- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #26341 üzenetére
Amikor ezeket a hűtőket gyártották, még a kártyák végében volt a feszstab és messzebb volt a hátlaptól a GPU. Az 5770 volt az első kártya, amiknél gond volt a felszerelés, mert a felfogató (lyuktávolság) szabványos, viszont a többi áramkör elrendezése már nem.
-
agressiv
addikt
válasz
anytime #26264 üzenetére
Ezek a kártyák ilyenek, csoda, hogy elindult a lapodban. Vegyél Geforce-ot és nem lesz gond.
- A kártya nem elég? (mert akkor visszaviszem az IPON-ba és 8 napon belül ugye kötelesek vissza is venni - le is tudom vásárolni, úgyis kell más succ)!
A nyolc nap, csak akkor játszik, ha webáruházban vetted. Ha személyesen hoztad el, 3 nap.
-
agressiv
addikt
válasz
mr.krizsi.69 #26261 üzenetére
Zárd be az uTorrent-et és elindul.
-
agressiv
addikt
válasz
DjKriston01 #26239 üzenetére
Ne nagyon erőltesd a vtx-et..
nincsnickem9
Ne foglalkozz vele.
-
agressiv
addikt
válasz
error(HUN) #25958 üzenetére
Az normális, ha a fetek fűtenek rajta és a 70C°sem ok a nem mukodésre, sajnos hibás a kártya.
whitezo88
Igen, haldoklik a tiéd is
.
-
agressiv
addikt
válasz
dominik137 #25830 üzenetére
Leírtam.
-
agressiv
addikt
Azok az öreg kupakos szörnyűségek már nagyon öregek és magas hőmérsékleten üzemeltek. Párat már átfújtam, az eredmény 3 nap lett.
Jó, ha van külön kártya ami a fizikával foglalkozik, de az ne GTS legyen és főleg ne javított.
Egy G92-es 8800-al, vagy 9800-al inkább érdemesebb foglalkozni, de ezekből is a nem ref. hűtős megoldásokkal. Erősebb kártya felesleges fizikára.
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #25824 üzenetére
A GTA3 megy rajta.
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #25808 üzenetére
Ilyen órejelen jó az is ami van, az FX pedig korábbi, nem ráoptimalizált alkalmázsban tényleg gyenge, tesztelgettem, próbálgattam nem is egyet, nem kéne.
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #25778 üzenetére
Ahhoz a processzorhoz azon az órajelen amin használja, bármilyen egykártyás megoldás passzol, és nem szükséges a processzorcsere.
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #25771 üzenetére
Mélyen egyetértek.
haxxika
Ha játék után vagy, akkor elhalálozott...
-
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25762 üzenetére
Akkor meg azt veszel mellé amit akarsz. Ha ezt közlöd a legelején, akkor elkerültük volna ezt az egész felesleges párbeszédet.
A CFX és SLI minimum FPS-re van jó hatással az igazából ki a f@szt érdekel, hogy a max nem 130,hanem 180 lesz, ha ez neked megfelel, akkor jó a mostani processzor is CFX-el, de minimum 2GB-nak kell lennie a VGA-n és továbbra is játszanak azok a negatív tényezők, amiket boomék felsoroltak.
-
agressiv
addikt
válasz
netguru10 #25752 üzenetére
Azért mert a nagyon új játékokat leszámítva nem sokmindent tudnak kezdeni a 6 maggal. És az X4 es fenomot csakis 4Ghz -re húzva érdemes emberszámba venni, így már alig marad le a HT nélkül 4GHz-re húzott I7-el szemben és én is HT nélkül használtam az I7-et és csakis azért cseréltem erre a fenomot, mert akartam egy I7-et.
GTX460SLI volt (szénné is voltak húzva) ....
Ha megnézed a korabeli PH teszet lemaradt a fenom az intel 4 mag ellen, de ott alapórajelen volt a fenom és 4x800MHz tuning elég komoly előrelépést jelent ám.
Ha az X6 is megy 4GHz-en vagy felette az is jó, de ez nem valószínű.
-
agressiv
addikt
válasz
masíína #25742 üzenetére
Először is, ha használt cuccot vásárolsz akkor tisztában kell legyél azzal, hogy nincs évekig garancia és ők is elmondták, hogy egy hónap garanciát adnak rá.
A törött tápcsatlakozó szánalmas szöveg, a chipcsere, viszont igaz is lehet, ha most nem fog meghalni a kártya. Ha egy használt kártyáról is szedték le, jó lehet, persze valószínűbb, hogy csak átmelegítették, jó esetben golyózták..
Amikor vetted, tudtad, hogy egy hónap garancia van rá és, ha utána meghal, azzal hiába fordulsz a fogyasztóvédelemhez és gari időn belül ingyen javították.
Jogilag egy szavad sem lehet sajnos, a fogyasztóvédelem miatt azért mentek bele az olcsóba, mert nem ér nekik ennyit, hogy egy ember miatt szarakodjanak.
Javításról annyit, hogy magam is csinálom és soha nem értettem, hogy egy szimpla reflow-ért, milyen alapon kérnek el 5-7 ezer forintokat a szervízek, mert 5 perces a munka, az anyagi szükséglete pedig pár száz forint. Az újragolyózás már más, de az sem kerül 12 rongy felébe sem és senki sem mondja ki, de mind tudjuk, hogy ezek ideiglenes megoldások.
emlekmas
Akkor jelenleg mi a francot tudok kezdeni, hogy legyen egy normális, optimális teljesítményre hangolt rendszerem?
Add el azt az AMD szörnyűséget és vegyél vídiát, az még egy zsíroskenyérbe beállítva is elindul.
Persze előtte mindenképpen próbáld ki a lapodat egy másik VGA-val és ne csak azt, hogy indul-e, hanem azt is csekkoljátok, hogy stabil-e. Talán meglepő lehet, de egy 10-20GB-os mkv lejátszása DXVA-val hajlamosabb kizökkenteni egy kártyát,ha a PCI expresszel van gond, mint egy játék.
Van erről valahol esetleg bővebb infó, ha már említetted a papírformát?
Én két éve kezdtem olyan helyen melózni, ahol alkalmam volt kipróbálni rengeteg hardvert és részemről ez abszolút személyes tapasztalat és nem egy, vagy két esetről van szó, ekkor gyűlöltem meg mégjobban az AMD kártyáit. Kezdetben én voltam a hülye, de ahogy múlott az idő és egyre többmindenkinek ált meg a gépe, a tiédhez hasonló módon kezdtek rájönni az emberkék, hogy lehet nem is hülyeség....
Jónéhány kártyát adtunk el ami semmiféle intel lapban nem volt hajlandó elindulni, de összeépített AMD lapos gépekbe raktuk őket és mennek a mai napig.
-
agressiv
addikt
válasz
emlekmas #25740 üzenetére
Sajnos klasszikus probléma, hogy az 1155-ös lapokban nem indulnak az AMD kártyák (chipsettől függetlenül), és hidd el az is teljesen papírforma, hogy néhány hónapig megy, majd szarakodik és egyszer csak egyáltalán nem indul el, de minden megy külön külön.
Én ezért is gyűlölöm az AMD tákolmányait.
Csak.TnT
Az APN már 80plus-os is és mai gépekhez felkészített táp, határon, de el fogja bírni a masinát. Amúgy a GTX260 iszonyatosan melegszik és az újrapasztázást meg se próbáld, hacsak nincs valami nagyon jó pasztád, különben csak rontasz a helyzeten.
Amúgy egy PhenomII két maggal szénnéhúzva, vagy négymaggal alap órajelen kellemes lenne, ha a legolcsóbb megoldást keresed..
-
-
agressiv
addikt
válasz
SüdiLaller #24803 üzenetére
A a kérdésre a válasz: majd kiderül...
-
-
agressiv
addikt
válasz
Szakbarbár #24766 üzenetére
A HD Grafikszot semmiképpen, az egy ipari hulladék, akkor inkább a 6600GT. Amúgy egy Core I3 és valami Quadro kártya jó párosítás lenne.
-
agressiv
addikt
válasz
kristonz #24717 üzenetére
Az esetleges inkompatibilitási problémák miatt, mindenképpen nvidia kártyát vennék a helyedben és semmiképpen sem gigabyte-ot. Egy GTX460-al 1280x1024-ben BF3-ig bármivel nyélen játszottam. Nagyobb felbontáshoz már kettő kellett belőle.
Az persze más kérdés, hogy a processzorod és az egész platform minden említett kártyához gyenge, elavult.
-
agressiv
addikt
válasz
dragonborn #24698 üzenetére
Nem normális dolog. Eléggé kártyagyanús, kezdetnek valóban egy driver cserebere érdekes lehet.
-
agressiv
addikt
Ez érdekes... Én az előbb említett processzorral sem tudtam semmilyen játékkal játszani, ha a processzor számolt.
Gondolom a VGA igencsak a határain megy és nem bírja, de ilyen esetben érdemes kikapcsolni a physx-et, mert, lehet, hogy nem akad, de nem hiszem, hogy 25FPS felett van.
-
agressiv
addikt
válasz
RaZroX #24686 üzenetére
A physX nem a processzornak "segít be", hanemegy valós idelyű fizikai motor amit, ha használnak egy játékban, akkor vagy a processzor, vagy egy dedikált hardver számol. Ha már a kártyád támogatja érdemes arra állítani a physx számolását. Még egy 4GHz-re húzott I7 négy magja is kb. fele akkora teljesítményt mutat physx számolásakor, mint egy GT220!
-
agressiv
addikt
A Core2-nek elég szar a memóriakezelése amit a mai játékok és egyéb alkalmazások nem vesznek jó néven, szóval ne nagyon költs a 775-re.
Ne aszerint vegyetek kártyát, hogy melyik a 128, meg 256 bites, az effektív sávszélessége a 128-asnak sem kevés, mivel a GDDR5 elég gyors.
-
agressiv
addikt
válasz
neszoljalbe #24539 üzenetére
Fenn a menüben van olyan, hogy fermi clock, meg voltage.....
Múltkor hallottam egy notebookról amire felerőltettek egy Xp-t ami módosította a gyári felbontást és pár hónap alatt kinyírta a noti vidkártyáját. Szerinted hülyeség?
Ez egy jó nagy ökörség.
-
agressiv
addikt
válasz
HunChaos #24493 üzenetére
Egyszerűen csak annyi a sztori, hogy az ATX szabvány nem erre lett kitalálva. Annó a P3-as gépemben az összes PCI tele volt és az AGP is, mégis minden elfért és semmi sem melegedett túl. Viszont, amióta a videókártyák nagyobb teljesítményűek, mint a processzorok, az egész tulajdonképpen egy tákolmány lett. A BTX még valamennyire barátibb megoldás, de sajnos nem terjedt el, pedig nagyon jó lett volna.
-
agressiv
addikt
válasz
BeriHampeR #24410 üzenetére
Miért lenne kamu oldal? Ha nincs üzleted, hivatalosan nem lehet személyes átvétel, csak webáruház.
-
agressiv
addikt
válasz
papírzacsi #24353 üzenetére
A TwinFrozr 2-vel szeintem nem kellene ennyire melgednie, de kitudja. A lényeg az, hogy ne erőltesd rajta a furmarkot.
-
agressiv
addikt
válasz
marco_polo #24331 üzenetére
Vannak ám problémáid.. Mit érdekelnek ezek téged?
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
BomiBoogie #24242 üzenetére
Bármilyen hőmérsékletkülönbségek mellett feszültség alakul ki a lapka és a nyák, között. A gyári hűtős megoldás, amikor például alapban megy 70C°-on, terhelve 80-on nem olyan rossz ám, mert nincs nagy hőmérékletingadozás.
És itt valóban nem hónapokról van szó, hanem évekről. Ha egy tipikusan halálozó 8800GTX-et valaki vízzel hűt max 40C°-on, akkor az a kártya a mai napig megy, míg a léghűtésesek már évek óta halottak.
Az ilyen hibák oka gyakran nem a lapkák hibája, hanem egyszerűen kontakthiba alakul ki az alkatrészek között ami lehet a golyó elrepedésétól a nyákon lévő pad leszakadásáig bármi. Apró hiba, de javíthatatlan és a nagy hőméréskletváltozás miatti vetemedés okozza..
-
agressiv
addikt
válasz
csabyka666 #24239 üzenetére
X1950.
HartgeH3-2.8Maga a lapka nem károsodik 70C°-on, de a BGA már igen, mert vetemedik a kártya. Ha maximum 50C°-in jár egy kártya valami extra hűtővel, igen jelentősen megnő az élettartama.
-
agressiv
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #24228 üzenetére
Miva?
-
agressiv
addikt
válasz
Vismajor01 #24224 üzenetére
Nincs valami 3D bekapcsolva a TV-n?
-
agressiv
addikt
válasz
Vismajor01 #24222 üzenetére
Ha nem látom nem tudok többet mondani.
-
agressiv
addikt
válasz
Vismajor01 #24220 üzenetére
Ha nincs rendes felbontáson nem is csoda. A CCC-ben keresd meg a képernyő beállítást. Van egyáltalán driver felrakva hozzá?
-
agressiv
addikt
válasz
Vismajor01 #24215 üzenetére
A képen nem látszik, azért csinálja, mert a kártya méretezi a képet. a control centerben megtalálod a beállítást, amivel ki lehet nagyítani teljesképre. Radeon jellegzetesség szintén.
-
agressiv
addikt
válasz
pete_21 #24197 üzenetére
Nem oldja meg, fizikai okai vannak az inkompatibilitásnak. A te esetedben is elindul a gép az IGP-vel mellette gondolom, viszont a kártya mintha benne sem lenne.Az alapján amit írnak inkább az újabb kártyákkal lehetnek gondok. Első körben azt hittem a VGA BIOS-át frissítenéd, de a lappal talán több szerencséd lesz. Érdemes lehet megpróbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest