- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
tPedro_ #78854 üzenetére
Egy másik monitoron indítod a media player-t, vagy ablakban játszol? Elsőre pedig én is vga driverre tippelnék, de akár igazad is lehet és betegeskedhet a videokártya is. Papíron a vega 11 kb. olyan erős lehet mint a 7790, ez meg egy picit gyengébb. Még nem próbáltad a játékokat a prociban lévő igp-vel? Talán akkora érvágás nem érne, ha a vga helyett a procit használnád. Talán észre se vennéd.
-
Csupingo
veterán
Esetleg cserélgesd a hang drivert és az alaplapi drivereket is, talán nem csak a videokártya driverével van gond. Bios friss? Bios reset volt már? Minden alapon, nincs semmi az egekig tuningolva? Másik foglalat nincs az alaplapon amibe áttehetnéd a vga-t?
Esetleg az új win verzió nem tetszik a gépnek. Régebbire nem tudsz visszaállni, vagy azzal is csinálta? -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
tobias88888 #78828 üzenetére
Ha jól látom a kézikönyvben, akkor a monitor menüben lehet állítani, hogy DP 1.1 vagy 1.2 legyen. Van ilyen neked? (A source detection-nál miket lehet állítani?)
-
Csupingo
veterán
válasz
Hack3er #78826 üzenetére
Talán csak érintkezési hibás a d-sub csatlakozó. Esetleg némi kontakt spray segíthet a dolgon. Ha ilyen beállítottságú vagy, akkor talán nem nagy ördöngösség az s-video kimenetből d-sub -ot csinálni. Vga --> s-video (scart, stb) átalakító létezik, szerintem a másik irányba is átalakítható.
Közben ezt találtam: "VGA -> SCART viszonylatban azért működik passzív elemmel - kábellel - mert a VGA kimenete szoftveresen beálíltható TV-barát formába.
SCART -> VGA viszonylatban azért nem működhet, mert a SCART-on kijövő jel fix és megváltoztathatlan. Ezért kell az aktív elektronika a monitor az STB közé."
Ez egy kicsit elbizonytalanított, lehet hogy s-video-nál is ez a helyzet.
-
Csupingo
veterán
válasz
ricsmond1981 #78816 üzenetére
Elvileg itt vannak a driverek. 2 oldalon, a másodikon a jóval régebbiek. Ha valamelyikkel nem tökéletes, akkor nézzél meg másikat is, akár valami öregebb kiadást.
Szerk.: úgy nézem, bal oldalon még rá kell nyomni a Drivers and Software-re, mert nem egyből oda visz a link. Aztán intel graphics driver.
-
Csupingo
veterán
válasz
szegeatis #78810 üzenetére
A tv és a monitor is fhd? Szerintem a 10m még határeset. Ha azzal lenne gond, akkor inkább elvesztené a jelet, elmenne a kép. (Persze ha tudod, kipróbálhatod rövidebb vezetékkel is.) Hogy csinálod pontosan? Gép kikapcsol, monitor kihúz, tv beköt? Tehát egyszerre csak egy megjelenítő van rákötve a vga-ra? Elvileg ez a kártya egyszerre 2 monitort tud kiszolgálni, de azt inkább el tudnám képzelni, hogy kép másolásnál, vagy kiterjesztésnél szaggat, az talán már sok neki. Az elég érthetetlen, hogy ha csak a tv aktív és szaggat. A felbontás fhd, a képfrissítés 60Hz? Hogy szaggat, folyamatosan darabos a mozgás mint mondjuk 30Hz környékén, vagy néha-néha jobban beakad? Nem rémlik pontosan, de talán ilyen szaggatós problémákra az volt a megoldás, hogy a képfrissítést 59Hz-re állították.
-
Csupingo
veterán
Én is több mindent hallottam már ezzel kapcsolatban. Pl. elvileg némelyik vga direkt csinál ilyet induláskor, portalanítás címszóval. Olyat is olvastam, hogy némelyik tápegységgel csinált ilyet, másikkal nem. Esetleg alaplapi bios frissítéssel lehet még próbálkozni, de talán az se garancia semmire.
-
Csupingo
veterán
válasz
gabber01 #78789 üzenetére
Ha ezt viszonylag csendben tudja, akkor nem annyira rossz. Annyi az eltérés, hogy te már finomhangoltad a kártyát, ha jól emlékszem ezt írtad (állítás nélkül 80°C), a teszteknél meg minden alapon van gondolom. Persze abban igazad van, hogy a legtöbb teszt csupaszon, asztalon zajlik, ezért pár fokot rá lehet számolni, akkor fogja közelíteni az otthoni értékeket.
(#78788) spileraaa: esetleg próbáld ki másik driver változatokkal és kapcsold vissza a gyorsítást.
-
Csupingo
veterán
válasz
gabber01 #78786 üzenetére
De nála nyitott házban is annyi. Akkor talán nincs gond a szellőzéssel. Mondjuk én is 73-74 fokokat láttam a mostanában megnézett tesztekben, de azért feszültséget csökkentve, esetleg a ventilátor fordulatot emelve szerintem ennél kicsit jobbnak kéne lennie.
Ace Ventura: tegnap óta azt képzelem, hogy az rx topikban vagyok. Azért mondtam, hogy várd meg a tulajok válaszát.
Esetleg kérdezz rá ott is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ace Ventura #78784 üzenetére
Hááát. Akkor talán pár fokot segítene egy jobb paszta. Úgy rémlik, nem a legjobb a pulse, de azért a 80 fokot nem szokta verdesni. Nincs a topikban pulse tulaj?
-
Csupingo
veterán
válasz
Ace Ventura #78782 üzenetére
Az 1 ventis? Ha igen, akkor nem olyan rossz. Persze erősen függ a ház szellőzésétől is. Ha 2 ventis, akkor talán ideális esetben lehetne hűvösebb 1-3 fokkal, de még így se vészes. A tulajok tudnának konkrét értékeket mondani, de ha eddig nem piszkáltad, akkor akár némi finomhangolással is javíthatnál a dolgon, szétszedés nélkül.
-
Csupingo
veterán
válasz
Ace Ventura #78780 üzenetére
Ha az emlékeidben élő újkori hőfokhoz és a hozzá tartozó ventilátor fordulatszámhoz képest nem történt drasztikus változás, akkor még kár piszkálni. Persze ez csak akkor igaz, ha ezek az értékek teljesen rendben voltak új korában és még most is elfogadhatóak.
-
Csupingo
veterán
válasz
#21559296 #78769 üzenetére
Ha kiveszed az m.2-es ssd-t, akkor jó a vga? Talán pont azt a típust nem komázza. Ha van rá mód, másikkal is ki kéne próbálni, vagy végső esetben bios-t frissíteni a laptopon. Vannak notebook-os topikok is, esetleg ott is rákérdezhetsz.
-
Csupingo
veterán
válasz
dragonfx #78760 üzenetére
Az már nem hangzik olyan jól. 3 ventivel illene azért max. fordulatszám alatt is elfogadható hőfokot produkálnia. Biztos lehetne rajt kicsit finomítani ha csökkented a feszültséget, vagy mondjuk 72-73 fokig engeded melegedni a kártyát. Jelen helyzetben tényleg segíthet rajt egy új paszta. Azért kérdezz be a kártya topikjába is, hátha lehet rajt szelídíteni szétszedés nélkül is. Ha nem, akkor jöhet az mx4.
-
Csupingo
veterán
válasz
spileraaa #78723 üzenetére
Nem hinném, hogy túlterheléstől lenne, maximum vga túlmelegedéstől. Inkább tűnik vga hibának, vga driver hibának vagy kábel hibának. Kezdésnek ha kikapcsolod a böngészőben a hardveres gyorsítást és emiatt megszűnik a hiba, akkor talán csak vga driver gond. (Rosszabb esetben hibás a kártya.) Ha újra előjön a hiba, akkor más driver változatokkal is ki kéne próbálni.
-
Csupingo
veterán
válasz
logineres #78718 üzenetére
Garancia még van rá? Az 590 egy végletekig húzott rx. Ha még hozzá vesszük, hogy a használt rx-ek kb. 80%-val bányásztak akkor nem ez a legbátrabban megvehető használt kártya. Ha jó az ár és garancia is van még, akkor meg lehet próbálni, de én nem jósolok nekik hosszú életet. Tápegységből sem árt 550W körüli hozzá.
(#78721) spileraaa: ilyet még nem láttam, mint mikor a 100 éves tv-n fut a kép. A vga drivereket már cserélgetted? Talán előbb egy alapos DDU-s törlés kéne, aztán másik driverek. A furcsa hiba miatt inkább win gondra tippelnék, mert a kép nem mozdult ha jól láttam, csak az óra futkosott. Ha van rá lehetőség, újratenném a windowst.
-
Csupingo
veterán
válasz
mrdreamer #78706 üzenetére
Talán a kimenetin színmélységre gondolsz, az gyakran 8bpc. Ha az asztal tényleg 8 lenne a 32 helyett, akkor tényleg sávosodna, felhősödne a kép. (Átkapcsoltam, nekem nem felhős lett, csak furcsák lettek a színek, mint win 3.1 esetén.
)
Ott tudod átállítani, ahol a linkelt képemen is látszik. Vagy asztalon jobb gomb, képernyőfelbontás, speciális tulajdonságok, monitor fül és alul színek. De ez alapból 32 szokott lenni, kicsi az esély, hogy itt lesz a gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
mrdreamer #78702 üzenetére
Ennyire brutál, mint az utolsó képen? Ezeket a modern csodákat még nem használtam, de nem tudod kikapcsolni a freesync-et, g-sync-et, hdr-t? Talán azok okozzák. Jó pár driverrel próbáltad már? Ha külön csak egy-egy monitor van rákötve magába, akkor is ilyen? Hdmi-vel, dp-vel is? Érdekes.
Szerk: nem csak annál az egy fekete háttérnél csinálja? A többi képen nem látom.
A driverben a kimeneti dinamikatartomány teljesre van téve?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
peti_s #78696 üzenetére
Ha jót nézek, akkor az r7 270-hez is van.
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomi0703 #78685 üzenetére
Ne az eszközkezelőben tiltsd le. Pl. a képernyőfelbontás menüben. Vagy nem is érzékeli a többi kimenetre kötött megjelenítőket? A driverben is szokott lenni szigorú megjelenítő érzékelés. Amd-nél nem tudom milyen néven van. Akkor se találná meg?
-
Csupingo
veterán
válasz
Abrion #78680 üzenetére
Rosszul emlékeztem. Talán csak a gtx 1050ti-ből volt passzív változat, a simából nem. Az a baj, hogy ezekből nem vettek sokat, így a használt piacon is nehezebb találni. Itt az aprón is csak kettőt látok most. A kérdés, hogy megér e némi felárat egy félpasszív változathoz képest, ami szintén nagyon csendes.
-
Csupingo
veterán
Elvileg a wiki szerint hdmi-n teljes tartományban csak 75Hz-ig működik, 1440p-ben. Csökkentve 4.2.2-re (120Hz), 4.2.0-ra (144Hz). DP-vel miért nem működik, az már érdekesebb, mert annak tényleg tudnia kéne. Esetleg teljesen áramtalanítsd a gépet és csak dp-vel kösd rá a monitort, aztán párszor kapcsold ki-be, talán észhez tér. Mintha most erősen ragaszkodna ahhoz, hogy csak hdmi-n hajlandó képet adni.
Esetleg ha hdmi-vel elindul a win, akkor kikapcsolt gépnél dp-vel is csatlakozz a monitorra (vagy hdmi-n egy tv-t és dp-n a monitort), aztán kapcsold be az e képernyők kiterjesztését. Ha a kettő működik egyszerre, akkor már beállíthatod a dp-t elsődlegesnek és változtathatod a képfrissítését.
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78646 üzenetére
Általában a kisebb ventilátorok szoktak gyorsabban forogni. Egy nagyobb ventivel el lehet érni ugyanakkora légszállítást alacsonyabb fordulatszámon is. Meg függ a lapátok kialakításától is. Nálam a cpu ventinek már megjött a hangja 2000 felett. Persze én se gondolom, hogy ennek helikopter hangja lenne. Egy jól szellőző, zárt házból talán csak alig lehetne kihallani. És ha zavaró, akkor szoftverből kicsit csendesíthető.
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78641 üzenetére
Nem tudom pontosan mire gondolhattak, sajnos nem vagyok jó angolból. Vagy olyasmire hogy dadog az egér, videó, görgetés, stb, vagy a ventilátor lapátokat rángatja, pörgeti fel időnként. Talán az első áll közelebb a valósághoz, de ilyenről még nem hallottam, hogy terhelés nélkül ilyeneket csinál egy vga. Viszont láttam olyan gpu-z képet is erről a kártyáról, ahol gondolom kézi beállítással engedték 74 fokig melegedni, így már csak 1670-et pörgött közben a ventilátor. Valószínűleg sokkal halkabb lett. (Ha nincsenek matricázva a csavarok, akkor minőségibb pasztával is át lehet kenni a gpu-t, biztos segítene az is.) Esetleg kérdezz rá a topikjában is, talán van pár tulaj ott.
-
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78636 üzenetére
Itt van kettő teszt. Ez a változat olyan gyenge közepes lehet. 71-72 fok, 2400-on pörgő hangos ventilátor. Szerintem azért vállalható, de a teszt végén van egy érdekes megjegyzés:
" Also, we encountered micro stutters when the graphics card is in its idle state and zero-decibel mode is active. This is something we reported under the Inno3D GTX 1660 Twin X2 and it’s disappointing to see that Inno3D hasn’t fixed this. " -
Csupingo
veterán
válasz
dani0113 #78633 üzenetére
Konkrétan melyik változat? Az inno is egy régi, megbízható gyártó. A felsőbb kategóriában vannak jó hűtéssel szerelt kártyáik is, de szinte minden szériánál szokott pályázni a legfapadosabb címre is. (Magas hőfokon, zajos ventilátorral üzemelő vga-k.) Persze ettől még nem lesz megbízhatatlan, de ha valakinek fontos pl. a félpasszív üzem, csendes működés, akkor ne az inno3d legolcsóbb kártyáiból válasszon. Nekik is vannak drágább, jobb kártyáik is.
-
Csupingo
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #78630 üzenetére
Nem csináltam még ilyet, de gondolom értelemszerűen a kapcsoló adott állásához tartozó bios-t tudod szerkeszteni. Váltani elvileg kikapcsolt állapotban lehet, mert bekapcsoláskor tölti be az aktuális bios-t.
Ha elrontottad, akkor talán csak úgy javítható, ahogy az 1 bios-os kártyák esetében is. Cpu igp-vel, vagy társkártyával, miközben a nem működő kártya az elrontott bios állásban van. -
Csupingo
veterán
válasz
Foton4444 #78627 üzenetére
Biztos hogy félpasszív hűtés van a kártyán? Talán az Msi ab, vagy más vga állító program is be tud kavarni. Esetleg azokat kéne törölni, aztán a videokártya drivert is leszedni DDU-val és csak azt visszatenni. Ha nincs terhelve, pl. csak asztal esetén, milyen memória és gpu órajeleken áll? Talán valami használja, akár bányászvírus. Ezekkel lehet keresni: HitmanPro, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
Pöröghet azért is, mert 2-3 kijelző van rákötve, vagy 4k-s, esetleg 144Hz-es monitor, stb. -
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78530 üzenetére
Ha az 1060-nal jól működik és már valószínűleg a táp is kizárható, akkor tényleg egyre inkább a vga-ra terelődik a gyanú. Netes rendelés volt? Még bent van a 14 napos elállásban? Persze jó lenne előbb látni, hogy másik gépben mi a helyzet, de még a végén tényleg az lesz a rossz. Esetleg kérdezz rá a kártya topikjában is, hátha találkoztak már ilyen problémával.
Amíg nem fagy le, addig se tudsz elindítani pl. egy gpu-z-t, hogy a vga hőmérsékletét lásd? Talán elmozdult a borda a kártyán és hamar túlmelegszik. -
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78528 üzenetére
Szia!
Sajnálattal hallom. Akkor más baj lesz. Meg tudod nézni, hogy ilyenkor milyen meleg a cpu és a videokártya? A biosban nem lett átállítva valami? Pl. cpu órajel, feszültség, memória órajel, feszültség? Esetleg lehetne bios reset-tel is próbálkozni. Több vga drivert is ki lehetne próbálni, a memóriákat tesztelni, stb. Akár régebbi win10-es változatot telepíteni. A win eseménynaplóban nincsenek a hibára utaló bejegyzések?
A kártyát másik gépben nem tudjátok kipróbálni?
Msi ab vagy más vga piszkáló program nincs telepítve, ami összeakadhat a vga driverrel? Újra lett telepítve a windows, mikor bekerült ez a videokártya? -
Csupingo
veterán
válasz
lacibacsi #78507 üzenetére
A 69 fok még nem annyira vészes. Ha a kártyát nem akarod piszkálni, akkor esetleg a ház szellőzésén lehetne módosítani, ha van rá lehetőség. Ha nem olyan régi i3 procival használtad, akkor az is kitekerhette 100%-ra a kártyát, ezért nem lesz melegebb szerintem a 2700x mellett se. (Hacsak a házban nem lesz melegebb az amd procitól, de ez csak a csere után fog kiderülni.)
-
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78479 üzenetére
Igazán nincs mit! Reméljük a legjobbakat és bízom benn, hogy a vga nem hibás. (Rosszabb esetben akár az is lehet, de elsőre sokkal inkább táp gondnak tűnik.)
-
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78475 üzenetére
Erősebb nem kell feltétlenül, csak minőségibb. Persze ha 1-2 év múlva mondjuk egy 3xxx-es nvidia vga lesz a gépben, akkor lehet 650-700W-os tápot is választani. Amikben elvileg nehéz csalódni: be quiet, super flower, cooler master, seasonic.
Kérdezz be a tápegységes topikba, ott segítenek megfelelőt választani. -
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78472 üzenetére
Igen. Általában olyat csinál, hogy nagyobb terhelés esetén újraindul a gép, vagy teljesen leáll és egy ideig nem is lehet visszakapcsolni.
Igaza volt a kollégának, egy jó minőségű, márkás 600W-os táp kellemesen elég lenne, de ezekre kis túlzással inkább azt mondják, hogy veszélyes és a ráírt teljesítménynek a felét se tudják leadni.
Én ezzel sokat nem is próbálgatnám, nehogy tönkretegye az alaplapot vagy a vga-t is.
-
Csupingo
veterán
válasz
jozsef_pecs #78470 üzenetére
Talán gyenge a tápegység. Hogy sikerült egy ilyen komoly géphez ilyen tápot választani?
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
pepe_g #78458 üzenetére
Nem tudom, hogy ennél a kártyánál lehet e külön állítani a p state-ekhez tartozó feszültséget, mint az rx-eknél. Esetleg az egész kártyának kicsit nagyobb feszültséget beállítani.
Persze az is lehet, hogy a windows vacakol. Ha van türelmed, újratelepítheted.(#78459) v2: ez kártyánként, hűtés típusonként eltérő. Szerintem a 72 se olyan rossz. Pár éve még 100°C-nál se izgultak sokan, manapság meg a 65 környékét keresik. Persze én is úgy gondolom, hogy jobban mutat 65 fok körül, de ha azt az adott kártya csak üvöltő velntilátorral tudja tartani, akkor érdemesebb elengedni 70-72 fokig, úgy csendesebb lehet és még nem fő meg. Esetleg érdemes lehet kicsit javítani a ház szellőzésén, az is sokat segíthet.
(Nekem 12 éve nincs oldallap a házon, így nincsenek is ilyen gondjaim.)
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterDeeJay #78437 üzenetére
Pár táblázat alapján, szerintem is az 1050 ti környékén van.
-
Csupingo
veterán
válasz
fecaga21 #78423 üzenetére
Az amd ennyit tud javasolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
fecaga21 #78418 üzenetére
Az amd oldaláról szedted őket? Az is lehet, hogy a visual c-t kell frissíteni, vagy a net keretrendszert. Esetleg frissíteni a windowst, ha van még valami amit nem szedett le. Régebbi változatokkal is próbáltad? Akár a 19-est?
Esetleg ez a csomag. -
Csupingo
veterán
válasz
zatikv #78410 üzenetére
Több vga drivert is kipróbáltál már? Muszáj mennie a másik monitornak? Ha nem, akkor a képernyőfelbontás ablakban kiválasztod csak a játszós monitort, vagy egyszerűbb a win+p bill. paranccsal. (Csak számítógép vagy csak kivetítő) Kihúzni nem kell, csak a win-ben leválasztani.
-
Csupingo
veterán
Ez a tápod van igaz? Ha jól értem, azt írja, hogy 2db pcie kábel van hozzá. Ide bedugod a másikat is.
Ha nincs másik kábeled, akkor így is maradhat szerintem nyugodtan. 200W-os a vga. Mondjuk az alaplap felől felvesz 70W-ot, akkor 130-at a csatlakozók felől. 1 db 8-as is már kibír 150W-ot.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #78400 üzenetére
A hdr ki-be kapcsolására gondoltam, de sokat én se tudok róla, mert még nem használtam. Talán határeset a kábelhossz és eddig csak szercséd volt, hogy nem jelentkeztek gondok a másik kártyával.
Itt is van egy leírás. -
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #78396 üzenetére
Elsőre én is kábelra gondolnék. Nem tudod közelebb vinni őket egymáshoz és egy rövidebb kábellel kipróbálni?
Hdr nem kavar be, vagy vga driver nem hibázhat?
Mondjuk ilyen felbontáson, ilyen távolság esetén erősen benne van a pakliban, hogy anomáliák jelentkeznek.
Ha printscreen-nél nincs gond, akkor valószínűleg kábel. -
Csupingo
veterán
Azt azért 100%-ra sose lehet megmondani. Ez csak próbánál derül ki. Papíron, elméletben, szabvány szerint, stb. működnie kéne, de a gyakorlat nem mindig ezt mutatja. Nekem is az új alaplapomban csak a 3-ik pcie portban volt hajlandó működni a régi gts 450-es kártyám. Tiszta szerencse, hogy az egyikben legalább elindult.
-
Csupingo
veterán
Illene működnie. A pci szabvány oda-vissza kompatibilis. Pl. az 1.0-ás kártya működik a 3.0-ás lapban és a 3.0-ás kártya is működik az 1.0-ás lapban. Gondolom az újabb lapokat már nem tesztelik ténylegesen a 20 éves kártyákig visszamenőleg, csak ezért nincs feltüntetve.
Most is mennek a legújabb 4.0-ás alaplapokban is a régebbi kártyák, de esetleg várj még meg több választ is, hátha valami turpisság van ezeknél a lapoknál, de nem hinném.Olyan persze bármikor előfordulhat, hogy egy régi alaplapban nem indul egy új vga, de sok esetben az alaplapi bios frissítése után már nincs gond. (Hogy ennek mi az oka, azt nehezebb megmondani, de időnként van ilyen helyzet is.)
-
Csupingo
veterán
válasz
goadamm #78368 üzenetére
Az nvidia driverben az energiagazdálkodási mód mire van állítva? Szerintem maximális teljesítménynél csinálna ilyet, adaptív, vagy optimális beállításnál nem kéne. Persze az adaptívnak és az optimálisnak is az a lényege, hogy terheléstől függően állítsa az órajeleket, ezért az is erősen benne van a pakliban, hogy ez a normális működés. Valami ad egy kis terhelést a vga-nak is. Úgy tudom, a win10 eszközkezelője már kiírja a vga terhelést is. Ott nem tudod megnézni, hogy mi okozza? Ha böngésző közben nyitva van, az is használja a videokártyát. Rosszabb esetben bányászvírus is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Nowhere #78370 üzenetére
A driver tartalmazza, mert ha jól értettem, akkor pl.a shield-hez, a 2xxx-es videokártyákhoz és egyéb dolgokhoz kellhet. 1660-as kártyákon szerintem nincs usb csatlakozó. A neten több helyen is jeleztek már ilyen problémát, de konkrét megoldásokat nem találtam. Azt írták, hogy win7-tel, 8-cal lehetnek gondok. Mikor a vga drivert telepíted, nem lehet szelektálni és kihagyni az usb drivert? Alaplap oldalán kéne megnézni a chipset drivert, usb drivert.
Ezt találtam most: "all the turing gpu's have a built in type c controller, not all of the cards have the port on the back though."
-
Csupingo
veterán
válasz
Nowhere #78365 üzenetére
Talán az új driverek alapból tartalmazzák, mert a 2xxx-es kártyákon már van usb type-c kimenet is. Ha az alaplap drivereit újra telepíted (chipset), nem tér észhez? Esetleg régebbi vga driverrel is próbáld ki, akár olyannal is, ami kicsit az 1660 super megjelenése után jött ki.
-
Csupingo
veterán
A vga még elég friss jószág. Sajnos gyakran vannak ilyenkor gyerekbetegségek az első driverekkel. A kártya topikjában már kérdezted?
Esetleg lehet próbálgatni úgy, hogy visszább veszed az órajeleket a videokártyán. Jobb esetben idővel egy új driver megoldja a gondot. -
-
Csupingo
veterán
válasz
m.lala #78346 üzenetére
Lehet monitor hiba is. Rosszul működő g-sync, freesync. Hibás vga driver. Ezt így nehéz megmondani.
Esetleg próbálj csinálni printscreen-nel képet, mikor csíkos a monitor. Aztán másik gépen, eszközön nézd meg. Ha ott is látod a csíkot, akkor a "gépben" van a gond. Ha ott nem látod, akkor inkább kábel, vagy monitor hiba.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mayweather #78343 üzenetére
Amd kártyáról van szó? Elvileg HSM kolléga megtalálta a megoldást, esetleg nála érdeklődj. Írt is róla az rx 580 topikban.
-
Csupingo
veterán
Amilyet szeretnél. Van világítós, a ház pci kivágásához csavarozható, álló, ami alulról tart, stb. Pl. ilyet, vagy akár ilyet. Vagy ezt.
-
Csupingo
veterán
válasz
Viktor77 #78316 üzenetére
Ez érdekes, úgy viselkedik mint a freesync, pedig nem is olyan a monitorod, igaz? Nvidia-nál van erre külön opció, a fast sync. Olyan, mintha ezekkel a beállításokkal ezt csalnád elő amd kártyával.
(#78317) tanosj: valamelyik modding topikban szerintem előbb tudnak segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
AkosAkos #78271 üzenetére
Attól függ, milyen formában használnád a két monitort. Ha az "e képernyők kiterjesztését" választod, akkor monitoronként eltérő felbontás és képfrissítés állítható be. Ha az "e képernyők másolását" használod, akkor másolja a képet, ami csak akkor fog működni, ha a gyengébb tulajdonságokkal rendelkező kijelző értékei (felbontás, frissítés) vannak beállítva.
Ha hol az egyik, hol a másik kijelző aktív, tehát egy időben csak egy, akkor bármit beállíthatsz, amit a monitor támogat. -
Csupingo
veterán
válasz
droti25 #78252 üzenetére
Multi-nál, ha sok fps-t szeretnél, akkor kicsit kevés a cpu a vga-hoz. Single játékoknál elég jól passzolnak egymáshoz, nyugodtan választható. Annyiban venni észre, (szemmel inkább csak extrémebb esetben) hogy gyengébb cpu-val alacsonyabb a min. fps, és mozgalmasabb résznél jobban be tud zuhanni a számláló. Nagyobbak és gyakoribbak az fps ingadozások. Nálad azért nem lesz olyan drasztikus szerintem.
-
Csupingo
veterán
válasz
aleister #78234 üzenetére
Találtam valamit, a tomshardware is mért így.
-
Csupingo
veterán
válasz
aleister #78232 üzenetére
Pár éve, mikor több külföldi vga tesztet néztem, akkor láttam néhány oldalon, hogy műszerrel ellátott risert használnak és a pcie vezetékes táp részt is külön műszerrel mérik. A végén fel is tüntették, hogy melyik irányból, mekkora fogyasztása volt a videokártyának. Most keresgéltem, de sajnos nem találom.
(Utoljára ebből az rx 480 rajtjakor volt gond, a ref. kártyákkal, ha jól emlékszem. Az 75W-nál többet vett fel a pcie portból és megolvasztotta. Keringett is 1-2 kép a neten, a megolvadt 1.0-ás csatlakozóról.) -
Csupingo
veterán
válasz
aleister #78228 üzenetére
Ezt talán senki nem tudja pontosan megmondani, mert kártyánként eltérő, de szerintem találni olyan oldalakat, ahol mérnek ilyet is. Miért fontos ez? Általában szerintem 60-75 között szokott a pcie-ből venni. Úgy tudom, szabvány szerint a 2.0-ás pcie már 150W-ot tudna leadni, csak a teljes kompatibilitás (pci 1.0) miatt 75-re határolják a kártyákat. Ezért már 2.0-ás lapnál sem kell izgulni, hogy elolvad a foglalat.
-
Csupingo
veterán
válasz
humilislupus #78226 üzenetére
Talán inkább fordítva jellemzőbb, hogy az új driverek többet sajtolnak ki a kártyákból, vagy pl. egy vulkan vagy dx12 játék jobban terheli mint egy dx11-es, és ezért jönnek elő gyakrabban a problémák. (Persze az is lehet, hogy idővel finomhangolják a drivert, ha az előzőek nem voltak elég stabilak.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Harbinger85 #78203 üzenetére
Igen, ha jól rémlik, kezdetben ddr5 volt rajtuk, majd megjelent a ddr6-os változat is. Persze nem ártott egy kis tuning, mert a sima ddr5-ös eléggé elmaradt az rx 570-től.
-
Csupingo
veterán
Ha feltételezzük, hogy a speaker rossz és azért nem csipog rendesen, akkor mennyit kattog egymás után? Itt egy leírás a sípolásról. Elvileg két bios van azon az alaplapon, valahogy meg lehetne próbálni előcsalni a másikat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Harbinger85 #78194 üzenetére
Ez miért super? Megnézted a linkedet? Kattints jobb felül a Tech Specs-re és nézd meg, hogy mi van a Graphic Engine-hez írva.
-
Csupingo
veterán
válasz
Harbinger85 #78192 üzenetére
Az első az "super", a második sima változat. Sok bolt feltünteti a pontos típusszámot is, az alapján be lehet azonosítani a kártya oldalán. A gyári oc nem sokat számít, két kattintás és bármelyik beállítható arra az órajelre.
-
Csupingo
veterán
Akár a procit is ki lehet szedni és visszarakni. Megnézni a lábakat a cpu-n, vagy a foglalatban. Pontosan mi az alaplap típusa? Biztos nem hibakódot sípol? Valami periféria nem mehetett tönkre? Mindent ki kéne húzni a lapból: bill, egér, pen, stb. (Végső esetben az alaplapot is kivenni a házból, hátha valami zárlatot okoz.)
-
Csupingo
veterán
Ha még sípol, akkor meg kéne nézni a beep kódokat, hogy mi lehet a baj. (Nem tudom, hogy cpu hibánál sípolna e. Alaplap hibánál talán eddig se jutna el.) Ilyenkor kép sincs? A bios reset érintkezői nem maradtak összezárva? Bios reset volt már, vagy elemkivétel? Milyen alaplap? Nem lehet a biost akár hiba esetén is pen-ről frissíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest