Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Smiley

addikt

válasz BoogeyM@n #48868 üzenetére

Amugy ez is azt csinalja mar megint... Ha a kartya tobbet er mint kb 30e akkor szerintem erdemes elgonolkozni azon, hogy elkuldje-e az ember reball-ozni, az kb 5-8e korul van. persze ez sem tuti, de ezerszer jobb megoldas mint bevagni a sutobe. En a sajat magam szorakoztatasara csinalom :) ez nagyon a "lutri" kategoria.

Nalam biztos vannak tanultabbak es tapasztaltabbak ebben a temaban, de ez a problema szerintem tobb emberi hulyeseg egyuttesenek koszonheto. A draga kornyezetvedok kitalaltak, hogy olommentesen kell forrasztani, ezzel meg nem is lenne gond, vedjuk a kornyezetet meg minden, de az olommentes forrasztas hatranya, hogy a sok felmelegedes es lehules utan baromi rideg lesz ez a fajta kotes es siman elreped/elvalik az franya IC a nyaktol. Ha ez nem volna eleg akkor erre meg ratesznek egy lapattal a kis kinaik is, akik kepesek minden szaron meg sporolni 0.001 grammot. Persze ezt meg mindig lehet tovabb fokozni a 20 eves AT/ATX szabvany azon baromsagaval, hogy a VGA fejjel fele legyen a gepben, mert ugye megint csak baromi jot tesz neki. Az alap otlet is teljes baromsag mivel a ho mindig felfele akar tavozni, a gravitacio pedig mindig szeretne leszedni azt az IC-t a helyerol... csak ez nem okozott problemat egeszen addig amig a VGA-k orajele 100-200mhz kozott mozgott es kb 40 wattot zabaltak, persze akkoriban meg olommal forrasztottak, es raadaskent az IC-re nem ragasztottak ra egy bazinagy femkupakot. Azota persze kicsit megvaltozott a vilag, de le se szarjak mert ez kell a fogyasztoi tarsadalom fenntartasahoz. Visszaterve kicsit a sutesre, ha jol tudom de javitsatok ki ha tevedek, ez a fajta cucc amit a BGA-hoz hasznalnak kb 218 fok korul kezd el ugy igazan meglagyulni, ilyenkor van ra nemi esely, hogy normalisan visszaolvad a helyere, persze ez a nagy hohatas megint nem tesz jot az eloregedett forrasztasoknak, es akkor a tobbi alkatreszrol mar ne is beszeljunk, szoval ebbol elobb-utobb ilyen ordogi kor lesz a vegere. Szerintem semmi ertelme szarakodni vele, en csak azert csinalom mert rohadtul baszkuralja az agyamat.

Hopp ez lehet kicsit hosszu lett... :Y

• Wikoo

aktív tag

válasz BoogeyM@n #48838 üzenetére

Valami megsérült és emiatt a gpu melegebb? Szerintem elég logikátlan a dolog... Én kaptam szét és semmi nem sérült meg. Szerintem inkább a hűtőfelület lett túlságosan felsértve mikor a régi pasztát lenyúztam, vagy gpu dióda szált el, vagy vmi gebasz van a réz és az alu lamellák érintkezésénél. Kb 5x szedtem szét és raktam össze, tuti jól érintkezik a gpu a rézzel ( nem ez az első 6950 es a kezeim között és kb a 30. vga amit újrapasztáztam).
    Nem csak a gpu irreálisan meleg, hanem a ram is, gondolom ezek külön diódával vannak mérve, akkor a hűtővel van gebasz és lehet ujjat venni?

(#48839) 7time: A régi paszta a hűtőn volt problémás, gpu rol papírzsepivel töröltem le, ellenállás mind a helyén és nem lett lesarkazva a gpu. Évek óta kapok szét cuccokat, tényleg nem tudom hova tenni a dolgot.. Csavarok mind betekerve, gpu harmat vékonyan megkenve ( tényleg a sokadik cpu-gpu kenésem ). Csavarok átlósan meghúzva, szépen kis lépésekben, és amennyire kell.

Új hozzászólás Aktív témák