témát nyitni ez ügyben, mivel épp ideillő amit kérdeznék.
Van egy merevlemezem amin a HDSentinel 30 hibás szektort állapított meg, az volna a kérdésem hogy ez javítható-e még?
Az alábbi képen látható, hogy a HDSentinel mit ír ki a merevlemezről.
http://prohardver.hu/dl/upc/2013-02/23/429995_amek0vshldwmrlh6_uj_bitkep.jpg -
Lajos11107
tag
Mivel tudnám meg javítani a vinyómat,mert minden nap telepíthetem újra,és már idegesít hogy minden nap ujra kell raknom a gépemet,és mivel tudnám a back sector meg javítani??
-
Lajos11107
tag
Sziasztok!!
Nekem ez lenne a problémám,hogy ez mit jelent :Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 485 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 57 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Ez mit takar amúgy ?? -
Pan21
csendes tag
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem hogy Samsung HD103SJ vinyómon a hdd sentinel 4.10 szerint volt rajta 98 gyenge szektor (ez kb 1 nap alatt jött össze) ilyenkor 55% lett, de zöld volt még minden. lefuttattam a felület tesztet "Lemez felületének újrainicializálása" és újra 100%-os lett a vinyóm.
Szerintetek ez mennyire megbízható tényleg kijavíthatta vagy tesztelgessem még? -
mgm81
aktív tag
Sziasztok egy olyan hdd ami fel sem pörög, azzal tudnátok mit kezdeni?
Vagy egyáltalán javítható?
Erről lenne szó. -
myl0
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy 3 éves Toshiba Satelite l650es laptop, van benne egy 250 gigás Toshiba MK326os vinyó, egy 100 gigás (rendszer) particióval és a maradék kb. 150 giga at adatoknak. A mai nappal egyre több fagyás következett be (Win7), HDD sentinel 100% teljesítményt, 92% kondiciót írt (azt bevallom nem nésztem hány hibás szektort írt ki... ráküldtem a HDD Regenrátor v2011 progit (mivel ezen van a rendszer ezért USB bootos cuccot csináltam hozzá). 4 órája kezdtem a helyreállítást. kb 3,5 órája 8,53%on áll és 1 percenként ugrik 1 szektort a vizsgálat... a kérdésem az lenne h kb. meddig fog ez tartani? a bal felső sarokban az írja 04:24:57 alatta left: 47:20 mit jelentenek pontosan ezek a számok? 47 óra 20 perc lenne még végez? meg lehet ezt szakítani? másnál mennyi időbe telt a javítás egy ekkora vinyónál (100 gigából kb 75 szabad, a másik partición meg 150ből úgy 40) előre is köszi a válaszokat...
ja és 104 bad sector, 14 bad sector recovered-et ír eddig. -
kyle16
tag
sziasztok. egy kérdésem lenne. ezt a vinyót vissza lehet vinni gariba vagy nem fogadják el? vagy esetleg ha tovább romlik talán akkor elfogadják gariba? nem nagyon tudom hogy hogy működik ez a garanciális csere hibás szektor esetén. köszönöm előre is a segítséget.
üdv
-
gaborsan
csendes tag
A hdd regeneratorban a "delay found" pontosan mit jelent? Másik kérdés hogyha rászabadítom egy ssdre azzal mit csinál? Mert mikor feltettem nyafogott a windowsban az ssdvel kapcsolatban is. Köszi
-
overland
aktív tag
sziasztok, ha egy 222 bad sectoros külső hdd-t nem lát több gép sem akkor lehet még valamit tenni?
pár napja a sentinelen néztem... azóta semmi -
takitibi
tag
Van élet a HDD regeneratoron túl? Nekem megpörgeti a két procimagot, és lefagy. A HD sentinel meg kiírja a részletes öntesztnél, hogy nem támogatott funkció. Éljen.
Van-e olyan BAD kereső és elkülönítő, ami az éppen gyenge szektorokat is radikálisan első gyenge olvasás után elkülöníti? Remélem értitek mire gondolok.
(A Low Level Formaton már túl vagyok.) -
Joke21
aktív tag
Sziasztok.
Van kettő wicnhesterem, amire a hd sentinel 19 illetve 37% kondíciót ír, és hogy vannak rajta hibás szektorok. Leteszteltem őket hdd regeneratorral, és egyiken sem talált hibás szektort. Mennyire megbízható a hd sentinel? Mert én még sem olvasási hibát, sem írási hibát nem tapasztaltam a winchestereknél, de az értékek aggasztanak, főleg úgy, hogy a 19%-osra azt írja, még 26 napot tud elmenni. Csak nem értem, hogy az egyik program szerint van rajta bad sector, a másik szerint meg nincs.
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #302 üzenetére
Köszi az info-t, ezt majd kipróbálom azért a HDD sentinel-ben. Az adatokat meg akkor inkább hagyom, úgy ahogy vannak (egyébként csak néha törlök le róla ezt-azt, és a helyére mást teszek), biztos növeli az élettartamát a vinyónak az is, ha csak olvasok róla.
Lehet, hogy ezt nem ide kéne írnom, de még egy kérdésem lenne HDD sentinellel kapcsolatban: mennyire megbízhatóan vezeti a naplót az egyes merevlemezekről a program? Eddig 2x, 2 SATA2 csatlakozóval volt problémám, elkezdtek a rádugott vinyók és a gép közötti adatkapcsolatban hibák generálódni (kb: 5-600). Azóta kicseréltem 1 SATA kábelt, ill. a másikat másik aljzatba dugtam. Nekem gyanús, hogy nem az aljzatok kezdenek e elromlani. A HDD sentinel azóta nem mutatott új hibát, a napló rész üres (de az adatkapcsolati hibákat egyébként sem írta be
).
Első generációs Sandy bridge lapom van, B3 steppinges, tehát már javított elvileg, de gyanúsan ugyanazok a hibák kezdtek előjönni, mint a széria-hibás lapoknál.
Mivel tudnám megbízhatóan figyeltetni az adatátvitelt? Biztos, hogy a sentinel is kijelzi, ha ismét ilyen probléma lesz? Pont a gyenge szektoros HDD-van most az egyik kérdéses aljzatba dugva, így a sentinel főmenüjében már ott díszeleg a gyenge szektoros info, így az esetleges új, adatátviteli problémákat már csak a naplóba tudja írni, ha egyáltalán kiírja, mert a másik, adatátvitel hibás vinyónál a naplóba sajnos ezt valamiért nem írta be... -
Helvir
tag
Egy WD2000EARS vinyóm van, ami 2 hete a HD sentinel szerint 92%-on volt, ma pedig 14-en és már nem tudok bizonyos mappákat megnyitni. Másfél éve vettem, biztos halott a cucc, ez normális, vagy egyszerűen szar (elég nagy igénybevételnek volt kitéve aktív torrenthasználattal), mert nem hiszem, h ennyit kellene bírnia. A hibás szektorok helyreállíthatóak, vagy csere? Illetve van valami progi, amivel az adatokat megmenthetem?
A válaszokat előre is köszönöm
Tisztelettel Helvir -
King Unique
titán
Nem tudom,ekkorán nem csináltam még ,de biztos nem fél napig,főleg belső satásnál
,max pár óra lehet, itt a leírás,e szerint lenyomod,de ha nem romlott tovább,nem kell túlreagálni. A pdf-et azóta sikerült átteni,v fontos,pótolhatatlan file,mert ha nem inkább ne rakosgasd át cuccokat,nehogy esetleg újabb szektorhiba legyen?
-
Memora
senior tag
válasz
King Unique #296 üzenetére
Szia, meg tudnád mondani, hogy ezt a felület tesztelést kb: mennyi ideig csinálná a HDD sentinel (vagy más) egy 2TB-os, telepakolt vinyó esetében? Ha több óráig (fél napig, stb) tartana, akkor lehet, inkább más megoldást találok ki. Pl: ha manuálisan (kisebb dózisokban, napokra lebontva) áthelyezek mindent, ami a HDD-n van egy másik vinyóra, ill. cserélgetem a file-okat a HDD-k között (ezt folyamatosan csinálom mindig), akkor, ha van máshol is gyenge/hibás szektor, akkor azt a HDD sentinel biztos "észreveszi", ahogyan ennél is történt (gondolom?!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest