- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #68062 üzenetére
Nem azért nem tudod a monitort elsődlegesre tenni, mert a képernyők másolását használod és a tv-nek nagyobb a felbontása?
Az "e képernyők kiterjesztését" próbáld. Aztán ott állíts a felbontáson. A tv-t nem tudod letenni 1440-re, aztán állítod a monitort? A win 10 topikban mintha említettek volna többképernyős driver gondot. Esetleg tegyél fel régebbi vga drivert.Már olyan 2300 Ft-tól is vannak átalakítók...
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #68059 üzenetére
Ha a kettő együtt megy, akkor állítsd a monitort elsődlegesnek és ellenőrizd a felbontást és a frissítést. Aztán válaszd azt, hogy megjelenítés csak itt (a monitoron) és próbáld ki, hogy működik e.
Nem az a gond, hogy másolást használsz két kijelzőnél és nem kiterjesztést? Lehet, hogy a tv az elsődleges és nagyobb felbontást is tud, azt meg nem bírja a monitor.
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #68057 üzenetére
Van a prociban igp? Mi a gond? Mondjuk biosban van kép még vga-val, aztán a win alatt már nincs? Vagy amíg nem telepíted a vga drivert, addig van kép, driver telepítés után nincs? Nem tudsz két kijelzőt rákötni? Egyet az alaplapra, egyet a vga-ra, vagy kettőt a vga-ra, hogy ezt a felbontást be tudd állítani? Nincs a monitorhoz driver? Itt van valami. Ha azt tennéd fel először, akkor talán nem engedne nem támogatott felbontást beállítani. Esetleg általános pnp képernyőre tenni. Az is lehet, hogy magát az átalakítót nem szereti a kártya, akkor azt kéne cserélni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #68055 üzenetére
Milyen átalakítóval, milyen felbontáson, frissítéssel, milyen monitorra próbáltad rákötni?
-
Csupingo
veterán
válasz
7Sony7 #68044 üzenetére
Régebbi driverrel már nézted? Bár inkább átalakító hiba lehet, ha garanciális, vagy neten vetted és még nem járt le a két hét, akkor érdemes lenne becseréltetni. Másik gépben ki tudod próbálni? (Azonos felbontáson és frissítéssel kéne.) A win 10 topikban is mintha jeleztek volna ilyen hibát, nem egy frissítés óta csinálja?
-
Csupingo
veterán
válasz
szzimo53 #68035 üzenetére
Azt nem tudom pontosan, hogy a vga mikor kéri a plusz tápot az extra csatlakozó felől, de sok kártya el sem indul kiegészítő táp nélkül. Gondolom emiatt lenne fontos. Az már nem nagy kunszt, hogy a kapcsoló jelet kétfelé osztod. Viszont ha nagyon nem értesz hozzá, akkor szerintem kár rizikózni egy 70-90 ezer forintos vga-val. Érdemesebb egy jobb tápot venni a gépbe, az a jövőben is jól fog jönni.
-
Csupingo
veterán
válasz
szzimo53 #68032 üzenetére
Egy másik tápról szerintem simán lehet használni, a lényeg, hogy egyszerre kapcsold be őket. A gyártói reccomended pedig egy erős túlzás, hogy ők védve legyenek akkor is, ha valami vacakkal használná az ember, ezért inkább többet írnak. Meg persze a tápnak a többi alkatrészt is táplálnia kell. Az is működhet, amit akarsz, mert megnézve pl. a molex - vga táp átalakítókat, csak 12 V-ot oszt szét. Persze gondolom normális minőségű és erősségű 12 V-ot kell előállítanod. Általában 75 W-ot vesz fel a kártya a lap felől, a többit a tápcsatlakozó felől.
-
Csupingo
veterán
válasz
DeaTHeX #67849 üzenetére
Legvégső esetben az nvidia driverben lehet tologatni jobbra-balra, kicsinyíteni, nagyítani. Ha már a driverben matatsz, érdemes a kimeneti dinamika tartományt teljesre tenni. Többnyire a tv-nél szokott ilyenkor gond lenni, a képformátumokat próbálgasd, pl. mozi, 16:9, teljes képernyő, széles stb. Nem tudom, hogy nálad milyen néven vannak. Nálam képméret: natív (ezen van), széles, 4:3, super live, mozi... A vga-n mindegy, hova kötöd. Tv-n néha feltüntetik a hdmi csatlakozónál, hogy "pc".
-
Csupingo
veterán
válasz
Werkly #67843 üzenetére
Az a 84 fok egy mai kártyánál már nem olyan kevés, persze nem is halálos. Ha elég csendes még a venti, akkor esetleg progival kicsit magasabb fordulatszámot állíts be. Régi kártyánál mondanám, hogy érdemes lenne újra pasztázni, de itt még jónak kéne lenni a pasztának. Mondjuk egy minőségi paszta a gyárival szemben, jelen esetben is hozhat simán 3-5 fokot. De ezt csak garancia idő után érdemes megejteni, vagy ha nem jár garanciavesztéssel. A topikjában már kérdezted?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
S_Gaming #67814 üzenetére
Előfordul régebbi lapoknál, hogy nem komázzák az új videókártyákat. Ilyenkor egész gyakran segít egy bios frissítés. (Mondjuk általában el se szokott indulni, vagy a win eszközkezelő nem szokta felismerni). Tippre inkább azt mondanám, hogy az talán segít. Ha nem akkor talán alaplap hiba és ezek után gyanakodnék a tápra. Persze egy táp, ahogy bármi más is, bármikor tönkre tud menni. Ez csak az én véleményem, amíg fontos a gép, addig tényleg ne piszkáld inkább a biost. És ha a régi kártyával használod? Az már kevés a gyakorláshoz?
-
Csupingo
veterán
válasz
S_Gaming #67810 üzenetére
Elvileg a legújabb bios a laphoz ezt javítja: Enhanced SATA compatibility
Persze ha most fontos munkád van, akkor ne reszkírozz. Nálam sata 3-as csatlakozóba csinált furcsaságokat az ssd, ezért inkább sata 2-re van kötve. Esetleg a 4GB-os memóriát kivehetnéd, egy próba erejéig.A tápnak bőven elégnek kéne lennie, de ha gondolod, a tápos topikban is kérdezz rá. Csak 75 W körül van a vga, annyira azért nem terheli a tápot.
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #67804 üzenetére
Attól függ, ha a legjobb 1050 ti-t keresed, akkor azok talán az msi gaming, a gigabyte g1 gaming és az asus strix. Viszont ezek a legdrágábbak is. Az 1050 ti árakat nézve szerintem nem igazán érdemes mondjuk 55-nél többet kiadni értük (pár hónapja ez az összeg 52-52 körül volt). A kicsit olcsóbb változatok is nyugodtan használhatók. Milyen processzorod van, az 1060-hoz már lehet hogy kicsit kevéske lenne.
Persze, működniük kéne az alaplapodban.
-
Csupingo
veterán
válasz
Philips103 #67797 üzenetére
Konkrétan a giga 1050 ti g1 gaming az egyik legjobb 1050. Hőcsöves, hátlapos (ha valakit érdekel
), hűtött memóriával és hűtőbordával ellátott vrm-mel rendelkezik. Egy kép. Amúgy a gigára is igaz, ami minden másra is, hogy vannak jobb és rosszabb szériái. (Pl. mostanában a gtx 1060 wf2-es kártyákon morog, rezonál a ventilátor) És szintén igaz, hogy vannak olcsóbb (a paletta alján lévő) és vannak drágább, jó minőségű kártyái is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67766 üzenetére
Mikor nem forog? Játék alatt? Esetleg miközben játszol, hagyd alatta futni a gpu-z -t. Ha az értékekre kétszer kattintasz, akkor a maximumot fogja mutatni, miután kiléptél. (Amit bekarikáztam.) Csak 55-60 °C felett kapcsol be a ventilátor, ha azt nem éri el játék alatt, akkor nem. Jut eszembe, egyszerűbb teszt is van. Szintén a gpu-z első oldalán, a "?" -lel lehet a render tesztet elindítani. Ez elkezdi melegíteni a kártyát, ilyenkor átkapcsolhatsz a sensor fülre és láthatod az órajeleket, a hőfokot és a ventilátor fordulatszámot is, hogy emelkednek.
(#67767) D4v1D91: A kártyába dugtad egyszerre a monitort és a tv-t is? Valamelyik kimeneten csak ad képet, vagy teljesen meghalt volna? A prociban van igp?
-
Csupingo
veterán
válasz
D4v1D91 #67763 üzenetére
Hdmi-s tv nincs a közelben, hátha most azon ad képet mókából. Vagy ha van igp a prociban, akkor bekapcsolhatnád a multi monitor módot és ha van két kijelződ, akkor az egyiket az alaplapra a másikat a kártyára köthetnéd, majd a win-ben a végén csak a vga-t állítod be.
Pontosan milyen átalakító, mutatsz egy linket?
-
Csupingo
veterán
válasz
D4v1D91 #67750 üzenetére
Miért d-sub -ot ír a monitor? Azzal van összekötve és átalakítót használsz? A menüjében nem tudsz a bemenetek között váltani?
(#67751) Csontikka: igen, erről a felfűzésről már hallottam én is. Viszont úgy rémlik, hogy a videókártyának tudnia kell a monitorok felbontásának az összegét, mert egy nagy képernyőt kapsz ilyenkor, mint kiterjesztett esetben, ugye?
-
Csupingo
veterán
válasz
D4v1D91 #67729 üzenetére
A másik kártyával töröld a drivert és próbálj ki valami régebbit is. Ez sajnos inkább vga hibának tűnik.
(#67731) Brazzil: ha egy másik videókártyával sikerül elindítani és az alaplapon nem a legújabb bios van, akkor annak a frissítése még némi reménnyel kecsegtethet, ha a vga jó.
-
Csupingo
veterán
Úgy rémlik, ezt szokott táp hibát is jelenteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67722 üzenetére
Azért poénból megkérdem, ugye bedugod a plusz tápot is a videókártyába? Még mindig sípol 1 memóriával is? Minden meghajtót lehúztál az alaplapról? Milyen kimeneteket tudsz kipróbálni a kártyán? Dp, hdmi, dvi? Mondjuk ha sípol, akkor ott más baj van, addig nem is fog képet adni, valószínűleg. Nincs haver a közelben, ahol ki lehet próbálni a kártyát?
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67714 üzenetére
Azt sehogy, max működő gépben tudnál rajt biost cserélni. Alaplapi bios frissítésre gondoltam, de az is csak pár lapnál működik nem induló gép esetén pendrive-ról. Az alaplapi biost már resetelted, ugye azt mondtad? (áramtalanított gépnél jumperrel, vagy az elem 1-2 percre történő kivételével.) Utolsó próbának még minden meghajtót lehúzhatsz a lapról, és csak 1 memóriával kipróbálhatod, amit hol ide, hol oda teszel. Több lehetőség nem igazán van, másik gépben kéne kipróbálni a kártyát.
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67712 üzenetére
Mindig sipol? 1 hosszú 2 rövid az ezt jelenti: Indicates a video error has occurred and the BIOS cannot initialize the video screen to display any additional information.
1 hosszú 3 rövid: Video card not detected (reseat video card) or bad video card
A többi foglalatban is ezt csinálja? Nincs még ott a régi vga?
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67709 üzenetére
Milyen alaplap? 1 hosszú, 3 rövid jelenthet memória hibát is. Az is lehet, hogy elmozdultak a memóriák szerelésnél. Elég gyakran előfordul. Ki kéne venni őket és újra visszatenni, vagy csak egyesével próbálgatni. Sata kábelek is elmozdulhatnak. A meghajtóknál és az alaplapnál is nézd meg.
(#67710) Csontikka: konkrétan ilyet még nem láttam, nekünk d-sub -os van. Mire kéne? Gondolom ez is csak klónozza a képet, az úgy jó neked? (Azért még pár szaki véleményét is várd meg.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Brazzil #67707 üzenetére
Tehát mondjuk dp helyett nézted hdmi-vel, vagy dvi-vel is? Elsőre elindult a win, aztán miután települt a driver, azóta nem megy? (Amúgy ez vga hibát szokott jelenteni.) A prociban nincs gpu, mert azzal elindíthatnád, aztán letörölhetnéd a vga drivert és egy másikkal kipróbálhatnád, vagy egy alaplapi bios frissítést is meg lehetne próbálni. Másik gépben nem tudod kipróbálni a kártyát, vagy az alaplapodon nincs másik foglalat, amibe áttehetnéd?
-
Csupingo
veterán
válasz
scabi78 #67660 üzenetére
A feletted lévő 3 ventis wf-on nem forog a középső. Még szerintem nem javították meg. Ha leméred a ventilátorokat, akkor szerintem találsz hozzá, elég gyakorinak tűnik.
-
Csupingo
veterán
Itt azért látszik kisebb, nagyobb fordulaton is. Úgy nézem, hogy forog mindig.
-
Csupingo
veterán
Nem ismerem konkrétan a kártyát, viszont hirtelen csak olyan videókat láttam a neten, ahol bios-ban és talán terhelés alatt tesztelték a kártyát. Azokban az esetekben mind a három forgott. Persze ez nem biztos hogy sokat jelent, mert akár win alatt a driver ki is kapcsolhatja a középsőt, sajna ezt nem tudom. Viszont az is benne van a pakliban, hogy a középső ventilátor nem tökéletes, szorul, vagy bármi ilyesmi és mikor terhelés nélkül kis fordulatra váltana, azt már nem bírja pörgetni.
Ui.: Még keresgélek azért videókat. Pl. itt is forog, de sajna ez se teljesen egyértelmű.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fipike #67647 üzenetére
De a képernyő felbontás menüben nincs bekapcsolva a másolás, vagy a kiterjesztés, ugye? Az lehegy, hogy asztal megjelenítése csak itt. Ha jól látom, 2 db dvi-i csatlakozó van a kártyán. Elvileg mindegy, hogy melyikre kötöd. Akkor már dvi-d -> hdmi kábelt vegyél, az digitális jelet visz, szebb lehet a kép.
A catalyst-ben tudod fhd-re tenni a felbontást, de nem változik a monitoron? Akkor lehet, hogy tényleg két kimenet aktív és nem jót állítasz.
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67643 üzenetére
Talán öregszik a táp vagy az alaplap? Ha win 10, akkor én arra is gyanakodnék.
Nem a legújabb firssítés óta csinálja? Nálam ha a sata kábelek kicsit elmozdultak, akkor akadt meg nagyon sokáig a boot, a win be se szokott olyankor töltődni.
A memória nincs húzva? Esetleg ha a proci tuningból visszaveszel kicsit pár napig? -
Csupingo
veterán
válasz
Fipike #67638 üzenetére
Nem jellemző, hogy ezek az átalakítók tönkre menjenek, mert nincs bennük semmi extra elektronika. Akkor több amd driverrel is kipróbáltad? Gond nélkül települtek, de nem tudod a felbontást feljebb tenni? Pl. a win asztalon ha a képernyőfelbontást választod (jobb gomb), nem azt jelzi, hogy 2 kimenet aktív a kártyán? Esetleg próbálkozz egyedi felbontással, vagy a catalyst topikban is kérdezz rá.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fipike #67631 üzenetére
Érdekes. Kapásból azt mondtam volna, hogy biztos csak 1600x1200-at tud d-sub -on keresztül, de most a kártyák oldalait megnézve, a fhd-t is simán meg kéne jelenítenie. Esetleg töröld le a mostani drivert és telepíts egy másikat, ha még nem tetted meg. Ha szükséges, ddu-val is lepucolhatsz mindent. Itt biztos találsz amd szakit, aki tud segíteni. Mondanám, hogy dvi hdmi kábellal talán menne, de ha eddig jó volt, akkor a mostani eszközökkel is működnie kéne.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fipike #67631 üzenetére
Hdmi kábellal próbálod? Esetleg a gpu méretezést kapcsold ki, vagy be. Ha nagyon nem akar összejönni, akkor egyedi felbontást kéne beállítani a driverben.
Ha jól látom, a kártyán dvi és d-sub van? A monitoron d-sub és hdmi?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Recon666 #67621 üzenetére
A második is jó elvileg. Van ami dp-ből alakít, ha a hdmi-re később szükség lenne. Azt nem tudom, hogy általában, vagy csak ezekre az olcsóbb változatokra jellemző, hogy inkább csak a szabvány felbontások és frissítés környékén működnek gond nélkül. Pl. 720p, 1080p. 60 Hz. Tehát ha neked valami nagyon más felbontásra kéne, 85-120 Hz-re, akkor már lehetnek gondok.
-
Csupingo
veterán
válasz
kat0na #67615 üzenetére
Ilyet akkor szokott csinálni, ha a kártyán mondjuk a hdmi kimenet az elsődleges gyárilag, így boot alatt azon van jel, majd a win indulása után a win alatt beállított elsődleges kimenetre vált.
(#67616) 3LVW: a táp nem kapcsol le rögtön? Pl. csak megpörgeti a ventiket és leáll? Ha nem, akkor talán alaplapi bios frissítés segítene. Milyen táp pontosan? Azért az 560 ti többet fogyaszt.
-
Csupingo
veterán
válasz
thebigK #67601 üzenetére
Ha ugyan annyi garancia van rá, akkor szerintem nem kell tőle félni, de csak egy ezressel több pl. a bontatlan. A 270 helyett lenne? Ha nem feltétel, hogy jóval erősebb kártyát keresel, hanem csak valami hasonló újat, akkor jó lehet. Szerintem csak kicsit erősebb az 560.
(#67604) wagi: ez érdekes. Win 7? Nincs csúnya állapotban a windows? Esetleg rosszabb esetben kártya hiba, azért nem települ a driver. Alaplapon nincs másik port amiben ki tudod próbálni, vagy másik gépben a kártyát? Vagy jóval régebbi driverrel próbálkozni (353.06, 375.63), esetleg ddu-s takarítással telepítés előtt.
-
Csupingo
veterán
válasz
thebigK #67596 üzenetére
Sajnos az is a kártya végét szokta jelezni: ha driver nélkül működik, de drivert már nem lehet telepíteni se, vagy telepítés után különféle fagyásokat produkál.
Minden mindegy alapon lehet sütőbe tenni, vagy hőlégfúvóval melegíteni, gyakran segít bga problémák esetén. Van hogy 1-2 hónapig bírja, van hogy még fél, vagy akár egy évig is. Sok ilyen videó van a youtube-on is.
-
Csupingo
veterán
válasz
fastleslie #67588 üzenetére
Ezeket, nézd meg. Ha elakadsz, akkor a két úr valamelyikét kérdezd meg, szerintem segítenek.
-
Csupingo
veterán
válasz
FoxiestFox #67517 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
kat0na #67515 üzenetére
Milyen táp? 25-50 W között van a kártya, nem hinném, hogy az nagyon izzasztaná a tápot. A tv-nél se mozdult ki kicsit a csatlakozó? Lehet, hogy a win zavarodott meg a proci cserétől, bár csekély az esélye annak is.
Esetleg rendszergazdai cmd-ben egy : sfc /scannow parancsot futtathatsz, az átnézi a file-okat.Azért poénból megkérdem, ugye nem az alaplapra kötötted a hdmi kábelt, mert már pár ember szivatta így meg magát.
-
Csupingo
veterán
válasz
Zoli133 #67510 üzenetére
Ha a dp-t is és a hdmi-t is kijelzőre kötöd, akkor nem tudod a win-ben a kijelző másolást, vagy a kiterjesztést bekapcsolni, hogy mind a kettő kimeneten adjon jelet? Ha az működne, akkor csak azonosítani kéne a dp-s kimenetet és csak azt használni. Amúgy milyen windows változat?
(#67509) kat0na: lehet, hogy a szerelésnél kicsit elmozdult a kártya és azért nem tökéletes? Esetleg vedd ki és tedd vissza. Pár másik drivert is kipróbálhatsz, amit már javasoltak.
(#67499) gameresboy: 4 monitort tudna a kártya, azt sajnos nem részletezi a gyártó, hogy kettő esetén melyik kijelzők használhatók. Nagy az esély, hogy szinte bármelyik. Szerintem ennyi kimenetből simán meg tudod oldani.
-
Csupingo
veterán
válasz
Juleshu #67478 üzenetére
Akkor már 1709 lehet? Van, hogy az nvidia szórakozik és csak experience-n keresztül hajlandó telepíteni, vagy csak akkor működik, ha te töltöd le a drivert az nvidia oldaláról. Úgy már próbáltad?
Lehet, hogy ez a frissítés beragadt? Esetleg ezt próbáld meg: win topik.
-
Csupingo
veterán
válasz
SoulReaver #67463 üzenetére
Talán vga driver. Nem olyan rég, valamelyik változat okozott ilyen problémákat, vagy egy-két régebbit kéne kipróbálni, vagy a legújabbat.
-
Csupingo
veterán
válasz
levike92 #67441 üzenetére
A gyakorlatban még nem csináltam ilyet, de valami olyasmit hallottam, nem tudom mennyire helytálló, hogy némelyik kártya nem szereti, ha nincs venti csatlakoztatva rá, talán el sem indul. Tehát ha úgy gondoltad, hogy mondjuk molexre, vagy alaplapra kötöd az új ventit, nem biztos hogy jó lesz. Olyat is írtak, hogy akár egy ellenállást kötve a kártyára már azt hiszi, hogy van rajt ventilátor és működik. Akár még a fordulatszámot is figyelheti, azt nem tudom, hogy lehet kicselezni. Esetedben talán az lenne a legjobb, ha csak a ventilátorok romlottak el, és a kártya ventivezérlő része hibátlan, hogy megfelelő ventiket véve, megfelelő csatlakozóval a kártyára kötni, ilyenkor simán működhetne, mint az eredeti. Az nvidia max. 94 °C-t ír a gpu hőfokra. Szerintem simán az alatt lehet tartani. Esetleg valamelyik modding topikban kérdezz rá.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67349 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de szerintem alaplapot hiába cserélsz, mert a proci nem tud többet. Itt van pár teszt. Nem teljesen világos a lapod leírása nekem se. Most a második foglalat 3.0-ás és csak sli vagy cf esetén megy x8 -ban, vagy alapból is csak x8-as. Ha csak x8-as, akkor elvileg a legfelsőbe téve mehetne 2.0 x16-tal, de talán nem akkora a különbség, hogy ezért nekiállj alkatrészeket cserélni.
Az 1080 topikban talán meg tudják mondani, hogy a gyakorlatban mennyit lassul így. -
Csupingo
veterán
válasz
NandorHUN #67342 üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem x8. X16-os a foglalat, de jelen esetben x8 sebességre van állva. Milyen alaplap? Ha mellette a kérdőjelre nyomsz és elindul a render teszt, akkor se vált feljebb? Van mikor terhelés nélkül alacsonyabbra vált.
Nekem x16 1.1 -en áll terhelés nélkül. -
Csupingo
veterán
válasz
Melorin #67340 üzenetére
Néha az nvidia is említi a saját oldalán, vagy némelyik kártya gyártója is le szokta írni részletesen. Azt pl. lehet tudni, hogy hdmi 2.0 (4k 60Hz) nvidia-nál a gtx 9xx -től felfelé van a kártyákon, amd esetén az rx 4xx felett. Wiki-n is van táblázat, amin van legalább dp 1.2 az tudja azon a felbontáson a 144 Hz-et. Ez szerintem kb. az összes 3-4 évnél fiatalabb kártya tudja. Ha van még kérdésed, ebben a topikban szerintem vágják az ilyen dolgokat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Dinomano #67332 üzenetére
Régebben volt olyan gond, hogy az amd driver összeakadt az msi ab-vel és emiatt nem pörgette fel a ventilátorokat a kártyákon és túlmelegedtek. Elvileg ha a legújabbat használod mindenből, akkor már nem kéne hogy gond legyen. Hőfokokat néztél? Ha esetleg újra teszed a win-t, akkor ne tedd fel az msi ab-t. Próbáld ki az nélkül is. Vagy ha amd drivert telepítesz, akkor ne kapcsold be a wattmant.
-
Csupingo
veterán
válasz
dracox #67315 üzenetére
Elsőre talán befújhatnál némi kontakt spray-t, az áramtalanított, kiszedett kártyán lévő dvi csatlakozóba. Így viszonylag olcsón adnál neki némi reményt. Ha van a közelben, azért kipróbálnám egy másik kábellel is, talán csak épp véletlenül érintkezett rendesen a másik kártyával történő tesztnél. Legrosszabb esetben tönkrement az a kimenet. Más nincs rajt, amit átalakítóval tudnál használni, pl. dp?
-
Csupingo
veterán
válasz
miklos4444 #67304 üzenetére
Esetleg úgy kapcsold be a gépet, hogy már az átalakítóval van csatlakoztatva a monitor. Vagy ha van a közelben 2 d-sub -os kijelző, akkor kösd rá mindkettőt a kártyára és kapcsold be mondjuk az e képernyők kiterjesztését, hogy mindkét kimenetra adjon ki jelet. Lehet, hogy valamiért ha csak 1 van rákötve, akkor nem hajlandó a hdmi-n küldeni a jelet, mert az átalakító miatt nem érzékeli a kijelzőt.
-
Csupingo
veterán
válasz
miklos4444 #67302 üzenetére
Esetleg régebbi vga driverrel is próbáld ki. Milyen felbontáson és frissítéssel használnád?
-
Csupingo
veterán
válasz
sanyek2 #67290 üzenetére
388.43 az új driver. Ne win p -vel válts szerintem, hanem asztalon jobb klikk, képernyőfelbontás, e képernyők kiterjesztése. Vagy az nvidia driverben állítsd be. Lehet, hogy win+p -vel klónozni akar és a másik kijelző nem tud 165 Hz-et, azért áll vissza.
Akár az amd driver maradványait ddu-val is le lehet pucolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
sanyek2 #67288 üzenetére
Pedig elvileg simán a képernyőfelbontás menüben, az " e képernyők kiterjesztésénél "tudni kéne külön állítani a felbontást, és a frissítést is. Persze az nvidia vezérlópultban is. Elvileg az előző driverrel, ami a tegnap megjelent előtti, voltak gondok. Próbáld ki a vadi újat, vagy 2-3 -mal régebbit, hátha észhez tér. Esetleg indítsd újra a gépet is, talán segít.
-
Csupingo
veterán
válasz
gyulaitomika #67239 üzenetére
Lehet, hogy a rossz ventilátor miatt túlmelegszik. Hőfokokat már néztél?
-
Csupingo
veterán
válasz
Geller72 #67228 üzenetére
Új 3 GB-os 1060 van itx méretben az msi-nek és a gigabyte-nak is. Ezek 67 és 74 környékén vannak, tudják a félpasszív módot is. Használt garanciális 970 talán 59-ért kezdődik, fél, vagy egy év garanciával általában. A használt 3 GB-os 1060 is 59-től kezdődik, amire akár 2-3 év garancia is lehet még. Egy újabb, kevesebbet fogyasztó kártya, a kettő közül én ezt venném. Az 1070 már egy másik liga, jóval erősebb a gtx 970-nél.
A 970 kb. a 3 gb-os 1060 környékén van, a 6 GB-os 1060 kb. gtx 980 szint.
A gtx 960 közel van teljesítményben az 1050 ti-hez, de itt is az a helyzet mint a 970 esetén, hogy kevesebb garanciával kapni csak, viszont árban meg kb. annyiba kerül.Te tudod, hogy mennyit költenél és mekkora teljesítményre van szükséged. Ha spórolnál, akkor 1050 ti, ha kell az erő, akkor gtx 1060. Itt viszont az a buktató, hogy a kártya elég erős, de a 3 GB ram miatt pár játékban nem kapcsolható be minden csilli-villi effekt, vagy lejjebb kell kicsit venni őket.
-
Csupingo
veterán
válasz
szpal17 #67227 üzenetére
A proci terhelést nézhetnéd közben. Talán nincs bekapcsolva a videó lejátszó progikban a megfelelő hardver-es gyorsítás. Nem értek hozzá, talán h265. A youtube 4k videónál vp9-et használ, ha minden igaz, azt tudja a vga is, lehet, hogy azért nem akad. A htpc topikban is kérdezz rá, ott sok a szaki.
-
Csupingo
veterán
Toldozgatni általában rosszabb, mint egy kábelt használni. Nekem kb. 7 m-es van itthon, az még működik simán. Úgy tudom, max. 10 m-es kábel használatát szokták javasolni hdmi esetén, hosszabb távra már erősítő használata sem árt.
Ez 8 méteres, amit linkeltél, azzal szerintem nem lenne gond. -
Csupingo
veterán
válasz
desigo #67205 üzenetére
Sajna másnál is ez van. Talán lesz rá megoldás. Addig esetleg vissza kéne térni az előző win verzióra, amivel még működött.
(#67208) d.véderjoe: nahát, meggondolta magát? Reméljük, bírja még egy darabig.
-
Csupingo
veterán
válasz
desigo #67198 üzenetére
Ha win 10-ed van, akkor lehet, hogy nálad is ez történt.
-
Csupingo
veterán
válasz
d.véderjoe #67186 üzenetére
Ha egyik slot-ban se tudsz vga drivert telepíteni, akkor szerintem elhalálozott.
-
Csupingo
veterán
válasz
Cheesy #67183 üzenetére
Ez a tipikus tdr hiba, nem? Van hogy több kiadott driverrel is ezt játszák a kártyák és van, hogy az segít, ha az ember kicsit visszavesz a kártyán a memória órajelből, esetleg a gpu órajelből is. Ha főleg régi játékokat használsz, akkor ezzel a pár régi driverrel is kipróbálhatnád, nálam megbízhatóak voltak: 314.22 (jó öreg), 353.06 , 375.63 .
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomjack #67177 üzenetére
Közbe olvasom az alaplapod könyvét. Van olyan is a perifériáknál, hogy: initial display output. Ezt pcie-re, vagy IGFX (igp-re) lehet állítani. Esetleg ezt is kipróbálhatod. Aztán csak az van, amit említettél a chipset-nél, az internal graphics-ot enabledre.
Amúgy mit szeretnél csinálni a prociban lévő igp-vel? Miért akarod használni?
-
Csupingo
veterán
válasz
Tomjack #67175 üzenetére
Talán némelyik lapnál fixen be lehet állítani azt is, hogy csak a dvga-t használja. Lehet, hogy nálad is ez a gond. Általában elég csak átdugni a kijelzőt a lapra és egyből a proci igp-t használja. Nincs nálad kikapcsolva az igp? Beállíthatod elsődlegesre is, vagy talán automatán jobb, akkor szerintem mindkettő működni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest