Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Aktív témák
-
andorpapa
őstag
A szoftverrendőrség előzetes figyelmeztetés nélkül is jöhet, de csak ha alapos gyanú van arra, hogy az előzetes bejelentés hatására bűnjeleket semmisítenél meg, vagy változtatnál valamit a tényálláson.
Pont ezzel foglalkozott az egyik Computer Panoráma jogi rovata, február/március/áprilisi szám, nem tudom, melyikben volt.
Tehát legyél résen! :D
Persze nem kell aggódni, ritka az ilyen eset, de ha például CD-t másolsz, akkor könnyen kiszállhatnak nálad is, elég egy rosszakaró. Eddig kevés ismerősnél voltak, de ők tényleg non-stop CloneCD-ztek, tehát világos volt a dolog. -
andorpapa
őstag
guest #71: Igazad van abban, hogy a demók szart sem érnek, a review-k nagy része sem mondja meg, hogy mi lesz nekem jó.
Viszont az sem állapot, hogy lemásolod a játékot, kipörgeted, és elfelejted. Az lenne tisztességes, hogy ha tetszik, akkor megveszed a teljest. Persze ennek meg semmi értelme nem lenne.
Az ember gyakran választ rosszul. Kényelmetlen cipő, rossz ízű pizza, drága mobilszolgáltató és még sorolhatnám. A játékok is erről szólnak: van, amelyik tetszeni fog, van, amelyik nem, mégis a jogtisztaság érdekében meg kell venni.
Persze ez nem változtat a tényen, hogy az emberek 90%-a másolja a progikat. Ez viszont nagy mértékben felélénkíti a CD-R piacot! :DD -
andorpapa
őstag
Ez igaz. Attól még, hogy Magyarországon nem olyanok az anyagi helyzetek, mint nyugaton, az egy dolog. De a törvény majdnem ugyanaz. Hiába csak párszor csinálod, akkor is törvénysértés.
Ha csak egyszer lopsz a bankból, az is bűncselekmény. Persze megértem, ha valaki másolja a Wint meg a játékokat. Elfogadom. Sőt, inkább azt nézem meg közelebbről, akinek jogtiszta mindene.
De ez Magyarország. Ha ésszel csinálja valaki, és nem pénzért, akkor nem bukik le. Csak ritkán. De ez meg benne van a pakliban. -
andorpapa
őstag
ZBAdmin, tökéletesen igazad van. A BSA magánszemélyhez nem megy ki. Nem is mehet, csak mint szakértő a szoftverrendőrség segédeként. Ennyi.
Az, hogy egyszemélyes KFT-t meg hasonló kis cégeket cseszegetnek, azon ne csodálkozz, ugyanis a KFT, a BT és az RT mind-mind gazdasági egység (jobb kifejezés nem jut eszembe), nem pedig magánszemély. Ezét van az, hogy az összes BT tulajdonos ismerősöm kényesen ügyel a jogtisztaságra. Mert náluk természetesen bármikor lehet ellenőrzés.
A magánszemélyhez ritkán mennek ki, csak ha alapos a gyanú (üzletelés a neten, IRC stb), vagy ha feljelentenek. Nos, ezekre ritka a példa. Eddig főleg olyanokat kaptak el, akik a neten hírdették a kalóz tevékenységüket, vagy az egész város tudta, hogy náluk lehet a legolcsóbban megiratni a játékokat.
Nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a BSA-t a szoftverrendőrséggel. Ez a Győr-Moson-Sopron akció is abból áll, amiből eddig is, csak most nem kapnak bírságot a cégek. A menet egyszerű: megkérik a cégeket, hogy számoljanak be a szoftvereikről. Aztán felszólítják a cégeket, hogy igazolják a szoftvereik jogtisztaságát, majd ha nem válaszolnak, akkor megint írnak a cégnek (és nem kimennek!), majd végül szólnak a rendőrségnek. Ha a cég jogtiszta, akkor úgyis válaszol, ha meg nem, akkor jöhet a rendőrség.
Ez ilyen egyszerű, csak néhány embernek könnyű rémhírekkel riogatni a többieket, meg arra feszíteni, hogy nekik ezt meg azt az ismerőst elvitte a BSA. Ilyen nincs, ez egy független, nem hatósági szervezet, amely egyszerűen tanácsoló funkciót tölt be, és a gazdasági, kereskedelmi egységekre vadászik, nem pedig a home userekre. -
andorpapa
őstag
Pajtás! Hol írtam, hogy a BSA kis cég? Hatalmas, nagyon sok és erős kapcsolata van, igazán befolyásos. Én ezt nem vitattam.
Azt mondtam csak, hogy a BSA nem megy ki minden porbafingóhoz, mert nem éri meg, és túl sok eredményre nem is számítanak, mikor a 14 éves kamaszt elkapják Windows másolás közben.
Nem vagyok képben? Nos, erről talán vitatkozhatnánk. A Microsoft peranyagot is olvasgattam már, érdekel az informatikai biztonságtechnika, az összes ilyen hírt végignézem. És azért merek belepofázni a témába, mert van rendőrségi ismerős, aki mindenről felvilágosított. Ha nem hiszed, akkor gyere le Pécsre, és bemutatok neked pár arcot.
És ha annyira szakértő vagy, meséld el nekem, hogy milyen lebukások voltak mostanában, melyik hivatalos szerv járt el az ügyben, milyen feljelentés után, és pontosan mi volt a vád. Ha rendesen beleolvasol az esetek dokumentációjába, akkor meglátod, hogy a BSA nem ezen a területen működik. -
andorpapa
őstag
Fiúk, lányok!
A BSA <b>NEM MEGY KI</B> magánszemélyhez. Egyszerűen nem teszik meg, mivel nem hatósági szerv, hanem egy mezei társulás, melyet a legnagyobb szoftvergyártók pénzelnek.
Mert ha kimennének hozzád? Másolt WinXP + OfficeXP. Feljelentés, irgum-burgum, aztán többet költöttek arra, hogy cseszegessenek, mint amennyi visszajött.
Viszont céges környezetben már megéri, mert 100 gépen illegális MS cucc, az már szép fogás! De ők nem tehetnek semmit, csak feljelentést a rendőrségen. Tehát a BSA kultusz egy félreértésből adódik. A BSA nem egyenlő a szoftverrendőrséggel.
A szoftverrendőrség pedig csak alapos gyanú esetén mehet ki. Ezért jó a mobil rack :) , de most komolyan. -
andorpapa
őstag
A BSA nem egyenlő a Rendőrség informatikai részlegével (vagy mi a lőcs). A BSA egy szervezet, mely semmilyen hivatalos engedéllyel nem rendelkezik, így nem is kutathatnak nálad, nem jöhetnek hozzád, ők csak feljelentést tehetnek a Rendőrségen.
Céljuk, hogy a nagyobb cégeket megkeressék, és ott érdeklődjenek a szoftverhasználatról. Ha valami sáros, akkor először felszólítják a céget, majd ha az továbbra is illegális cuccokat használ, akkor szólnak a rendőrbácsiknak.
Egyébként a BSA-t olyan multi cégek hozták létre, mint a Microsoft, ha jól tudom. Tehát az egész egy ''érdekvédelmi szervezet'', átlagemberekre nem terjed ki a munkájuk. Nem éri meg nekik piti Win98 másolókkal foglalkozni.
Az igazi veszélyt a szoftverrendőrség jelenti, mert azok minden bejelentésre odafigyelnek. A BSA-tól nem kell tartani.
Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest