- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #32041 üzenetére
Végre valamiben egyetértünk.
Amúgy gyakori a lapka és hordozója közötti szakadás, ezért nem hosszútávú az újragolyózás sem, ezért sem csinálom. Ha a golyók rosszak azon az átamelegítés is segít és, ha az sem tart sokáig, akkor a lapka teljes cseréje az egyetlen hozsszútávú megoldás.
-
agressiv
addikt
válasz
intelMMX #32037 üzenetére
mellesleg jól jön ha van az embernek saját tapasztalata ilyen téren.
Ez igaz, de rosszul jön, ha a tapasztalat hibásan van értékele.
Rupa 20. De, ha erőltetve van, akkor előfordulhat, viszont mielőtt elkezdi kiírja az adatokat és látod, hogty a másikra készül éppen flesselni. Ilyenkor a -p elé (vagy mögé már nem tudom erre rá kell guglizni) még egy 1-est is kell írni. A 0 az elsődleges akártya az 1 a másodlagos, ha több van akkor tovább ugye.
-
agressiv
addikt
válasz
Rupa20 #32030 üzenetére
A techpowerup-ról kell leszedni az nvflash-t ami megy windows alatt is és tomgaja akártyát. A helyes bios file-t az nvflash mellé másolod, majd beírod parancssobra, hogy "nvflash.exe -p -f biosfile neve.rom" és kész.
Amúgy nem hiszem, hogy ez lenne a baja, hogy milyen adatokat ír egy hibás kártya, az abszolút lényegtelen és nem releváns.
bocs a dupláért.
-
agressiv
addikt
válasz
xcel2000 #32026 üzenetére
Csak akkor nyersz vele, ha a játék amivel játszol hazsnálja a physx-et. Összekötni semmit sem kell, csak berakod az nvidia kártyát és kész. A driverekkel kell babrálni elvileg vannak olyan moddolt driverek amik engedik a physx-et AMD kártya mellett, Gyakorlatban igencsak körülményes, az nvidia kártyán engedélyezni kell akkor is egy kiterjesztett ablakot, mert kijelző nélkül még a moddolt driver is tiltja a physx-et.
-
agressiv
addikt
válasz
metalbambi #32020 üzenetére
A processzor nem okozhatja, talán ramhibás a kártya, vagy bugos a játék. Így látatlanban nehéz megmondani, hogy mi az a jelenség.
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31977 üzenetére
Az a kártya döglött, ne kínlódj vele.
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31974 üzenetére
Nem biztos, hogy hioteles az az oldal, mivel nem ez a lényege. De a GPU is lehet ugyanaz, csak tiltva van benne néhány sahder. Veszíteni nem veszthetsz, tedd rá és meglátod.
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31971 üzenetére
GPU magfesz nincs, nem tápfesz. A gép akkor sípol, amikor nem talál kártyát, a sípolás ugyanis annak a jele, hogy "could not initialize video adapter", vagy not found... Az ő kártyáját "látja" a lap, tehát a GPU megy, de a kártya műkődésképtelen, ezért nem ad képet egyáltalán. Ezek nem javíthatók.
Mayweather
Azért megy, mert olyan bios-t raktál rá, ami nem használja a döglött memóriaterületet, mert nem rá való, vagy más ramokhoz van írva a bios más időzítésekkel és valamennyire ézheztért, de még így is hibás a kép....
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31966 üzenetére
Épp ezért! Ez a GPU döglött vagy a ramjai döglöttek, de bármelyik is, 99%, hogy javíthatatlan!
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31964 üzenetére
Jól tudom mit beszélek, ha sikerülne is helyregolyózni nem sokáig tartana, a javítás díja kidobott pénz lenne.
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31962 üzenetére
Nincs ebben semmi tipikus, de ,ha szétgányolták főleg nem valószínű, hogy életre kelthető. Nem is ér annyit a kártya, már olcsón dobálják.
-
agressiv
addikt
válasz
Mayweather #31960 üzenetére
Felejtsd el.
-
agressiv
addikt
válasz
illes.bence #31920 üzenetére
Kapcsold be az AA-t, ha nem tetszik (anti aliasing) vagy állítsd rendes febontásra a játékot stb..
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31886 üzenetére
Oké, de amíg a konkrét kártyákkal nincs biztos tapasztalatod, addig ne tanácsolj bios cserét, főleg, hogy a másikon igencsak más a hardver, ha nem jön össze te meg tudod csinálni, de ő nem biztos és komoly baj lesz, ez lett volna csak a lényege az egésznek.
Ha mindegyikről lementia saját biosát és azt írja át az oké, abból nagy tragédia nem lehet, de a cserélgetés rosszul is elsülhet.
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31880 üzenetére
Meglepődnél, hogy mennyit tudok ezekről...
De lehet az egyik 1300 at fordul a másik meg lehet 2000 ret
És te megállapítod, látatlanban, hogy mindkettő ugyanúgy dolgozik, jólvan. Amúgy a tápáramköre teljesen más a rog-nak... És nem a ventilátor a kritikus része a dolognak, de arról nem is beszélsz ugye?
Hagyjuk ezt...
-
agressiv
addikt
válasz
Hardver Arc #31873 üzenetére
Ha csak a reset segít, akkor jóeséllyel halott.
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31858 üzenetére
Ha a ROG-on más a VRM áramkör, annak a vezérléséért is a BIOS felelős, a ventilátor vezérlő is más lehet. De köszi, nem is baj, ha nem jössz ide badarságokat osztani.
Ha a csávónak nem indul a kártyája a rossz bios-al, akkor nézünk mint hal a szatyorban mi? Ha a ventilátornak más a karakterisztikája akkor valószínű, hogy nem lesz jó az egyik a másikhoz, ráadásul a ventilátor is más lehet és az egyik akár túl lassú is lehet ugyanazon az értéken stb. stb. Fingod sincs a témáról!
-
-
agressiv
addikt
válasz
s3toraph #31825 üzenetére
Nem, a földelés hibáját a hosszabítóknál kell keresni, gyakori, hogy nem földelt elosztóba van minden bedugva.. Nem valószínű, csak gyanús, hogy nálad hullanak a ramok, ami a földelés hiányában szokott előfordulni. Nem ráz a gép, vagy csíp meg egy picit amikor hozzáérsz?
-
agressiv
addikt
válasz
d3lete #31807 üzenetére
A kiskutyának a fülét. Csak bekapcsolt állapotban kap 3.3V-ot és csak a készenlét 5V-ja megy néhány helyre. Az, hogy ezzel feszültségingadozást okozhatsz nevetséges, ráadásul a feszültség ingadozástól semmi sem megy tönkre, a túlfesztől igen... A ramok, a GPU és minden más a 12V-ról táplálkozik, ezek DC-DC konverterei szintén menet közben kapnak feszt 5 és 3.3V-ot attól függően, hogy mit igényelnek. Jól ismerem a kártyák felépítését, működését ráadásul semmi értelme nem lenne készenlétben táplálni a semmit sem tévő áramköröket.
Levágni alig lehet a GPU-k kupakját, tudod ki hiszi el, hogy letépted a pasztával..
s3toraph
Földelés problémák lehetnek nálad.
-
agressiv
addikt
válasz
pulutodurumo #31800 üzenetére
Driver újratelepítés után is ugyanolyan maradt?
-
agressiv
addikt
válasz
intelMMX #31794 üzenetére
Készenléti feszt kap a kártya, de mást nem. Amikor kártyákat tesztelek így rakosgatom őket és nincs bajuk és nincs is ok amitől bajuk lehetne. Az AGP-s kártya az igen, mert két szinten vannak érintkezők és amikor kiszeded, vagy berakod rövidre zárod egy kis időre a készenlétet, de akkor is a lapot nyírhatod ki, de azt is túl szokták élni, mert a készenlét csak 2-3A-t tud.
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
pulutodurumo #31782 üzenetére
Töröld le a drivert, ha így marad, akkor lehet, hogy meg is döglött. Ha jó, de új driver telepítésnél megint rosszalkodik, akkor talán valami szoftver szórakozik, vagy szintén lehet, hogy meghalt. A monitort azért ellenőrizd másik géppel, IGP-vel stb.
-
agressiv
addikt
válasz
szabonagyur #31779 üzenetére
Csak ezt ne, megint a windows telepítés.
-
agressiv
addikt
válasz
pulutodurumo #31777 üzenetére
Mifajta kártya, újraindítás után rendben van?
-
-
agressiv
addikt
válasz
intelMMX #31744 üzenetére
Jó sok zöldésget sikerült összehordanod, kérlek, ha nem értesz hozzá, ne szólj bele.
Ha visszaveszi a felbontást, akkor főleg CPU limites lesz, épp az lenne a lényeg, most, hogy akár nagyonnagy felbontáson is játszhatna, mivel a VGA erős, a processzornak semmiköze a felbontáshoz.
ACPU azért megy 80%-on ,mert a netes fasságokka ellentétben még mindíg nem képesek többszálon rendesen dolgozni a játékok. Amúgy milyen játékről van szó? Csak mert ez erősen függ a játéktól is.
TheNiceSpy
A BIOS úgy marad, én a radeon 9600-as kor óta bios-al tuningolok, mert így az erdeti driver mehetett (annó az eredetinél tiltva volt az OC) és nem kell mindenféle gyökér programot futtatni.
-
agressiv
addikt
válasz
TheNiceSpy #31731 üzenetére
Én is most csináltam meg ugyanezt, annó két 460-am is volt és azokat is megcsináltam és nem volt többé TDR.
Csak annyit mormogott halkan, hogy nem rossz döntés... Okkal tette.
-
agressiv
addikt
válasz
intelMMX #31729 üzenetére
Nem, mivel nem tudjákk, hoyg flesselve lett. Ha a kártya bedöglik nem fogják ezt nézegetni, megy a lomisba. Én is megcsináltam most, mert XP alatt ugye nem is szoktak TDR-ezni, de a videók megakadoznak órajelváltozás közbenm és rohadtul idegesít. Átgondolatlan ez az egész, az intel energiatakarékossági szarjait is mindíg kikapcsolom, mert attól is akadoznak a videók, filmek..
Ha meg becsíkosodik a kártya, vagyis még megy, akkor visszaflesselhető rá az eredeti és megint nincs gond.
-
agressiv
addikt
válasz
TheNiceSpy #31726 üzenetére
Most fogom én is megcsinálni az 560ti-t de flessel már ezzel, szóval mennie kell.
-
-
agressiv
addikt
válasz
TheNiceSpy #31717 üzenetére
Nincs abban semmi veszélyes Lemented a BIOS-t GPU-z vel a kártyáról, csinálsz róla másolatot, majd megnyitod nibitorral, ott fermi clock és voltage fenn a menüben. A 2D-be beírod a low3D értékeit, mented, majd {nvflash.exe biosfile.neve} és enter. Megflesseli, restart és kész. .
-
agressiv
addikt
válasz
TheNiceSpy #31714 üzenetére
Tudom, hogy ezért, két éve mondom mindíg, de leszarják. Le kell menteni a BIOS-t és át kell írni az órajeleket, feszültségeket.
-
agressiv
addikt
Nem lesz driver ahhoz az öreg szarhoz, miért is lenne!!!
-
agressiv
addikt
Ne a furmark-al akarjatok stabilitást tesztelni, az csak fűt! 3Dmark bármivel, ha a stabilitás a lényeg.
IntelMMX
Nem csak a GPU melegszik egy kártyán, a VRM nem biztos, hogy örül a folyamatos túlterhelésnek, ne furmarkozzatok, nincs értelme!
-
agressiv
addikt
válasz
TheNiceSpy #31670 üzenetére
Emeld meg a 2D órajeleket.
-
agressiv
addikt
válasz
soft1993 #31616 üzenetére
Az órajeleket ne piszkáld, a jelenlegi bios-t mentsd le a kártyáról GPU-z-vel és a radeon bios editorral csináld meg a kívánt fordulatokat, majd flesseld vissza! Ez a legbiztosabb eljárás.
-
agressiv
addikt
Erre jó az XP64, azon mennek a windows 7 only dolgok is, ha 64 bitesek. Ha meg már nem lesz témogatva, akkor lesz ok arra, hogy az ember lecserélje,d e addig, csak azpért teszik, mert rendi.
numera
Egy videó kéne a jelenségről, mert a hullámzás elég sokat jelenthet, de amúgy hanyagold a gagyibájtot.
-
agressiv
addikt
válasz
VoidXs #31598 üzenetére
Elég sokra telepítettem mert ez volt az igény... Olyan lassú volt, mint a tetű, ami nem is csoda. Mitől lenne gyorsabb, ha háromszor annyi adattal dolgozik, mint a másik? Ezek ilyen racionalizációk, tedd fel ugyanarra a gépre az XP-t és rájössz, hogy nem volt az olyan gyors, csak bemagyaráztad magadnak. Én a I7-es gépemen is XP-t használtam a windows 7 mellett és egy boöngésző indítása is lassabb, mint XP alatt, teljesen érthető okokból a windows 7-et csak a DX10-11-es játékok miatt használtam másra nem, nem volt értelme. Ha mindent előre betölt, előbb utóbb átesik a ló túloldalára, már túl sokminden lesz betöltve feleslegesen.
-
agressiv
addikt
válasz
VoidXs #31594 üzenetére
És miért? Több ramot eszik és lassabb? Mi van azon optimalizálva, egy öreg gépet kikészít, míg az XP simán megy rajta. Ez csak hitegetős mese amit az emberek maguknak bebeszélnek. Csak a dizájn miatt rakják fel az öreg masinákra, mert csilli villi, meg menő.
Rühellem mint a sz...
-
agressiv
addikt
Én csak a szokásos kérdésemet tudom feltenni? Ilyen öreg roncsokra mi a f@sznak windows 7-et rakni?
-
agressiv
addikt
válasz
Rivaul #31580 üzenetére
Én sok régi asrock lapot próbálgattam a melóm miatt és azokkal sem szokott gond lenni. mennek még mindíg és stabilak. A gagyibájtnak semmi extra sztorija sincs, csak olcsó volt, majd a vásárlás után kínlódtak vele az emberek mégis istenítették, isten tudja miért.
Az ASUS lapok azok, amik rendesen indulnak, nem kell két hete várni a bios-ra. Ez a biostar is ilyen, szívesen kipróbálnék még néhányat, mert ez nagyon meggyőzött. Azt MSI a megbízhatatlanság szimbóluma, iszonyúan hullanak, de ettól eltekintve más bajom végülis nincs velük.
Szerintem az Asrockot az Asus szándékosan csináltatta rossz minőségűre, hogy ne jelentsen konkurenciát.
Egyszerűen az volt az olcsósított cucc.
-
agressiv
addikt
válasz
intelMMX #31577 üzenetére
Szerintem a régiek nagy rakás kaksik, még újraindulni sem képesek rendesen, lekapcsolnak, majd újra bekapcsolnak, mert gondolom instabil lesz az FW, meg a klasszikus ram inkompatibilitás amivel tele voltak annó a topikok.
A nyák huzalozással nagyon jóban vagyok és biztos vagyok abban, hogy szimplán balf@szok, az előbb felsorolt viselkedésük egy is tákolmányra utal.
Rivaul, attól, hogy kifogtál egy rossz példányt, még nem kell az egész márkát leírni. Azok a megoldások, meg a kialakítás ami az enyémen van például erős kompetenciára utal részükről a gagyibájttal ellentétben.
-
agressiv
addikt
válasz
Rivaul #31565 üzenetére
Halkans megjegyezném, hogy most vettem biostar alaplapot és nagyon okosan van megcsinálva, még memtest86 is van a bios-ban.. Ventiláétorokat is belkalibrálja, szóval nagyon okos lap és a hangkártyám is szereti. A giga lapokban iszonyat zajos még egy x-fi kártya, ebből következik, hogy nem megfelelő a nyák huzalozása. Hiába használnak vastag rézréteget, nem mindegy, hogy mi hova honnan van kötve, ezt még én is megtanultam erősítő építős pályafutásom alatt.
Most meg parázik, hogy használt a VGA mert bontott a doboz.
Dehogy használt. MAx annyit amíg valaki visszevitte, mert elállt a vásárlástól, de ezzel nemigen kell foglalkozni. Egy echte használt kártyát nem raknak a dobozba, az azért morbid lenne. Amúgy a ventilátoron látszik már a pár napos használat is, az új ventilátor szép fényes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest