- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone topik
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
modern #90961 üzenetére
Alvás utáni hibánál pl. ez szokott segíteni. A win-ben történő gyorsindítás kikapcsolásával is lehet próbálkozni. Esetleg DP helyett hdmi, vagy dvi használata. Ha tudsz szerezni másik tápegységet, azzal is érdemes kipróbálni, mert betegeskedő tápok is szoktak ilyet okozni. Végső esetben a biosban a state állapotok próbálgatása.
-
Csupingo
veterán
Végső próbaként bios reset, a kártyán több kimenetet is kipróbálni, átrakni másik pcie foglalatba ha van a lapon, monitor bemenet váltót végig nyomkodni, stb.
(Amúgy nekem akkor is a vga hibajelző led világított a lapon, mikor tönkrement egy sima sata ssd-m.
Meg is tréfált rendesen. Az igaz, hogy nálam szerintem videó jel volt, mert nagy feketeség volt a monitoron, nem pedig no signal.)
Sajnos nálad tényleg lehet vga hiba is. -
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #90945 üzenetére
Elvileg létezik ilyen kütyü.
Megfelelő boltból, megfelelő áron lehet tenni vele egy próbát. (Gondolom ezekben a gépekben nem cserélhető a vga, de megpróbálok utánanézni.)
Így néz ki belülről. Vga-nak nem igazán látok helyet.
-
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #90936 üzenetére
Talán egy ilyesmi már azt tudja, ami neked kell.
-
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #90936 üzenetére
Szerintem fordítva. Digitális-analóg vagy A/D-nél valószínűleg a legtöbb esetben nem mindegy az irány. Analóg-analóg nagyobb valószínűséggel működhet, pláne olyan esetben, mikor semmi egyéb áramköri elem nincs is használva, csak egy sima "fémes" összeköttetés az egész.
Mondjuk ilyen átalakítókat mindig lutri használni, mert van akinél működik az adott darab, másnál meg nem, ez is erősen benne van a pakliban. Attól tartok, azért a kép se biztos hogy elég szép lesz egy min. 42-es tv-re rákötve az analóg jelet.
-
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #90930 üzenetére
Tv-re rákeresve én scart-ot nem láttam rajt, bár akkor lehet, hogy rossz találatokat néztem. Igazából mindegy, mert ha jól tudom, pl. az s-video és a scart lényegében ugyanaz. Pl. S-video. Akkor vga-scart. Szerintem a vga-hdmi-nél nem mindegy az irány. Esetleg egy helyi boltal kell megbeszélni, hogy kipróbálhatod e és ha nem jó, vissza lehet e vinni.
-
Csupingo
veterán
válasz
fojtviki #90920 üzenetére
Vga tartó. Ha erre gondolsz.
-
Csupingo
veterán
válasz
metrion #90892 üzenetére
Nem ilyen a tied is? Hdmi-cec állítható?
Valamelyik philips topikban is rákérdezhetsz. -
Csupingo
veterán
válasz
mefistofeles #90885 üzenetére
Többnyire gép leállás, vagy újraindulás szokott lenni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Kiskokó #90871 üzenetére
Akkor most mind a kettőt cserélted? Teljesen olyan paraméterekkel rendelkeznek, mint az eredetiek? Néha maga az msi ab is be szokott kavarni. Akár azt is le lehet törölni és újratenni pár vga drivert. (Esetleg alaposabb DDU-s törlés után.) Talán rosszul tudom, de nem úgy szokott lenni, hogy az egyik venti okosabb, amelyik visszajelzi az aktuális rpm-et, stb., a másik meg egyszerűbb? Akkor szokott össze-vissza pörögni, amikor ezek a visszajelzések hibásak, tehát az okosabb ventilátor a rossz.
-
Csupingo
veterán
válasz
metrion #90845 üzenetére
Talán a fényerő jóval magasabb a laptopon, neked meg inkább kontrasztosra vannak állítva a monitorok? Vagy a szaturáció, színtelítetség kisebb a laptopnál? Esetleg a laptopban pl. tn panel van, a monitorodban meg ips, vagy VA, esetleg oled? A windows változatok megegyeznek?
Szerintem ez beállítás kérdése, valószínűleg hasonlóra lehetne állítani. Több kontraszt, több szín a laptopon, stb. (Ott is megnézni a dinamikatartományt, ha van.)
-
Csupingo
veterán
válasz
Csabi1984 #90763 üzenetére
Jó lenne tudni, most milyen vga, vagy igp-s cpu van a gépben, mert ha ezeknél a kártyáknál erősebb, akkor csak visszalépés lenne ilyeneket venni bele. Akkor jobban jártok egy átalakítóval. Az is jó lehet amit ajánlottak, de létezik hdmi-vga, dvi-vga is, ami nektek praktikusabb. A lényeg, hogy digitális átalakítót válasszatok. Szerintem képminőségben nem igazán fogtok látni eltérést az átalakító miatt. Persze az benne van a pakliban, hogy valamelyik átalakítóval működik és valamelyikkel nem. Ki kell fogni egy jót. (Érdemes pl. az árukeresőn a véleményeket is olvasni a termékről.)
Általában az LP kártyákhoz a hosszabb és a rövidebb lemezt is adják, ami átszerelhető.
-
Csupingo
veterán
Az arctic-nak volt régebben sok kártyához, bár ezek olyan árban szoktak lenni, hogy olcsó kártyára nem érte meg megvenni őket. Egy időben árultak hardveraprón is elromlott vga-kat jó hűtővel, akár a keresés rovatba is tehetnél egy próbát, de külön ventilátorokat is lehet találni. Netről némi kereséssel az adott kártyához is lehet rendelni csak ventit.
-
Csupingo
veterán
válasz
sacren #90532 üzenetére
Ha linkeled a konkrét kártyát, akkor könnyebben tudunk segíteni. Nem te voltál, aki ezt az msi-t emlegette? Ezen dvi-i van, amihez jó az olcsó átalakító is. Úgy rémlik, akkoriban, ha kettő dvi volt a kártyán, akkor gyakran az egyik dvi-d volt, a másik dvi-i, ezért könnyen lehetett mindet d-sub -os monitorral is használni.
-
Csupingo
veterán
válasz
sacren #90470 üzenetére
Annyira nem ismerem ezt a procit, de szerintem 720-1080p-ig még bírná erőből. Az a baj, a használhatóbb kártyák 10 körül kezdődnek. Pl. gtx 950-től felfelé, vagy gt 1030, ha tényleg csak filmezésre kéne.
Minél gyengébb a cpu, annál inkább kéne mellé egy modernebb vga ilyen célra. -
Csupingo
veterán
válasz
sacren #90458 üzenetére
Ilyen 100 éves kártyáknál fontosabb, hogy milyen proci van mellette, mert úgy is annak kell dolgoznia. Egy erős cpu elboldogul akár a 4k videókkal is, egy közepes kb. 1440p-ig lehet jó. Ha 4k 60Hz-nél komolyabb videókat néznél, akkor kell a jobb processzor mellé is az "okos" vga.
Arra figyelj, hogy drágán ne vegyél régi kazán kártyát, nehogy nálad 1 hónap után megadja magát. -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Víz Elek #90443 üzenetére
Nem lehet, hogy most képernyő kiterjesztést használsz és az a fekete háttér? Át tudod húzni az egeret, jobbra, balra, vagy fel esetleg le irányban? Régebben talán csak 1 aktív kijelzőt választottál. A winben intézed a képernyő választást, vagy a laptop gyorsbillentyűivel?
-
-
Csupingo
veterán
válasz
szasanyi #90416 üzenetére
Igen, a proci tudna 4.0-át is megfelelő lapban, de pl. ezeknél a régebbi 450-eseknél volt ebből "balhé". Az amd egyszer azt mondta, hogy mehet 4.0-án is, aztán biztos, ami biztos visszavonta. Volt gyártó, ami azonnal adott ki biost, amiben be lehetett kapcsolni a 4.0-át ezeken a 3.0-ás lapokon is, de sokuk azt is visszavonta. Tehát elvileg található olyan bios, amivel némelyik ilyen régebbi lapot lehet 4.0-án használni, de szerintem ez jelenleg már nem teljesen "hivatalos".
-
Csupingo
veterán
válasz
szasanyi #90412 üzenetére
Azon a b450-es lapon 3.0-ás port van. Természetesen "illene" működnie, egy 1.0-ás kártyának is. Én használtam száz évig gts 450-es kártyát 3.0-ás lapokban, legutoljára egy msi x470-ben. Azért írtam, hogy illene, mert millió együttállás van. Voltak már olyan hozzászólások, hogy valakinek nem sikerült működésre bírnia újabb lapban régi kártyát, vagy fordítva. Ilyenkor gyakran szokott segíteni egy alaplapi bios frissítés, vagy ha sehogy se akar összejönni, akkor a másik pcie portban még működhet, ha több van az alaplapon.
-
Csupingo
veterán
válasz
GamerToxic #90379 üzenetére
Bug az utolsó vga driverben.
-
Csupingo
veterán
válasz
futuretech #90375 üzenetére
Erősebb (hibátlan) táppal azért kipróbálnám előbb, de lehet, hogy tényleg a vga okoz zárlatot ami leoldja azonnal a tápot.
-
Csupingo
veterán
válasz
wingman83 #90366 üzenetére
Talán nem frissítették még az alaplapnál az ide vonatkozó részt, mert a 4xxx-es kártyák később jelentek meg. PCIe gen4-es az alaplap és a vga is. Természetesen működnie kéne, de még eltérő pci esetén is oda-vissza kompatibilis minden, így az se lenne kizáró ok.
Az se mindegy azért, milyen cpu van a gépben. -
Csupingo
veterán
válasz
jasonka #90363 üzenetére
Még ebben a régiben, vagy már új felületet használsz? Talán akkor is visszaáll ha drivert cserélsz tiszta telepítéssel, vagy végső esetben DDU-s törléssel.
-
Csupingo
veterán
Érdemes lenne ilyenkor a hőfokokat figyelni a kártyán. Pl. gpu, hot spot. Esetleg naplózni a gpu-z nevezetű programmal, ha hajlamos a fagyásra. (Talán megmarad a log ilyenkor is, nem tudom.) Vagy esetleg egy rövidebb vga tesztet elindítani és akkor figyelni a hőmérsékletet. Talán túlmelegszik éltesebb kora miatt. Másik vga driverekkel is lehet próbálkozni, lehet, hogy az aktuális nem tökéletes.
-
Csupingo
veterán
válasz
totyak #90187 üzenetére
Igen, azért gyakrabban jönnek elő hibák régi táp esetében nagyobb terhelésnél. Persze nem törvényszerű, azért talán egy 2060-at be lehet vállalni vele. A proci elég gyenge, multihoz kevés lenne egy ilyen erejű kártyához, de ha többnyire csak single játékokkal múlatod az időt, akkor azzal se lesz komolyabb gond.
-
Csupingo
veterán
Ha amúgy is 100Hz-en használod, akkor nem lenne előnye. Ha 144Hz-en használnád, akkor gondolom DP-vel működne, amivel hajszállal előrébb lennél a folyamatosabb képmegjelenítés miatt, bár sokaknak a 75Hz is bőven jó. 100, vagy 120-ról 144-re nem biztos, hogy annyira észrevehető a változás.
-
Csupingo
veterán
Érdemes lehet kicserélni a ventilátort. Ha szerencséd van azzal van a gond és viszonylag olcsón megúszható.
Viszont a fűrész fogak furcsák a gpu-z képeden. Ezek a képek idle állapotban, terhelés nélkül készültek? Ha igen, akkor még lehet valami huncutság a háttérben, ami emelgeti az órajeleket. -
Csupingo
veterán
Jobb, bár a gpu órajelet 139-ig vissza kéne vennie. Ilyenkor mennyivel teker a ventilátor? Drivert cseréltél már?
-
Csupingo
veterán
Ha ránézel a kártyára, minden venti forog rajt? Ez terhelés nélküli kép? Mert akkor valami használja, pl. bányászvírus, vagy beragadnak az órajelek. Ha van telepítve msi ab, vagy más vga piszkáló progi, azokat le lehetne törölni, aztán egy alapos DDU-s driver eltávolítás után fel lehetne tenni pár vga driver változatot, de csak azt.
Ha így is ezt produkálja, akkor talán a ventilátor ment tönkre a kártyán, vagy a kártyán lévő vezérlő áramkör. -
Csupingo
veterán
válasz
d3tox1c #90067 üzenetére
DP nincs a kártyán és a monitoron? Talán azon ad képet. A pcie tápcsatikat is bekötötted a kártyán? Ha a monitoron kézzel váltogatod a bemeneteket, akkor se lesz kép valamelyiken? Ütközésik belepasszíroztad a kártyát a foglalatba?
Elő szokott fordulni, hogy vga cserekor a memóriák mozdulnak el és azok produkálnak ilyesmiket. Esetleg azokat vedd ki és tedd vissza, ha a vga-t nem akarod.
-
Csupingo
veterán
válasz
mateo91 #90002 üzenetére
Sajnos még manapság is többen arra jutottak, hogy az összes ehhez hasonló anomáliát amd - nvidia, nvidia - amd cserénél csak egy teljes oprendszer telepítés old meg.
Volt amúgy elismerten ilyen nyűgje az amd kártyáknak. Program is megjelent hozzá, ami kisebb állandó terhelést adott, ha ilyen problémásabb játék alatt futtattad a háttérben és így nem vette vissza az órajeleit.
-
Csupingo
veterán
válasz
azka79 #89956 üzenetére
Nekem is csak hdmi-n adott képet az új kártya. Aztán azt hiszem csak a dp-t kötöttem rá, többször teljesen áramtalanítottam a gépet, ki-be kapcsoltam párszor, és utána jó lett. Esetleg azt is csinálhatod, hogy mindkettőt rákötöd a kártyára, a winben kiterjesztést vagy másolást állítasz be és a dp-t teszed elsődlegesnek, aztán a hdmi-t kikapcsolod. Le is húzhatod és újraindítod gépet. Ilyenkor az benne van a pakliban, hogy csak akkor lesz kép, ha a win elindult.
-
Csupingo
veterán
válasz
p@gabi #89923 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, hogy egy oprendszer összeomlástól elállítódik a bios. Milyen gép ez? Alaplapi elem nincs lemerülve? Amúgy természetesen működik, hogy az alaplapról és a dvga-ról is bekötöd a monitort. Ilyenkor a monitoron a bemenet választóval tudsz váltani. Elvileg sok alaplapnál multi igd néven lehet engedélyezni, hogy az igp és a dvga is egyszerre működjön. Ha jól rémlik, már ezektől függetlenül is, a win 10 óta be lehet állítani, hogy az adott program melyik gpu-t használja.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Csokifalo #89885 üzenetére
Persze, nem árt a több fps, de a jelenlegi beállításaiddal ritkán éri el a 120-at, többet van 100 környékén nem? Legalábbis a bench alapján úgy néz ki. Így hiába teszed 120-ra, lefelé ugrálni fog. Olyan beállítást kéne keresned, amivel nagy átlagban 120 fölött lenne. Esetleg kérdezz rá a játék topikjában is, hogy milyen gépekkel, milyen beállításokat használnak a többiek.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csokifalo #89883 üzenetére
Akkor talán csak ennyire terheli a játék 4k-n, mert előbb fogy el a vga, vagy a fix 120 fps-hez nem kell a teljes cpu erő. Úgy is nézted már, hogy nem limitálod az fps-t? Bár ha nagyjából ennyi tud a vga ezekkel a beállításokkal, akkor limit nélkül se fog igazán meglódulni és nem kell sokkal jobban dolgoznia a cpu-nak.
Talán kisebb kilengéseid lennének, ha 4k-n mondjuk 90-re limitálnál, 1440p-ben meg 100-ra. Kipróbálnám így is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Csokifalo #89881 üzenetére
És látod is ezeket az akadásokat? Némelyik beépített teszt 1 fps-ről kezd, és az látszik az eredményen. Olyankor egy második futtatás szokott segíteni. A sokmagos processzoroknál már egy 60%-os terhelés is jelenthet "100%"-ot, mert mondjuk 4-8 magot képes használni a játék, de azokat teljesen leterheli, viszont vissza csak 60%-ot jelez, mert a többi meg pihen jóval alacsonyabb órajelen.
Az élő multi játékok amúgy is egy teljesen más állatfaj, mert ezeknél a cpu-nak jóval több mindent kell számolnia, mint egy sima sp esetén. A másik dolog meg az, hogy sajnos sok mai játék egy összeollózott, optimalizálatlan bughalmaz, emiatt is fut bukdácsolva szinte a legerősebb gépeken is.
Amit én mondtam, az inkább ideálisabb esetben, sp játék esetén követhető le látványosan, persze ettől még igaz, de multinál sok más dolog belerondít még a képbe. Viszont "örök igazság" marad, hogy stabilabb fps-hez és multikhoz elsősorban erős cpu kell. -
Csupingo
veterán
válasz
Pista0001 #89872 üzenetére
Nem ismerem ezeket a monitorokat, de gondolom egymástól független bemenetei vannak, ezért úgy viselkedik, mint 2 különálló monitor. A vga-nál meg ugyanúgy el tudod dönteni, hogy mi jöjjön ki a két kimeneten, mintha két monitor lenne rákötve. Képernyő másolás, vagy kiterjesztés, Surround mód, Eyefinity stb.
-
Csupingo
veterán
válasz
Leone743 #89807 üzenetére
Talán nem igaz, vagy nem amiatt történt, de nekem is volt ilyen vga ventilátor felpörgés a gép bekapcsolásakor. Úgy rémlik, az aktuális tápegységgel csinálta, majd amikor lecseréltem a tápot, akkor az újjal már nem pörgött fel.
Állítólag léteznek olyan kártyák is, amiknél direkt pörög fel, portalanítás miatt. -
Csupingo
veterán
válasz
bence5511 #89710 üzenetére
Közben ha a hwinfo-ban a cpu effektív órajeleit nézed, az mit mutat? Olyan, mintha valamilyen limitbe ütközne pár másodperc alatt (mikor 90 fok környékére melegszik) és visszavesz, majd alacsonyabb órajelen is marad.
Nem olyan rossz proci ez, szerintem ennél többet kéne tudnia. -
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #89563 üzenetére
Persze. Sp játékokat, vagy kampányt játszva bőven jó.
-
Csupingo
veterán
válasz
Enigma1945 #89557 üzenetére
Igen. Mikor megjelent a kártya, sok tulaj ilyen procival nyomta. Jó 90%-ban elég hozzá. Sp játékokhoz nyugodtan választható, pörgős online multihoz viszont már tényleg érdemesebb mellé erősebb cpu-t tenni.
-
Csupingo
veterán
válasz
blendész #89519 üzenetére
Fényérzékelő nincs ezen a monitoron? Ha van, annak a használatát kikapcsolni esetleg, vagy a windows-ban az adaptív sync-et (freesync) kikapcsolni. Kábelcsere, hdmi helyett DP, stb. Vga driver csere. Esetleg kezdésnek ezeket lehetne próbálgatni.
Vagy másik gépre kötni a kijelzőt, ha ott is csinálja, akkor az lesz a ludas. -
Csupingo
veterán
A hőfokokat te is meg tudod nézni terhelés alatt. Ha azok rendben vannak, akkor valószínűbb, hogy ventilátor gond lesz, amit cserével lehet orvosolni.
Addig is lehet próbálkozni több vga driverrel, vagy ha van telepítve msi ab, vagy más piszkáló program, akkor azoknak a törlésével.
-
Csupingo
veterán
Ezeket lehet megpróbálni, amiket említettem. Bios frissítést inkább csak akkor ha van két pcie az alaplapon és van tartalék vga-d, vagy igp a processzorban, mert akár teljesen is le lehet nullázni a kártyát és ezek nélkül nem lehetne életre kelteni.
Az rx 580 topikban részletesebben is tudnak segíteni szerintem ezeknek a használatával kapcsolatban. Régebbi driver sem települ? Ha visszakapcsolod a windows frissítéseket és lefuttatod őket, az nem segítene? -
Csupingo
veterán
Párszor már simán újraindítottad a win-t? Volt olyan hiba is nem olyan régen, ami akkor jött elő, ha épp frissített a windows és a delikvens meg vga drivert akart telepíteni. Függőben lévő windows frissítések nincsenek? Ha vannak, akkor érdemes lehet előbb mindent feltenni.
-
Csupingo
veterán
Esetleg ezzel lehet próbálkozni: atikmdag patcher. Ha a bios nem tetszik neki, akkor ezt használva telepíthető a driver. Vagy másik gépbe tenni a kártyát.
Még ilyen ötlettel találkoztam, nem biztos, hogy 43-as hibához javasolták, inkább olyan esetben, ha a telepítő nem látja a vga-t:
Versuche bitte in der Eingabeaufforderung (als Administrator) folgenden Befehl einzugeben:bcdedit /set pciexpress forcedisable
Abschließend den Rechner neu starten und das Problem sollte dadurch behoben sein.
Nincs 2 bios a kártyán, nem tudod átkapcsolni?
Valakinél csak bios frissítés oldotta meg. -
Csupingo
veterán
Használtan vetted? Már rég olvastam az rx topikot ezzel kapcsolatban, de valami olyasmi lehet, ha esetleg nálad sem eredeti a bios, hogy az nem rendelkezik digitális aláírással, ezért az olyan újabb driverek nem települnek, amik ezt figyelik és le is tiltódhat a kártya. Olvass bele a linkelt amd topikba, rengeteg ilyen bejegyzés van.
-
Csupingo
veterán
Jobb esetben módosított bios van a kártyán és valami frissült ami már nem tetszik neki, ezért letiltotta. Rosszabb esetben tönkrement.
-
Csupingo
veterán
válasz
FireShadow #89391 üzenetére
Én ezekre tippelnék: mégis túlmelegedik a vga, hibás az adott driver, halálán van a kártya.
Ha a biosban kikapcsolod a cpu-ban lévő igp-t, vagy kipróbálsz pár régebbi drivert, vajon akkor is csinálja? -
Csupingo
veterán
válasz
tibee77 #89347 üzenetére
Ha csak fhd körüli felbontáshoz kéne, akkor jó lehet egy sima kábel is, vagy esetleg egy DP-hdmi aktív átalakító, de azok általában drágábbak.
A switch semmiképp se jó, ha egyidőben szeretnél eltérő képet megjeleníteni, pl. monitor kiterjesztés esetén. -
Csupingo
veterán
válasz
Erikkk26 #89295 üzenetére
Annyi buktató szokott lenni az egyedi felbontásnál, hogy az időzítésnél a cvt csökkentett módot kell választani, mert többnyire csak így szokott működni. Itt nincs neked gyors opció? Akkor használd a sima vsync-et, az is több a semminél.
-
Csupingo
veterán
válasz
Erikkk26 #89293 üzenetére
Talán ott előbb leálltak az újabb változatok feltöltésével. (Gyakran működik a 7-es, 8-as, 10-es win meghajtó is.) De ha van nvidia vezérlőpult és a játékok is elindulnak, akkor a mostani is jól működik. Sok újdonság szerintem az újabbakban sincs, de kipróbálhatsz többet az nvidia oldaláról is. Egyedi felbontást is létre lehet hozni a driverben, de ha hdmi-vel csak ennyit támogat, akkor lehet, hogy azzal se fog menni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Erikkk26 #89290 üzenetére
Ha pl. itt keresel, akkor több régi drivert is tudsz listázni. Szinte már az is meglepő, hogy win 11 alatt használható és van hozzá újabb driver. Milyen processzorod van? Nincs abban igp, mert még az is erősebb lehet ennél, ha nem olyan régi.
-
Csupingo
veterán
válasz
Erikkk26 #89288 üzenetére
Úgy nézem, van 2024-es driver is hozzá. Ha a freesync-re gondolsz, olyat ez a kártya még nem támogat szerintem, talán csak a gtx 1xxx-től újabbak. Driverben van v-sync és fast (gyors) mód, ami állítólag egész jó. Nem tudom, ezzel a kártyával miért kell neked valamilyen sync eljárás, van olyan játék, amiben 60 fps-nél több van és törik a kép, vagy már az alatt is?
Milyen kimenetet használsz? Több helyen 2560 x 1600 -as maximális felbontást említenek. Talán csak Dual Link DVI esetén tud ekkorát, hdmi-vel meg érdekes módon csak fhd-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Tomato firmware
- Melyik tápegységet vegyem?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Cipő topic
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest