- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
BoogeyM@n #48879 üzenetére
Az tenlyeg gyanta...
szukseges a forrasztashoz.
-
Smiley
addikt
válasz
BoogeyM@n #48868 üzenetére
Amugy ez is azt csinalja mar megint... Ha a kartya tobbet er mint kb 30e akkor szerintem erdemes elgonolkozni azon, hogy elkuldje-e az ember reball-ozni, az kb 5-8e korul van. persze ez sem tuti, de ezerszer jobb megoldas mint bevagni a sutobe. En a sajat magam szorakoztatasara csinalom
ez nagyon a "lutri" kategoria.
Nalam biztos vannak tanultabbak es tapasztaltabbak ebben a temaban, de ez a problema szerintem tobb emberi hulyeseg egyuttesenek koszonheto. A draga kornyezetvedok kitalaltak, hogy olommentesen kell forrasztani, ezzel meg nem is lenne gond, vedjuk a kornyezetet meg minden, de az olommentes forrasztas hatranya, hogy a sok felmelegedes es lehules utan baromi rideg lesz ez a fajta kotes es siman elreped/elvalik az franya IC a nyaktol. Ha ez nem volna eleg akkor erre meg ratesznek egy lapattal a kis kinaik is, akik kepesek minden szaron meg sporolni 0.001 grammot. Persze ezt meg mindig lehet tovabb fokozni a 20 eves AT/ATX szabvany azon baromsagaval, hogy a VGA fejjel fele legyen a gepben, mert ugye megint csak baromi jot tesz neki. Az alap otlet is teljes baromsag mivel a ho mindig felfele akar tavozni, a gravitacio pedig mindig szeretne leszedni azt az IC-t a helyerol... csak ez nem okozott problemat egeszen addig amig a VGA-k orajele 100-200mhz kozott mozgott es kb 40 wattot zabaltak, persze akkoriban meg olommal forrasztottak, es raadaskent az IC-re nem ragasztottak ra egy bazinagy femkupakot. Azota persze kicsit megvaltozott a vilag, de le se szarjak mert ez kell a fogyasztoi tarsadalom fenntartasahoz. Visszaterve kicsit a sutesre, ha jol tudom de javitsatok ki ha tevedek, ez a fajta cucc amit a BGA-hoz hasznalnak kb 218 fok korul kezd el ugy igazan meglagyulni, ilyenkor van ra nemi esely, hogy normalisan visszaolvad a helyere, persze ez a nagy hohatas megint nem tesz jot az eloregedett forrasztasoknak, es akkor a tobbi alkatreszrol mar ne is beszeljunk, szoval ebbol elobb-utobb ilyen ordogi kor lesz a vegere. Szerintem semmi ertelme szarakodni vele, en csak azert csinalom mert rohadtul baszkuralja az agyamat.
Hopp ez lehet kicsit hosszu lett...
-
Wikoo
aktív tag
válasz
BoogeyM@n #48838 üzenetére
Valami megsérült és emiatt a gpu melegebb? Szerintem elég logikátlan a dolog... Én kaptam szét és semmi nem sérült meg. Szerintem inkább a hűtőfelület lett túlságosan felsértve mikor a régi pasztát lenyúztam, vagy gpu dióda szált el, vagy vmi gebasz van a réz és az alu lamellák érintkezésénél. Kb 5x szedtem szét és raktam össze, tuti jól érintkezik a gpu a rézzel ( nem ez az első 6950 es a kezeim között és kb a 30. vga amit újrapasztáztam).
Nem csak a gpu irreálisan meleg, hanem a ram is, gondolom ezek külön diódával vannak mérve, akkor a hűtővel van gebasz és lehet ujjat venni?(#48839) 7time: A régi paszta a hűtőn volt problémás, gpu rol papírzsepivel töröltem le, ellenállás mind a helyén és nem lett lesarkazva a gpu. Évek óta kapok szét cuccokat, tényleg nem tudom hova tenni a dolgot.. Csavarok mind betekerve, gpu harmat vékonyan megkenve ( tényleg a sokadik cpu-gpu kenésem ). Csavarok átlósan meghúzva, szépen kis lépésekben, és amennyire kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Egyelőre nagy siker a Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- Motoros topic
- BestBuy ruhás topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest