- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #76989 üzenetére
Szerintem gtx 1660 super, vagy ha csak sp játékok lennének és erősebbet szeretnél, akkor talán még be lehetne vállalni egy rtx 2060-at, vagy egy rx 5600 xt-t is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #76980 üzenetére
16.2.1 beta is van az oldalon, vagy akár régebbivel is ki lehet próbálni.
Mondjuk nem hinném, hogy a driver miatt lenne szellemképes. Ha csak ez a gondod, azért kár a drivert cserélgetni. Azért nem is tudsz róla print screen-t csinálni, mert inkább kábel, vagy monitor gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
Gabesz87 #76978 üzenetére
Esetleg ezt próbáld ki.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Grave_444 #76931 üzenetére
Ha jól rémlik, nvidia 1xxx-től működik sok monitorral már, displayporton keresztül. Meg kell nézni, hogy az adott monitorral van e rá esély. Itt PH-n is volt már cikk a támogatott monitorokról és a milyen videokártya topikban is linkeltek már táblázatokat, amik a kipróbált monitorok típusát tartalmazták.
-
Csupingo
veterán
Csak Knézy Jenőt tudom idézni: ilyen nincs és mégis van. Furcsa, nem tudom mi okozhatja.
Ha csak egy vga-val csinálna ilyet, akkor azt mondanám, hogy kezd betegeskedni. (Esetleg még kábel, vagy monitor gond lehetne.) Másik gépben is próbáltátok ezt a kártyát? Esetleg még tápegység cserével is lehet próbálkozni. Szinte már csak az maradt.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csucsu09 #76823 üzenetére
Ha a gpu hőfoka nem lett kevesebb, akkor a gap pad csere se segít gondolom. (Vagy a baj a memória hőfokával van?) Max. akkor, ha cserélve lett az is, de túl vastagra és amiatt nem érintkezik megfelelő erővel a hűtő a procival. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is, ott már páran cseréltek.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76814 üzenetére
Ha megtaláltad azt a pontot, ahol kifagy, akkor abból visszavéve pl. 15-30 MHz-et már jó lehet. Értelemszerűen minél többet veszel vissza, annál kevésbé ártasz a kártyának, és annál ritkábban fog hibázni, fagyogatni.
Ha mindenképp a tuning a cél, akkor érdemes megkeresni hol fagy mikor a gpu órajelet emeled, majd beállítod az alá 15-30 MHz-el (kártyánként változó), aztán ezt eljátszhatod a memóriával is.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76811 üzenetére
Hirtelen találtam olyan képet, amin 1189-ig is emelték a gpu órajelet. A többi képen 1000-1060 között volt. Ha te is 1060 környékén használod, és a hőfok is megfelelő, akkor talán nem romlik sokkal rosszabb mértékben. Viszont ha ebből az emelésből szinte semmit nem veszel észre a gyakorlatban, akkor kár kínozni a kártyát.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mattyokar #76806 üzenetére
Garanciális javítás esetén nem indul újra a garancia?
Itt pl. ezt írják: "A javított/kicserélt termékek esetében újraindul a szavatossági időszak?
Igen, új kétéves szavatossági időszak veszi kezdetét a termék cseréjekor. Javítás esetén az új alkatrészekre szintén új kétéves szavatosság vonatkozik. A javítás idejére a szavatossági időszak fel van függesztve."
Kíváncsi lennék, az itthoni boltokban mi a gyakorlat. -
Csupingo
veterán
válasz
WarGame #76780 üzenetére
Lehet, hogy tényleg valami venti vezérlő alkatrész pottyant le. Azt neked kéne kipróbálnod, hogy működik e a vga pl. úgy, ha a ventilátor csatlakozóját egy alaplapi ventilátor kimenetre kötöd. (Így megfelelő fordulatszámot is be tudnál állítani.) Úgy rémlik, kapni is ilyen átalakító kábeleket. Ilyesmi kéne, gondolom.
-
Csupingo
veterán
Ilyen leállós, nem indulós dolgokat inkább betegeskedő tápegység szokott okozni. (Talán túlmelegedő videokártya is tudhat hasonlót produkálni, de erre kisebb az esély.)
Kezdésnek kikapcsolhatnád a win-ben a gyors rendszerindítást. Ha tudod, próbáld ki másik táppal is a gépet, vag a vga-t másik gépben.
Ha elkezded beírni a start menübe, hogy rendszerinformáció, ott is láthatod az összetevők között, vagy talán az eszközkezelőben, vagy az amd driverében, esetleg aida-val, hogy pontosan milyen típus. -
Csupingo
veterán
válasz
verti1 #76733 üzenetére
Sajnos a legtöbb lap esetén rejt némi veszélyt a bios frissítés. Ha van szünetmentes tápegységed, az azért kicsit redukálja a hiba valószínűségét. Modern alaplapoknál már téglásítás után is lehet biost frissíteni, még cpu nélkül is.
Esetleg ha tudod, próbáld ki előbb másik gépben a kártyát, lehet, az a rossz. Ha semmiképp se akarsz frissíteni és még vissza tudod cserélni a kártyát, akkor talán nvidia-ra cserélve még szerencséd is lehet és az anélkül is működne.
-
Csupingo
veterán
válasz
Scorpion #76726 üzenetére
Drivert még látok hozzá. Esetleg kérdezz be a kártya topikjába is. Úgy tudom, nem ez a legtutibb 570 változat, de majd a topikban biztos segítenek, ha kérdésed van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csupingo #76703 üzenetére
Közben dereng valami olyasmi, hogy a ddr5-ös 32 bit-es, a ddr3-as 64 bit-es. Az zavart meg, hogy az msi oldalán 64 bitesnek írták a ddr5-öst is. Vagy elírták, vagy létezik egy harmadik változat is, vagy a 2 GB miatt 64 bites. A lényeg az, hogy ennél a gyenge kártyánál szinte teljesen mindegy. Arra jó, hogy képet adjon. Már egy 4-5 éves intel igp is erősebb nála. 2 kijelzőt természetesen tud kezelni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mészi Zoli #76702 üzenetére
Szerintem a gt 710-ből ddr3-as és ddr5-ös létezik, viszont ha jól láttam, mindkettő 64 bit-es. Gondolom pár MB-ot a dvga is foglal a memóriából (talán a címzéshez, stb. nem értek hozzá
), de közel sem annyit, mint egy igp, aminek mondjuk beállíthatsz 256, vagy akár 1024 MB-ot is. Mivel az csak a ram-ot tudja használni.
-
Csupingo
veterán
válasz
KillerKollar #76696 üzenetére
Azt hiszem, több topikban is írták, hogy ilyen "hidegindítási" gondokat, a tápegység adott kondenzátorának a hibája okozza. (Ha jól emlékszem.) Esetleg ha van másik táp a közelben, érdemes azzal is próbálgatni.
-
Csupingo
veterán
válasz
KillerKollar #76693 üzenetére
Talán gyengélkedő tápegység is okozhat ilyet. Kezdésnek esetleg kapcsold ki a win-ben a gyors rendszerindítást. Végső esetben talán alaplapi bios frissítéssel is lehet próbálkozni, bár ha régebben jó volt, akkor nem hinném, hogy az lenne a gond.
-
Csupingo
veterán
Sajnos nincs több ötletem. Ezt csak zárójelben: már használtad ezen a felbontáson? A manual elején fhd (1920x1080)-at említ, de az adatok között már 1200-at. Másik géppel nem tudod kipróbálni? Az eizo oldalán írták, hogy pl. képhibák lehetnek 1903-as win-nel, bár szerintem attól még a felbontást el kéne fogadnia.
-
Csupingo
veterán
Érdekes, digitális, sima hdmi-hdmi csatlakozásnál nem szokott ilyen előfordulni. Ha esetleg van drivere a monitornak, azt tedd fel. Abban vannak a támogatott felbontások. Akár csinálhatsz egy DDU-s törlést is, ha előtte más vga volt a gépben.
Egyedi felbontás többnyire akkor szokott működni, ha az időzítés cvt reduced-re (csökkentettre) van állítva. Ne automatikuson legyen. -
Csupingo
veterán
válasz
rb26dett #76651 üzenetére
Ha minden igaz, a doom alapból is jobban fekszik az amd kártyáknak. A 370 meg kicsit erősebb is. A gtx 660 ti, 760 közelében lehet. Nem az lehetett a baj, hogy telepítve van az nvidia experience és magának állította be a játékot (nem tudom, ez a funkció milyen néven fut)? Az meg nagyon elszámolta magát és túl magas beállításokat használt? Esetleg emiatt még a 2 GB ram-ból is gyakran kifuthatott, ami szintén rosszabb futást eredményezett. Akár gpu-z -vel is láthatod a gpu load résznél, hogy játék alatt mennyire dolgozik a videokártya. Ha 100% alatt van, akkor azt is jelezheti, hogy a processzor nem képes teljesen "kihajtani".
Sokkal erősebb kártyákat emiatt nem is érdemes a cpu-hoz választani. Fhd-n max. talán: gtx 1050 ti, vagy rx 560-at. -
Csupingo
veterán
válasz
Corsair90 #76649 üzenetére
Szerintem kezd azzal, hogy hardver csere előtt kikapcsolod a win gyors rendszerindítást. Talán az is segít. Én még nem hallottam olyanról, hogy hangkártya és vga veszett össze. Ebben az esetben előbb a hangkártyát, aztán a vga-t telepíteném. Persze sok variáció nincs, nem annyira időigényes a másik variáció próbája sem.
-
Csupingo
veterán
válasz
tj_brian #76647 üzenetére
Nem tudom, hogy mondjuk DDU-t lehet e futtatni csökkentett módban. Esetleg azt kéne kipróbálni. Előre letöltesz 1-2 drivert, netet kihúzod, csökkentett mód, DDU, majd kézzel a driverek próbálgatása. Nem használsz valami digitális átalakítót, ami miatt nem tudja érzékelni a monitor által támogatott beállításokat?
-
Csupingo
veterán
válasz
Zsolt1 #76638 üzenetére
Úgy nézem, ez olyasmi, mint a memóriáknál. Hátra tudod hajtani. Nem oldalra kell, csak egyenesen hátra. Előbb teljesen, egyenesen nyomd vissza a kártyát, aztán határozottan hajtsd ezt a fület hátra, míg teljesen ki nem emeli a kártya végét. Aztán emeld ki a kártya elejét is. Természetesen teljesen áramtalanított gépnél.
Memóriával kapcsolatban, akár itt is biztos
segítenek a srácok, vagy eligazítanak a megfelelő topikba. -
Csupingo
veterán
válasz
tj_brian #76636 üzenetére
Próbáld ki, talán csökkentett módban le tudod törölni a drivert, vagy a kártyát eltávolítani az eszközkezelőből.
Mintha az előző kártya beállításait nem bírná az új, bár az érdekes. Talán még az kavarhat be, ha be volt kapcsolva a win gyors rendszerindítás a kártyacsere alatt. -
Csupingo
veterán
válasz
Hegyirabló #76618 üzenetére
Elvileg ilyen csatlakozók vannak rajt:
hdmi (version 1.4a) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz
DP (version 1.2) Max Resolution: 4096x2160 @60 Hz
DVI (Dual-link DVI-I x 1, Dual-link DVI-D x 1), Max Resolution: 2560 x 1600 @60 Hz.Ezek alapján már a wikin is meg lehet nézni, hogy melyik kimeneten mit tud.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Steve0804 #76596 üzenetére
Úgy próbálod, hogy ilyenkor az alaplapi kimenetre nem kötsz semmit, ugye? Esetleg a bios-ban bekapcsolhatod a multi igd-t, vagy nem tudom nálad milyen néven van, olyankor egyszerre kéne működnie a dvga-nak és az igp-nek is. Persze bios reset után alapesetben illene azon a kimeneten képet adnia, amire kijelző van kötve (alaplap, vagy vga).
-
Csupingo
veterán
válasz
Steve0804 #76593 üzenetére
Átalakító nélkül nem tudod kipróbálni? Pl. hdmi-vel tv-re kötve? Lehet, hogy csak az vacakol.
Acsati: lehet, hogy csak programmal tudod a világítást vezérelni. Esetleg kérdezz rá a kártya topikjában.
-
Csupingo
veterán
válasz
Steve0804 #76591 üzenetére
Esetleg még 1 bios reset. Hülye kérdések: tápot is rákötötted a kártyára, monitort is a vga-ra kötötted, monitoron bemeneteket váltogattad? Esetleg kivenni, visszatenni a kártyát, ha van másik pci portban is kipróbálni, 5xx lap esetén pci 3.0-ra tenni a biosban 4.0 helyett. A többi kimenetet is kipróbálni a kártyán, ha van rá lehetőség (hdmi, DP, dvi).
Egy pillanatra sincs kép, biosban sem? -
Csupingo
veterán
válasz
Merula Alba #76578 üzenetére
Szerintem ahhoz 3 érintkező kéne. (Elvileg lehetne változtatni a fordulatszámot 2 vezetékkel is, természetesen, csak olyankor visszajelzés nincs. Meg ahhoz olyan vezérlőnek kéne lenni a kártyán, de ezeken lehet hogy semmi sincs.) Esetleg az Arctic ventilátorát az alaplapra kéne kötni, akkor tudnád szabályozni. Könnyebb lenne olyan fordulatot találni, ami még nem hangos de a kártya se nagyon meleg.
-
Csupingo
veterán
válasz
Merula Alba #76576 üzenetére
2 vezetékes ventilátor van rajt? Sok kártyából létezik olyan olcsó modell, amiken szinte állandóan fix. fordulatszámon pörög a ventilátor. Ebben az esetben szerintem nem lehet vele mit kezdeni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Raider 01 #76572 üzenetére
Talán a kártya topikjában többet tudnak. Bár ha nem néz ki rosszul, jobb nem piszkálni. Nem mindig sikerül eltalálni a megfelelő vastagságot és csak rosszabb lesz.
-
Csupingo
veterán
Ilyenkor a radeon settings-et el tudod indítani? Ott elvileg be lehetne állítani, hogy mihez használja az igp-t. Több helyen azt írták, hogy dell-nél nem igazán lehet a biosban a dvga-t tiltani.
-
Csupingo
veterán
válasz
RaZroX #76559 üzenetére
Talán pl. asztalon képes lenne meghajtani a 4k és a fhd kijelzőt egyszerre, de 4k-ban csak 30, vagy 24 Hz-es frissítést tudhat. Milyen filmeket néznél? Nem tud gyorsítani ez a kártya pl. h.265-öt, vagy vp9-et se. Nem annyira ideális filmnézős kártya. Ami h.264-et használ, oda jó lehet. Esetleg kérdezz rá a házimozis topikban is, ott jobban értenek ehhez a témához.
-
Csupingo
veterán
válasz
mystogan0926 #76557 üzenetére
Elsőre azt mondanám, hogy tényleg valami ventilátor gond lehet: vezérlés, vagy szorulnak, stb. Ha ezek a tünetek a boltban is előjönnek tesztelésnél, akkor ez szerintem garanciális probléma és illene lépniük az ügyben. Kezdésnek azért kérdezz be az 580 topikba is, hátha van olyan kombó, amivel használhatóvá tehető a kártya, bár ha tényleg hibás, akkor érdemesebb időben szervizbe küldeni.
-
Csupingo
veterán
válasz
acsati #76554 üzenetére
Win 10 esetén nem árthat, ha a kártyacsere előtt ki van már kapcsolva a gyors rendszerindítás. Később a tökéletes működéshez lehet hogy szükség lesz DDU használatára is (vagy az amd alaposabb driver eltávolítójára: amd cleanup), amivel az amd-s vga drivert megfelelően le lehet törölni, mielőtt az nvidia drivert telepíted.
-
Csupingo
veterán
válasz
mike8507 #76545 üzenetére
Gondolom hivatalos driver már nem készült win 7-hez. Esetleg ezt próbáld ki. Ha nem jön össze, kérdezz be az amd driver topikba is.
-
Csupingo
veterán
válasz
ballaali #76543 üzenetére
Ha van kézikönyved, ott keress rá a hdmi bemenet beállítására, talán ír valamit. Ha a hdmi bemenet aktív és a pc képét látod, akkor se tudsz semmi ilyesmit állítani, ha megnyomod a menü gombot?
(Nekem van külön quick gomb, amivel egyből lehet állítani, de ha jól láttam, a te távirányítódon nincs.)Az nvidia driverben is lehet végső esetben ilyesmit állítgatni, de nem kéne hogy gond legyen digitális jelnél. Biztos csak valami triviális dolog van elállítva.
-
Csupingo
veterán
Még én se. Esetleg a kártya topikjában is kérdezz rá. (Vagy el akarják cserélni a kártyádat egy kínai 1070-re.
)
-
Csupingo
veterán
válasz
.breed. #76508 üzenetére
Talán csak a driver szórakozik. Tiszta telepítéssel, vagy DDU-s pucolás után ki kéne próbálni másik változatokat is.
Az nvidia driverben az energiagazdálkodás optimálison van?
Végső esetben lehet bányászvírust is keresni ezekkel: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes, bár ha vírusos, inkább a memória órajelet szokta megemelni, ha minden igaz. -
Csupingo
veterán
válasz
Ranger^41 #76503 üzenetére
Biztos? Ezekkel a progikkal nézted? Úgy rémlik, a 290 több mindent mér. Pl. itt, vagy gpu-z -ben is látszik.
Érdemes lehet a kártya topikjába is benézni, ott biztos sok tapasztalattal rendelkeznek, csak sajnos manapság már nem olyan aktív.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ranger^41 #76501 üzenetére
Talán innen. Pontosan nem tudom, mert még nem rendeltem. Van modding topik is, ott biztos többet tudnak segíteni. Esetleg óvatosan próbáld leszedni a fém hűtőt, hogy az eredeti gap pad ne sérüljön, mert sokszor csere után csak rosszabb lesz, mert nehéz eltalálni a tökéletes vastagságot. Akár most is megnézheted terhelés után, hogy a vrm, vagy a memória, (amin hővezető lap van), mennyire melegszik. A cpuid hwmonitor ki tudja írni vagy a hwinfo64, ha méri a kártya. Biztos, ami biztos, azért vegyél hővezető lapot is, de szerintem csak akkor cseréld ki, ha most nem jók a hőfokok.
Paszta viszont nem árt a gpu-ra, ha már szétszeded. -
Csupingo
veterán
válasz
Lamberd #76493 üzenetére
Mást le tudsz tölteni a store-ból? Innen megy?
Ha sehogy se akar összejönni, akkor akár ddu-val letörölheted ezt a dch drivert és telepíthetsz standard drivert , amiben még van vezérlőpult. Vagy innen. -
Csupingo
veterán
válasz
Ranger^41 #76488 üzenetére
Kiszedhető, cserélhető, de persze nem olyan könnyen mint egy nitro-nál, vagy olyan változatnál amit direkt cserélhetőre terveztek.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76440 üzenetére
Milyen kártya? Miért nem tudod frissíteni? Régebbi változatokat se tudsz kipróbálni?
Közben visszaolvastam. Az amd oldala csak a 15.7 -es és a 16.2 -es drivert említi.
Nincs a közelben hdmi-dvi kábel, vagy másik átalakító?A 730-cal talán kevesebb gond lesz. Újabb és erősebb is.
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76435 üzenetére
Az inkább driver, csatlakozó, kábel, vagy monitor gond szokott lenni. (Esetleg instabil tuning.)
Ha kevés a táp, akkor talán újraindul, vagy leáll a gép. -
Csupingo
veterán
válasz
Xirgonis #76433 üzenetére
Én nem látom az acer oldalán a g-sync -et, vagy rosszat nézek?
-
Csupingo
veterán
A hajszárító hőjét azért keveslem, de lehet, hogy szerencsétek volt. Mondjuk az ilyen sütögetések sajnos nem szoktak sokáig tartani. Talán pár hét, vagy pár hónap csak. Olvastam már olyat is, hogy valaki együtt élt a problémával és kéthavonta rutinszerűen tette a sütőbe a kártyát.
-
Csupingo
veterán
Van olyan kártya, amelyik működik 8 helyett 6-tal is, de van olyan is, amelyik nem. Ki kell próbálni. Mondjuk a 480 egy 150W-os kártya, oda nem ártana a 8-as, mert a 6-os 75W-ot tud + az alaplap felől 75 W, az 150. Határeset lenne, ha elindulna akkor is. (Persze ha működne, lehetne szelídíteni rajt, de tutibb a 8-as használata.)
-
Csupingo
veterán
válasz
paksameta #76406 üzenetére
Előbb akár egy bios reset (bár az szerintem csak a cpu-ban lévő igp-t tenné ismét használhatóvá), aztán egy bios frissítés.
(#76405) BigBlackDog: szerintem a DDU-s törlés is elég, az is elég alapos. Ha később sok a furcsaság, akkor lehet akár a win-t is újratelepíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
betyar1974 #76394 üzenetére
Fhd. Minél kisebb a felbontás, annál több fps-re lenne képes a vga, csak a cpu már nem tud lépést tartani vele. Ha meg a nagyobb frissítés előnyeit is ki szeretnéd használni, amit tud a monitor (144 Hz), oda még erősebb processzor kéne.
Ha nem akarsz alkatrészeket cserélni, akkor bele kell törődni, hogy a vga-ban marad tartalék. Erősebb gépben még gyorsulni fog. Esetleg ha pont monitor cserén gondolkozol, akkor talán egy 1440p-s felbontással rendelkezővel már kifutná magát a vga és a cpu is.Ha jó hűtő van a procin, akkor akár komolyabb tuninggal is meg lehet próbálkozni (az ésszerűség határain belül persze), lehet, hogy az is sokat segítene.
-
Csupingo
veterán
válasz
betyar1974 #76392 üzenetére
Úgy néz ki, igen. Milyen felbontáson használod? Pl. ha a közeljövőben terveznél 1440p-s monitorra váltani, akkor nagyobb lenne a "harmónia" a cpu és a vga között.
-
Csupingo
veterán
válasz
betyar1974 #76389 üzenetére
Szerintem ez is rendben. Talán ide már kicsit kevés a proci. Ha sok beállítást bátran feljebb raksz a játék menüjében, akkor jobban leterhelheted a vga-t.
(Javasolni akartam a kártya topikját, de látom már ott is kérdezted. Ők remélhetőleg többet tudnak.)
Ha fhd-n használod, ott előbb fogyhat el a cpu. -
Csupingo
veterán
válasz
betyar1974 #76387 üzenetére
Ez a bench akár rendbe is lenne, volt 97%-on is a vga, ha jól láttam. Játék közben is nézted már? Nincs a cpu gyakran 100% közelében és azért nem izzad a vga? Teszt közben az órajeleket nem tudod figyelni, vagy kiiratni? Lehet, hogy a cpu vesz vissza és azért nem teper a vga sem.
Esetleg win asztalon, terhelés nélkül ránézhetnél pl. gpu-z -vel az aktuális gpu, mem órajelre, hogy visszaállnak e, ahogy kell.
Mikor vga-t cseréltél, újratetted a drivert is. Akár azt is ki lehet próbálni, akár komolyabb DDU-s törlés után.
Végső esetben próbálgathatod bekapcsolt dsr-rel is, nagyobb felbontáson számoltatva a vga-t, talán akkor jobban terhelődik. -
Csupingo
veterán
válasz
betyar1974 #76385 üzenetére
Szia!
Pl. az maradt ki, hogy milyen vga, milyen felbontáson, valami sync be van e kapcsolva, stb. Akár bányászvírus is visszafoghatja. -
Csupingo
veterán
Onnan szokták, igen. Azért nem árt, ha kéznél van egy tartalék vga, vagy egy igp-s processzor. Jól jöhet, ha elsőre téglásítja az ember a meglévőt. Ha 1070-ed van, vagy amilyen a kártyád, kérdezz rá az adott topikban is, hogy tényleg várható e javulás. Vga drivert ritkábban szokták piszkálni, ha nincs gond. Lehet, hogy szoftverből is szelidíthető a kártya, vagy újra kéne pasztázni azért melegszik, stb.
-
Csupingo
veterán
válasz
tamasf88 #76379 üzenetére
Talán kapisgálom.
A tápodhoz szeretnél 8-8 -as kábelt, hogy ne keljen még átalakító is.
Pl. ilyesmi.
Mondjuk egy átalakító jóval olcsóbb, ha az számít. 800 Ft alatt kapni bőven, persze ha az esztétika is fontos, akkor lehet táphoz valót rendelni. -
Csupingo
veterán
válasz
tamasf88 #76379 üzenetére
Ugye ez egy moduláris táp? Elkallódott a hozzá adott kábel, amit a tápba kéne bekötni? Én hirtelen azt olvastam, hogy csak két 6-os pcie táp van hozzá, 8-as nincs.
Nem teljesen világos, hogy mi a problémád. Esetleg csinálj pár fényképet.
Amit már említettem, ha van szabad molex, vagy sata, abból is lehet 8-as vga tápot csinálni. -
Csupingo
veterán
válasz
tamasf88 #76375 üzenetére
Csak 6-os van a tápodon? Természetesen létezik 6 to 8 is, de akár van olyan ami 1 vagy 2 molex-ből csinál 8 pinest, vagy 1 vagy 2 sata tápból 8 pinest. Talán olyan is van, ami cpu tápból.
-
Csupingo
veterán
Talán max. a gpu-t szokták reball-ozni, de még az se biztos, hogy olyan gondja van. Egy normálisabb javítás meg gondolom elég drága. Persze az is lehet, hogy egyszerűbb hibája van, amit egy műszerész, vagy villamosmérnök, stb. meg is talál, de inkább az a jellemzőbb, hogy nem nagyon foglalkoznak vga javítással.
-
Csupingo
veterán
Lehet a másik gép nem terheli annyira, mint ez a 280x-szel, azért nem forog a venti, de ezt típus alapján gondolom ki lehetne deríteni.
Régi, garancia nélküli áramtemetőkért már nagy lutri pénzt adni. Persze nem bosszantani akarlak, csak sajnos ezek tényleg bármikor feldobhatják a pacskert, azért nem éri meg velük rizikózni.Az is benne van a pakliban, hogy a táp is megsínylette a dolgot, mert nem minden 500W-os táp bírja jól, ha 250W-os vga van a gépben (Jobb esetben csak újraindul, vagy lekapcsol a gép, de baja nem lesz). Ha tudod, a másik gépben játszogass ezzel a táppal és figyeld, ha nagyobb terhelést kap, elindul e a ventilátora.
-
Csupingo
veterán
Esetleg pontos típus alapján nézd meg a táp oldalát. Lehet hogy félpasszív és csak nagyobb terhelésnél kapcsolja be a ventilátort. Vagy kapcsoló van rajt, amivel váltható. Ha ilyen, akkor annak talán semmi baja.
Ezekből a videokártyákból az átlagnál nagyobb a halálozási arány. Úgy néz ki, a tied most lehelte ki a lelkét.
(Érdemes lehet többféle kimenetet is próbálni a vga-n, de sajnos esélyes, hogy halott.) -
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76352 üzenetére
Nincs egy hdmi-s tv se a közelben?
-
Csupingo
veterán
válasz
MarkusBeni #76350 üzenetére
Drivereket már cserélgettél? Ha van lehetőség, másik kábellel, másik kijelzővel próbálni.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
Ha valami 100 éves egybegép, akkor nem biztos, hogy minden videokártyát szeret. Az aktív átalakítókból is néha 2-3 darabot ki kell próbálni, hogy találj egy jól működőt. Ha kiveszed a vga-t és a monitort visszakötöd az alaplapra, akkor sincs kép? Ha nem ment tönkre semmi, akkor egy bios reset nagy valószínűséggel segíthet. Ha a dvga nem működik jó átalakítóval se (pl. hdmi-vel tv-re nem tudod kötni?), akkor azon pedig egy alaplapi bios frissítés segíthet, ha van a laphoz újabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- További aktív témák...
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest