- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Źşë'
addikt
válasz
default. #72808 üzenetére
pedig első ránézésre mintha azért dobná el a gép magát mert kevés a kraft - vgat kipróbálnám egy másik gépben is ha van rá mód, ha ott is produkálja akkor vga a ludas, ha nem akk elég esélyes h táp - ezek is tönkremehetnek, még akkor is ha névlegesen elég a cuccnak a teljesítménye
vagy még az is lehet h valami túlmelegszik és azért áll le a pc, nézd meg a hőfokokat, lehet valamid túlmelegszik
-
-
-
Źşë'
addikt
nekem is valahogy így ünnepek alatt kezdődtek a gondok, talán 2-3 hét 417.22 driver használat után
most újraraktam a wint, minden driver friss, igaz visszapakoltam a 417.35ös drivert, de uúgy rossz (magasabb képfrissítésre való váltáskor monitor elveszíti a jelet (és kiírja h használjak dualdvi kábelt holott azzal van összekötve) ill akkor is h most már elindítok egy játékot), a monitor/kábel/vga hiba nélkül ment egy másik gépben több óra játékot követve 144hzen, szóval talán hibátlannak mondhatók a komponensek, esetleg megpróbálom visszacibálni friss telepítéssel 400 alatti drivert - egy misét még megér - ill. miután win reinstall volt felment már a driver meg minden, és valami reddites linket posztolt valaki amiben említik hogy a 400eletti driverek elég vacakok főleg magasabb képfrissítéssel...
rengeteg írást átolvastam redditen, nvidia fórumokon és tomshardver meg még 1-2 másik fórumon, gyakorlatilag ez valami common hiba nvidiánál amiről még nem is hallottam (2014óta rengeteg írást találtam, persze 0 érdemlegesen solved hozzászólással) ill. nagyon nincs is rá megoldás RMA-n kívül, sokan panaszkodtak szintén 9es (de volt sok 10es) szériás kártyákra hogy a monitor elveszti a jelet és kikapcsol, psu csere és sok más egyéb próbálkozások után is marad a jelenség, volt aki 3 vgat küldött vissza cserére, de előbb utóbb mindegyiknél előjött a hiba és kellett vennie egy másik típust - valahogy nem értem őket mert mi kiadjuk a kemény összegeket értük cserébe meg annyi szar drivert meg vgat kapunk hogy nem igaz... most is olvasni hogy gondok vannak az RTX kártyákkal
még egy másik vgaval kellene a gépem kipróbálni ill. neked is egy másik működőképessel, sok konklúziót le lehetne vonni
-
Źşë'
addikt
ha garanciális akkor sztem inkább ne, nehogy kitalálják hogy ez miatt bukod a garit - bár elvileg ez még belefér, csak ki tudja milyen káros hatás jön még elő ezek után, inkább meg kellene nézni egy másik gépben is a vgat, hogy ott is produkálja e a dolgot, ha igen akkor egyértelműen gariztasd
-
Źşë'
addikt
neked is valami hasonló jelenség lehet mint nálam, ha be tudnád lőni a wint kisebb felbontásra mint amin eleve használod, és ezzel együtt a képfrissítést is le tudnád minimális 60hz környékére venni - kiv lennék mi történne - mivel van összekötve a vga a monitorral? ha tudsz akkor próbálj ki egy dual link dvi kábelt, az jobban bírja a strapát, értem ez alatt hogy nagyobb az adatátviteli sebessége és nagyobb képfrissítésre is képes mint egy pl hdmi kábel vagy single dvi kábel
-
Źşë'
addikt
Sziasztok, történt velem 3-4 napja, hogy játék közben egyszer csak kikapcsolt a monitorom, nem tudtam mire vélni a dolgot, így muszáj volt resit nyomnom a gépnek. Ezt követően tudtam játszani, aztán megint produkálta a dolgot sokkal később, ddu-val leszedtem a drivert, de mivel bejött az adott verzió így uazt raktam vissza.... nvidia karim van, mivel egyre több vacak drivert csinálnak ezért nem akartam feljebb váltani, mivel ezzel a 417.22-es verzióval tökéletesen mennek a játékok (kb 3-4 hete gond nélkül használom amúgy) - ill. úgy érzem hogy BF1 és BFV (utóbbi el sem indul régebbi driverrel) is frankón megy, úgy ahogy kell, nincs mikrolag/stuttering. Warframeztem viszonylag huzamosabb ideig kb 3 órán keresztül folyamatosan, erre mikor kilépek a játékból gondoltam is magamban h pfu de jó megoldódott a probléma, aha ezt követően 10secen belül el is ment a kép. Átraktam a másik DVi csatiba a kábelt hátha az szarakodik, itt is ment egy darabig, majd egyik reggel mikor kapcsolom be a gépet orbitálisan szar minőségű kép fogad, mondom wtf
és kiírja a gép, hogy használjak dual link DVi kábelt a géphez, lehetőleg azt amit a monitorhoz kaptam. Tudtommal azt használom, szétszedtem, kiszedtem vgat is hogy hátha megkoxosodott valahol az érintkezés, visszaraktam, de ugyan olyan szar maradt a kép... ezután hdmivel kötöttem össze, ugye ott teljesen más csatlakozási felület ezáltal a paraméterek is mások. Mivel a monitorom 144hz-es, így ezen a képfrissítésen használom, és mivel hdmi ezt a frissitést nem tudja produkálni ill a monitor nvidia 3d vision-ös ezért kell neki a dual link dvi kábel, és hát szó-szó vagy a kábel szarta össze magát (mivel 60hz-en megy a dolog), ezt majd megpróbálom kicserélni, talán tudok kölcsönkérni később, vagy visszarakok egy régebbi drivert ill harmadik lehetőség h a vga kezd megborulni?! kb 4-5 éves gtx 970es giga windforce 3 hűtéses típus. A hőfokok nagyjából rendben vannak, olyan max 72-73C fokig ig megy fel, 1-2x esik csak meg hogy 81C fokig felmelegszik (1-2 játék esetében) - ez nagyon ritka. Amúgy olyan 30 fokos idlében. Szóval ez még sztem bőven elfogadható hőmérséklet. Első nekifutásra teszek egy próbát a kábellel, hátha csak a kábelem kezd megpurcanni, kicsi de van rá esély. Aztán max visszarakok egy régebbi drivert, azzal kipróbálom, aztán ha más nem gondolom a vga kezdd behalni, és a végső kérdésem az lenne hogy találkozott e már valaki olyannal hogy egy vga képfrissítésben egyre kevesebbet tud produkálni?! A monitor natív felbontása 1080p, ezen használom 144hz-en. Véleményeket, saját tapasztalatokat, tanácsokat szívesen fogadok az esettel kapcsolatban!
-
Źşë'
addikt
válasz
Furesz00 #3623 üzenetére
miért érdekel, ez a vga nem egy játékbajnok, innentől kezdve nincs szüksége komolyabb hűtésre (nincs olyan program ami megizzasztaná, üresjáratban meg elmegy).. a gyártástechnológia meg még rádob egy lapáttal, kevésbé melegszik
ha esetleg játékra akarnád, nem a legjobb választás, ill ugye attól is függ h mivel játszol, én személy szerint 450 alá nem adnám - és akkor azt is mondhatom h sok játék nem megy vele fullon -
Źşë'
addikt
válasz
Omega81 #3587 üzenetére
elképzelhető h táp nem bírja, hány W-os? esetleg még arra tudok gondolni h tuning során rossz memo időzítéseket adtál neki, ezért fagy ki játék közben, vagy azért is lehet mert a ramod meghibásodott/vagy szimplán az alaplapi slot amiben található megdöglött / am tuning nélkül is csinálja ezt? lehet még szűkíteni a dolgokat
-
Źşë'
addikt
válasz
Dexter-2000 #3568 üzenetére
ha van steamed automatikusan felteszi azt ami a játéknak kell (minden féle meghajtó programot ami kellhet)
még régebben volt win xp és elődjeinél dx updater, sztem az még most is működik - ha felmész ide, leszeded, futtatod és ő automatikusan frissül, ha ez sem segítene akkor egy viszonylag újabb játék dx csomagját telepíted, vagy azt ami bc2 korongján van rajta
-
Źşë'
addikt
válasz
Dexter-2000 #3523 üzenetére
sztem egy driver és/vagy directx frisstés megoldaná a gondot
-
Źşë'
addikt
tudtok olyan jobb pcie-s vgat mondani amihez nem kell +tápcsati? haverom gépe régi és akarna egy viszonylag jobbat venni, felesleges is neki a tápcsatis verzió, mert a tápján nincs olyan kábel, az se mai darab
-
Źşë'
addikt
válasz
andronymus #3309 üzenetére
-
Źşë'
addikt
elképzelhető hogy alaplap lesz, az előzőben is kipróbáltad ismételten? sokat segítene a dolog mert elképzelhető hogy ennek az abitnak halt meg az alaplapi vga+pci foglalata, de mondjuk mind egyszerre?! lehet h villámcsapkodástól
(#3014) B-L-A-C-K sztem össze kell kötni, máskülönben nincs értelme a 4 monitornak - na meg a vgaknak mivel ahhoz hogy működjön ki kell választani az aktívat és / vagy le kell tiltani a másikat, sli/cross-al meg menne a 2 egyben (ez csak egy elképzelés amit lehetségesnek tartok, mivel nem volt még dual vgas rendszerem - csak 1 db vgan van 2 kijelző - tv+monitor, és ezek után tudom beállítani hogy hogy kezelje a vidia driver a 2 lcd-t)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest